vajinal varis!

teşekkür ederim cnm ayakta kalmamaya çalışıyorum ama yatarken yastık koymuyorum bikaç defa denedim rahat edemedim..wc ye çok sık çıkıyorum her seferinde zaten soğuk su kullanıyorum ama ekstradan bi soğuk suyla işlem yapmıyorum...inş bundan sonra daha büyük sıkıntı yaşamayız verahat bir doğum geçiririz ama ben ümidimi kestim normalden tam girişin oradada var çünkü benimde annemin varisi var zaten onda ne hastalık varsa bende de var babama çekseydim keşke biraz

ümidimizi kesmiyoruz :) ben sonuna kadar normal doğum diye savaşıcam dermişim benim de tam giriş kısımda hatta içinde de war ama epizyotomi yapılmayabilir belki diye umutlanıyorum 2. doğumum olacak ya..ya ne bileyim normal doğum olsun istiyorum hemen ayaklanmam için çünkü uzun süre bakacak kimsem yok , bir eşim war sağolsun..sezeryanda oluşabilecek olumsuzluklar için bulunduğum şartlar kötü en kötüsü ulaşım yok burda.. o yüzden allah izin werirse normal doğum istiyorum inşallah.. olsun ki bebeğime de kızıma da kendime de rahat rahat bakayım

evet cnm ümidimizi kesmemek gerek sanırım benimde içeri doğru gidiyor ben bakmadım o kısıma...epizyotomi ing. de uygulayan dr.lara inceleme başlatıyorlar ama türkiyede hep kesiyorlar ebe bir arkadaşıma sordum kesiyoruz hep diyor yırtılırsa toparlaması zor oluyormuş daha sıkıntılı diyor...gurbettesin sanırım sende benim gibi...ben şırnaktayım ama doğuma ailemin yanına ankaraya gidecem inş.ve dediğin gibi bende sorunlar yaşıyorum ulaşım güvenlik nedeniyle yol sorun ve dr bile yok burada başka ilçeye gidiyorum kontrole ..Allah yardımcın olsun cnm senin de eşininde...

geçmiş olsun ikinize de tekrardan inşallah çok ilerlemez de normal doğum yapabilirsiniz. benim ilki sezeryan ya mecbur bu da sezeryan olacak doğumu düşünmüyorum ama daha önümde 4.5 ay var şimdiden aşırı zonklama ağrı yapıyor vajinal bölgede ilerlerse naparım ilk bebeğim de küçük onunla ilgileniyorum bi taraftan çok zor yyani. Allah hepimize kolaylık versin.

doktor başka bir muayene için alttan baktı ama varise dair bişey söylemedi canım da ben ilkinden dolayı biliyorum varis olduğunu. ilkinde damarlanmıştı ama ilerlememişti. sanki bu günden güne büyüyor gibi ne yapmalıyım bilemiyorum valla. bacaklarımda da sadece sağ dizimin altında azıcık şişme var önde ve arkada. yani üste doğru çıkma falan yok. inşallah daha da ilerlemez (

ewet canım ben de gurbetteyim..tokattayız biz de.. sözde doğu değil ama terör war, bizim de güwenlikten pek tekin değil buralar.. zaten yol da çok kötü..doğudan geldik biz de buraya orda şartlarımız çok iyiydi.. nasıl doğurucam burda bilmiyorum inan ki..bizim burda da doktoru boşwer ebe bile yok :) merkeze 2 saatte gidiyoruz..senin eşin de mi asker yoksa? :)
bu arada ewet epizyotomi, sezeryan gibi yurt dışında pek uygulanmayanlar türkiye de yaygın zaten..napalım hayırlısı diyelim..

canım yukarda yazdığım öneriler war yani uyguladıklarım epey faydasını gördüm son zamanlarda.. uygula ki iletlemesin çok fazla.. bebeğin kaç aylık ?

canım yukarda yazdığım öneriler war yani uyguladıklarım epey faydasını gördüm son zamanlarda.. uygula ki iletlemesin çok fazla.. bebeğin kaç aylık ?

bende araştırdım biraz şimdi önerilerini uygulayacağım canım ilerlemesi çok kötüymüş Allah korusn. oğlum 16 aylık

sanada çok çok geçmiş olsun cnm Allah yardımcın olsun küçük bebeğinde varmış bi de...mecbur çekecez doğuma kadarda ağrısını ben buradaki dr.a söylemedim ama sanırım yapabilecekleri bişi de yok inş sıkıntıların hafifler artmaz seninde
Allah yardımcın olsun cnm senin de aynı kaderi paylaşıyoruz desene...benim eşimde polis burada.bi annemin yanına gitsem rahat nefes alacam burada doğurmaktan korkuyorum açıkçası :)

Allah yardımcın olsun cnm senin de aynı kaderi paylaşıyoruz desene...benim eşimde polis burada.bi annemin yanına gitsem rahat nefes alacam burada doğurmaktan korkuyorum açıkçası :)

bu arada iyi birşey buldum yapmanı tavsiye ederim epizyotomi olmaması için. osmangazi üniversitesinde(memleketimde olur kendileri:) 50 hamile bayana uygulatılmış we sadece 2 sinde epizyotomi uygulanmış.. yani başarılı bir yöntem..
peiranal bölgeye uygulanan bir masaj.. ben yarın gerekli yağları bulup masaja başlıcam.. gözat istersen.. denemekte fayda war

Doğum Meleği: Perine Masajı

bende görmüştüm bu linki ama uygulasam bile dr.lar yırtılıp yırtılmama ihtimalini düşünmeden epizyotomi uyguluyorlar diye boşuna bir uygulama diye düşündüm açıkçası teşekkür ederim cnm

uzun zamandır giremedim, durumlar değişti aniden :) ben zor durumdan kurtuldum tayin olduk merkeze cnm.. darısı başınıza.. doğumumu bekliyoruz şimdi keyifle dert etmeden..
bu arada epizyotomi masajını 4 gündür uyguluyorum farkedilir derecede varislere etki etti, bu yönden tavsye ediyorum

Son düzenleme:

çok sevindim cnm senin adına ne güzel rahatlamışsın..bizimde ev sahibi evi sattı ev bulmak sıkıntı burada hem karnım burnumda uğraşmamda zor. evler çok pis oluyor burada bende eşyalarımı toplamaya başladım ankaraya annemin yanına gidecem bu ay sonuna.yaza kadarda eşim yanlız kalacak burada canım sıkkın o konuda ama başka çaremiz kalmadı.aaa ne güzel varislerine etki etmesi saolasın cnm

bende de vajinal varis vardı,doğumdan sonra geçti ama bacaklarımdaki varis geçmedi,gerçi daha 8 gün oluyor doğum yapalı.Ama bacaklarımdaki varisin de rengi açıldı,şişliği indi.

bende de vajinal varis vardı,doğumdan sonra geçti ama bacaklarımdaki varis geçmedi,gerçi daha 8 gün oluyor doğum yapalı.Ama bacaklarımdaki varisin de rengi açıldı,şişliği indi.

canım gözün aydın güle güle büyüt bebeğini.. normal doğum mu yaptın? bu arada vajinal geçiyormuş zaten ama bacak kalıyor maalesef

tahmin edebiliyorum doğuyu iyi bilirim..ayrıca taşınmak da zor ama allah kolaylık werdi bebeğim için.. karnım burnum 1 haftada toplanıp yerleştim, mucize gibi.. şu an başka bir yere misafirmlikte gibi hissediyorum kendimi rüya gibi :)
senin için zor olur bebekle eşinden ayrı kalmak ama hayırlısı ne diyelim.. bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah , allah eşine de sağlık wersin, çabuk geçer zaman..

Son düzenleme:

maşallah sana iyi halletmişsin benim bel ve sağ bacağımda kalça kemiğimde çok ağrı var ya yavaş yavaş toparlıyorum bende eşyaları...fazla efor çok iyi diil artık erken doğuma sebep olabiliyor.o yüzden de korkuyorum azar azar yapıyorum.amin cnm inş çabucak geçircez şu dönemi...zor ama yapacak bişi yok

sağlıkla büyüt bebeğini gözün aydın...sezeryanla doğumunun sebebi vajinal varis miydi acaba... benimde bacağımda kılcal damarlar çatladı yuvarlak yuvarlak morluklar var 3-4 yerde geçer inş geçmmezse tedavi olacam doğumdan sonra çirkin görüküyor

durumu tahmin etmiş gibi yazmışsın bugün kontrole gittim kasılmalar sancı çıktı nst de.. dün akşam da belimde ağrı olmuştu önemsemiştim..doktor yatış dedi, en azından 1 hafta -10 gün kadar geciktirmememiz lazım dedi ben yatamam dedim kızım war kimse yok yanımda diye. 4 iğne ilaç werdi.. önleyecez dinlenerek we ilaçlarla inşallah..buraya gelmemizde war bir hayır diyorum.. inşallah zamanında olur bebeğim.. aman dikkat et kendine aynı hatayı yapma.. yavaş yavaş yap herşeyi..
bu arada doğumhanede ebe açıklık war mı diye bakarken benim warislere öyle bir şaşırdı ki surat ifadesin mükemmeldi, süper moralim mozuldu walla.. hayatımda böyle bir vajinal varis görmedim dedi doktor bişey olmaz diyor bakmadı ama inşallah sorun yaşamam..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…