• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun yol otobüs susmak bilmeyen çocuk

Madem telefon, video, oyun ilgisini cekiyor verin. Hergun uzun yol yapmiyorsunuzdur muhtemelen. Yolda oyalansin diye izlese birsey olmaz herhalde.

Hele bir de milletin keyfi icin cocugu kisitlama ne demekse... Cocuk diye de suyunu cikardi cidden bazilari. Hepimiz kendimizi birilerinin keyfi icin kisitlamayalim bakalim ortada kendi keyfiniz de kalacak mi?
Ne cocukmuş yahu. Bu yeni nesil annelerden once millet cocuk buyutmemis demekki...

Çocuk o konuşacak. Yolculukta böyle devam edecek. Büyük insanların keyfi için çocuğu sınırlandırmayı bırakın lütfen. Size kötü baksınlar, çocuğunuzdan önemli mi?

Uçaklarda çocuğu benim koltuğumu tekmeleyip koltuk arasından elini kolunu uzatıp saçımı seçerken çocuğuna dur demeyen o anne sen misin? :sinirli:
Tamam çocuğunu kimse üzmesin, bağırıp dövmesin sessiz olması için. Ama yanında oyuncak taşısın, o da yoksa telefon tablet vs versin, azıcık susturmaya çalışsın lütfen. Kusuru bakmasın biz de o ananın düşüncesizliği ve rahatlığı yüzünden saatlerimizi eziyetle geçiremeyiz :KK47:

Biliyorum çoğunuz kızacaksınız ama en sinir olduğum şeylerden biri. Yolculuk sırasında sürekli çocuk sesi duymak. Hele ki 2-3 saatten fazla süren bir yolculuksa bu. Rahatsız olanlarada hak vermek lazım.
Ağzını bantlayacak halin yok ama çoçuğunun huyunu da en iyi sen bilirsin. Buna göre önlem alman gerekirdi. Benim kardeşim de hiperaktif, küçükken seyahata çıkacağımızda; annem kardeşimi gece uyutmaz ya da zorla erken kaldırır. Otobüste uyumasını sağlardı. İşe de yarıyordu.

Rahatsiz olan binmesin otobuse. Benim oglumda surekli aglamisti. Bir kadin sustur sunu diye bagirdi soforde ona bagirdi. Yani cocuk bu ne olacak biraz cekseler. Yorulunca susar uyur zaten yapacak birsey yok

Ben henüz anne değilim bir anne adayıyım ve bende bu tarz durumlarda ne yapılır ne edilir hiç bilmiyorum . Tamam tabii ki çocuktur , biraz anlayış göstermek gerek ama hiç kimse de 5-6 saat boyunca sürekli bağıran , ses çıkaran bir çocukla yolculuk yapmak zorunda değil(sözüm şu anda konu sahibinin çocuğuna değil genel olarak )
Yani demem o ki , çocuk var ama çocuk şarkı söyleyebilecek yaşta ise ‘dur, sus’ da bilmesi gerekmiyor mu ? Yani bunu nasıl yapabiliriz ki ?
Bu çocuklar hiç bir şekilde oyalanmıyor mu ?
Ben de hep düşünüyorum , yani kendi çocuğum olunca nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum :KK64:
Konu sahibi size de kolay gelsin , kazasız belasız iyi yolculuklar dilerim :KK200:

Cocukla yolculuga cikacaksan hazirligini yapacaksin
Bir canta oyuncak alicaksin yanina , sıkıldıkca bir tanesini vereceksin
O zaman cocukla yolculuk gayet keyifli gecer

Cocukla yolculuga cikacaksan hazirligini yapacaksin
Bir canta oyuncak alicaksin yanina , sıkıldıkca bir tanesini vereceksin
O zaman cocukla yolculuk gayet keyifli gecer

Cevabın için sağol Ablam :KK200:
Ben otobüste ‘milletin rahatı için çocuğu kısıtlama’ diyenlere katılmıyorum abla . Hani kısıtlamak demek; vurmak , bağırmak değil tabii ki ama, otobüste her türlü insan var . Hastası , yaşlısı ne biliyim başka çocuk . Birbirlerini sesini duyup daha çok bağrışıyorlar. Çocuk yani bu , eğitmek-öğretmek gerekmiyor mu ? Ben köpeğimle yolculuk yapıyorum otobüste, trende ona bile öğrettim, yanımda oturmasını ne biliyim havlamamasını vs.
1 saat değil 2 saat değil . 5-6 saat gerçekten çok uzun bir yolculuk . Şimdi burda ‘ay çok tatlı’ deniyor ama insan yaşadığında o kadar hoşgörülü olamıyor .Yani şahsen ben olamıyorum ... :KK22:
Tabi şimdi çocuğum yok diye sallıyor muyum bilmiyorum ama biz küçükken annemizle de bir yere giderken hiç öyle yaramazlık ne biliyim ses vs. yapmıyorduk , yani annem kaşıyla gözüyle anlatıyordu bize herşeyi. Hiçte bir yerimiz eksilmedi. Ne psikolojimiz bozuldu , ne özgürlüğümüz kısıtlandı . Ki 5-6 saat kısıtlanıversin özgürlük ...
Nedir bu işin doğrusu ? Çok zor bu çoluk çocuk olayları ya:KK64:

Hanımlar şu anda uzun yol gidiyoruz otobüse bindik bineli oğlum hiç susmuyo kendi kendine mırıldanmalar şarkıları tekrar tekrar söylemeler cam perde karıştırmalar 3 saattir konuşuyo nefes dahi almadan önde annem oturuyo ve sürekli uyarıyo en son yanımızdaki kadın sünnetçi var burda dedi Nasıl susturcam gerçekten yolculuktan gına geldi şu an
Çocuk normal. Tuhaf olan anneniz ve diğer yolcu. Sünnetçi var nedir ya! Nasıl izin verirsiniz çocuğunuzu böyle korkutmalarina.

Ben çarşıda gezerken hesaplı bir ürün gördüğümde ihtiyacım olmasa da alırdım. Ya da aylık dergilerden... onu çocuğuma göstermeyip saklardım, yolculukta verirdim. Artı kızım meyve çok severdi. Meyve soyup doğrayıp bir kavanoza doldururdum. Zaten yarım saat de mola...6 saat bunlarla geçerdi. İhtiyaç duyana fikir olsun

Hanımlar şu anda uzun yol gidiyoruz otobüse bindik bineli oğlum hiç susmuyo kendi kendine mırıldanmalar şarkıları tekrar tekrar söylemeler cam perde karıştırmalar 3 saattir konuşuyo nefes dahi almadan önde annem oturuyo ve sürekli uyarıyo en son yanımızdaki kadın sünnetçi var burda dedi Nasıl susturcam gerçekten yolculuktan gına geldi şu an

Bence o sünnetçi var diyen kadını susturun.

Ne kadar tuhaf insanlar var! Çocuk otobüste bağıracak da şarkı da söyleyecek konuşacak da öyle mi? Hem de küçük ve kapalı bir alanda uzun yolculukta başkalarını rahatsız edercesine. 4 yaşındaki çocuk durdan ve sustan anlar, izah edildiğinde nasıl anladığına şaşırırsınız, eline oylanacak bişeyler verildiğinde dikkatini o yöne verir.
Otobüste en az 25 kişiyi bir yolcunun çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda bırakmak ve bunu da hak görmek güzel kafa vallahi.
Çocuk gerekli ortamda sınırını bilmeyi öğrenmeli bu kötü birşey değil ve çocuk özgüveninden birşey kaybetmez. Aksine çevresine duyarlı ve saygılı bir birey olarak yetişir sınırını bilmeyi öğrenen çocuk.
Bir de buldumcuk anneler ; çocuğunuzun gürültüsü sadece size sevimli ve tatlı gelebilir başkalarına gelmek zorunda değil.
Lütfen ama lütfen çocuklarınıza sınırını öğretin, çevresine duyarlı olmayı öğretin. Topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini istiyorsanız bu çok çok önemli..

Valla ben böyle yapan çocukların anne babalarını kınıyorum.
Hasta olur ağlar ya da kısa süreli sıkılır ağlar tamam bunlar insani durumlar
Ama siz uzun yola çıkmadan önce ona oyalanacağı şeyler, oyun ve oyuncaklar bulmalıydınız ki ilgisini çekip onlarla meşgul olsun
Tecrübe olmuş, yolculara da allah sabır versin

Ne kadar tuhaf insanlar var! Çocuk otobüste bağıracak da şarkı da söyleyecek konuşacak da öyle mi? Hem de küçük ve kapalı bir alanda uzun yolculukta başkalarını rahatsız edercesine. 4 yaşındaki çocuk durdan ve sustan anlar, izah edildiğinde nasıl anladığına şaşırırsınız, eline oylanacak bişeyler verildiğinde dikkatini o yöne verir.
Otobüste en az 25 kişiyi bir yolcunun çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda bırakmak ve bunu da hak görmek güzel kafa vallahi.
Çocuk gerekli ortamda sınırını bilmeyi öğrenmeli bu kötü birşey değil ve çocuk özgüveninden birşey kaybetmez. Aksine çevresine duyarlı ve saygılı bir birey olarak yetişir sınırını bilmeyi öğrenen çocuk.
Bir de buldumcuk anneler ; çocuğunuzun gürültüsü sadece size sevimli ve tatlı gelebilir başkalarına gelmek zorunda değil.
Lütfen ama lütfen çocuklarınıza sınırını öğretin, çevresine duyarlı olmayı öğretin. Topluma faydalı bir birey olarak yetişmesini istiyorsanız bu çok çok önemli..

Sınırsız yetiştiriyorlar kuralsızlığın adı "ama o çocuk" olmuş

Sınırsız yetiştiriyorlar kuralsızlığın adı "ama o çocuk" olmuş

"Ama o çocuk her yerde her ortamda istediğini yapacak" ile yetişen çocuklar topluma zararlı olmaya mahkumlar.. Sonra aileler de bu çocuk niye böyle oldu diye şapkasını önüne koyar düşünür ama iş işten çoktan geçmiş olur..

Son düzenleme:
Hanımlar şu anda uzun yol gidiyoruz otobüse bindik bineli oğlum hiç susmuyo kendi kendine mırıldanmalar şarkıları tekrar tekrar söylemeler cam perde karıştırmalar 3 saattir konuşuyo nefes dahi almadan önde annem oturuyo ve sürekli uyarıyo en son 0yanımızdaki kadın sünnetçi var burda dedi Nasıl susturcam gerçekten yolculuktan gına geldi şu an

Çocuk ne yapsın uzun yolculukta koltukta sıkışık kaç saat çalıştırmis işte hayal gücünü vakit geçiriyor. Huysuzluk edip sıkıldım diye ağlasa daha mı iyi?

Sünnetçi ile çocuk korkutmaya çalışmak da tam bir manyaklık.

Demirden korkan trene binmesin, rahatsiz olan taksin kulakligini muzik dinlesin, ben de horlaya horlaya uyuyan amcalardan, birbir mirildanan teyzelerden rahaysiz oluyorum ama kimseye susun deme hakki gormuyorum kendimde.
Dipnot. Bugune kadar hic cocugumla uzun otobus yolculugu yapmadim, herhangi bir yaram da yok, sadece hayvanlara ve cocuklara tahammul edemeyen yetiskinlere tahamul edemiyorum.

Back
X