Üzüntü

Tweety009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
386
170
53
Kızlar ben boşanıyorum diye sanki herkes çok mutlu evli çocuklu. Sosyal medyada gördükce nasıl mutlular ben beceremedim. Diye canım sıkıliyor üzülüyorum. Hala bosanamadim. Hala iletişim yok. Olmasıda mümkün değil zaten. Ama ben bu psikolojinden kurtulamadim ya kendime çok sıkıntı veriyorum bu konu hakkında. Keske biraz olsun cabalasaydi. Onun bunun lafına bakmasaydi. Ben herşeye rağmen adım attım. Tenezzül edipte konuşmadi bile. Ali ile Ayşe varya sedada ordaki Ayşenin durumuna düştüm resmen. Kendimi kullanılmış atılmış gibi hissettim. Sosyal medya gördüğüm ortak akrabalarımız daha çok onun tarafı. Kıskanmak değil ama karşımdaki insan beni umursamadi görmezden geldi anlamaya bile çalışmadi.

Herkeslerin çok çok mutlu bir evlilik hayatı var diye düşünmeyin.

İnşallah hakkında hayırlısı olsun ama bu psikolojisi benim hayatımı tamamını etkiliyor.

Tamamen boşanınca geçiyor o his. Ayrıca maalesef bazı kişiler bilerek yapıyor. Mesela benim bşr arkadaşımın eşinin adı Ahmet olsun. Ahmetim de ahmetim diye paylaşıp dururdu. Boşandım normale döndüm bıraktı o paylaşımları neyse işte gerçek mutlulularda vardır elbette hatta hepimiz mutlu olalım inş ama geçiyor bu his başka duygulara evriliyor. O ilk ateşi kalmıyor üzüntünün

Daha süreç çok yeni muhtemelen, bu yüzden böyle hissetmeniz çok normal. Boşanıp birkaç ay geçtikten sonra böyle hissetmeyeceğinize eminim. 3-6 ay gibi sürelerde düzelir, siz de eski neşenize kavuşursunuz.

Eski eşiniz size değer verseydi zaten evlilik yürürdü, şu anda çabalamaması sizi şaşırtmasın.
Anlaşmalı bitirmeye bakın, çekişmeli mi devam ediyor süreciniz

Eski konulara bakabilirsiniz. Uzun sürdü boşanma mazeret bildirerek gelmediler. 1bucuk yıl olucak. Ama bana ara ara bu duygular geliyor. Psikolojimi etkiliyor.

Yanlış bir evlilik yapmışsınız,kurtulduğunuz için sevinmelisiniz.

Uzun yıllar acı çekip boşanamamak daha kötü olmaz mıydı?
Bende kendime neden boşandığı sürekli hatırlatıyorum. Normal hayatımdayim ama biseyler hep eksik. Dayak yemek, odaya kitlenmek , sürekli ailesine herşeyi anlatıp eve kv kb baskın yapıp, ne yaptın oğlumuza hadi boşan demeleri. 2 aylık hamile iken benden evladından vazgeçti ailesinin lafına baktı. Beni arayıp sormadı bile 3 gün içinde evimizi dağıttı eşyalarımızi. Benim için çok acı çok yıkıcı bir tecrübe oldu ama ben isyan etme yönünde gitmeye başladım artık. Aileem Allah razı olsun yanımdalar ama bişi eksik ben yönümü kaybettim sanki .
düşük yaptım onun acısı bambaşkaydi. Uzulmedi mi bu insanlar bir kez olsun ne oldu diye aramadilar 1 yıl boyunca

Çekişmeli devam ediyor hiç bişey olduğu yok hala

Eski konulara bakabilirsiniz. Uzun sürdü boşanma mazeret bildirerek gelmediler. 1bucuk yıl olucak. Ama bana ara ara bu duygular geliyor. Psikolojimi etkiliyor.
Hukuki süreçleri bilmiyorum, avukatınız bu konuda sizi yönlendirir. Davanıza bir işmiş, imza atıp çıkıp gidecekmişsiniz gibi bakıp bir an önce hayatınıza odaklanmanızı tavsiye edebilirim. İnsan beyni çok farklı, neye odaklanır, neye alıştırırsanız bir süre sonra onları düşünmeye başlıyorsunuz. Aklınıza olumsuz seyler geldiğinde size iyi gelecek insanlarla görüşün ve bir süre sonra düşünmeyi kesin. Unutacaksınız ve acınız azalacak. Kendinize yatırım yapın.

Bu adamdan çocuğunuz olmadığı için şükredin, düşük yaptım diye üzülmeyin. Size değer vermeyen bir ilişkiden kurtuldunuz, bu cesareti gösterdiniz. Kendinizi ödüllendirin ve çizgi çekip yeni hayatınıza odaklanın.

Vazgeçmek,kabullenmekten daha zordur.
Zoru seçmişsiniz,sancılı bir dönem boşanma çok normal.
Ama fotoğraflardaki gibi mutlu değil evlerinin içinde herkes.
Yakın arkadaşım her gün yakınır eşinden,boşanmalıyım diye ama instada devamlı mutlu aile pozu.
Mutlu olan da vardır tabiki ama ömür boyu mutsuz olmayacaksınız sizde,süreç bitince elbet daha mutlu olacağınız zamanlar gelecek.

Yurumeyen evliliğinizi beceriksizlik olarak düşünmeyin lütfen ve kimse düşündüğünüz kadar mutlu değil

Kızlar ben boşanıyorum diye sanki herkes çok mutlu evli çocuklu. Sosyal medyada gördükce nasıl mutlular ben beceremedim. Diye canım sıkıliyor üzülüyorum.
Sosyal medyada herkes mutlu olduğu anı paylaşıyor zaten kimse kavga ederken şuan kavga ediyoruz mutsuzuz diye paylaşım yapmıyor ki canınızı boşyere sıkmayın.

İyi ki size karşılık vermemiş de konuşamamışsınız. Yoksa geri dönmekte sorun görmeyecektiniz demek ki... Konu içinde anlattığınız şeyler korkunç; şiddet var, hürriyetinden yoksun bırakma var, belki daha başka neleri vardır... Böyle bir adamdan ayrıldığınız için sevinmelisiniz ama üzülüyorsanız doğru düşünemiyorsunuz demektir. Fırsatınız varsa bir klinik psikologtan destek alın.

Sosyal medya bir illüzyondur. Herkes en iyi halini göstermek ister.

Ayrıca evlilik bir anlaşmadır. Becerilmesi gerekilen bir oyun değil. Doğru zamanda ayrılmak bile bir başarıdır aslında. Karşılıklı olarak saygıyı yitirmeden yolları ayırmak ne kadar güzel bir şey.

Sosyal medyayı birsure kullanmayın.

Hiç üzülmeyin boşanan ilk kişi siz değilsiniz sonuncusu da olmayacaksınız. Ayrıca sosyal medya veya sağda solda gördüğünüz mutluluk pozlarına takılmayın bazıları sadece mutlu gibi gösteriyor kendini. Bu dünyaya bir kere geliyoruz sebebi her ne olursa olsun üzülmeye değmez .

Aaaaa çok çok üzüldüm.

Bu kadar kötü insanlar üzülmezler ve aramazlar arkadaşım.

Onlar çoktan normal hayatlarına devam ediyorlardır,sen boşuna kendini yıpratıyorsun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…