Vajinal muayene erken doğumu tetikler mi kizlar

erik27

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2024
206
68
13
25
Kızlar 31 haftalık hamileyim bugün randevumda kasılmalarım olduğu için doktorum rahim ağzında açıklık varmi diye bakmak istedi ele baktı ve kapalı olduğunu söyledi ama yakın çevrem erken doğumu tetikler izin vermeseydin falan dediler iki hafta sonra da çatı muayenesi var kokuttular baya beni sizinle konuşmak istedim

Çevre daha çok biliyor, doktor kim ki yani, eğitimi neymiş bu doktorun
Neyse kaç kere oldum 34ten sonra, haftada bir kere bazen iki kere acilmam da olduğu halde 39+6da doğurdum, rahat ol öyle bı durum yok o muayenede

Neyse kaç kere oldum 34ten sonra, haftada bir kere bazen iki kere acilmam da olduğu halde 39+6da doğurdum, rahat ol öyle bı durum yok o muayenede
Teşekkür ederim içimi rahatlattın Bende söylüyorum doktor sonuçta zarar olsa bakmaz diye ama neymiş onlar çok böyle olaylar görmüş falan filan

Yakın çevreniz hangi tıp fakültesinden mezun?

Alakası yok yahu. Bi çok gebe özel bi sebep kısıtlama yoksa doğuma kadar ilişkiye de giriyor. Gebeliğin en başından beri vajinal muayene oldum. Erken haftalarda (16 civari) kasilmalarim başladı 32. Haftada doğum sancim başladı. Ancak bunların hiç biri vajen muayenesi sebepli degildi. Tüm gebelik boyunca ilişki yasagim vardi. Kendi ozelimde tek wc gitmek için ayağa kalkardim. Zibilyon tane sorun yaşadım ama bunların hiç biri vajinal muayene sebepli olamaz asla olamaz.

Aynını bana yaptılar 2 gün önce 30 haftalık gebeyim sancım ve kasılmam varmı fıye baktılar elle bakmaları sende güzel canım bende alet le baktılar vijanal ulstrasonda bu tehlikeli dedım bakmayın mecbur dedıler

Benimde çok kasılmalarım oluyor erken dogum yapmaktan korkuyorum bide su gibi bi akintim var iç çamaşırım islak hep herseyi kafama takıyorum bebegin suyumu diye

Ay benim kayinvalide komşunun verdiği ilacı içer ama doktorun verdiğini içmez ona benzemiş

Bugun yine çok kasilmam vardı acile gittim yine vajinal baktılar mecbur bakmamız gerek dediler ama insan yine de korkuyor malesef daha iki gün önce bakıldı bugün yine bakıldı iki hafta sonra yine bakılacak bu kadar sık yaşayan varmi sorun oldu mu falan diye insan biraz içi rahat etsin istiyor idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum sanırım o yüzden bu kadar ağrım var çok şükür rahim agzi kapali

Su gibi akintiniz mi var? Altiniza bi ped takip kontrol edin, ped doluyor mu? Bir de bu akinti mi emin misiniz? Bebek idrar kesenize baski yaptigi icin cis kaciriyor olabilirsiniz (ben bi sure kacirmistim mesela) bunu da anlamak icin akintiyi tuvalet kagidina akitip rengine bakin, idrarinizin rengiyle tutarli mi?

Ayrica akintiniz icin hastanede (simdi adini unuttum) ozel bir ped takip kontrol edildi mi amniyon sivisi mi yoksa normal vajinal akınti mi diye?

Idrar yollari enfeksiyonu icin kultur alindi mi?

Evet şu gibi akintim oluyor iç çamaşırım ıslanıyor idrar kaçırma değil ultrasyon yapmadı acil nts yaptı sadece bende sordum bebegin suyu nu kontrol edin diye bana baktığını suyun iyi olduğunu söyledi nasil baktığını bilmiyorum ped falan takmadılar bana idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğimi söyledi antibyotik verdi hala çok sancim var karnımın alt kısmında bebek de baskı yapıyor anlamadım rahim ağzı kapalı dedi

Idrar yollari enfeksiyonu ve gebelik sirasindaki diger enfeksiyonlar tehlikelidir.

Bulundugunuz yer neresi bilemiyorum ama bir arastirma hastanesinin kadin dogum aciline, varsa kadin dogum hastanesinin aciline gorunmenizi oneririm.

Evinizde bir orkid var ise lutfen onu çamaşırınıza yerlestirip akintinizin miktarina bakin, bu akinti pedi doldurmamali.

Canım benim, öncelikle geçmiş olsun. Etraftan gelen yorumlar insanı böyle durumlarda çok yıpratır, bilirim. Doktorunun rahim ağzı açıklığına bakması çok normal ve gerekli bir durum. Bu muayene erken doğumu tetiklemez, aksine olası bir riski önceden fark edip önlem almak içindir. Yani tam tersine, senin ve bebeğinin sağlığı için yapılan önemli bir kontrol. Çatı muayenesi de doğum yaklaştıkça yapılan standart bir işlem, yine güvenli bir doğum için. Doktoruna güvenmen en sağlıklısı, içini ferah tutmaya çalış.

Yani acikcasi kendi yaşadıklarıma bakarak ve kendi ozelimde bunun erken doğumu tetikledigini söyleyemem. Kendi dogumumu ve gebelik sürecine bakarsak ve 34+1 de dogum yapmış biri oldugumu da söylersem bana çelişkili konuştuğumu söylersiniz. Ancak burada söyle bi ayrıntı verebilirim ki benim durumum biraz genetik gibiydi. Tüp bebek ile gebelik elde ettim. Yani erken haftalarda pozitif gördüm. Haliyle kalp atışı bebeğin doğru ölçümü konumu için başlarda vajinal muayenelerim oldu. Ancak kısa süre içinde IYD oldum. Cunku fazlasıyla ilac kullanmam gerekliyli fitil özellikle. Ayrı olarak hayatimin en stresli dönemine girmistik. Rahim ağzı kisaligim vardi. Bebeğim hep asagidaydi hiç yukarıda hissetmedim. Full yatarak geçirdim evimde yada hast de. Ardı ardına sevdiklerimi kaybettim. 32 de dogum sancim başladı ve onun sebebi de vardı. Aynı gün açıklık kontrolü yapıldı ki açıklık olduğu da tespit edildi. Kızım hep doğmak için baskı yapar ve ilaçlarla durdurmaya calisirdik. Artık sancılar başlamış haldeyken beni derbeder edecek o kötü haberi de almış oldum. Ve içten dıştan tüm bu duruma kızımla ikimiz dayanamadik. En büyük şansım atlayip tüp doktorumuza gitmek oldu. 29 ve 32 de 2ser tane ciğer geliştirici yaptirdigimiz için kızım kuveze girmeden dogum sonrasi odaya geçip beni bekledi. Hikayem kötü korkutucu ama burda en güzeli kızımın kuvezlik durumu olmayışı. 2bucuk günün ardından taburcu edildik. Ablam bi kaç kuzenim ve hala teyze gibi 2. Derece yakinlarimda da yaşadıklarımın benzer hikayeleri mevcuttu. Genetikti Yani anlatmak istediğim. Bu hikayenin benzerini okul arkadaşımda yaşadı. Hatta onda fazlaca kilo olduğu için çoğunlukla alttan bakilirdi. Cihazlar biraz eski olduğundan net ölçüm için tercih ediliyordu. Ve 38. Haftada dogum yaptı 20 gün öncesinde. Benzer süreçlerden geçmiş ama zamaninda dogum yapmış çok kişi var. Alanında iyi bi perinatolog ile degerlendirilmeye devam edersiniz. Ve gerçekten hem gebe kalmak hem gebeliği sürdürme asamalarindan geçmiş biri olarak herseyin başı stres. Bunu yonetebilirseniz zamaninda dogum yapabilirsiniz. Lütfen içinizi ferah tutun. Dua ile sarılın yavrunuza. Ve emin olun o çok çok güçlü.

Yurd dışında yaşıyorum gittiğim acil kadin doğum aciliydi gebeligimin başından beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum sürekli test veriyorum bi türlü geçmedi ama baya sancım var bugün

Cok teşekkür ederim inşallah bende sağlıklı bir şekilde kucağıma alırım kendi zamanında doğsun sağlığı iyi olsun istiyorum ilk bebeğim düşük oldu belki de o yüzden çok korkuyorum Allah bütün hamilelere kolaylık versin bana da inşallah Allah size de Bebeğinizi bağışlasın az da bi zaman kaldı inşallah güzel bi şekilde geçer

Bana da bunları çok dediler ne erkem doğum riskine sebep oldu ne de açılmama yardımcı oldu. Vücut yapısıyla alakalı doktorum bana hep alttan muayene yaptı sanırım 37 miydi 38 miydi hafta olarak tam hatırlamıyorum ama 1 cm bile açılma olmadı tetiklese bana da tetiklerdi ama vücut yapısıyla ilgili 40 haftayı devrince açılma sancı su vs hiç bişey olmayınca sezeryana alındım

Yurd dışında yaşıyorum gittiğim acil kadin doğum aciliydi gebeligimin başından beri idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum sürekli test veriyorum bi türlü geçmedi ama baya sancım var bugün
Sizin alttan muayeneden daha cok idrar yollari enfeksiyonundan korkmaniz gerekiyor. Orada isler nasıl yuruyor bilmiyorum ama amniyon sivisinin olculmesi gerekiyor sizin durumunuzda, bunuda ultrasonla yapıyorlar ulkemizde. Ultrasonla olcum yapıldı mi?

Nst'de sanciniz kac cikti? Bir de yasadiginiz sanciyi tarif edebilir misiniz? Neye benzetebilirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…