- 18 Ekim 2018
- 8.160
- 33.849
- 548
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Babam ufak bir operasyon geçirdi bir telefon açıp geçmiş olsun demedi. Ağzımla söyledim e unuttum dedi yine aramadı. Kendi annesi babası mevzu olunca hastalık durumunda ben insaniyet namına duramıyorum arıyorum her gün iyileşene kadar. Benim tarafımdan yana o kadar umursuz ki. Annem babama bişey olsa ben yine bu tavırla olursa kovarım herhalde ondan korkuyorum.
Herkes kendine yakışanı yapıyor babamı kaybettiğimizde dayım şehir dışından gelmişti, o gelene kadar biz defin işlemini yapıp eve daha yeni gelmiştik va daha kapıdan girer girmez yüzünde aptal bir gülümsemeyle eheheeh naptınız .... yı gömüp geldiniz mi? demişti 4 yıl oldu asla unutmuyorum ama bekliyorum gün gelecek onunda aynı cümleyi duyacak vakti gelecek. Sizde kendinize yakışanı yapın saygısızlık yapmayın ama onun zor bir zamanında sizde aynı tavrı sergileyin.Merhabalar
Yakın bir akrabamızın ölmek üzere olduğunu öğrendim. Umut yokmuş artık saatini doldurmasını bekliyorlar. Ben başka bir şehirde olduğum için yanına gidemiyorum. Hoş gitsem de yoğun bakımda göremeyeceğim. Ben çocukken emeği olmuş biridir. İçim içimi yiyor ilk defa çaresizliği bu kadar yakınımda hissettim. Dedemler vs öldüğünde çocuktum ölümle böyle yüzleşmemiştim.
Eşimle bu durumu paylaştığımda “aman allah şifa versin ne yapalım AÇ KOMİK VİDEO İZLE moralin yerine gelir EHEHEH “ diye saçma sapan vicdansan yoksun bi cümle kurdu. Sessiz kaldım bir süre sonra geldi aa yüzün düşmüş niye dedi “ben senin üzüntülerin veya acılarınla alay geçmiyorum yaptığın şey çok ayıp (yakın bi akrabası ölmüştü) x için üzüntünü paylaştım senin yaptığına bak herkes yakışanı yapıyor”dedim. Hiç cevap vermedi gitti. Bende sanıyorum ki anladı yaptığı ayıbı.
Bugun de yemek bitti dedim aradım akrabalarımı durumu daha da kötüymüş diye cümlemi bitirmeden anlatma bana dedi susturdu. Ben orada görülebilecek duruma gelirse gitmek istiyorum helallik için demek istemiştim. Anlamadan dinlemeden kesti. Etrafımda başka kimse yok üzüntümü paylaşabileceğim. İnsan böyle şeyleri eşiyle paylaşmayacak da kiminle paylaşacak?
Kendi ailesi yakın akrabaları haricinde hiç bir ölüm hastalık eşimin umrunda değil. Bir kere babası işe muhabbet ederken böyle bir konuşma oldu eşi ölen bi akrabaları ölen eşinin kardeşi ölünce uzun bi yol gidip cenazesine katılmıştı. Eşim ve kayınpederim de öküz öldü ortalık bozuldu niye gittiki hahahah diye saçma sapan konuştular. Sonra bi tartışmada söylediğimde e biz şaka yaptık falan diyip geçiştirdi. Ama bugun o cümlede ne kadar ciddi olduklarını gösterdi.
Neyse yine başka bi konudan laf attım gündemden bişeydi. Ben bunu konuşmak istemiyorum dedi yine susturdu. Bu ara sürekli böyle dinlememeye başladı. Çok saygısızca geliyor bana.
Sinirli değilim ama aşırı derecede kalbim kırıldı moralim bozuldu. Öyle anlatmak istedim konuşacak kimsem olmadığından.
İlk günden odundu zaten. sonra yonttum biraz ama içindeki odun hala aynı. Diğer durum söz konusu değil.Ölüm, hastalık konusunda içine robot kaçmış gibi olurum çünkü kendimi çok rahatsız hissederim. Ama eşim, sevgilim böyle benimle hislerini paylaşmak isterse kocanız gibi duygusuz da olmam. Kendimce bir iki teselli edici şey söylemeye çalışırım.
Yani kocanızın ölüm konusunda konuşamama gibi durumu yok direkt düz bir insan. Ve değişti diyorsanız dikkatli olun bir şeyler dönüyor olabilir
Biriktiriyorum çünkü 9 yaş farkımız var. Elime düştüğünde anyayı konyayı görür.Benim rahmetli anneannem ve dedem çok hastaydı, yatağa bağlılardı. Annem her hafta gidip işlerini yapar bakardı onlara. Vefat ettiklerinden sonra dedi ki 'eğer babanız tek bir laf etseydi o süreçte anımda boşardım'. Gerçekten de öyle bir şey olsa annemi desteklerdim ben de. Yapılacak şey var yapılmayacak şey var. Kaldı ki siz ben hasta olsam bile umursamaz diyorsunuz bu daha da vahim bir konu. Ben olsam evliliğimi gözden geçirirdim, bu günlerin yaşlılığı da hastalığı da var çünkü.
Alkah rahmet eylesi sabırlar diliyorum...Herkes kendine yakışanı yapıyor babamı kaybettiğimizde dayım şehir dışından gelmişti, o gelene kadar biz defin işlemini yapıp eve daha yeni gelmiştik va daha kapıdan girer girmez yüzünde aptal bir gülümsemeyle eheheeh naptınız .... yı gömüp geldiniz mi? demişti 4 yıl oldu asla unutmuyorum ama bekliyorum gün gelecek onunda aynı cümleyi duyacak vakti gelecek. Sizde kendinize yakışanı yapın saygısızlık yapmayın ama onun zor bir zamanında sizde aynı tavrı sergileyin.
çok teşekkür ediyorum, aslında acı bilmeyen biri değil dayım annemler babalarını annelerini çok uzun yıllar önce kaybetmişler en küçük kardeşlerinide yani küçük dayımı kaybedelide 10 yıl oldu acı ne demek çok iyi biliyor ama gamsız kendinden başkasını düşünmeyen birisi.Alkah rahmet eylesi sabırlar diliyorum...
Dayınız çok ayıp ermiş gerçekten. Canı yanmayan acının ne olduğundan ne anlar..
Biriktiriyorum çünkü 9 yaş farkımız var. Elime düştüğünde anyayı konyayı görür.
Gidecektim hazırlandım, vefat haberi geldi. Yetişemedim çok üzgünüm...Kusura bakmayın ama çok duyarsız ve vicdansızca geldi eşinizin tavrı. Siz gitmek istiyorsanız gidin bence.
Başınız Sağolsun Allah sabır versin.Gidecektim hazırlandım, vefat haberi geldi. Yetişemedim çok üzgünüm...
Eşimle sevgiliyken babam vefat etti, haberi alınca beni eve bıraktı gitti. Meğer annesine hediye almaya gitmiş, bilmiyordum. Birkaç hafta sonra babaannesi vefat etti, bense oturup yasin okudum. Çünkü bilmiyordum herkesin aynı kalitede olmadığını.Babam vefat etti kb ve kv arabada kahkahalar esliginde gulup sakalasiyorlardi. Esim de gikini cikartmamisti...
Gun gelip devran donecek.. O gunu sabirsizlikla bekliyorum sende bekle ama sana yapilan saygısızligi sen yapma.. Bosver birak zamana
Bu lafı hangi anlamda söyledi? Babanız sizi düşündü, darda bırakmadı demek istemiş olsunBabam öldüğünde ablamın kayınpederi ölümün ilk gününde bana öldüyse malı mülkü bıraktı size ne ağlıyorsun demişti. Valla böyleleri de uzun yaşıyor. Gamsız olduklarından. Keşke mal mülk olmasaydı da babam sağ olaydı diyebilmiştim. Ablama demedim bilmez. Bazı insanlar böyle maalesef. Ne denilir bilemedim sizin eşiniz neticede. Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. Kaybetmişsiniz sanırım.
İnsan acısından böylelerine ne cwvap vereceğini de şaşırıyor. Rabbim babanızın kabrini nur etsin.Babam öldüğünde ablamın kayınpederi ölümün ilk gününde bana öldüyse malı mülkü bıraktı size ne ağlıyorsun demişti. Valla böyleleri de uzun yaşıyor. Gamsız olduklarından. Keşke mal mülk olmasaydı da babam sağ olaydı diyebilmiştim. Ablama demedim bilmez. Bazı insanlar böyle maalesef. Ne denilir bilemedim sizin eşiniz neticede. Allah rahmet eylesin başınız sağolsun. Kaybetmişsiniz sanırım.
Kesinlikle öyle merhametsiz insanın sevgisi de gerçek olmaz zatenEsiniz merhametsiz.. benim icin merhamet sevgiden asktan önde gelir.. cok önemlidir bir insanin merhametli olmasi, aciyi paylasmasi destek olmasi.
Bu tip insanlar herkesin hayatında mevcut demekki. Her cenazeye gelen yada hastanede yatanı ziyaret eden insanlar arasında dedikoducusu çıkarcısı veya köy yanarken saçını tarayanı oluyor. Ne demişler ağlarsa anam gerisi yalan...Eşimle sevgiliyken babam vefat etti, haberi alınca beni eve bıraktı gitti. Meğer annesine hediye almaya gitmiş, bilmiyordum. Birkaç hafta sonra babaannesi vefat etti, bense oturup yasin okudum. Çünkü bilmiyordum herkesin aynı kalitede olmadığını.
Babamın vefatında iki yakın arkadaşım beni hiç yalnız bırakmadı. Aynı zamanda balkonda kuzenime kur yapmakla meşgulmüş hanımefendi, ben yine bilmiyordum. Çok üzülen kuzenlerimin iki hafta sonra plaj resimlerini gördüm. Halamın cenazede dedikodu peşinde olduğunu gördüm. Yani acımasız gerçekler maalesef hayatın gerçekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?