tamam cnm sağol.. senin ne durumda şu an?
vulvada varis büyük oranla geçer dedi doktor bana ama eskisi gibi olmaz demişti.. walla benim için önemli olan doğum şu an sonrasında ağrı yapmayacaksa kalsın napayım.. bu arada son günlerde çok araştırma yapıyorum da söyleyeyim özellikle o bölge olmak üzere yatarken soğuk duş yapıyorum varisli bölgelere we ayakta kalmamaya çalışıyorum artık.. geç oldu biraz ama.. belki dikkat etseydim bu derece ilereleyemeyecekti.. ayrıca benim 2. doğumum olacak ilki normal olmuştu.. yine buraya yazan arkadaşlardan okudum başka konuda bugün, iki kişi normal doğum yapmış varis fazla olmasına rağmen.. bu nedenle umutluyum
ben bacaklar için doğum sonrası kalp damar cerrahine gidip, mutlaka bir işlem-tedavi düşünüyorum.. dediğim gibi vajina varisi büyük oranda geçiyormuş, rahatsızlık wermediği sürece problem değil.. ben artık hayırlısı diyorum, normal doğuma müsade warsa mutlaka normal düşünüyorum.. ileri deredece olup problemsiz normal doğum yapan arkadaşlar war yazdıklarını okumuşsundur belki.. inşallah onlardan olurum ben de..
cnm geçmiş olsun benim de birkaç gündür sancım oluyor ayakta zaten fazla kalmıyorum ama akçam üstü bir artış oldu.wc de benimde bir zonklama durumu var umarım ağrılarım daha artmaz yoksa hiç ayağa kalkamaz olacam...ben normal doğum istiyorum ve şuan korkuyorum normal doğuma ıkınmayla daha şişiyo sankimerhabalar;
aynı durumdan bende muzdaribim
2. hamileliğimin 20. haftasındayım şu anda. ilk hamileliğimde 4-5 aylıkken genital bölgede şişlikler oluşmaya başladığında çok korkmuştum. doktor varis olduğunu doğumdan sonra geçeceğini söyledi. aşırı büyümeden normal damarlanma şeklinde geçirdim hamileliğimi. zaten başka sebeplerden sezeryan olmak zorunda kaldım. ama normal doğuma etki edecek büyüklükte değildi.
doğumdan 3 gün sonra eve geldiğimde hiç bir şey kalmamıştı. inanamıyordum bu kadar çabuk geçtiğine.
şimdiki hamileliğimde 4. ayı falan beklemeden bi kaç hafta içinde tekrar çıktı varisler. hem bacaklarımda hemde o bölgede. şu anda ilkine göre biraz daha büyük durumdalar sanki ama doğumu engelleyecek gbi değil. hamilelik sonuna kadar ne duruma gelir bilmiyorum tabi. gerçi ben zaten sezeryan olacağım canım. doğum konusunda bir fikrim yok ama doğumdan sonra hemen geçiyor hiç canını sıkma. ben de bazen düşünüyorum acaba 2. de de geçecek mi diye ama başkalarından da duydum her hamilelikte çıkıp sonrasında geçiyormuş.
şu an bana en büyük sıkıntısı şekil bozukluğu daha da beteri aşırı ağrı yapıyor. ayaktayken ya da tuvalete gittiğimde sancısından duramıyorum.
bi de benim genital bölgenin üst tarafında büyük bir şişlik var. doktor orda varisin olmayacağını söyledi fıtık falan olabilir doğumdan sonra bakarız dedi. çok ağrı yapıyor. sizde de böyle bir durum var mı??
slm kızlar bendede var malesef varis sadece sağ tarafımda...zaten sağ diz altında da bi sürü damar çatladı...sol tarafımda bir sorun yok ve 2 gündür ağrı yapmaya başladı...dün kabızlık sorunum oldu ve ıkınamadım ağrısından elimle baktığımda damar iyice şişmiş patlıcak diye korktum ıkınmaktan...bende normal doğum düşünüyordum ama korktum dünkü durumdan sonra...başka bir şehirde doğum yapacam doğum dr.umla görüşürüm diye şimdiki kontrole gittiğim dr.a da söylemedim doğum dr.um görerek karar verir diye inş normal doğuma sakıncası olmaz
merhabalar;
aynı durumdan bende muzdaribim
2. hamileliğimin 20. haftasındayım şu anda. ilk hamileliğimde 4-5 aylıkken genital bölgede şişlikler oluşmaya başladığında çok korkmuştum. doktor varis olduğunu doğumdan sonra geçeceğini söyledi. aşırı büyümeden normal damarlanma şeklinde geçirdim hamileliğimi. zaten başka sebeplerden sezeryan olmak zorunda kaldım. ama normal doğuma etki edecek büyüklükte değildi.
doğumdan 3 gün sonra eve geldiğimde hiç bir şey kalmamıştı. inanamıyordum bu kadar çabuk geçtiğine.
şimdiki hamileliğimde 4. ayı falan beklemeden bi kaç hafta içinde tekrar çıktı varisler. hem bacaklarımda hemde o bölgede. şu anda ilkine göre biraz daha büyük durumdalar sanki ama doğumu engelleyecek gbi değil. hamilelik sonuna kadar ne duruma gelir bilmiyorum tabi. gerçi ben zaten sezeryan olacağım canım. doğum konusunda bir fikrim yok ama doğumdan sonra hemen geçiyor hiç canını sıkma. ben de bazen düşünüyorum acaba 2. de de geçecek mi diye ama başkalarından da duydum her hamilelikte çıkıp sonrasında geçiyormuş.
şu an bana en büyük sıkıntısı şekil bozukluğu daha da beteri aşırı ağrı yapıyor. ayaktayken ya da tuvalete gittiğimde sancısından duramıyorum.
bi de benim genital bölgenin üst tarafında büyük bir şişlik var. doktor orda varisin olmayacağını söyledi fıtık falan olabilir doğumdan sonra bakarız dedi. çok ağrı yapıyor. sizde de böyle bir durum var mı??
geçmiş olsun canım.. umarım hayırlsısyla normal doğumumuzu yaparızben artık ayakta kalmamaya çalışıyorum we mutlaka gece yatmadan varis çorabımı çıkarıp vajina bölgesi dahil soğuk su tutuyorum sağ bacağıma.. bu şekilde biraz rahatladım en azından ilerlemedi daha çok.. öncesinde sanki ilerlemeyecek gibi dikkat etmememiştim.. şimdi çok pişmaanım
sanada çok geçmiş olsun cnm benim de bayadır var ağrım falan yoktu ama o kabızlıktan sonra ağrı yapmaya başladı...mümkün olduğunca ayakta kalmamaya çalışıyorum ama sabah kalktığımda bile zonklama oluyor özellikle wcye oturduğumda...senin bacağında da var sanırım bende yok ama kılcal damarlar çatladınelere dikkat etmek gerekli ki böyle bir durumda ben çok ayakta da kalan biri değilim ama oldu malesef...damar yapısıyla alakalı sanırım.benim damarlarım çok dışarda yüzeye yakın normaldede...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?