Üzüntüler paylaşılarak hafifler değil mi?

Suleymanin Hurremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
3.797
7.724
108
Merhabalar

Yakın bir akrabamızın ölmek üzere olduğunu öğrendim. Umut yokmuş artık saatini doldurmasını bekliyorlar. Ben başka bir şehirde olduğum için yanına gidemiyorum. Hoş gitsem de yoğun bakımda göremeyeceğim. Ben çocukken emeği olmuş biridir. İçim içimi yiyor ilk defa çaresizliği bu kadar yakınımda hissettim. Dedemler vs öldüğünde çocuktum ölümle böyle yüzleşmemiştim.
Eşimle bu durumu paylaştığımda “aman allah şifa versin ne yapalım AÇ KOMİK VİDEO İZLE moralin yerine gelir EHEHEH “ diye saçma sapan vicdansan yoksun bi cümle kurdu. Sessiz kaldım bir süre sonra geldi aa yüzün düşmüş niye dedi “ben senin üzüntülerin veya acılarınla alay geçmiyorum yaptığın şey çok ayıp (yakın bi akrabası ölmüştü) x için üzüntünü paylaştım senin yaptığına bak herkes yakışanı yapıyor”dedim. Hiç cevap vermedi gitti. Bende sanıyorum ki anladı yaptığı ayıbı.
Bugun de yemek bitti dedim aradım akrabalarımı durumu daha da kötüymüş diye cümlemi bitirmeden anlatma bana dedi susturdu. Ben orada görülebilecek duruma gelirse gitmek istiyorum helallik için demek istemiştim. Anlamadan dinlemeden kesti. Etrafımda başka kimse yok üzüntümü paylaşabileceğim. İnsan böyle şeyleri eşiyle paylaşmayacak da kiminle paylaşacak?
Kendi ailesi yakın akrabaları haricinde hiç bir ölüm hastalık eşimin umrunda değil. Bir kere babası işe muhabbet ederken böyle bir konuşma oldu eşi ölen bi akrabaları ölen eşinin kardeşi ölünce uzun bi yol gidip cenazesine katılmıştı. Eşim ve kayınpederim de öküz öldü ortalık bozuldu niye gittiki hahahah diye saçma sapan konuştular. Sonra bi tartışmada söylediğimde e biz şaka yaptık falan diyip geçiştirdi. Ama bugun o cümlede ne kadar ciddi olduklarını gösterdi.
Neyse yine başka bi konudan laf attım gündemden bişeydi. Ben bunu konuşmak istemiyorum dedi yine susturdu. Bu ara sürekli böyle dinlememeye başladı. Çok saygısızca geliyor bana.
Sinirli değilim ama aşırı derecede kalbim kırıldı moralim bozuldu. Öyle anlatmak istedim konuşacak kimsem olmadığından.

Benim de yakın bi akrabam yoğun bakımda . Bana çok değer veren , değer verdiğim biri . Sizi çok iyi anlıyorum , eşinizin empati yapması gerekiyor . Ölümlere çok çok üzülüyorum... espri yapılması çok itici gelirdi

Babam vefat etti kb ve kv arabada kahkahalar esliginde gulup sakalasiyorlardi. Esim de gikini cikartmamisti...
Gun gelip devran donecek.. O gunu sabirsizlikla bekliyorum sende bekle ama sana yapilan saygısızligi sen yapma.. Bosver birak zamana
Kendi canları yanınca ancak hissediyorlar ama akıllanmıyorlar öyle de garipler işte

Rabbim hastalarımıza şafi ismi şerifi ile şifa versin.
Gurbette olmakta üzüntüyü iki kat artıyor.

Iyi ki anlattin.Dök ıcini rahatla.Sosyopat deniyor sanirim bu baskalarinin hissettiklerine duyarsiz olan sahıslara.Gecen ben de ,bi sikintimi anlattigim yakinım birinin verdiği cevaplardan öyle irrite oldum ki.Bir daha tövbe diyorum.Acayip sekilde gözümden düştu.

“aman allah şifa versin ne yapalım AÇ KOMİK VİDEO İZLE moralin yerine gelir EHEHEH “

Bugun de yemek bitti dedim aradım akrabalarımı durumu daha da kötüymüş diye cümlemi bitirmeden anlatma bana dedi susturdu.
İyice sinirlendirmek gibi olmasın da bu ne ya ne duygusuz vicdansız birisiymiş eşiniz. Sen öldüğünde de kimse üzülmez buna ben de dahilim derdim sanırım ben olsaydım. Ailede nasıl gördüyse öyle gider. Ayrıca son günlerde de sizi susturuyormuş ben olsam konuşmazdım artık kendisiyle. Hatasını anlar gelirse ne ala yok gelmezse boşanın diyemem ama hak ettiği değeri siz de ona gösterirsiniz.

Sadece başlıkla ilintili yazacağım; sen üzüldüğün şeyi unutursun zamanla, üzüntünü anlattığın insan asla unutmaz ama ve en mutlu anında hatırlatır. Bu yüzden tercihim kimseye bir şey anlatmamaktır, artık. Zaten anlatsan da anlamıyorlar bence. Anlatıyorum adam kendi derdine düşmüş, nerede yemek yesek ki ya diyor. Bk ye.

Kendilerinden birinin ayağına taş değse olayı büyüten insanların ölüm ve çaresizliğe duyarsızlıklarını kabullenemiyorum bende çok kırıcı bir durum malesef

Ben hastalansam umurunda olmayan biri bu konularda aşırı duyarsız ve bencil.
Konuşmadığım oldu daha önce sıkıştırıyor sürekli kendini zorla affettirmeye çalışıyor. He he diyorum ama içimden de affedemiyorum soğutuyor böyle hareketler insanı

Gerçekten insanlık ölmüş ya ben hayret ediyorum. Kendi anne babama bişey olsa duyarsız kalacağından o kadar eminim ki. Paylaşacak kimse de olmayınca olmuyor insan kendi kendini yiyor. Eş bence bu meseleler için en ideal kişidir diye düşünüyordum ama ağzımın payını güzel aldım

Böyle duygusuz bencil insanlar zor eğitilir yani düzelmezler ne yazık ki. Gerçekten takmamayı öğreneceksiniz sanırım. Aynısını ona yaparak belki empati yaptırabilirsiniz diyeceğim ama yine işe yaramaz en iyisi takmamak görmezden gelmek. Baş etmek zor...

Başlığı okuduğumda bi arkadaşınızdan bahsettiğinizi düşünüp "hafiflemez" ve "anlatmamak en iyisi" vs diyecektim ama eşinizle paylaşmışsınız. İnsan haliyle destek bekler. Ama onun yaptığı çok ayıp olmuş. İnşallah size karşı empati kurmayı öğrenir ve bu tavrından vazgeçer.

Yapım hiç öyle değil ben hastalığa ve ölüme duyarsız kalamıyorum malesef. Bir sabah birden akrabasının ölüm haberi geldiğinde cenazede elimden geleni yapmış olmamın mükafatı bu olmamalıydı. O yüzden ekstra zoruma gidiyor

Rabbim acil sifalar versin. Ben olsam calisiyorsaniz bile izin alip giderdim. Belki son gunune yetisemeyebilirsiniz belki, ama en azindan cenazesine gidersiniz. Esiniz gelmezse gelmesin. Rabbim acil sifalar versin. Rabbim o kisiyi sagligina kavustursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…