• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Temizlik İçin Ph'ın Önemi Nedir?

CaRMiN

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
600
15
623
41
İstanbul
Geçen gün eczaneye gittim. Normalde sebamendin jelini kullanıyorum.Sonra baktım numis med var,vajisil var. Hepsinin Ph değerleri farklı. Hepsi 5,5 dan düşük ama kimisi 4,2 kimisi 3,8.. Ph değerinin önemi nedir. 5,5 a yakın mı olması gerekiyo yoksa nekadar düşük olursa o kadar iyimi?:sm_confused:

vajinal temizlik için kozmetik ya da kimyasal hiç bir temizlik malzemesi önerilmez de kullanılmaz da diye biliyorum ama....

vajına kendı kendını temızlemem özelliğine sahıp.Bu nedenle kımyasal maddellerın kullanılması gereksız.su yeterlı

bana doktorum sebamedinkini kullanmamı onermişti gayet memnunum

vajinal temizlik için kozmetik ya da kimyasal hiç bir temizlik malzemesi önerilmez de kullanılmaz da diye biliyorum ama....

bence yinede gerekli bişi sık olmasa bile vajenin temizlenmesini öneririm..:dance:

doktorum bana ph derecesinin düşük olmasını söylemişti 5.5 ph genellikle el sabunlarında oluyor zaten misal numis med 4.2 ph var benim kullandığım doktor önerisiyle gayette memnunum.

Back
X