Vadesiz hesap ile ilgili.

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Vadesiz hesaba para yatırılınca paradan kaç ayda bir nekadar kesiliyor bunun bir yüzdesi varmı. Hangi banka nekadar kesiyor yıllık bilen varmı.

Merhaba arkadaşlar.

Vadesiz hesaba para yatırılınca paradan kaç ayda bir nekadar kesiliyor bunun bir yüzdesi varmı. Hangi banka nekadar kesiyor yıllık bilen varmı.

Neden vadesiz actirdiniz ki? Mesele faiz yememek ise biriken faizi fakirlere verebilirsiniz

Neden vadesiz actirdiniz ki? Mesele faiz yememek ise biriken faizi fakirlere verebilirsiniz

Annem İçin canım bu hac için toplanıyor. Normalde ben de vadesiz hesaba yatirmayı saçma buluyorum. Kendi parami yatiracagim zaman banka görevlisi bile vadeye teşvik ediyor zaten diğer türlü boşu boşuna para kesiliyor. Ama kadın şimdi öyle istedi aklında bir soru işareti kalmasın biri çıkar bişey der morali bozulur sonra. Yani sinek mındar değil miğde bulandırır hesabı.

Konu ile ilgili bilgisi olan yokmu :(

Annem İçin canım bu hac için toplanıyor. Normalde ben de vadesiz hesaba yatirmayı saçma buluyorum. Kendi parami yatiracagim zaman banka görevlisi bile vadeye teşvik ediyor zaten diğer türlü boşu boşuna para kesiliyor. Ama kadın şimdi öyle istedi aklında bir soru işareti kalmasın biri çıkar bişey der morali bozulur sonra. Yani sinek mındar değil miğde bulandırır hesabı.

Konu ile ilgili bilgisi olan yokmu :KK43:

Biz de faiz yemek istemedigimiz için bi hocayla konustuk vadeli hesaba attik her ay faizini muhtac birilerine veriyoruz hem sevap ta işlemiş olursunuz. Siz de bi hocaya danisin vr böyle yapim bence

işbankası senede 2 kere 60 tl ye yakın alıyo sanırım (geçenlerde kardeşimden kesmişler)
ing ayda 6 tl mi ne alıyo
garanti bankası 6 ayda bir 69 tl

benim bildiklerim bunlar.

Otomatik fatura ödeme talimatı verin. O zaman kesilmez. Yada hali hazirda bir maaş hesabınız varsa onu kullanın o hesaplardan kesilmiyor. Bunlarin disinda Yani üç aşağı beş yukarı her banka aynı kesintiyi mutlaka yapıyor.

katılım bankalarında faiz kavramı yok ama otomatik ödeme verince alınmaz.

Mantigim almadi. Haram oldugu dusunulen bir seyi A yemese ama B yese, o sey haram olmaktan cikar mi?

Demek ki faiz içkiturunde haram ddeğil. Faiz emeksiz zenginlesmeye yol açtığı için haram olabilir. Ben de sebepsiz zenginlesmiyorum.tekrar söylüyorum HOCA,DIN ADAMI VS. """"DEGILIM""""" ve tekrar söylüyorum KAFAMA GGÖRE BÖYLE BIR SEY YAPMADIM. Ayrıcakkötü bir şey yapmıyorum

Alakasiz olacak ama kaçıncı yılda hac kurası çıktı?

Demek ki faiz içkiturunde haram ddeğil. Faiz emeksiz zenginlesmeye yol açtığı için haram olabilir. Ben de sebepsiz zenginlesmiyorum.tekrar söylüyorum HOCA,DIN ADAMI VS. """"DEGILIM""""" ve tekrar söylüyorum KAFAMA GGÖRE BÖYLE BIR SEY YAPMADIM. Ayrıcakkötü bir şey yapmıyorum

Herkesin mantigi kendisine tabii.

Basit bir soru karsisinda bu kadar gerilmeniz de pek ilginc oldu.

Herkesin mantigi kendisine tabii.

Basit bir soru karsisinda bu kadar gerilmeniz de pek ilginc oldu.

Soruya gerilmedim. Bi bilgim yok dedigim halde ustelemenize gerildim daha nasıl anlatabilirim danisarak yaptım bilmiyorum gidin bilene sorunu?

Finansbank en para kullanabilirsiniz.

Back
X