Üzüntüler paylaşılarak hafifler değil mi?

Ölüm, hastalık konusunda içine robot kaçmış gibi olurum çünkü kendimi çok rahatsız hissederim. Ama eşim, sevgilim böyle benimle hislerini paylaşmak isterse kocanız gibi duygusuz da olmam. Kendimce bir iki teselli edici şey söylemeye çalışırım.
Yani kocanızın ölüm konusunda konuşamama gibi durumu yok direkt düz bir insan. Ve değişti diyorsanız dikkatli olun bir şeyler dönüyor olabilir

Benim rahmetli anneannem ve dedem çok hastaydı, yatağa bağlılardı. Annem her hafta gidip işlerini yapar bakardı onlara. Vefat ettiklerinden sonra dedi ki 'eğer babanız tek bir laf etseydi o süreçte anımda boşardım'. Gerçekten de öyle bir şey olsa annemi desteklerdim ben de. Yapılacak şey var yapılmayacak şey var. Kaldı ki siz ben hasta olsam bile umursamaz diyorsunuz bu daha da vahim bir konu. Ben olsam evliliğimi gözden geçirirdim, bu günlerin yaşlılığı da hastalığı da var çünkü.

Herkes kendine yakışanı yapıyor babamı kaybettiğimizde dayım şehir dışından gelmişti, o gelene kadar biz defin işlemini yapıp eve daha yeni gelmiştik va daha kapıdan girer girmez yüzünde aptal bir gülümsemeyle eheheeh naptınız .... yı gömüp geldiniz mi? demişti 4 yıl oldu asla unutmuyorum ama bekliyorum gün gelecek onunda aynı cümleyi duyacak vakti gelecek. Sizde kendinize yakışanı yapın saygısızlık yapmayın ama onun zor bir zamanında sizde aynı tavrı sergileyin.

İlk günden odundu zaten. sonra yonttum biraz ama içindeki odun hala aynı. Diğer durum söz konusu değil.

Biriktiriyorum çünkü 9 yaş farkımız var. Elime düştüğünde anyayı konyayı görür.

Alkah rahmet eylesi sabırlar diliyorum...
Dayınız çok ayıp ermiş gerçekten. Canı yanmayan acının ne olduğundan ne anlar..

Alkah rahmet eylesi sabırlar diliyorum...
Dayınız çok ayıp ermiş gerçekten. Canı yanmayan acının ne olduğundan ne anlar..
çok teşekkür ediyorum, aslında acı bilmeyen biri değil dayım annemler babalarını annelerini çok uzun yıllar önce kaybetmişler en küçük kardeşlerinide yani küçük dayımı kaybedelide 10 yıl oldu acı ne demek çok iyi biliyor ama gamsız kendinden başkasını düşünmeyen birisi.

Babam öldüğünde ablamın kayınpederi ölümün ilk gününde bana öldüyse malı mülkü bıraktı size ne ağlıyorsun demişti. Valla böyleleri de uzun yaşıyor. Gamsız olduklarından. Keşke mal mülk olmasaydı da babam sağ olaydı diyebilmiştim. Ablama demedim bilmez. Bazı insanlar böyle maalesef. Ne denilir bilemedim sizin eşiniz neticede. Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. Kaybetmişsiniz sanırım.

Babam vefat etti kb ve kv arabada kahkahalar esliginde gulup sakalasiyorlardi. Esim de gikini cikartmamisti...
Gun gelip devran donecek.. O gunu sabirsizlikla bekliyorum sende bekle ama sana yapilan saygısızligi sen yapma.. Bosver birak zamana
Eşimle sevgiliyken babam vefat etti, haberi alınca beni eve bıraktı gitti. Meğer annesine hediye almaya gitmiş, bilmiyordum. Birkaç hafta sonra babaannesi vefat etti, bense oturup yasin okudum. Çünkü bilmiyordum herkesin aynı kalitede olmadığını.
Babamın vefatında iki yakın arkadaşım beni hiç yalnız bırakmadı. Aynı zamanda balkonda kuzenime kur yapmakla meşgulmüş hanımefendi, ben yine bilmiyordum. Çok üzülen kuzenlerimin iki hafta sonra plaj resimlerini gördüm. Halamın cenazede dedikodu peşinde olduğunu gördüm. Yani acımasız gerçekler maalesef hayatın gerçekleri

Bu lafı hangi anlamda söyledi? Babanız sizi düşündü, darda bırakmadı demek istemiş olsun

İnsan acısından böylelerine ne cwvap vereceğini de şaşırıyor. Rabbim babanızın kabrini nur etsin.
Evet kaybettik. Çok teşekkür ederim

Bu tip insanlar herkesin hayatında mevcut demekki. Her cenazeye gelen yada hastanede yatanı ziyaret eden insanlar arasında dedikoducusu çıkarcısı veya köy yanarken saçını tarayanı oluyor. Ne demişler ağlarsa anam gerisi yalan...
Ben bunu ilk babam kalp krizi geçirdiğinde gördüm. Halalarım çay ısmarlasanıza diyebilecek kadar saçmalamış, (gelen sanki çay kahveye gelmiş gibi) Paranız var mı bir ihtiyacınız var mı diye sorması gereken dayım para istedi, her düğüne koşa koşa gelen köydeki halam abisi ölümlerden dönünce kılını bile kıpırdatmadı. Hepsini geçtim halamın kızı gel moral olsun seninle kahve içelim diyip hastanenin ilerisinde arkadaşı ile buluştu sevgilisinin ona aldığı yüzüğü filan anlattı. Hepsi böyle günlerde kalitesini gösteriyor malesef
En azından sevgili olarak kalmış öteye gitmemiş. Ama benim ne yazık eşim. Atsan atamıyorum satsan satamıyorum öyle bi durum.
Sizin de başınız sağolsun...

Ben kız kardeşimin son günlerinde yanında olamadım hatta telefonla bile en son bir hafta öncesi konuşmuştum hayat telaşından 10 yıldır kalp rahatsızlığı vardı ani bir krizle vefaat etti yakın zaman da zaman hızla akıp geçiyor ama içimdeki acı hiç geçmiyor asla unutmuyorsun ama sanki acınla yaşamayı öğreniyorsun ölüm çok acı bende eşimden destek göremedim hiç bir ay boyunca haftasonlarında annemin yanına gidip kaldım hep senin annenlere gidıyoruz bizimkilere gitmiyoruz diye lafını yaptı bana keyfimden gidiyormuşum gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…