Uzun Yolculuğum.

pardon ama menülerinize baktımda cok saglıksız siz kilo almaya mı vermeyemi uğraşıyorsunuz ben anlayamadım
Yavaş yavaş düzenlemeye calışıyorum. :cry: Aslında şöyle anlatayım bundan 1.5 yıl öncesine kadar yiyip yiyip kilo almayanlardandım. Bu menünün 2 katını yerdim nerdeyse kilom hep sabit kalırdı.
Daha sonra bademcik ameliyatı geçirdim, üstüne antidepresan kullandım ve üniversiteye başladım. Birden 25 civarı kilo aldım 1 yılda. O yüzden tam bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. :KK17:

Saat 3 oldu hala bi şey yemedim, yine alerjim tavan yaptı kötü hissediyorum kendimi. Misafirim gelicekmiş, havuçlu pasta istedi ilk defa onu yapıcam şimdi.

16.30
-1 muz
-5 fıstık

17.00
-1 etli-tavuklu dürüm
-2 kaşık pilav
-2 kaşık yoğurt

19.30
-1 kase havuçlu tatlı

22.45
-1,2 çatal daha havuçlu tatlı (sabahlıcaz bugün cipsle tatlıdan var sadece cipse dokunmucam. Tatlı diyorum ama şekerli değil tatlandırıcıyla yaptık.)

Yavaş yavaş düzenlemeye calışıyorum. :cry: Aslında şöyle anlatayım bundan 1.5 yıl öncesine kadar yiyip yiyip kilo almayanlardandım. Bu menünün 2 katını yerdim nerdeyse kilom hep sabit kalırdı.
Daha sonra bademcik ameliyatı geçirdim, üstüne antidepresan kullandım ve üniversiteye başladım. Birden 25 civarı kilo aldım 1 yılda. O yüzden tam bilmiyorum ne yapmam gerektiğini. :KK17:
bana çok saglıksız geldi ama sen bilirsin

16.30
-1 muz
-5 fıstık

17.00
-1 etli-tavuklu dürüm
-2 kaşık pilav
-2 kaşık yoğurt

19.30
-1 kase havuçlu tatlı

22.45
-1,2 çatal daha havuçlu tatlı (sabahlıcaz bugün cipsle tatlıdan var sadece cipse dokunmucam. Tatlı diyorum ama şekerli değil tatlandırıcıyla yaptık.)
gördüğüm tek sağlıklı şey yoğurt bence günlükteki diğer arkadaşların menülerini inceleyebilirsin

Bugün çok kaçırdım ayarı, çok kötü bi menüydü. Menülerimi ben de beğenmiyorum hiç. Yarın düzgün bi menüyle gelicem kafaya koydum.

sevmeye çalış canım tamam saglıksız yiyeceklerin tadı daha güzel ama napalım işte

Ömür boyu et tavuk yiyerek olmaz , haklısın zorlucam kendimi.
Bir de şu huyumu hiç sevmiyorum.
Arkadaşımla yemeğe gidiyoruz mesela, kız yarısını bile yemeden doydum deyip bırakıyor öylece tabağı. Ben ilk çatalda doysam dahi o yemeği bitirmeden kalkmıyorum. Ve hep de böyle oluyor. Ben hep yemek bitmeden doyuyorum.

Saatleri kötü diyelim, benim en büyük problemim saat konusu. Akşama kadar karnım acıkmıyo, akşam saatlerinden sonra ne bulursam yiyesim geliyo. Duygusal tamamen bence.
antibiyotik alırken nasıl saatinde alman gerekirse yemek saatleri de öyle aslında.. gece çok yiyince sabah aç olunmuyor..ögleden sonra ise sabah ve ögle saatlerini telafi edercesine çok yeniyor biliyorum ben de böyleydim..gece çok kaçırsan da sabah kahvaltını yaparsan böyle böyle düzene girer beslenmen.. ben de hemen doyarım ama keyif için yerim aynı senin gibi..doyunca bırakmasan da en azında tabagın bitince durmakta kardır ;) çogu insan sebze sevmez..meyve sevmeyen de var.. sen eger ki meyvenin şekerini çikolata vsden alırsan tabi meyve sevmezsin,sebzenin yerine yiyecegin daha lezzetli ama zararlı şeyler varsa tabi sevmezsin.. agız tadın alıştıkça seversin.. bu bir alışkanlık.. tıpkı kötü yemekte alışkanlık oldugu gibi..

antibiyotik alırken nasıl saatinde alman gerekirse yemek saatleri de öyle aslında.. gece çok yiyince sabah aç olunmuyor..ögleden sonra ise sabah ve ögle saatlerini telafi edercesine çok yeniyor biliyorum ben de böyleydim..gece çok kaçırsan da sabah kahvaltını yaparsan böyle böyle düzene girer beslenmen.. ben de hemen doyarım ama keyif için yerim aynı senin gibi..doyunca bırakmasan da en azında tabagın bitince durmakta kardır :KK66: çogu insan sebze sevmez..meyve sevmeyen de var.. sen eger ki meyvenin şekerini çikolata vsden alırsan tabi meyve sevmezsin,sebzenin yerine yiyecegin daha lezzetli ama zararlı şeyler varsa tabi sevmezsin.. agız tadın alıştıkça seversin.. bu bir alışkanlık.. tıpkı kötü yemekte alışkanlık oldugu gibi..
Sabah kahvaltı edemiyorum işte mümkün değil nasıl alışıcam bilmiyorum. En erken bu saatte yiyebiliyorum saat 7-8gibi kahvaltı yapmak imlamsız benim için :KK43:

Sabah kahvaltı edemiyorum işte mümkün değil nasıl alışıcam bilmiyorum. En erken bu saatte yiyebiliyorum saat 7-8gibi kahvaltı yapmak imlamsız benim için :KK43:
zorla kendini 1 dilim ekmek peynir ye ama az da olsa ye.. hayal et ki ilaç alıcaksın ve ilacı sabah tok karına alman gerekiyor yoksa ilaç mideni mahvedicek.. o zaman az da olsa bi şeyler yersin di mi? öyle düşün bi süre.. deneye deneye dogru zamanı bulursun.. ben de sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapamam,biraz zaman geçmeli..belki senin için 7-8 degil de kahvaltı saatin 9-10 dur..

11.00
-2 küçük dilim havuçlu tatlı
zorla kendini 1 dilim ekmek peynir ye ama az da olsa ye.. hayal et ki ilaç alıcaksın ve ilacı sabah tok karına alman gerekiyor yoksa ilaç mideni mahvedicek.. o zaman az da olsa bi şeyler yersin di mi? öyle düşün bi süre.. deneye deneye dogru zamanı bulursun.. ben de sabah kalkar kalkmaz kahvaltı yapamam,biraz zaman geçmeli..belki senin için 7-8 degil de kahvaltı saatin 9-10 dur..
İlaç içiyodum 1 ay öncesine kadar. İlaç sayesinde çok kilo aldım zaten. O yüzden bocaladım böyle birden olunca. Bugün olmadı ama artık yarın denicem peynir olayını.

Menülerimi kötü olduğunda yazmamam o günün sonuna kadar yememi sağlıyo :KK43: İyi kötü yazmam lazım, yazdığım günler biraz daha dikkat edebiliyorum hiç değilse.:KK43:

Back
X