Vadesiz hesap ile ilgili.

Otomatik fatura ödeme talimatı verin. O zaman kesilmez. Yada hali hazirda bir maaş hesabınız varsa onu kullanın o hesaplardan kesilmiyor. Bunlarin disinda Yani üç aşağı beş yukarı her banka aynı kesintiyi mutlaka yapıyor.
Yani annem emekli maaşını aldığı banka da hesap acarsa para kesilmez mi

Hocaya danistim diyorum git sor öğren hoca miyim ben. Ayrıca ben yemiyorum aileme yediriyorum demedim MUHTAÇ insalars veriyorum dedim
Evet haklısınız. Bana sorarsanız bankadan alınan faiz haram falan değil. Haram olan faiz. Komşunun ihtiyacı olur sana borç istemeye gelir zor anında sizde dersiniz ki veririm ama su kadar faiz ile geri alırım. Adamlar benim paramı isleterek para kazanıyor sonuçta. Ayrıca unursamanız dışında ikinci mesajima hiç dikkat etmemiş orda neden vadesiz istediğim gayet açık yazıyor .

Evet haklısınız. Bana sorarsanız bankadan alınan faiz haram falan değil. Haram olan faiz. Komşunun ihtiyacı olur sana borç istemeye gelir zor anında sizde dersiniz ki veririm ama su kadar faiz ile geri alırım. Adamlar benim paramı isleterek para kazanıyor sonuçta. Ayrıca unursamanız dışında ikinci mesajima hiç dikkat etmemiş orda neden vadesiz istediğim gayet açık yazıyor .

O konuda bilgim olmadığı için yorum yaptım sadece bu konudan ötürü vadesize yatirmis olma ihtimalinizr karsi bi öneride bulundum. Bulunmasaydim keske. Iyi geceler. ...

Biz de faiz yemek istemedigimiz için bi hocayla konustuk vadeli hesaba attik her ay faizini muhtac birilerine veriyoruz hem sevap ta işlemiş olursunuz. Siz de bi hocaya danisin vr böyle yapim bence
Hangi hoca acaba o sasirdimda faizi size haramda fakire degilmi bn amlayamadimda bnce hoca yanlis bisi demis olabilir bi iyice arastirin derim faiz parayla hayir islenirmi o konuda da muallakta kaldim dogrusu :KK43:

Hangi hoca acaba o sasirdimda faizi size haramda fakire degilmi bn amlayamadimda bnce hoca yanlis bisi demis olabilir bi iyice arastirin derim faiz parayla hayir islenirmi o konuda da muallakta kaldim dogrusu :KK43:
Robin Hood yanlısı olsa gerek. Neyse kızlar bir iki cevap beklediğim arkadaş var. Gözünüzü seveyim. Bahtsız bedevi misali konum kapanmasın cevap alayım :)

Robin Hood yanlısı olsa gerek. Neyse kızlar bir iki cevap beklediğim arkadaş var. Gözünüzü seveyim. Bahtsız bedevi misali konum kapanmasın cevap alayım :)
Yukarıda bir arkadas da tavsiye etmiş Finansbank en para kullanabilirsiniz.

Yani annem emekli maaşını aldığı banka da hesap acarsa para kesilmez mi
Annenizin hazır maaş hesabı varmış ışte onu kullanın tabiki kesilmez. O hesabada bir internet bankacılığı alin kendiniz girip yönetirsiniz hesabınızı ne kadar bakiyeniz var bankaya gitmeden herşey eliniz altında. Babaminda maaş hesabı var emekli. Bütün işlemlerini orda yapıyor. Biriktiriyor harcıyor vs..

Vakıfbank hiç almıyor. Yapı Kredi ve garanti bankası da 6 ayda bir 60 lira kesiyor. Ama ben garantiye iki faturamıda otomatik ödeme talimatı verdim şimdi kesilmiyor

Annenizin hazır maaş hesabı varmış ışte onu kullanın tabiki kesilmez. O hesabada bir internet bankacılığı alin kendiniz girip yönetirsiniz hesabınızı ne kadar bakiyeniz var bankaya gitmeden herşey eliniz altında. Babaminda maaş hesabı var emekli. Bütün işlemlerini orda yapıyor. Biriktiriyor harcıyor vs..
Çok teşekür ederim. Öyle yapmak en iyisi sanırım. Sadece para çekmek gerekirse ve ilk hesap işlemi için anneciğimi azıcık yorucam bankaya kadar :)

Bakın şunu yanlış anlamayinda. Maaş hesabı varsa onu kullanacaksınız. Siz maaş hesabı olan bankada hesap açsak kesinti olurmu diyorsunuz hala :KK43: aynı hesap üzerinden hareket edeceksiniz. Zaten aynı bankadan iki hesap açılmaz. Yanlış anlamayın lütfen izleyeceğiniz yol bu net olsun diye açıkça belirttim.

Bankaların bu konulardaki uygulamaları ve ücret tarifeleri farklı olmakla birlikte, pek çok Banka şu anda maaş hesaplarından "hesap işletim ücreti" almıyor.
Anneniz hangi Bankadan maaş alıyor acaba.?
Bu bilgiyi verirseniz daha kesin bilgi ile yardımcı olabilirim..

Elbette bir bankada dilediğiniz sayıda farklı hesabınız olabilir. Ancak annenizin maaş aldığı bankada, "maaş hesabından farklı" bir vadesiz hesap açarsanız o kesinti yine olur. Masrafsızlık tanımı sadece maaş hesabının kendisine yapılır.

Örnekle açıklarsam; maaş hesap numaranız 25 olsun, ücret sadece bu 25 nolu hesaptan kesilmez. Gidip aynı bankadan 26 nolu bir hesap açarsanız yine ödersiniz o miktarı. Bu işin en kestirme yolu otomatik ödeme talimatıdır. En az gelen iki faturanızı bağlayın birikim hesabına, tüm sıkıntınız çözülsün.

Çok teşekür ederim. Öyle yapmak en iyisi sanırım. Sadece para çekmek gerekirse ve ilk hesap işlemi için anneciğimi azıcık yorucam bankaya kadar :)
Bu ikisi içinde annenizi goturmenize gerek yok. Sadece bir sefer annenizi bankaya götürün internet bankacılığı alsın (kendi olması zorunlu bu asamada) bu aradada hesap bilgilerinide alirsiniz. sonra kendi hesabiniza net den havale eft yaparsınız para ihtiyacı olduğunda. Isim gereği ve ailenin para transfercisi olduğum için banka benden sorulur.:KK66:

Konunun dini tarafıyla hiç ilgilenmeden yorum yaptim. Vadeli acarsaniz ayri bir hsp zaten aciyorlar.

Bankaların bu konulardaki uygulamaları ve ücret tarifeleri farklı olmakla birlikte, pek çok Banka şu anda maaş hesaplarından "hesap işletim ücreti" almıyor.
Anneniz hangi Bankadan maaş alıyor acaba.?
Bu bilgiyi verirseniz daha kesin bilgi ile yardımcı olabilirim..
Halk Bankası

Back
X