Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evde oldugunda muhakkak sabah aksam oglen. Bır pamuga sırke dök hani varya yemek sırkesı olan o ıste
Bekletebıldın kadar 5 dk olur 10 dk olur beklet gece yatarkende pamuka yatabılırsn yat

Cervalix rahim k anserıne karsı asıyı muhakkak ol ımkanın varsa zaten dozu 120 tl mı ne 3 doz aralıklı yapıyor bes yıl koruma saglıyor muhakak ol dıyorum asının amacı sıgılller baslangıc sewıyesınde bır ust tıpe yukselmmemesı yanınsuan sızınkı tıp 6 ıse tıp 11 den koruması olur yanı
Sıgıl cıkar kendınıze ıyı bakmazsanız amac sıgılden dıl tıp yukselmesınden korunmak
Denıze gırebılırsınız tuzlu suyun yakıcı ozellı olfugu ıcın bı zararı yok
Corek otu tuketın
Ada cayı
Eldıvenle almanıza sewındım
Yukarda bı arkadasın onerdı o ılacı bulabılıosanız alın bıde aktarda buldum ben onu uretım yerlerını arastırın bulundunuz sehırde nerdeyse 25 tl gbı bı fıyatı var

Evevıt vıtamınıde her 3 ay kullan bır ay bırak

Cok tesekkur ederim gercekten.. dediklerinizi uygulycam

Merhaba bilen bilir bayagi takildim buralarda. Kisaca yazicam. Tehlikeli hpv tioiniz varsa sigikiniz varsa kesinlikle pcr testi yaptirin tipini ogrenin. Sonraainda aigillerden kurtukun. Ondan sonra tehlikeli tehlikesiz gidip onkolojik muayene olun. Kolposkopi yaptirin. Doktorunuzsize asi konuaunda iararci olacak. Para almak icin asi olun ama herseyi ogrenmeyi bekleyin. Paranizi biyopsi kolposkopiye ayirin sonra aai olursunuz. Smearde birden fazla yerde yaotirmanizi tavsiye ederim. Bunlari hepsini yasadim yaaiyorum sigillerim maks. 5 tane falandi. Tip 16 ve 73 cikti. Kolposkopiyi tesadufen ogrendim yaptirdim. Hsil- cin 3 cikti inanmadi doktorlar soka girdiler. 10 gun once bastim oarayi ozel hastanwye gittim hersey 10 gunde belli oldu. Evett cin 3 kesindi ve smearde de cikti bu sefer. Aninda ameliyata yani leepe girdim. Anestezi olmadan zaten gerekte yok cok acimiyor. 2 erezyondan 1 inde cikti digeri temiz cikti. Bu hafta nihai sonuc belli olacak. Su anda hersey olabilir. Ama elimden bu kadari geliyor. Dedigim gibi siz bunlari aksatmayin. Kurtulursunuz. Belki bende kurtulmusumdur. Herkese gecmis olsun.

canım çok geçmiş olsun. seni uzun süredir göremiyorum, merak ediyordum. İnşallah bu son olur, ve inşallah kurtulmuşsundur. kurtuluruz

Eki Görüntüle 765391 Eki Görüntüle 765392 bakın ben aktarda gormustum ama vardır yanı satıs yerlerını uretıcı fırmayı vs bulabılırsınız ankamalda avm aktarda gordum

Selam herkeze uzun zamandir girmiyodum artik cok sıkıldım kullanmadıgım sey kalmadı once bir taneyle basladi sonra iki ve bu resimdeki ilaci kullandim dusurdu dusen yerden 1 ay sonra yenileri cikti saydim 10 taneye yakın dondurmak kestirmek bunlardan sonuc alamayiz gecmis yazilarda birinin bu doktora gittigini okudum dr.hakan topalismailoglu esi nevra hanimla birlikte mecidiyekoyde yerleri ameliyat oldugunu kurtuldugunu yazmis iki gun once bende gittim ozel bi sivi sıkıyo o bolgeye ben 10 sanarken 30 40 tane var dedi bende gordum gozle gorulmeyen henuz cikmamis olanlarada mudahele etti iceriye bulasmadigi icin sanlisin bi kac seansta biter dedi suan gayet iyiyim bir ay sonra kontrole gidicem varsa yine lazerle tedavi edicek sonra 3 ayda bir her geldiginde azalcak bitcek zamanla dedi bidaha cikmasin diyede asi yapicam sonra dedi cok iyi biri cok ilgili ayrica kullandigin asit burayi dahada beter yapmis keske kendin mudahale etmeseydin dedi birlesmislerdi ve kocaman bir yer kaplamislardi Allahım hepimize acil sifalar versin.

celikle gecmis olsu n cnm bende 9 sene once gecirdim hastaligi bikac dr gezdim ve kucuk oldugum icin drun dedigini kabul ettim yaktirdim ve doktor bana omur boyu boyle biseyle karsilasmiycami soyledi ne smearden ne kanserden bahsetmedi bile gecen yil gecmeyen akintimdan oturu gittigim ozel dr uzun sure mantar ilaclari verdi [table="width: 500"]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
yine gecmeyince devlet hastanesine gittim smear verdim ve sonuc cin 3 geldi bence sende smear yaptis

ben biraz çekinerek soruyorum ama bu kadar insan bu konuya yazıyor en iyi cevabı sizden alırım diye düşündüm. öncelikle bende siğil yok fakat 1,5 senedir cinsel olarak aktifim. zaten duyduğum kadarıyla bu virüs aktif olmasanız bile temas yoluyla hemen geçiyormuş. ben test yaptırmak istiyorum çünkü erkek arkadaşım benden önce çok fazla birliktelik yaşamış. bir yandan da acayip korkuyorum sanki kanser yapan tiplerinden çıkarsa direk kanser olacağım yada çocuk sahibi olamayacağım gibi geliyor. sizlere sorum şudur: ben bu testi nerede yaptırabilirim? istanbul avrupa yakasında yaşıyorum ve emekli sandığına tabiiyim fakat annem dolayısıyla. ailemin jinekolojik muayene olduğumu bilmesini de istemem. ben bu testi nerede yaptırırım, devlette yaptırırsam bu aile tarafından görülebilir mi? görülüyorsa da önereceğiniz bir yer var mı? bir de bu gerçekten bu kadar korkulacak bişey mi? şimdiden teşekkürler.

Merhaba Arkadaşlar
1 yıldır yaşadığım bir ilişkim var. Kasım'ın ilk haftası nişanım var. Erkek arkadaşımla iliskimiz oldu. Su an hayatımız kabusa döndü ikimizinde. Öncelikle sizleri böyle görmek paylaşımlarınız bana inanılmaz destek oldu. Düzenli uykum kalmadı yemez içmez oldum kafamda kırmaktan delirdim artık. Bu rahatsızlıkla yaklaşık 2 ay önce karşılaştım. Önceleri küçüktü siğillerim. Daha sonra git gide çoğaldılar. Onları strese bağlı sivilce sandım. Asırı kaşıntıyla basladı. Ağda dan sonra da yanmaya basladı. Gecen hafta asırı çoğaldığını farkettim ve korkmaya başladım. Çünkü iç kısma doğru da yayılmaya basladı. Doktora gitmeye karar verdim. Hemen özel hastaneden jinekoloğa gittim. Yaşadığım stresi eminim ki sizler cok iyi anlıyorsunuz. Doktora girdiğimde kalbim yerinden çıkacaktı. Çatal dedikleri masaya oturduğumda dünyam karardı ve dizlerim titriyordu o kadar cok psikolojim bozuldu ki.. Doktorum bayandı. Bunlar siğil oldukça yogun dedi. İlişkin var mı dedi evet dedim. Partnerinde var mı dedi 1-2 tane vardı ama düştü onda dedim. Nerden bilebilirdik ki? Direk cinsel yolla gecmiş dedi. Smear testi yaptırdım. Daha sonra ultrasonlar da baktı ama açıklama yapmadı. Ya yaktıracaksınız ya da ilaç tedavisi testin sonucuna göre belli olacak kansere dönüşebilir çünkü dedi doktor. Dünyam basıma yıkıldı ailemle de paylaşamıyorum. Cok korkuyorum çünkü kaşıntı yine basladı ve sildikten sonra küçük küçük kanamalar olmaya basladı ve cidden karnıbahar seklindeler. Çörek otu yemeye başladım çünkü teste kadar hiçbirşey ilaç ya da vs demedi doktor. Testin sonucuna 10 gün var. Bu konuda yardımcı olun lütfen kafayı yemek üzereyim. Hayatım kabusa döndü resmen... :(((

Arkadaşlar merhaba. Rahim ağzı yarasının belirtilerinde okuduğuma göre anormal vajinal kanamalar olarak da okudum. Peki kanama ne kadar oluyor bileniniz var mı? Ne miktarda oluyor bunlar? Lekeleyecek kadar mı yoksa şar şar mı oluyor anlayamadım. Ben bir konu açmıştım kimse cevap vermiyor. Vajinal akıntı, yanma, kaşıntı diye. Fakat kaşıntı biraz azaldı gibi de idrar yaparken aşırı yanma oluyor. Yanma da rahim ağzı yarasının belirtilerindenmiş. Ben adet oldum bir de üstüne fakat kanamaya güvenemedim o yüzden sormak istedim

Arkadaşlar merhaba
Bugün vajinamda et beni gibi bir siğil oldugunu farkettim ve telaşlandım yazdıklarınızı okudum rahim ağzı kanserine yol açabiliyormuş sanırım. Şuan yurtdışındayım ve doktora gitme imkanım yok. Ne yapmam lazım acaba?
Birde ilişki dışında havuzdan ve ağdadan bulaşması bu kadar kolay mı? Şaştım kaldım. Bu zamana kadar hiç aşı vurulmadım aktif bir cinsel hayatımda yok, daha önce bir birlikteliğim oldu ama çok uzun zaman önce. Ağda dan veya havuzdan kaptığımı düşünüyorum.
Birde döndüğümde özelde bu siğili aldırmaya kaldırsam çok maliyetli olur mu?

Ya kızlar bende 1 aydır cok sükür sigil yok.ancak son günlerde kasıntılarım oluyo o bölgelerde hafif hafif.bunlar cıkanların habercisi mi acaba? yoksa sadece sıkcatan kaynaklı bişey mi??

celikle gecmis olsu n cnm bende 9 sene once gecirdim hastaligi bikac dr gezdim ve kucuk oldugum icin drun dedigini kabul ettim yaktirdim ve doktor bana omur boyu boyle biseyle karsilasmiycami soyledi ne smearden ne kanserden bahsetmedi bile gecen yil gecmeyen akintimdan oturu gittigim ozel dr uzun sure mantar ilaclari verdi [table="width: 500"]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]
yine gecmeyince devlet hastanesine gittim smear verdim ve sonuc cin 3 geldi bence sende smear yaptis

Saol cnm sanada cok gecmis olsun ins bitmistir kurtulmussundur tamamen bu arada sigillerin gecmesi icin neler yaptin bidaha tam olarak ne zaman cikmadi uyguladigin seyleri bizimle paylasirmisin ben smear yaptirdim ascus cikti gittigim doktor parca alinip patalojiye gonderip evresine bakmamiz lazim cin 1 de ciksa digerleride ciksa bi sivi sıkıyoruz donduruyoruz tedavisi mumkun dedi leep o bolgeyi kesip aliyo sanirim cok maliyetlu devlet hastanesinde ucret aliniyormu nasil yapicam bana yardimci olurmusun

Ya kızlar bende 1 aydır cok sükür sigil yok.ancak son günlerde kasıntılarım oluyo o bölgelerde hafif hafif.bunlar cıkanların habercisi mi acaba? yoksa sadece sıkcatan kaynaklı bişey mi??

Iıslak bır yaran yoksa suan ıcın muhakkak orayı belırlı bır sure pamukla sırkeyle sıl yıka
Agda kullanma bu sure zarfında lazere gıt muhakakkkak
Kasıntın belkı boyle bır sene de surebılır benım 2008 gecırdıgım bu durum kkasıntım bu sene bfılan gectı
Ama bence psıkolojık tı bıde duzenlı vıtamını bırakma sakın
Asınızı olun

Iıslak bır yaran yoksa suan ıcın muhakkak orayı belırlı bır sure pamukla sırkeyle sıl yıka
Agda kullanma bu sure zarfında lazere gıt muhakakkkak
Kasıntın belkı boyle bır sene de surebılır benım 2008 gecırdıgım bu durum kkasıntım bu sene bfılan gectı
Ama bence psıkolojık tı bıde duzenlı vıtamını bırakma sakın
Asınızı olun

bencede psikolojk kasınıo aklıma gelince oluyor genelde lazeri daha once yaptırmıstım tug sıkıntım yok birde baska bır formda biri 4 ay gunde 3 tane yesilcay tableti icmis hala devam ettiğini ve 4 aydan sonra artık siğillerinin cıkmadıgını yazmıs cinko tabi birde kesinlikle
bende basaladım cıkanlarada lazerde tedavi yaptırıyorum bakalım ne olacak

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

Slm arkadaşım benimde hamilelikle olan siğiller vardı doktorum bir ilaç verdi yakıyordum çok canım yanıyordu anlatamam acısını fakat doğumla beraber şükür kendiliğinden kayboldu :8: Sende yüreğini ferah tut arkadaşım verdiği ilacı sür inşallah geçer geçmiş olsun .

bencede psikolojk kasınıo aklıma gelince oluyor genelde lazeri daha once yaptırmıstım tug sıkıntım yok birde baska bır formda biri 4 ay gunde 3 tane yesilcay tableti icmis hala devam ettiğini ve 4 aydan sonra artık siğillerinin cıkmadıgını yazmıs cinko tabi birde kesinlikle
bende basaladım cıkanlarada lazerde tedavi yaptırıyorum bakalım ne olacak

Ben tedavi olarak lazer bahsetmedım tuy ıcın agda sıgıll varken zaten uygulanmıyor cunku dagıtıyor bı sure cıkan yerlerı olan eldıvenle al
Vıtamın sakın aksatma
Gunde bır cıvan percemı olabılır ada cayı yada papatya cayı tuketmenı oneırrım
Ek vıtamın sart ben bes sene hıc aksatmadım
Asımı oldum.
Hala cıkmıyor
Kendıme ıyı bakıorm vıtamın sebze meyve cok gusel yıyorum
Yogun sekerlı yaglı katlı maddelrı urunler tuketmıyorum

Gunluk taze portakal suyunu muhakkka tuket cok onemlı
Jılet kullanırsanda kullan at tekk kullanımlık
Havuz yok denıze gırebılırsın
Sadce pamuklu ıc gıyım urunu kullan :46:

Ben tedavi olarak lazer bahsetmedım tuy ıcın agda sıgıll varken zaten uygulanmıyor cunku dagıtıyor bı sure cıkan yerlerı olan eldıvenle al
Vıtamın sakın aksatma
Gunde bır cıvan percemı olabılır ada cayı yada papatya cayı tuketmenı oneırrım
Ek vıtamın sart ben bes sene hıc aksatmadım
Asımı oldum.
Hala cıkmıyor
Kendıme ıyı bakıorm vıtamın sebze meyve cok gusel yıyorum
Yogun sekerlı yaglı katlı maddelrı urunler tuketmıyorum

Gunluk taze portakal suyunu muhakkka tuket cok onemlı
Jılet kullanırsanda kullan at tekk kullanımlık
Havuz yok denıze gırebılırsın
Sadce pamuklu ıc gıyım urunu kullan :46:[/QUOT

yok ben hem tedavimi lazerle oluyorum hemde tüğ olayını daha once lazer epilasyonla bitirdim.
dün ikinci lazer tedavimi oldum ilk gittigimde 30 40 tane olan dun 5 tane
yaktı zamanla azalacak dedi kadınlar ortama 6 kere geliyolar nuksetme olayı 5 yada 6 oluyor toplam dedi ilk aşımı oldum allahın izni ile 2 ay sonra ikinci aşı eskisi kadar takmıyorum alıştım belkide

Merhaba arkadaslar yaklaşık 2 gün once doktora gıttıgmde hpv vırusu tasıdıgımı ogrendım ve siğillerım oldugunuda:( siğillerm çıkmadan 1 kac gün oncede simir testı yaptırmıstım temız cıktı .doktorun cınsel yolla havuz ağda salonları gıbı yerlerdende bu enfeksıyonu kapanılecgm soylendi inanın dünya sanki basıma yıkıldı konuyu eşime actım ve anlattım cınsel yolla bulasması içime şüphe düşürdü aramız bu yuzden kötü 1 kac gndur güven konusunda bır sıkıntı yasadgmdn degıl ama gunlerdır uyku gırmıyor gozume eşime îmâ ettıgm sey onuda etkıledı ve uzgun o bır yandan doktor arastırmasına gırdım bundan sonra nolur cınsel hayatımız eskısı gıbı olur mu hıc bır sey bılmıyorum artık bu forumu görünce benı anlayachınızı dusundum :( içim sıkılıyor gıttıgm doktor yakıcaz yada gecmelerını beklıycz dedı su an tek yaptıgm temız tutmak

Merhaba papatya ben de gecen 1 ay önce smear testi yaptırdım, temiz cıktı doktor sadece enfeksiyon kapmışşın antibiotik ve fitil verdi sonra akıntının rengi değişmesse gene gel dedi. Ama ben gene başka doktora gittim o da hpv testi yaptı ve hpv 16 cıktı kanser riski tusek olandan yani sok oldum cunku ben de ne siğil ne de başka bir belirti vardı sonucu gören doktorda beni kolposkopiye gönderdi oradanda 2 parça aldılar biopsi için su an sonucumu bekliyorum bakalım ne cıkacak

bayan arkadaşlarımla bilgilerimi paylaşmak istedim.bu illet hastalık tıpta iki şekilde tedavi ediliyor.koter yada lazerle yakma yada dondurma işlemi.fakat çoğalıyor.ben çok uğraştım.genital bölge temizliğini asla jiletle yapmayın.bir arkadaşımın tavsiyesiyle birini aradım.aydında Erkut ceylan diye biri sağolsun hem bilgili hemde tecrübeli bir adam bana asıl siğil yumurtalarının tıpta tesbit edilemediği için hastalığı yok edemediklerini söyledi bi gntsiğiltem diye bi sprey gönderdi parfüm gibi sıkınca beyaz yerler çıkıyo bunların hepsinin yok edilmesi gerektiğini belirtiyor.görünen siğilleri nekadar yok edersek edelim yumurtaların canlanıp tekrar çıktığını söylüyor.şükür ben kurtuldum.bu rahatsızlık psikolojimide çok bozdu her kadının en geç senede bir smir testi yaptırması gerektiğini söylüyor.allah herkesi kurtarsın bu hastalıktan.

Back
X