Uzun süreli ilişkiler ve evlilik

OozgeE

10.05.2009
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
502
42
318
Bir kaç gündür aklımı fazlaca kurcalayan bir konu bu. Söylendiği gibi uzun süreli ilişki evliliğin düşmanı mıdır sizce de?
3 yıllık bir ilişkim var şuan görünen 2-3 yıl kadar sonra evleneceğimiz. Korkuyorum o zamana kadar heyecanımızı yitirmeden taşıyabilir miyiz birbirimizden sıkılır mıyız birbirimizi fazlasıyla keşfedip evlilik heyecanını söndürür müyüz
Var mı uzun süreli ilişki ardından evlenenler? mutlu ya da mutsuz olanlar?
kafam çok karıştı ne yapsam bilemiyorum

Ben nişanlıyım, evli değilim.
Fakat uzun süreli ilişkiler malesef ki evlilik sürecinin sıkıntılarını arttırıyor.
Ben 3 senelik bir ilişkinin içerisindeyim, en makbulü bence (senin moralini bozmak istemem ama görüşüm bu) keşke 1 sene tanışıklıktan sonra 2. sene içerisinde isteme - nişan olsa ve 2. sene tamamlanırkende evlenilse.
En ideal süre bence bu... Mevzu fazla uzayınca (1 sene nişanlı kaldım) işin suyu hakkaten çıkmaya başlıyor.

Ama halime şükrediyorum, beni anlayan ve seven bir insan var karşımda.
İnşallah bizim evliliğimiz güzel ve umduğumuz gibi olur.
Rabbim, herkesi mutlu etsin... Ama uzun soluklu ilişkilerin malesef ki dezavantajları çok...
Kendimde yaşadım bunları zaten...

Yine de çok kafanı yorup, kafanda kurma derim.
Herkes farklı, bir elin 5 parmağı bir değil sonuçta.
İnşallah sen bu olumsuzlukları yaşamaz, dezavantajlar her daim senin için bir avantaj olarak kalır

keşke diyorum bi 3 sene fln sonra çıksaydı karşıma ikimizde istiyoruz ama engel illaki çıkıyo çünkü 22 yaşındayız şuan askere gitmedi henüz kısa dönem gidecek evlendikten sonra gitmesine katlanabilirim gibi geliyo yoksa 3 seneyi bulacak evlenmemiz
size de hayırlısı olsun canım allah mutluluğunuzu daim etsin

Aklına böyle şeyler getirme derim.
Eğer sevip seviliyorsan,mutluysan Allahıma bol bol dua et,nazardan korusun her ikinizi de.

Eski ilişkim 3,5 sene sürmüştü.
Şimdiki de 2 seneye yaklaşıyor.
Eski ilişkim bittiğinde bir daha asla uzun süreli ilişki istemiyorum demiştim.
Büyük konuşmuşum gene içindeyim.
Tek kelimeyle hiç güzel bir şey değil.
Yoruyor yıpratıyor...
Evlilikte nasıl şekillenir bilemem de ilişkide pek çok şeyi alıp götürebiliyor...

Seviyorum seviliyorumda şükür güzel bi ilişkim var ama artık sanki yetmiyo gibi geliyo monotonlaşmaya başladık birbirimizin bakışından anlıyoruz artık ne düşündüğünü aslında çok güzel duygu onu tamamen tanımak ama işte korkutuyo da beni

cnmmm hiç böle şeylerle skma canını herkesin farklı kişiliği vardır bu herkeste farklılık gsterir ama bn sana kendimi örnek vermek istiorum bz 5 senelik ilişki snrası evlendik 1 yıldırda evliyz yani 6 yıldr hayatmda :)) iyiki öle olmuş en gzeli bnce biz çok çok çok mutluyuz sanki onunla doğdum ... ama şu bi gerçekki onunla büyüdüm 18 yaşndaydım tanıştığmzda üni. okuyduk 2mizde 23 yaşındada evlendim:) 6 sene boyunca daha 1 gn bile ayrılığın a sı geçmedi aramzda 1 gün bile isimlermzle hitap etmedk brbrimize ... dediğim gbi kişilklede alakalı bz evlendk 1 yıl önce geçen hafta yıl dnümüzdü ben kısa gelinlik tarzı bişi gydim duvak taktım o takım gydi açık alanda foto çektrdik falan yani hala heyecan doluyuz cnm:))) darısı başına)

maşallah nazar değmesin darısı başıma :)) arada evlenme isteği tavan yapıyr bende ümitsizliğe kapılıyorum hele ki biri yok mu hala bişey dediğinde durup düşünüyorum 3 sene geçti bişey yok açıköğretim var bitince askerlik var diye... ne bileyim ya hayırlısı

ben 7 senedir iliski icerisindeyim ama hala karnimda kipirtilar var

uzun biliyorum ama ailevi sorunlardan dolayi uzadi.

kismetse bu sene nisan yapicaz seneyede dügün

ben 7 senedir iliski icerisindeyim ama hala karnimda kipirtilar var

uzun biliyorum ama ailevi sorunlardan dolayi uzadi.

kismetse bu sene nisan yapicaz seneyede dügün

Canımm umarım hiç bi sıkıntı geçirmeden atlatırsın nişan ve düğününü ne güzel 7 yıldır berabersiniz ama ayrı yerlerdesiniz siz belki hala bile birbirinizde keşfetmediğiniz şeyler vardır. bizde sanki o kalmadı gibi geliyor bana :26: tabii ayrı ülkelerde olmanın zorluğu çok çok daha fazladır

tesekkür ederimmm kuzummm
evet kesfetmedigimiz icin birbirimizi okadar cok bikmadik daha
sizde daha farklidir. iliskinizi heyecanlandirmak icin birbirinizi özlemeye nedersiniz?
yada hic yapmadiginiz seyleri yapsaniz?

tesekkür ederimmm kuzummm
evet kesfetmedigimiz icin birbirimizi okadar cok bikmadik daha
sizde daha farklidir. iliskinizi heyecanlandirmak icin birbirinizi özlemeye nedersiniz?
yada hic yapmadiginiz seyleri yapsaniz?

yok ya özlem fln çok kar edecek gibi görünmüyor arada oluyor bana böyle bakalım geçmesini bekleyeceğim :))

bizde ilişkimizde 3.yılımızı bitirdik ve sizin evlilik2-3 yıl uzakta görünüyormuş bizim 4-5 yıl gibi görünüyor üniversiteden dolayı son 8 aydır hergün beraberiz ilk iki yıl öyle değildi ,onun yanında artık çok rahatım diyeli 8 ay oluyor ,bu 8 aya kadar heyecan hat safhadaydı şimdi alıştık birbirimize ama yine de yapmadığımız şeyler var, beraber ilk defa yaptığımız şeyler var 3 sene sonunda bunları yaşamak güzel ama 4-5 sene boyunca bu kalır mı bilmiyorum:44: kalmasını temenni ediyorum:93:

hayırdır canım sabah sabah niye kızdırdın adamı :)

hic sorma cnm.

biz isyerinde her sabah öglene dogru bankaya ve postaneye gidiyoruz. benim calistigim yer iflas etmek üzereyken baska bir firma satin aldi bizi. ondan beri her bankaya gittigimizde kendi arabalarimizla gidiyorduk masraflarini (mazot parasini) satin alan patron bize geri ödüyordu.
dün patron araba almis. bizde bundan sonra o arabayla yani sirket arabasiyla gitmek zorundayiz bankaya falan.

bende bunu sevgilime anlattim "hayir o arabayla gitmiceksin kendi arabanla gidiceksin" dedi.
fakat ben simdi kendi arabamla gidersem bana mazot parasini vermicekler.

buna kizdi iste.
ne yapsam bilmiyorum benim bi sucum yok ki patron böyle bir seya karar veriyorsa

merhaba arkadaşlar bende 8 yıllık bir ilişkiye sahibim 1ay sonra nikahım olacak 5 ay sonra da düğünüm. monotonlaşan şeyler illaki oluyor birbirinize alışmışlığın verdiği duyguyla bazen acaba aşk bitti mi dediğiniz oluyor. Aşk bizde hala var aynı sokakta oturmamıza hergün birbirimizi görmemimze rağmen sıkılmadık birbirimizden. Şuan evliliğin verdiği heyecanla yuvamızı kurmaya çalışıyoruz. İnşallah evlilikte de bu duygularımız devam eder.

hayirli olsun cnm ömür boyu mutluluklar dilerimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…