Uzun Yolculuğum.

PortakalliKek

Siyah.
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2015
29
2
8
Merhaba arkadaşlar, bugünden itibaren yediğimi içtiğimi günlüğüme yazıcam.
Üniversiteye başlayınca 60dan 80li kilolara çıktım. Bunda ilaclarımın ve ameliyatımın da etkisi oldu tabii.Bu 1 hafta içinde ise tam 10 kilo aldım. (antidepresan kullanıyorum ödemdir o 10 kilo 1 haftada gider yeniden.)
20 yaşındayım. Boyum 1.61
Kilomu göstermeyen yapım var 60 kiloda bile fit görünüyorum neden bilmem.
Sağlıklı hiçbir şeyi sevmeyen damak tadım var ve bu durumdan nefret ediyorum. Yeşillik, salata, yoğurt, meyve vs hiçbirini sevmiyorum :/ Çorbayı bile sevmiyorum. Ama başka yolu kalmadı artık.

Çok dengesiz beslendim 1 yıl boyunca, eskiden de öyleydi ama artık kahvaltı yapamaz oldum. Sabahtan akşama kadar okuldayım ve kantinde ne varsa onlarla beslendim hep. Kahveler, kekler, tostlar, yağlı köfteler, abur cubur vs.
Nasıl olacak bilmiyorum ama bu durumu yavaşca düzeltmeye başlıcam. Hepimize kolay gelsin . :KK25:

Hala bi şey yemedim, uzun zamandır sabahları uyanınca su içmiyordum. Bugün 2 bardak suyu içince sanırım midem bi tuhaf oldu. Birazdan yiyeceğim artık.
Uyguladığım bi diyet yok olmucak da. Her zaman sağlıklı da beslenmicem. Çünkü biliyorum ömür boyu hamburger, patates kızartması, çikolata vs yemeden duramam. Şimdi rejim yapsam sıkı bi şekilde bırakır bırakmaz onlara saldırırım daha kötü olur. O yüzden her şeyi yiyerek yavaş yavaş kilo vericem.
Okullar açılınca örneğin, hergün arkadaş grubuyla yemeğe gidiyoruz. Genelde de burger king. Bi şekilde ayarlıcam.

Eveeet bugün ilk günümdü. Kötü bir menüydü ancak bana göre ilerleme vardı yine de. Eskiden koca tabak waffle yiyen ben yarısında bıraktım bugün ve akşam yemeği yemedim, o kadar kaloriden sonra. Bütünlemeler bitti arkadaşlarla dağılmadan önce parti gibi ufak çaplı bir şey yaptık. Menümü yazayım hemen. Dediğim gibi kötüydü ama ilk günün günahı olmazmış. Ya da öyle bi şeydi.:KK53:

14.30
-5,6 kaşık mantarlı tavuk sote
-3 dilim kadar ekmek
-6 kaşık yoğurt

19.00
-Yarım waffle:KK62:
-3,4 çatal kızarmış dondurma :KK62:

20.45
-1 portakal

Yeşil çay, mate ve lavanta karışımından bir çay yaptım kavanoza ondan içicem yatana kadar:KK50:
Yarın da yürüyüşe başlıyorum.:KK49:

*Bu arada yediklerimi hep saatiyle not ediyorum çünkü bence ne yediğimizden çok saati önemli.
o_O

11.30
-6 kaşık mantarlı tavuk sote
-5 kaşık yoğurt
-2 dilim ekmek

17.00
-1 küçük boy pizza (üstünde sadece 4 dilim sucuk vardı, sebzeli gibiydi ve ince hamur)

18.30
-1 salep

22.30
-1 gofret
-1 muz

Az önce sanki bugün hiçbir şey yememişim gibi 1 tabak et, 2 dilim ekmek, yoğurt, 1 muz, 1 avuç fıstık v e 2 kaşık bal yedim. Bu öfke nöbetlerimi yemekten çıkarmaktan sıkıldım artık. Gerçekten sıkıldım. Acıktım mı hayır, canım mı çekti hayır. Sadece yedikten sonra mutlu olacağımı düşünüyorum her seferinde.
En iyisi her gün tartıya çıkmak.

Canım yediklerin gerçekten fazla kilo vermek istiyorsan bu yediklerini arada bir falan yemelisin miktarlarıda çok geldi bana

burger king i ben de çok seviyorum aldığımda da genelde buyuk seçimi tercih ediyorum . ama onların kalorisi benim gunluk almam gereken kalorıden fazla :) azaltmak lazım sanırım

arkadaslara katılıyorum zayıflamak ıstıyorsan beslenme düzenını değiştirmelisin yedıklerının çoğu çokk kalorılı şeyler

Canım yediklerin gerçekten fazla kilo vermek istiyorsan bu yediklerini arada bir falan yemelisin miktarlarıda çok geldi bana
Evet farkındayım, yediklerimin çok olmasını da geçtim hep zararlı şeyler. Arkadaş grubu olayı gerçekten kötü oluyo. Hep beraber bir yere gidince yememezlik yapamıyosun. Ancak yine de neden bilmem -3 gördüm tartıda. Çok yürüyorum baya çok ondan belki de.

burger king i ben de çok seviyorum aldığımda da genelde buyuk seçimi tercih ediyorum . ama onların kalorisi benim gunluk almam gereken kalorıden fazla :) azaltmak lazım sanırım

Okullar kapanmadan önce hergün gittiğimiz tek yerdi. Menülerin fiyatları uygun olduğu için tüm arkadaş grubu oraya akın ediyoduk düne kadar. Ben de madem yiyorum en azından peynirsiz, tavuklu olan tek kat menülerle, küçük boyları tercih edeyim dedim. Ama dur demem lazım artık. Nasıl olacaksa.

arkadaslara katılıyorum zayıflamak ıstıyorsan beslenme düzenını değiştirmelisin yedıklerının çoğu çokk kalorılı şeyler

Ben eskiden de çok yerdim sürekli hazır gıdalara yönelirdim. Evde genelde tek olduğum için kolayıma gelirdi. Ama saatleri asla geç olmazdı. akşam 7den önce bitirirdim yemek faslını. Üniversiteye bir başladım yine aynı şeyleri yiyordum hemen hemen ama saatleri değişti, gece atıştırmaları çıktı ortaya tam 30 kilo aldım.
Bu yüzden bence saatleri çok önemli, ama kiloyu geçtim sağlık açısından evet değiştirmem lazım.

20 yaşında olmanın güzelliği işte :) Bu yediklerine rağmen tartıda -3 görmenin bi nedeni de bu. Ben sana bi konuda hak veriyorum "evet kendini kısıtlama". Gün içinde hamburgerini de ye patates kızartmanı da (madem çok seviyorsun) ama işte onları yiyeceğin zaman bir öğününden feragat et (kahvaltı ya da akşam yemeğini atla) veyahut ertesi günü sebzeyle geçir.

12.00
-2 yumurta, 4 dilim peynirden omlet
-2 dilim tam buğday ekmeği
-10 yeşil zeytin
-1 bardak şekersiz çay

14.30
-4 dilim kek (baya inceydi, poğaça börek kısır sarma kurabiye bir sürü şey vardı ben de kek yedim sadece ki bu bile çok biliyorum.)

16.45
-1 mandalina

18.00
-Yarım tabaktan az et yemeği
-1 dilim ekmek

19.00
-1 poğaça
-2 dilim kek

Şu bütünlemeler de bitsin karbonhidratı kesicem bi süre, baya abarttım ama evde başka şeyler olmuyo ki:KK43:
Birazdan sporumu yapıcam yürüyüş ya da leslie :KK1:

20 yaşında olmanın güzelliği işte :) Bu yediklerine rağmen tartıda -3 görmenin bi nedeni de bu. Ben sana bi konuda hak veriyorum "evet kendini kısıtlama". Gün içinde hamburgerini de ye patates kızartmanı da (madem çok seviyorsun) ama işte onları yiyeceğin zaman bir öğününden feragat et (kahvaltı ya da akşam yemeğini atla) veyahut ertesi günü sebzeyle geçir.
İnanır mısın sağlıklı olup da sevdiğim tek bir şey yok. neden böyle bilmiyorum. Yeşil sebzeleri yiyemiyorum ya, yiyenlere özeniyorum ama olmuyor bi türlü. Salatayı mesela sadece balıkla yiyebiliyorum. Bir ömür böyle gidersem erken çökerim :(

Geceleri atıştırma yapmamanın formülünü buldum kendim için. Yanımda tabak tabak patates kızartması götürdüler.
1 demlik yeşilçay ve suyu içtim. Baya içtim toplam 4 bardak kadar. Midem öyle şişti ki sakız çiğneyemedim.
Geceleri böyle yaparsam 1 haftaya alışırım zaten.

İnanır mısın sağlıklı olup da sevdiğim tek bir şey yok. neden böyle bilmiyorum. Yeşil sebzeleri yiyemiyorum ya, yiyenlere özeniyorum ama olmuyor bi türlü. Salatayı mesela sadece balıkla yiyebiliyorum. Bir ömür böyle gidersem erken çökerim :KK43:

o zaman sana smoothie içmeni öneririm :) onlarca tarif var! ve tatları muhteşem! eminim sen de bayılacaksın. dene bakalım.

12.00
-6 kaşık kıymalı enginar
-2,3 dilim kadar ekmek

16.30
-Yarım tadelle dondurma ( gofret boyutunda, ilk defa gördüm.:KK22:)

16.30
-1 dilim somon balığı
-Ekmek (miktarını bilmiyorum yarımdan azdı biraz abarttım ama balıkla ekmeği çok seviyorum.:KK62:)
-2,3 yemek kaşığı kadar nar ekşisi

21.00
-1 mandalina
-1 muz

10.45
-1 bardak neskafe (1 küp şekerli)

12.30
-1 tavuklu burger
-Küçük boy patates kızartması ve kola

15.45
-1 fincan mistik çay
-3 yuvarlak küçük çikolata

19.00
-3 parmak kadar balık
-2 dilim ekmek

19.30
-1 poğaça
-1 muz
-1 mandalina

*Balık çok küçüktü, dünden kalmıştı boşa gitmesin diye yedim ve doymadım tabii ki. Poğaçanın da içi patatesliydi içini ayırıp yedim. 1 demlik yeşil çay içip yürüyüşümü de yaptım.

12.00
-1 muz

13.30
-2 parça tavuk (4 parmak kadar)
-3 kaşık şehriye pilavı
-3 kaşık yoğurtlu ıspanak

19.00
-1 tabak tavuk sote (öğleden kalan 2-3 parça tavuğu domates soğanla soteledim)
-2.5 dilim kadar ekmek
-1 supangle

Back
X