Vajinal Ultrason

ayenna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2025
35
10
3
27
Kızlar vajinal ultrason hakkında ne düşünüyorsunuz 4+2 de Çarşamba günü kadın doğuma gitmistim doktorum çok erken olsa da karından ultrasonla kese oluşmuş mu diye baktı göremedi tabiiki vajinal ultrasonla da bakabiliriz ama gerek yok erken dedi.Bu hafta Perşembe günü gel dedi karından gözükmezse vajinal ultrason yapabilirmiş kararsız kaldım vajinalda düşük riski olabiliyor diyor herkes

Bence riske atma hamilelikte kanamam varken baktılar düşük yapmıştım

Ben 6.haftada kalp atışı görmeye gittiğimizde ikizden şüphelendiği için vajinal ultrason yaptırdım bir problem olmadı düşükle sonuçlananlar varsa yine de isteyip istememek size kalmış ama karından gözükür diye düşünüyorum artık keseniz

Ikiz cikti mi sizinkiii, çok teşekkür ederim umarim gözükür kese erken öğrenmek çok zormuş beklemek

Ikiz cikti mi sizinkiii, çok teşekkür ederim umarim gözükür kese erken öğrenmek çok zormuş beklemek
Erken öğrenmek stresten başka bir şey değil adete 5 gün kala öğrenmiştim bende beklemek çok zor evet ikizlerime hamileyim 16.haftadayız

Erken öğrenmek stresten başka bir şey değil adete 5 gün kala öğrenmiştim bende beklemek çok zor evet ikizlerime hamileyim 16.haftadayız
Ayy hayırlı uğurlu olsun sağlıkla doğsunlar bizim anne tarafında da ikiz çok ablamın 2 yaşında ikiz kızları var seninkilerde sağlıkla gelsinlerr

Ayy hayırlı uğurlu olsun sağlıkla doğsunlar bizim anne tarafında da ikiz çok ablamın 2 yaşında ikiz kızları var seninkilerde sağlıkla gelsinlerr
Bizim bebişlerde kız olucak teşekkür ederimm sizinde umarım güzel ilerler gebeliğiniz

Herkes kurumu iş başında, hurafe onlar inanma, ultrasonun girdiği alanla kesenin alakası yok merak etme, sağlıcakla gelişir inşallah

Bana da karından kalp atışı duyulmadığı için vajinal bakılmıştı hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Bana da karından kalp atışı duyulmadığı için vajinal bakılmıştı hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Çok teşekkür ederim kaçıncı haftada kalp atışı duyuldu bazıları 5.5 civarı duyuldugunu söylemiş

Çok teşekkür ederim kaçıncı haftada kalp atışı duyuldu bazıları 5.5 civarı duyuldugunu söylemiş
7+1 di benim vajinal duyulduğunda. Bence o kadar acele etme gitmek için duyulmazsa boşuna strese girersin eğer kanama vs gibi bi şikayetin yoksa bekle

7+1 di benim vajinal duyulduğunda. Bence o kadar acele etme gitmek için duyulmazsa boşuna strese girersin eğer kanama vs gibi bi şikayetin yoksa bekle
Yok çok şükür kanamam falan olmadı hiç doktorum kese için çağırdı bu hafta ama dediğin gibi 6.5 7 gibi belli oluyor sanırım kalp atışı. Sağlıkla gelsin hepsi

Yok çok şükür kanamam falan olmadı hiç doktorum kese için çağırdı bu hafta ama dediğin gibi 6.5 7 gibi belli oluyor sanırım kalp atışı. Sağlıkla gelsin hepsi
Amin canım inşallah sağlıkla alırsın kucağına

Vajinal ultrason ile dusugun zerre ilişkisi yok. Eger öyle olmuş olsaydı, kadınlar hamile kalır kalmaz doğurana kadar asla ama asla cinsel ilişkiye girmez giremezdi. Bu iki meselenin arasındaki ince ayrıntılara da burda girmiycem. Vajinal ultrason cihazı maks. 1 1.5 dk kullaniliyor.

Artı parantez bazı gebelikler en başından yada ortasında riski ilerliyor ve "doktor" tarafından ilişki yasağı getiriliyor ancak bu durum gelismediginde eşler doğuma kadar birliktelige devam edebimiyor. Aksi olsa gebeyken içki sigara içmek gebeliğe bebeğe zarar verir dercesine ilişkiye de çok katii şekilde yasak getirirlerdi..

Şöyle düşün canım, tüp bebek ile oluşan gebeliklerde 7.haftada bile vajinal bakılıyor ultrasonda. Düşük riski olsa tüp bebek gibi zorlu bir süreçte kullanmaz doktorlar diye düşünüyorum.

Çok haklısınız aslında mantıklı bir şekilde düşününce ne alaka diyor insan ama öyle şeyler okuyorum ki forumda sürekli tedirginim

Çok haklısınız aslında mantıklı bir şekilde düşününce ne alaka diyor insan ama öyle şeyler okuyorum ki forumda sürekli tedirginim
Eger oluşan gebelik sağlıksız ise merdiven cikmayla bile düşük olur. Tutunacak bebek her türlü tutunur. İnsanlar gebeliği bilmezken ilaçlar kullanıyor, eşiyle ilişkiye giriyor, kaza geçiriyor, bazıları temizlik yaparken düşüyor kalkıyor, benim arkadaşım gebeliğin daha çok başında oluşma aşamasında iken ameliyat olmustu. Kan değerine yansimayacak kadar başında iken. Akabinde türlü ilaçlar agri kesiciler kullandı 2 3 hafta içinde gebeligi öğrendi. Ya düşerse ya hastalik olursa diye yedi kendini. Simdi 5 6 aylık oldu bebesi. Gayette sağlıklı. Ayrıca bende tüp bebek ile bebek sahibi oldum. 8 haftalık olana kadar defalarca kez vajinal bakıldı. İlişki yasağı da tedavi başladığından beri vardi. 8 haftalık olduğunda doktor ilişki yasagin kalktı dedi karindan bebek takibi baslamisti mesela. 14 15. Hafta civarında yeniden ilişki yasago getirdi doktorlarım ama gene rahim ağzı kısalığı ölçümü için vajinal bakıldı. Bu kadar zor gebe kalmış biri olarak doktorlar böyle bi riski alabilir miydi sizce. Eger çok çok kafanizi yoruyorsa gittiğiniz her kadın doğum doktoruna bu durumu açıkça sorun. Aldığınız cevap burda dediklerimin aksi asla olmayacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…