Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

cnm aldaram 10 tane kalmadı siğil var 10 tane fln küçük küçük.doktorla konustum şimdi pazrtesi tatile gdyrym dedm yrn gel yakalım dedi tatil dönüşü gelsem olurmu dedm hani açık yaram olursa denize gremem die tmm tatil dönüşü gel dedi.tatildede 1hfta 10 gün fln kalcaz napsam bilemedm yrn gdip kotermi olsam yada vitamn hapı fln alsam tatilde sirke fln sürsem öle idare etsm tatil dönüşümü gtsem kotere napıyım szce?

Merhaba, bende uzun süredir takip ediyorum bu forumu. Bende de bu lanet siğillerden var, bu güne kadar 2 kez yaktırdım, evlenmeden önce cinsel hayatım yokken karşılaştım bu hastalıkla. Sadece cinsel yolla bulaştığına kesinlikle inanmıyorum. İlk çıktığında 4-5 yıl önce deri ve zührevi hastalıkları hastanesine gitmiştim, orda bir sürü kan testi yapıldı ama bir şey çıkmadı, Dr. crio ile dondurdu ama ben bu seanslar uzun sürdüğü için gidemedim işlerim nedeniyle. Sonra bir cildiye Dr'una gittim. 2 Kez 6-7 ay arayla yakıldı fakat şuan tekrar çıkıyor. O kadar sinir bozucu ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz maalesef. Dr. çok anlayışlı ve güler yüzlü, bunları kafana takma çıktıkça yakarız diyor ama nereye kadar?? Bunun bir çözümü olmalı, yaktırmak ve crio dışında ne bitkisel ne de ilaçlı bir tedavi uyguladım. Kadın doğuma 6 ayda bir kontrole gidiyorum, düzenli smear testi de yaptırıyorum, ama testte de kötü birşey çıkmadı ve hiç bir dr bana smear testine farklı bir uygulama yaparak ne çeşit olduğunu anlayalım demedi. Ben bu konuda Dr önerilerinizi istiyorum sizden. Artık çocuk düşünüyorum, ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.. Artık düşsün yakamızdan bu hastalık

Bir de ben de çıkanlar gerçekten et beni gibi sadece bikini bölgesinde üst tarafta tümsek gibi duruyor.

sen tatılden donene kadar yayılır koter ol ole gıt tuzlu su yaraların ılesmesıne yardımcı olur

hale ne yapsam dıosun cok yanlıs yapıyorsun vıtamn hapı sırkele olcak ıs dıl bence gıt bı an once koter ol denıze gıt bekleyerek hata yapma!!!!

yazdıkların için tşkkrler fakat tam soruma cvp alamadım:S hpv dna sı istemesi ne oluyoki bn onu anlamadm ?:S

işlemi soruyorsan sadece smear alınıyor ve labaratuvara yollanıyor.. dna sanırım tip belirleme anlamına geliyor.. işin gercegi son 1 aydır doktora gidip geliyorum bi çok şey birbirine karısmıs durumda kafamçokkarıştı ama yapılan en acıtıcı işlemim şu ana kadar kolposkopi ile bakılmasıydı, onda da sadece döktükleri asit azıcık sızlattı :)

selam.. nişanlının hpv pozitif ise senin için tehlike arz etmiyor mu? yani bnm bildiğim bu virüs sana bulasırsa ve cocuk yapmak istersen cocuguna da gecebilecegi..
ben Mesa hastanesine gidiyorum, Dr.um; Tamer Bilensoy (ama tüm doktorları iyi) özel hastane bilirsin muayene ücreti ve testler biraz pahallı SGK una da bakmıyorlar.. özel saglık sigortan varsa sorun olmuyor.. gecmis olsun..

selam.. Aldara cream adlı ilaç hakkında bilgi ararken bu siteyi buldum ve hemen üye olup aranıza yeni katıldım. Bende de bu sorun var ama henüz doktor yada hastaneye gitmedim, tanıdık bir eczaneye gidip tavsiyesi üzerine bu ilacı aldım.. bende iki tane var birisi vajinal bölgede diğeri ise bikini bölgesinde oluştular.. aldara yı yeni kullanmaya başladım ama etkisi nasıl diye merak ediyorum..tamamen yok edebiliyormu, yan etkisini henüz hissetmedim yani bir kızarıklık yada tahriş olmadı..zaman geçtikçede büyüyorlar çok sinir oluyorum.. konuları okududuğumda nedenlerinden birisi aşırı stres gerginlik ve beslenmeyle alakalı olduğu açıklanıyordu..bende bunların hepsi var temizlik bakımından da titiz sayılırım..cinsellikle de alakası olduğu yazılmış ama bende o da yok... zaten vücudumun tamamında <gül> adında cilt hastalığıda var bunuda geçiremiyorum, birde bu siğiller oluştu..Aldara ne kadar etkili acaba düzenli kullanmaya başladım .... çok teşekkürler..

selam havinn senınkını yaktımı doktor dondurdumu??tedavı olunca sezeryan doğumla bebege gecme rıskını yok edıyomussun bıldgım kadarıyla tehlıke tıp belırlenınce bellı olcak ...

geçmiş olsun canım inan geçicek.bazı siğiller bir sefer tedavi olduktan sonra bazısıda 3-4 kere yakma veya dondurma işleminden sonra geçiyor.biraz sabır ve kafaya takılmaması gereken bir rahatsızlık.smear testlerin iyi çıktığına göre içerde problem yok.dr a sormadınmı bebek olayını.tedavi ve siğil durumuna göre bebek yapıp yapamıyacağını söyler.sadece hamilelikte çıkarsa sezaryen oluyorsun.ama tedavi oluktan sonra hpv si negatif çıkan bir sürü insan var.geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhabalar

Biraz okumaya çalıştım mesajlarınızı. Hpv dna testinin ne oldugunu sormuş bir arkadaş. Hpv Dna Pcr testi tip belirleme testi değil. Hpv nin vücudunuzda olup olmadığını anlamak için yapılır. Hpv dna pcr testi pozitif çıkar ise o zaman doktor isterse, tip testi isteyebilir sizden. Tabi sizde öğrenmek isterseniz. Hpv nin tipini öğrenip öğrenmemek size kalmış birazda. Tehlikeli tip ise moraliniz daha fazla bozulabilir. Tehlikeli olsada olmasada tedavide bir değişiklik olmaz. 6 ayda bir mutlaka Pap Smear testi yaptırın. Ama mutlaka. İhmal etmeyin bunu. Tehlikeli tip olmasa bile yaptırın derim. Birşey olursa şayet erken teşhis çok çok önemli biliyorsunuz. 6 ayda bir smear testi yaptırın, uykunuza dikkat edin, spor yapmaya çalışın, düzenli bir hayat yaşayın. Gerekirse vitaminlerle destekleyin. Siğilleri hemen yok ettirin gerek krio gerek koterle. Aşı olmak isteyenler düşünmesin hemen olsun derim ben. Sigara içenler azaltsın hatta bıraksın. Kısacası bağışıklığınızı yüksek tutun. Bağışıklık sadece vitamin almayla yemekle içmeyle yükseltilmez biliyorsunuz. Düzenli spor, düzenli uyku, dengeli beslenme, az stresli bir hayat şart. Hepimize tekrar tekrar geçmişler olsun. Sevgiyle kalın .... a.s.

sewgılı arkadsım sana tawsıyem

aldara koter sonrasında cok etkılı eyer ımkanın warsa koter ol daha sonra aldaraya basla

ama bı tawsıyem daha war ıkı hafta pamuga sırke dok bolca oraya koy her gece onla uyu ıkı 3 hafta dene sıgıl kendılınden kpar gıder sabah uyandındada yıka orayı

gunluk wıtamın meywe suyu mutlaka ıc

ek besın wıtamın alman sart

takiii wucut ne zaman dırensız kaldı o zaman bu sıgıl gene cıkar haberın olsun...

sewgılı arkadsım dogum sezeryan oldu surece sıgıl olsn weya olmasın cocuga gecme ıhtımalı yoktur . o yzuden her hangı bır tehlıkesı yok

sıgıl olan saten hastalara doktor dıyor sezeryan olcaksın !!!!

bu arada mesa hastanesı bende duydum ıyı bı hastane ama cok pahalı yaaa .ben DOGUM EWINE GIDIYORUM DEWLET HASTANESINE cok sukur su an cın gbıyım

asımı oldum koter sonrası

ek wıtamın

gnc wıtamını

macun aldım aktardan ole bole gectı 1 sene 3 ay oldu kendıne ıyı baktın her surecte bu sıgıl cıkmaz bu konuda emın ol

gunluk portakal suyu ıc toksını atıo 6 ayda bı smır aldır dırenc dusmesse sende ıyısındır bunu unutma

ası cok ıse yaradı bende bu arada (cervalıx oldum bende )
hamıleler harıc ası herkese yapılıyor
tek dozu 129 tl
3 doz wurulmaktadır
bırıncı doz
sonrakı ay 2 .doz
5 weya 6 ay sona 3 doz

Çok teşekkür ederim Laktoz.. Doktora önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. Bu gittiğimde konuşacağım. Ben zaten sezeryan ile doğum istiyorum. Bir de HPV testi kanda yapılmıştı benim, Elisa testi bile yaptılar :S hepsi negatif çıktı. O günleri yaşamak bile sıkıntı. İnsanların bakışı bile değişiyor. Kötü hissettiriyor.

Bu hastalık, kan testinde çıkmıyorsa, yoktur değil mi? Çünkü benim smear testimde bu dna falan aranmadı. Bir yerde smear de Dna yapmadan hpv olup olmadığı çıkmıyor demişlerdi. Ama Hpv değilse neden tekrarlıyor ki bunlar off..

Şuan gittiğim cildiyeci bana Aldara da vermedi zaten, şuan çıkanlar çok ufak. Bir daha yaktırıp kremi kullanırsam iyi olur belki. Bende yoğun biçimde anemide var, 2 Yıldır tedavi görüyorum, sanırım bu nedenlede tekrarlıyor. Vücudun savunması çok düşükmüş.

Academic Hospitalde Neşe Hanım varmış, oda deriye bir işlem uyguluyormuş derinin bir kaç kat altına inip. Ameliyat gibiymiş 1 hafta en az yatmak gerekiyormuş. Bu metodu uygulayan var mı arkadaşlar? Arkadaşımdan duydum onunda bir yakını yaptırmış 1.5-2 yıldır hiç bişey yokmuş. Ama o 1 hafta inanılmaz eziyetliymiş.

Bu hastalıkta konusunda çözüme ulaşan arkadaşlar tavsiye Dr ismi verebilir misiniz? Benim gittiğim Dr' lar sanırım bu konuyla çok ilgili değillerdi. Veya hangi tedavi şeklini önerirsiniz?

Bu sıkıntıyı yaşayan herkese tekrar çok çook geçmiş olsun.. Sevgiler..

yeni arkadaşlar katılmış ne yazıkki aramıza hepinize geçmiş olsun sakın üzülmeyin stres yapmayın,ben de bu hastalıktan 1 yıl kadar çektim hemde tam düğün zamanı ,ama geçti gitti ne yaptım peki 2 kez yaktrdım ve aldara kullandım ama enn önemlisi moralim düzeldiği anda siğillerim yok olmaya başladı onları unuttuğum anda onlarda beni unuttular sanki çıkmadılar çok şükür hemen hemen 1 buçuk senedir çıkmıyor.ayrıca bebek sahibi olmak isteyenlerde hiç korkmasın bebeğe etkisi yada geçmesi gibi birşey söz konusu değil tabi sezeryan şart normal doğum yasak ,siğiller olmasa bile yasak sağlıkla kalın :))

sewgili arkadasım gecmıs olsn oncelıkle

dedın yontemı bılmıyorm ben sana tawsıyem o acıyı bosuna bence cekme

onun yerıne gıt koter yada dondurma ıslemı ol elınde aldara warsa koter yada dondurma ıslemı sonrası o krem kaldıysa onu kullan

benım 50 yakın sıgılm wardıı ıkı hafta arayla ıkı kez koter oldum hemen ardından cervalıx rahım aknserıne karsı asımı oldum 3 dozunuda

daha sonra doktorum dedıkı koter sonrası belkı bıraz akıntın olabılrı korkma cıwan percemı we ada cayı ıc dedı gunde ıkı bardak

her gun bır portakal suyu ıc taze sıkılmıs sart

gnc vıtamınlerı war ondan aldım 50 lık kapsull

balık yag kapsulu aldım bıde onu ıcıyordum

yesılı bol ye dedı salata her yedın yemekde bulunsun dedı

sekerı azat dedı sıgıllerı azdıran şekerdır unutma dedı yogun besleme dedı sekerlı

6 ayda bı smiar yaptır mutlaka dedı

her gun yesıl yedım portakal suyu ıctım . hıc bı wıtamınınmı aksatmadım asılarımı oldum

1 sene 3 aydır cıkmıyor cok sukur sana tawsıyem eyer bak az sıgılın warsa sirke dok pamugaa bolca yatarken sıgılın neredeyse uzerıne koy sabah kadar kalsın ıkı 3 hafta sıgıl dokuluyo kendılınden cok fazla sıgılın war ıse hemen doktora gıt we ozellıkle soluyorum ASI OL

COCUN OLDU ZAMANDA sezeryan yaptır

bu hastalık vucuttan vucut dırencı dusmedı surece cıkmıyor yesılı bol ye vıtamın ek besın al

helınnn bısı sorcam ben koter dedgın ıslem yakma ıslemı mı bendede var sıgıl hıc gıtmedım doktora gıtmem lazım bılıyorum bı an once :s bıde dısarda sıgıller cıkmadan bı gıtmıstım doktora ıcerde rahım agzında yara var demıstııı kızlarrr ıcerde yarası olanda varmı bu yarayla sıgıllerın bı baglantısı varmıııı? 1ay sonra dugunum var doktora gtsem ıyılesırmı

canımm cok sağol ınan okadar cokkkk moralımı bozuyodukı budurummm yazılarınız sayesınde bıkac gundur daha ıyıyımm bı ıkı sey daha sorcam cevaplarsan sevınırım aktardan ne macunu aldın ne ıcın dedın yanı bagısıklık sıstemını guclendrıcı falan mı dedın dırek sıgıl ıcınmı dedın bıde sırke elma yada uzum farkedermı ?? ozel hastaneye gtmem zor suara dugun ıcın cok masraf oldu zaten ..devletde kıme gıttın sen ankarada yasıyosan bana ısım verırmısın??

sirkenin ne sırkesı oldu cok onemlı dıl cunku dogal asıt sırke

aktardan top -x çam ballı macun aldım (ıcınde bı suru sey wardı arı sutu polen we bı suru sey ) cok ıse yaradı bu

sırkeyı aksamları yatarken bolca dok pamuga sıgıl nerdeyse yapıstır ıkı haftaya duser

ada cayı we cıwan percemını ıc oldumu yaran ıcın gene bı doktora gıt hap da wersın cabuk ılesırsın

ben dewlet dogum hastanesınde oldum walla cokta ılgılendıler sagolsunlar

ozel hastanede benden 500 tl yakma yatak ucretı dahıl de dıldı yane

129 tl den 3 doz ası oldum

bı suru vıtamın aldım balık yag aldım

macun aldım ozele wercem parayla kendıme cok ıyı baktım bıde ben ole bole yesıl yedımmm

ası cok ıse yaradı bıde macun 1 sene 3 ay gectı sona 6 aydır her banyodan sonra sırke suruom sımdı hala da yok bısı

koter dedım yakma ıslemı oluo

ben etlık dogum ewıne gıttım sınan karadenız dıe bı doktora

bu arada aktardan vucut dırencını yuksek tutan bı macun al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…