Vadesiz hesap ile ilgili.

Bakın şunu yanlış anlamayinda. Maaş hesabı varsa onu kullanacaksınız. Siz maaş hesabı olan bankada hesap açsak kesinti olurmu diyorsunuz hala :KK43: aynı hesap üzerinden hareket edeceksiniz. Zaten aynı bankadan iki hesap açılmaz. Yanlış anlamayın lütfen izleyeceğiniz yol bu net olsun diye açıkça belirttim.
Valla iyi de ettiniz ben anlamıyorum bu işlerden hiç. Saha önce bir hesabın vardır ama müşteri temsilcimiz çok yardimciydi sagolsun. Merak ettiğim bişey daha. Diyelim annemi maaşını Çekicek. ATM de annemin yatirdığı para ve yatan maaş toplam olaraktan mı gòzükecek

Valla iyi de ettiniz ben anlamıyorum bu işlerden hiç. Saha önce bir hesabın vardır ama müşteri temsilcimiz çok yardimciydi sagolsun. Merak ettiğim bişey daha. Diyelim annemi maaşını Çekicek. ATM de annemin yatirdığı para ve yatan maaş toplam olaraktan mı gòzükecek
Aynen toplamı görünür. Vadeli hesapta olursa o birikiminiz o zaman ayri gorunur.

Zaten maaş hesabı varmış

Orada dursun işte parası harcamadığı birikir

Hac parası diye ayrı biriktirmeye ne gerek var

Bir de ne kadar yani hesap vs uğraşacaksınız koysun köşeye biriktirsin dîyecektim ama hesap zaten varmış

Benim vadesiz hesabimdan isletim ucreti almiyorlar, kart aidati da almiyorlar, kendi hesabimda fatura talimatim da yok, tipim zengin herhalde :KK53:

Zaten maaş hesabı varmış

Orada dursun işte parası harcamadığı birikir

Hac parası diye ayrı biriktirmeye ne gerek var

Bir de ne kadar yani hesap vs uğraşacaksınız koysun köşeye biriktirsin dîyecektim ama hesap zaten varmış
Kenarda birikmiş parasi var canım o yüzden. Anneme söyledim şimdi diyor oda sen kendi üstüne yatır ölürüm falan tövbe Yarabbi. Düşündüğü şeye bak ben napayım Ozman parayı pulu

Tamam dursun kenarda

Bunun için neden gerildi ki

Ölse de parasına el koymaz olduğu gibi mirasçısına verirler parasını

Allah gecinden versin hacca gitmeyi de nasip etsin

Tamam dursun kenarda

Bunun için neden gerildi ki

Ölse de parasına el koymaz olduğu gibi mirasçısına verirler parasını

Allah gecinden versin hacca gitmeyi de nasip etsin
Annene tek yaşıyor. Elinde nakit para olmasi bu zamanda tedirgin ediyor malum insanı. O yüzden en garanti banka da durması. Ama maaş hesabı üzerine yatirabilmem çözdü işi. Birde annem tek kadın diye önüne gelen zırt pırt borç para almaya geliyor. Annemde gidin 2 saat sonra gelin diyemiyorum ayıp olur diye herkes biliyor parayı nereye kiyduğumu diyor.

Mental olarak en uzak olduğum Bankalardan biri,
Çalışanlarından bir tanıdığım bile yok nerdeyse..))
Ama; SGK emeklilerine ait maaş hesaplarından hesap işletim ücreti almayan bankalardan biri Halkbankası.
Normalde ise aylık 6,50.-TL
Siz yinede teyit alın MT' nizden tabikii..

Mental olarak en uzak olduğum Bankalardan biri,
Çalışanlarından bir tanıdığım bile yok nerdeyse..))
Ama; SGK emeklilerine ait maaş hesaplarından hesap işletim ücreti almayan bankalardan biri Halkbankası.
Normalde ise aylık 6,50.-TL
Siz yinede teyit alın MT' nizden tabikii..
Annem adına arasam bilgi verirler mi çağrı merkezinden.

Robin Hood yanlısı olsa gerek. Neyse kızlar bir iki cevap beklediğim arkadaş var. Gözünüzü seveyim. Bahtsız bedevi misali konum kapanmasın cevap alayım :)
Bencede en mantiklisi maas kartiniz varsa oraya yatirin derim cunku bizde aynen oyle yapmistik para falan kesilmedi tabi bizimki biraz kisa vadeli bir birikimdi hemen bitiverdi :))

Bencede en mantiklisi maas kartiniz varsa oraya yatirin derim cunku bizde aynen oyle yapmistik para falan kesilmedi tabi bizimki biraz kisa vadeli bir birikimdi hemen bitiverdi :))
Bencede en kolayı bu gibi. Annem illa benim üstüme olsun istiyor. Ölürüm falan diyor ya deli ediyor beni. Kız diyorum bellimi kim önce gidecek ya ben ölursem hacca nasıl gidecen. Oyyyy deme deme diyor. Kuzum ya ana olmak nasıl bişey. :(

Gece gece duygu seli yaptı beni. Çok istiyor annem kaç yıldır çıkmıyor ağlıyor hep. İnşallah çıkar bu yıl ama çokta korkuyorum tek başına nasıl idare edecek.

Bencede en kolayı bu gibi. Annem illa benim üstüme olsun istiyor. Ölürüm falan diyor ya deli ediyor beni. Kız diyorum bellimi kim önce gidecek ya ben ölursem hacca nasıl gidecen. Oyyyy deme deme diyor. Kuzum ya ana olmak nasıl bişey. :KK43:

Gece gece duygu seli yaptı beni. Çok istiyor annem kaç yıldır çıkmıyor ağlıyor hep. İnşallah çıkar bu yıl ama çokta korkuyorum tek başına nasıl idare edecek.
Ya kiyamam yazik insallah cikar cnm rabbim gonlune gore versin busene bnm annemle babamda yazildi bakalim onlarda bekliyo insallah bizlerede nasip olur

Biz de faiz yemek istemedigimiz için bi hocayla konustuk vadeli hesaba attik her ay faizini muhtac birilerine veriyoruz hem sevap ta işlemiş olursunuz. Siz de bi hocaya danisin vr böyle yapim bence
faiz haramdır.. faiz kısmını muhtaç birilerine vererek bunu helal hale getiremezsiniz.. o hocada hocalığı bıraksın.. kimseye bu sekilde akıl verip günahina vesile olmayin

Hocaya danistim diyorum git sor öğren hoca miyim ben. Ayrıca ben yemiyorum aileme yediriyorum demedim MUHTAÇ insalars veriyorum dedim
Haklısın muhtaç olunca haram da yenilir. Muhtaç olunca her şey mübah dimi. Hocalar çok bilse biz bunu tartışmayız zaten. hoca mantıklı hoca olsa haramla hayır yaptırtmaz. Bişey ya helaldir ya haram. Hayret bişey..

Ayrıca hayra geçen paranın kaynağı önemli değilse "borç parayla hacca gidilmemesi" kurban kesilmemesi gerektiği olayına da açıklık getirin.

Back
X