• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun yıllar flört edip evlilikle sonuçlandıran arkadaşlar

eğer ilk sevgilinizse ve o ilk sevgiliyle uzun bi sevgililik yaşadıktan sonra evlendiyseniz, çözemediğiniz sorunlarınız da nüksediyorsa insanın aklına gelmeden edemiyor, acaba erken mi davrandım, acaba daha uyumlu olacagımız birileri var mıydı diye...

Ben illa kötü sonuçlanacağıa inanmıyorum. Yok uzatırsanız cılkı çıkar yok şöyle olur yok böyle olur etraftan bir sürü ses duyuyoruz. Sonuçta sıkılacak olan insan evlendikten sonra da sıkılır. Ha tanıştıktan sonra bir yıl içinde evlenmişsin ama adam evliliğin 2.-3. senesinde sıkılmış ha tanıştıktan sonra 5-6 sene sonra evlenmişsin ya da bu senelerin sonunda kişilerde bıkkınlık olmuş farkı yok bence. karşıklı sevgi, saygı, dürüstlük ve güven içinde pekala da 5 sene ve üzerinde ilişkiler yürüyebilir. Yürümeyenlerin ilişkilerinin bir yerinde zaten bir sorun vardır belki ilk yıllar aşkın getirdiği heycandan insanlar birbirini gerçek yüzünü göremiyorlardır ama bir kaç yıl geçttikten sonra o ilk aşkın heyecanı geçince işte o zaman insan daha doğru karar verebilir gibi geliyor bana. Benim mesela 3 yıllık bir ilişkim var ilk yıl hiç kavga etmezdik çok narin ve özenli davranırdık olay çıkartmazdık alınsak da bozulsak da aşk doruklarda çünkü, ama 2. yılımıza girdik ilk 6 ay resmen her hafta tartıştık kavga ettik çünkü birbirimizin olumsuz yanlarını görmeye başlamıştık sonra zamanla birbirimizi daha iyi tanıdık neye tepki verip vermeyeceğimiz nelere gerçekten sinirlenip kırılacağımızı daha iyi anladık bu tartışmalarda ve o 6 aydan sonra son derece uyumlu bir çift olduk tartışmalarımız azaldı birbirimizi bu haliyle de kabul edebileceğimizi birbirimize tahammül eedbilceğimizi anladık ama belki o ilk 1 yıl içinde her şey toz pembe iken evlenseydik o pembelik gidince şunu dicektik; evlilik insanı değiştiyor eskiden hiç böyle değildik... Çünkü birbirimizn her bakımdan kapasitesini tam anlamıyla göremeden o aşkın verdiği heyecanla hareket edecektik. :34:

Son düzenleme:
Back