Uzun yıllardır aynı şeyler için çabalayıp fazlasıyla yıpranmak

Her ülke için kurallar, yasalar farklı farklı

ABD çalışma izni çeşit çeşit, kalifiye elemanlar için h1b1 var mesela. Trump'dan beri vize almak artık zorlaştı. Eskiden turist olarak gidip, kaçak çalışıp sonra ben 5 yıldır bu ülkedeyiz diyince iyi kötü izin veriyorlardı şimdi çok kalifiye elemanlar için bile her şirkete kota koydular.

ABD için en kestirme yol bence Green Card lotosu. Türkiyeden başvuruyorsunuz, çıkarsa sınırsız oturma iznine sahip oluyorsunuz😁😁

Öğrenci vizesiyle giderseniz okul bittikten sonra vize sponsorluğu yapacak şirket gerekiyor. O garanti değil, tamamen şans işi.
Benim gideceğim kişi restourant sahibi, yani büyükçe bir restourantı var, bana çalışma vizesinden bahsetti acaba mümkün mü diye sormak istedim.. Kalma planım olduğu için green carda başvurmak istemedim, öğrenci vizesi alırken başvurularımı görüyorlarmış sanırım. Teşekkür ederim bilgiler için.

Valla bana kızan kızsın ama oraya gidip ailemden harçlık alıyorsam ve hedeflerim çok uzağımdaysa ben realist davranırım. Herkes çok üst düzey bir yerde olacak diye bir şey yok.
İnsan kendini nerede mutlu hissediyor, ne kadar yapabiliyorsa o kadar olmalı bence.
Kızılacak birşey yok ki :) bende realistlerden biriyim. Genelde soğuk düşünüp hareket ederim. 1 yıl denemek için iyi süreydi bence. O kadar yoruldum ki, kariyer beklentilerim bile çöp artık. Karnımı doyuracak iş bulayım yeter artık kafasındayım.
Ama şimdi onu da geçtim. Bu kez aidiyet, huzur, sevgi, hırs hiçbirşey hissetmedim buraya karşı.
Havaalanına indiğimden beri geri dönesim var. Oysaki hep il geldiğimde sokaklarda yürür havasını çeker, şehre özgürlüğe hasretimi gidermeye çalışırdım.
Çok duygusallaştım. Kalbim yumuşadı. Sadece aile düşünebiliyorum. Ama 1-2 yıla pişman olursam döndüm diye?

Kızılacak birşey yok ki :) bende realistlerden biriyim. Genelde soğuk düşünüp hareket ederim. 1 yıl denemek için iyi süreydi bence. O kadar yoruldum ki, kariyer beklentilerim bile çöp artık. Karnımı doyuracak iş bulayım yeter artık kafasındayım.
Ama şimdi onu da geçtim. Bu kez aidiyet, huzur, sevgi, hırs hiçbirşey hissetmedim buraya karşı.
Havaalanına indiğimden beri geri dönesim var. Oysaki hep il geldiğimde sokaklarda yürür havasını çeker, şehre özgürlüğe hasretimi gidermeye çalışırdım.
Çok duygusallaştım. Kalbim yumuşadı. Sadece aile düşünebiliyorum. Ama 1-2 yıla pişman olursam döndüm diye?
hayatınızda biri var mı?

ne alaka diyeceksiniz de...ben de yurtduşından döndüm,,- ha ben pişman değilim, çizdiğim yoldan da kariyerimden de gelirimden de memnunum. yıllaaaar oldu.

ama sizin bu ifade tarzınız, duygusal anlamda yoksunluk çağrıştırıyor. sorun işten maddiyattan çok duygusal tatmin sanki. kötü filan mı ayrılmıştınız?

ben dediğiniz gibi anladım

tr'de çalışmış biraz birikim yapmış, master'a gitmiş
orada master'da ailesine çok yüklenmemiş aslında ama 1 sene olmuş master biteli, pandemi dönemi iş bulamamış

şimdi
1) masterden sonra ne kadar oturma izniniz vardı? çünkü 1 senedir orada işsiz şekilde kaldıysanız fazla bir vaktiniz kalmamış olabilir. siz bunları sorgularken zaten oturum bitmesi sebebiyle mecbur dönecek olabilirsiniz. o zaman zaten sorgulamaların bir anlamı kalmayacaktır...bunu bilmek lazım
2) illa o ülke olmak zorunda mı AB'deyseniz yakın başka yerler olamaz mı mesela? bazı ülkeler çok küçük mesela e dolasıyla piyasa dar olabiliyor. hangi ülke hangi sektör bilmeden ne desek boş.
3) 1 senedir geçici iş hiç mi düşünmediniz? çoğu kişi master yaparken de çalışıyor. buna ben de dahilim.
Aynen doğru ilk cümleleriniz:)

Soruların cevapları şöyle;
1- Burda neye göre olduğunu anlayamadığım şekilde veriyorlar oturum iznini.
Şimdi; benim master programım 9 aylıktı. Sınıftan bazı arkadaşlarıma tam 9 aylık geçerli oturum izni verirlerken, bana ve bi kaç arkadaşıma daha 13 aylık vermişlerdi. :KK64:Anlamadık farklı ne yaptık. Mezuniyet zamanımda ise pandemi patladı. OHAL ilan edildi burada. Kapandık zaten, havaalanları uçuşlar 3 ay süreyle kapandı, aylarca da Avrupa normale dönemedi bir şekilde biliyorsunuz. Devlet bunu telafi etmek için 6 aylık otomatik olarak uzatma verdi oturumlara. Ben zaten staj buldum o sürede, 6 aylık. Ve oturumumu uzatabildim yine. Sonuç olarak seneye mart ayına kadar hala oturumum var.:silah: 2022 eylülde ise burada 3 yıl yaşadığım için, düzenli oturum ve çalışma iznine başvurma hakkım olacak. Şu an sorun önümde 1 yıl var düzenli oturum ve çalışma izni elde edebilmek için, ve bende maddi manevi güç kalmadı.
Karışık işler. Pandemi hem zarar verdi hemde faydalı oldu denebilir bu oturum işlerinde.

2 - İlla burası olmak zorunda değil, ben Türkiye dahil heryere başvurular yapıyorum. Ama muhteşem bi tıkanmışlık var bende, neden bilmiyorum. Amacım hazır uzaktan çalışma çok yaygıngen herhangi bir yerde çalışabilmek ve karnımı kendim doyurabilmek.
3 - Hangi ülkede olduğumu size özelden yazacağım:) Almanya, Avusturya gibi türklerin yaygın olduğu bir ülkede değilim. Konsolosluk taa o zamanlar, burada yaşayıp kayıtlı olan 2000(çalışan, öğrenci, evli totalde) türk var demişti. Zamanında kapı kapı gezdim ama çalışma iznim olmadığı için, garson, temizlikçi vs. olarak çalışmamda illegal ve kimse kabul etmiyor.

hayatınızda biri var mı?

ne alaka diyeceksiniz de...ben de yurtduşından döndüm,,- ha ben pişman değilim, çizdiğim yoldan da kariyerimden de gelirimden de memnunum. yıllaaaar oldu.

ama sizin bu ifade tarzınız, duygusal anlamda yoksunluk çağrıştırıyor. sorun işten maddiyattan çok duygusal tatmin sanki. kötü filan mı ayrılmıştınız?
Hayatımda uzun zamandır birisi yok. Ben diğer şeylere o kadar çok kafayı taktım ki, konsantre olamıyorum. Bi de durumumdan ötürü özgüvensiz hissediyorum. Belki ayaklarım yere bassa sıcak yaklaşmaya başlayacağım.
O da bir eksiklik tabi, ama günde 5dk bile kafamı oyalayan birşey değil.

Ben tam
Sorununu anlamadim 😐madem turkiyede huzurlusun okumussun gel
Memkeketine is bul calis. Yani simdiye kadar bir ise girsen zaten istedigin yerde olacaktin belkide. Hem belli bir donem calistiktan sonra bi sure ara verince bile bazen ayni yerden devam edemiyorsun..

Aynen doğru ilk cümleleriniz:)

Soruların cevapları şöyle;
1- Burda neye göre olduğunu anlayamadığım şekilde veriyorlar oturum iznini.
Şimdi; benim master programım 9 aylıktı. Sınıftan bazı arkadaşlarıma tam 9 aylık geçerli oturum izni verirlerken, bana ve bi kaç arkadaşıma daha 13 aylık vermişlerdi. :KK64:Anlamadık farklı ne yaptık. Mezuniyet zamanımda ise pandemi patladı. OHAL ilan edildi burada. Kapandık zaten, havaalanları uçuşlar 3 ay süreyle kapandı, aylarca da Avrupa normale dönemedi bir şekilde biliyorsunuz. Devlet bunu telafi etmek için 6 aylık otomatik olarak uzatma verdi oturumlara. Ben zaten staj buldum o sürede, 6 aylık. Ve oturumumu uzatabildim yine. Sonuç olarak seneye mart ayına kadar hala oturumum var.:silah: 2022 eylülde ise burada 3 yıl yaşadığım için, düzenli oturum ve çalışma iznine başvurma hakkım olacak. Şu an sorun önümde 1 yıl var düzenli oturum ve çalışma izni elde edebilmek için, ve bende maddi manevi güç kalmadı.
Karışık işler. Pandemi hem zarar verdi hemde faydalı oldu denebilir bu oturum işlerinde.

2 - İlla burası olmak zorunda değil, ben Türkiye dahil heryere başvurular yapıyorum. Ama muhteşem bi tıkanmışlık var bende, neden bilmiyorum. Amacım hazır uzaktan çalışma çok yaygıngen herhangi bir yerde çalışabilmek ve karnımı kendim doyurabilmek.
3 - Hangi ülkede olduğumu size özelden yazacağım:) Almanya, Avusturya gibi türklerin yaygın olduğu bir ülkede değilim. Konsolosluk taa o zamanlar, burada yaşayıp kayıtlı olan 2000(çalışan, öğrenci, evli totalde) türk var demişti. Zamanında kapı kapı gezdim ama çalışma iznim olmadığı için, garson, temizlikçi vs. olarak çalışmamda illegal ve kimse kabul etmiyor.
Size tavsiyem dönün ve burada iyi bir cv hazırlayarak remote olmayan işlere başvurun ama cv nizi özellikle bazı taktiklerle hazırlamalısınız. İnternete araştırın bu kısmı geçeceğim.
Neyse ben de yurtdışına sizin gibi okumaya gittim ama benim son yıllarımda tr de ekonomik kriz patladı Euro oldu 6 lira ben giderken 2 idii alemi çok yıpratmamak için döndüm. Tr de alanımda 8 ay kurs alıp kendimi gelistirdim ve sonra asgari ücretle işe başladım şimdi 5 yıllık tecrübem var ve 20k civarı maaş alıyorum. 2 yabancı dil bilmem her zaman önümü açtı ama öncelik mesleki birikim. Benim alanım yazılım olduğu için de önüm açıldı orası ayrı ama döndükten sonra hep şunu düşündüm ben bir daha asla yurtdışına gitmem oradaki psikoloji 2.sinif insan olma duygusu çok kötüydü.

Back
X