Vajinal protestanı kullanamıyorum :(

hanipeks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
2.511
5
46
Adana
Herkese merhaba. Ben gebelikte dün 7. Haftama girdim. 3 gün önce kalp atışlarını gördüm ultrasonda. Ertesi gün kahverengi lekelenmeler oldu. Dün de aksam üzeri tuvalete girdiğimde pecetede acik pembe hatta yavruagzi renkte kanama oldu. Doktorumu aradım, 200'luk progestan verdi, vajinadan kullanacaksın dedi. Kullanmaya çalışırken yapamayinca küçük bir sinir krizi geçirdim cok ağladım. Sonrasında tableti çıkarayım bari dedim ve baktığımda erimeye başlamıştı. Biraz rahatladım ve uykuya dalmıştım hemen. Gece kalktığımda ve sabah tekrar sildim pecete temizdi. İlacı doğru kullanıp kullanmadığından ve bebeğimin iyi olup olmadıgından emin değilim. Cok korkuyorum. Benimle aynı durumu yaşayanlar, sizler bunu atlatabildiniz mı?

bende bir kaç gündür progestan tableti vajinal yoldan alıyorum ilk gün bende beceremedim sonra düzene girmeye başladı mümkün olduğunca iteklemeye çalış geri gelmesin
ben daha önceside ağızdan alıyordum ama beni çok sersemletiyordu dr halimi görünce vajinal al dedi
bende hamileliğimin 4. haftasında az miktarda kanama ve bol miktarda k.rengi akıntı olmaya başladı düşük tehlikesi diyip progestan verdiler ağızdan alırken akıntı sarıya döndü ama vajinal almaya başladıktan sonra sarı akıntıda kesildi tek akıntım ilacın sonradan dışarı çıkması şeklinde olan akıntı başkada yok çok şükür vajinal yolla daha etkili olduğunada kanaat getirdim böylece...

merhaba canlar bende gebeliğimin 4.haftasında kahverengi akıntı oldu sonra hemen doktoruma koştum düşük riskin var dedi rapor verdi çalısıyordum çünkü ben.neyse yatmaya basladım bunda da kan geldi ben fena çığlık attım tabi sonrasında avuç avuç progestan kullandım ve boyuna uyku halindeydim ağız yoluyla kullanıyordum ve 5.haftamda bebeğimi kaybetmişim ama kaç doktora gittim anlamadılar 8.haftamda şükürki zehirlenmeden kürtaj oldum ve 10 günde hastane de yattım perişan oldum 6 ay oldu bu olaya ALLAH HEPİNİZİN GÖNÜL MURADINI VERSİN ÇOK ZORLU BİR SÜREÇ HİÇ AĞIR İŞ FALAN YAPMAYIN ÖZELLİKLE PROGESTAN KULLANIRKEN GENELDE YATMAYA ÖZEN GÖSTERİN LÜTFEN....ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.

Evet 2. Denemede başardım, stresim azaldı. Geceden bu yana da ne leke ne kan gelmedi şükürler olsun, hep uzandım bugün.

Cok üzüldüm, cok gecmis olsun ben cok yogun çalışıyorum, rapor alsam bile evde telefonlarım susmaz, is stresi çekeceğime ise gitmeyi tercih ederim maalesef Dün bir tanıdığımızın intihar haberini aldım, ölümüne cok üzüldüm. Acaba bu stres tetiklemiş olabilir mı?

Allah yardımcın olsun canım.evet üzüntü ve stres de tetikler çok.o yüzden elimizden geldiğince stresten uzak durmamız gerekiyor.

Doktorum bana da progestan verdi. Ancak benım lekelenme falan olmadı sadece ultrasonda leke gorundu o yüzden verdı bana verdiği ağızdan alınan hap şeklinde olanı ancak ilacı almaya başladıktan sonra o kadar başım donup midemı bulandırdı ki ilacı dun gece kestim. Birde eğer bebiş sağlıksızsa zaten tutunamaz ilaçla ayakta tutmak mantıklı değil gibi geldi. Doktorumla gorusmelimiyim sizce?

Merhaba,

Ben de ilk 4 ay kadar progestan jel kullandım. Vajinadan alınıyor, kullanımı kolay ama tabi pek hoş bir his değil, bende birikme yaptı doktorum da haftalık iğneye geçti. Bir kutu arttı hatta isteyen olursa ücretsiz gönderebilirim tabi doktoru kullan diyene. İğne daha rahat ama kullanamıyorsanız doktorunuza iğne seçeneğini sorabilirsiniz. Hepimiz bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Ağızdan alınanın etkisini azaltmak icin vajinadan kullanılıyor, rahim duvarından hemen kana karışıyor. Caba harcadıktan yani ilacı kullandıktan sonra tevekküle gecmeliyiz. Kisi kaderini kendisi belirler.

Son düzenleme:

İnşallah canım, âmin.

bende 10.,12.,ve 14. haftalarda kanama yaşadım. önce vajinal yoldan hapla başladım. kullanamadım doktorum jele çevirdi bence kullanması daha kolay 45 gün kullandım. aynı zamanda haftalık iğne vuruldum. şu an 20. haftadayım umarım senin içinde herşey düzelir canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…