İnşallah bende çok istiyorum. Eşimle gitmek. Gençken gücüm kuvvetim yerindeyken. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Hayırlı zamanındaYa kiyamam yazik insallah cikar cnm rabbim gonlune gore versin busene bnm annemle babamda yazildi bakalim onlarda bekliyo insallah bizlerede nasip olur
Amin cnm insallahİnşallah bende çok istiyorum. Eşimle gitmek. Gençken gücüm kuvvetim yerindeyken. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Hayırlı zamanında
kesinlikle cikmaz.. haramdır bu kadar net.. 1 hoca değil 1000 hocaya danissan allahın kanunu degismez..Mantigim almadi. Haram oldugu dusunulen bir seyi A yemese ama B yese, o sey haram olmaktan cikar mi?
kesinlikle katılıyorum.. faiz haramdır.. kuranda ayetlerde net olarak geçer.. demez ki faiz kısmını muhtaca verirseniz helal olur diye.. hoca da nasil bir hocaysa. cahillige bak.. hocaya sorana kadar kitabini okusa bilecek tabide.. bide başkasına tavsiye ediyor hocaya sorun sizde yapin diye.. kardeşim aç kurana bak okuman mi yok.. demi yaniHaklısın muhtaç olunca haram da yenilir. Muhtaç olunca her şey mübah dimi. Hocalar çok bilse biz bunu tartışmayız zaten. hoca mantıklı hoca olsa haramla hayır yaptırtmaz. Bişey ya helaldir ya haram. Hayret bişey..
Ayrıca hayra geçen paranın kaynağı önemli değilse "borç parayla hacca gidilmemesi" kurban kesilmemesi gerektiği olayına da açıklık getirin.
Bakara:275 .!.:Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Alış veriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.
Bakara:276 .!.:Allah, faiz malını mahveder, sadakaları ise artırır (bereketlendirir). Allah hiçbir günahkâr nankörü sevmez.
Bakara:278 .!.:Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz, faizden geriye kalanı bırakın.
Al-i İmran:130 .!.:Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz.
Nisa:160-161 .!.:Yahudilerin yaptıkları zulüm ve birçok kimseyi Allah yolundan alıkoymaları, kendilerine yasaklanmış olduğu halde faiz almaları, insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle önceden kendilerine helal kılınmış temiz ve hoş şeyleri onlara haram kıldık.İçlerinden inkar edenlere de acı bir azap hazırladık.
Rum:39 .!.:İnsanların malları içinde artsın diye faizle her ne verirseniz, Allah katında artmaz. Ama Allah'ın hoşnutluğunu isteyerek her ne zekat verirseniz; işte bunu yapanlar sevaplarını kat kat arttıranlardır.
bana göre haram degil de ben yapiyorum de.. ama hocaya sordum muhtaca veriyorum deme.. buna onay veren hoca degildir olamaz hak kitapta faiz haramdır bu kadar net.. ha yersin yedirirsin dagitirsin o seni bağlar tabiDemek ki faiz içkiturunde haram ddeğil. Faiz emeksiz zenginlesmeye yol açtığı için haram olabilir. Ben de sebepsiz zenginlesmiyorum.tekrar söylüyorum HOCA,DIN ADAMI VS. """"DEGILIM""""" ve tekrar söylüyorum KAFAMA GGÖRE BÖYLE BIR SEY YAPMADIM. Ayrıcakkötü bir şey yapmıyorum
faiz haramdır.. sanada sorsalar onada sorsalar buna da sorsalar haramdır.. herseye kadir olan rabbin ayırmadıda şu faiz haram değildir diye sen mi ayırıyosun.. insaf kardesimEvet haklısınız. Bana sorarsanız bankadan alınan faiz haram falan değil. Haram olan faiz. Komşunun ihtiyacı olur sana borç istemeye gelir zor anında sizde dersiniz ki veririm ama su kadar faiz ile geri alırım. Adamlar benim paramı isleterek para kazanıyor sonuçta. Ayrıca unursamanız dışında ikinci mesajima hiç dikkat etmemiş orda neden vadesiz istediğim gayet açık yazıyor .
nerden bu kararı verdiniz ?? ayet mi indi yeniden.. tövbe estağfurullahEvet bilginiz dogru muhtaclara verilmeli
muallakta kalmayın arkadaşim.. faiz haramdır.. öylesi böylesi yoktur.. o fetva yi veren hocanın vay halineHangi hoca acaba o sasirdimda faizi size haramda fakire degilmi bn amlayamadimda bnce hoca yanlis bisi demis olabilir bi iyice arastirin derim faiz parayla hayir islenirmi o konuda da muallakta kaldim dogrusu
kesinlikle katılıyorum.. faiz haramdır.. kuranda ayetlerde net olarak geçer.. demez ki faiz kısmını muhtaca verirseniz helal olur diye.. hoca da nasil bir hocaysa. cahillige bak.. hocaya sorana kadar kitabini okusa bilecek tabide.. bide başkasına tavsiye ediyor hocaya sorun sizde yapin diye.. kardeşim aç kurana bak okuman mi yok.. demi yani
senin ne dediginin zerre önemi yok anliyomusun.. ister faiz ye ister dağıt buda önemli degil.. ama hocaya sordum sizde sorun sizde yapin diyerek kuşkusuz koşulsuz haram olan faizi meşrulastiramazsinYa sorunlu msuun? Ben yapin dedim mi? Gidin arastirin dedim. Terbiyesizliginizi bi kenara birakin da konuşun. Kitabimi okuyorum sen okusaydin kalp kirmanin kul hakkinin da ne olduğunu bilirdin...
senin ne dediginin zerre önemi yok anliyomusun.. ister faiz ye ister dağıt buda önemli degil.. ama hocaya sordum sizde sorun sizde yapin diyerek kuşkusuz koşulsuz haram olan faizi meşrulastiramazsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?