Aynen doğru ilk cümleleriniz:)
Soruların cevapları şöyle;
1- Burda neye göre olduğunu anlayamadığım şekilde veriyorlar oturum iznini.
Şimdi; benim master programım 9 aylıktı. Sınıftan bazı arkadaşlarıma tam 9 aylık geçerli oturum izni verirlerken, bana ve bi kaç arkadaşıma daha 13 aylık vermişlerdi.

Anlamadık farklı ne yaptık. Mezuniyet zamanımda ise pandemi patladı. OHAL ilan edildi burada. Kapandık zaten, havaalanları uçuşlar 3 ay süreyle kapandı, aylarca da Avrupa normale dönemedi bir şekilde biliyorsunuz. Devlet bunu telafi etmek için 6 aylık otomatik olarak uzatma verdi oturumlara. Ben zaten staj buldum o sürede, 6 aylık. Ve oturumumu uzatabildim yine. Sonuç olarak seneye mart ayına kadar hala oturumum var.

2022 eylülde ise burada 3 yıl yaşadığım için, düzenli oturum ve çalışma iznine başvurma hakkım olacak. Şu an sorun önümde 1 yıl var düzenli oturum ve çalışma izni elde edebilmek için, ve bende maddi manevi güç kalmadı.
Karışık işler. Pandemi hem zarar verdi hemde faydalı oldu denebilir bu oturum işlerinde.
2 - İlla burası olmak zorunda değil, ben Türkiye dahil heryere başvurular yapıyorum. Ama muhteşem bi tıkanmışlık var bende, neden bilmiyorum. Amacım hazır uzaktan çalışma çok yaygıngen herhangi bir yerde çalışabilmek ve karnımı kendim doyurabilmek.
3 - Hangi ülkede olduğumu size özelden yazacağım:) Almanya, Avusturya gibi türklerin yaygın olduğu bir ülkede değilim. Konsolosluk taa o zamanlar, burada yaşayıp kayıtlı olan 2000(çalışan, öğrenci, evli totalde) türk var demişti. Zamanında kapı kapı gezdim ama çalışma iznim olmadığı için, garson, temizlikçi vs. olarak çalışmamda illegal ve kimse kabul etmiyor.