• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal doğum sonrası vajina eski haline dönüyor mu?

mileyko

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2024
90
54
8
vajinal (normal) doğum çok istiyorum sonrasında aynı gün ayaklanma toparlanma olayı çok hoşuma gidiyor ancak ileriye dönük düşündüğüm de vajina eski haline dönüyor mu bu konuda çok fazla fikir ayrılığı var dönüyor diyen de var dönmeyen de sezeryan doğumda tam anlamıyla bi ameliyat olduğu için beni tedirgin ediyor sizin tecrübeleriniz neler

İlk doğumda döndü ama dikişlerim vardı onların sayesinde olabilir. İkinci doğumumda kızım 4 kg doğdu dikişim yoktu ve eski haline dönmedi.

ilk 3 ay aynı olmuyor ama 3 aydan sonra tamamen eski haline döndü. dikişim vardı benim bu arada. doktor dikiş atarken dikkat etti buna.

Özel olacak özür dilerim ama ilişkide fark hissediyor musunuz siz ya da eşiniz
Eşimin şikayet ettiği bir durum olmadı ama bende his olarak ciddi azalma var. Zaten doktor genişliğin fazla olduğunu toparlama yapılması gerektiğini söyledi yaptırcam bu kış inşallah.

vajinal (normal) doğum çok istiyorum sonrasında aynı gün ayaklanma toparlanma olayı çok hoşuma gidiyor ancak ileriye dönük düşündüğüm de vajina eski haline dönüyor mu bu konuda çok fazla fikir ayrılığı var dönüyor diyen de var dönmeyen de sezeryan doğumda tam anlamıyla bi ameliyat olduğu için beni tedirgin ediyor sizin tecrübeleriniz neler
Bence dikisle alakasi pek yok, ister istemez o alan genislemis oluyor ve asla eskisi gibi olmuyor

Benim ikinci doğum, bı sıkıntı yaşamadım, herşey eskisi gibi

Sanırım kişiden kişiye değişiyor çünkü asla eskisi gibi olmuyor diyen de çok var🥹
dediğim gibi benim doktorum özeldeydi ve dikişlere ve vajinayı toparlamaya çok özen gösterdi. 10 dk doğum sürdü, 20 dk dikiş atıldı öyle düsünün 😂 siz de doktorunuzla doğum öncesi bunları konusabilirsiniz

Back
X