canım bak hayırlısı allahtan..sağlık teknikeriyim..kimsenin bilgisine karışmam ama doktorların hepsine de güvenmem..5 yıl özel sektörde çalıştım doktorun türlüsünü, bilgi eksikliğinin yanlışlığın alasını gördüm desem yeridir.. bu durumu yaşamamış olsam seni yanlış yönlerdirmekten korkardım ama işin içinden çıktım, atlattım çok şükür.. sen bir kaç doktora daha git.. aynı şeyi derlerse bilemem artık.. ben batman mardin eskişehir tokat dahil 5 farklı doktora gittim, sadece bir tanesi bayandı we bana riskli demişti.. diğerleri sıkıntı olmaz dedi.. doğum yaptıran doktorum başta fazla ilerlememişse normal doğum yaparsın diye bir kelime kullanmıştı ama sonra unuttu sanırım:) ben hatta güvenenemiştim en başta ama doğru kişiye güvenmişim..
maasaalalh canım kaçıncı ayda cıktı senın kac kilo kadar aldın?ben normal doğum yaptım arkadaşlar duyrulur:) aşırı ilerlemiş varisim wardı üstelik..şu an vajina dahil bacakta bile kayboldu varisleer. cumartesi oldu doğumum, epizyotomi de yapıldı .. yalnız ebe değil doktor yaptırmalı doğumu kesinlikle
canım tek doktora bağlı kalma, doktor bana sezeryan olursa kanaman daha fazla olur dedi.. benim rahim de bile wardı, vajina ağzında şişlik o kadar büyüktü ki yürürken bacaklar arasında kalıyor hissediliyordu.. düşün artık.. bu halde doğum yaptım..
ikinci doğumda daha buyuk oluyor sanırım..bend eıkıncıye hamıleyım. ilaç falan içtinizmi?canim oncelikle yolladigin mesaj icin cok tesekkur ederim..benim onceki dogumum normaldi ..onda varis var dediler ama bu kadar buyuk degildi,normal dogum yapabilmistim ...senin yazdiklarini okuyunca birbirine benzeyen iki hamilelik gibi gordum..ama senin normal dogum yapman beni umitlendirdi..insallah bende normal bir dogumla yavrumu kucagima alirim...bakalim Rabbim neyler, neylerse guzel eyler....
sen neyaptın arkadaşım doğumun oldumu naısl oldu ?gerçekten mi? ama benimki bayağı büyükmüş.doktorum atardamarı dıkemeyiz çokkan kaybedersin çok riskli dedi.benim de rahim içinde var.ve dediğin gibi şişlik de var.beni ümitlendirdin ama küçk bir yerdeyim maalesef ve biliyorsun ki doktorlarnormal dogmla ugrasmayı sevmıyorlar.ama dediğini yapıcam baska doktorlara da gidicem.bakalım cok istiyorum normal olmasını.inş. olur kısmet olursa.sonrasında sıkıntı yaşadın mı peki.kanaman olmadı mı? hangi şehirdesin?seni arkadaş olarak ekleyebilir miyim bu arada?
aynı durum bendede varbende bu konuyu araştırıyodum, şu anda 24 haftalığım ve agrı yapan vajinal varislerim var, ayaga kalkınca sızlıyo resmen. Okuduğum kadarıyla doğumdan sonra geçiyomuş. Buda bir teselli
yazıları okuyunca moralim düzeldi ama sanırım hepinzn ilk gebeliği benım ılk hamılelıgımdede olmuştu.. ama sımdı daha erken cıktı ve cok zrlanıyorum agrı acı yapıyor . ve ikiz bebek bekliyorum yürümekte cok zorlanıyorum
Canim simdiden cok gecmis olsun.Doktorum bana gunde 3 veya 2 kez 10 dakika buz tutmami tavsiye etti. Agrilarim baya azaldi tavsiye ederim.
Sen birde ikiz bekliyorsun kesin istirahat etmen lazim...birisinin sana evde bakmasi sart..bebekler buyudukce agrilarin artar...
Allah yardimcin olsun..
yazıları okuyunca moralim düzeldi ama sanırım hepinzn ilk gebeliği benım ılk hamılelıgımdede olmuştu.. ama sımdı daha erken cıktı ve cok zrlanıyorum agrı acı yapıyor . ve ikiz bebek bekliyorum yürümekte cok zorlanıyorum
slm kızlar vajinal varisle normal dogum yapan lar benı cok rahatlattınız gecmişi okudum biraz benımde ikinci hamılelıgım birincisinde varis sorunu yoktu bunda 7 8 aylık hamıleyken vajınamın sızladıgını wcdeykende şiştigini fark ettım mosmor oluyodu içi kapalıydı sankı cocuk nasıl cıkıcak ordan diye düşünüyodum halada düşünüyorum suan 39+3 deyiz son haftalardayım 8 aylıkken doktorum muayene ettıgınde böyle normal yapamzsın bebek cıkarken damarları patlatır dedi ben hep normale alıstırmıstm kendımı snra sezeryana alısmaya calısıyodum bu seferde muayenesınde varislerin eskiye nazaran düzeldigini söyledi bende normal yapabılırmıyım dedigimde sen kendını normale alıstır ben riske atcak bişey yapmam dedi ama en kötü ihtimallee eger normal dogumu son anda etkıleyecek olursa sezeryana alırız dedi bende sona kadar beklıcem bakalım inş.. normal dogumu etkılemez dua edın sizlerde Rabbım herkese yardım etsın hayırlısıyla bebişlerimizi kucagımıza alalım inş..
ben diyorum tekrar diyorum:) benim ki kadar kimsenin varisi ilerlemiş olamaz diyorum:)
yaparsın arkadaşım normal yaparsın.. bana da ebe öyle demişti damarların patlar diye we doğum esnasında o ebede wardı:)
hakkınızda hayırlsı ben şu an gayet iyiyim we aynısını size de dilerim.. bol bol dua edin sağlığınız için allah gönülden isteyeni geri çevirmez kesinlikle..
vaveyla arkadasım sen bu forumun moral deposu musun yaadün aksam okudum anneme anlattım böyle böyle diye yanı ınsanları rahatlatıyosun içim rahatlıyo senın yorumları okuyunca cok sagol cnm benm şafak 3 ama bu kızın gelmeye nıyetı yok sancı giriyo süreklı olmuyo ama bayadır sancılıyım bu normalmı sence diyorum bu bebiş cıkmak istiyo ama cıkamıyo heralde doktorumda acele etmeye gerek yok diyo bide şey sorucam senın vajına girişi mor muydu ben dikkat ettım rengı mosmor bide kapalı sankı yaa cocuk cıkarmıkı ordan :26: :26:
bu bahsettıgın ayet hangı sure kacıncı ayet vaveyla bi bilgi versen..bıde bebegın kac kilo dogdu banada bebek 4 kılo doguramazsın sezeryan yapalım dıyor..tabi catı muayenesi bile yapmadan...acele cevap :)
Evet bende bilmiyorum ama Doktorum o kadar olumsuz seyler soyluyor ki...Özel hastane olmasida cabasi...olayi belki ticarete dokuyor olabilir. Artik kendimi ve bebegimi Allah a havale ediyorum.banada dua edin..son bir soru ultrasyonda kilosu ne kadar cikiyordu da 4100 gr dogdu.
Vaveyla mesajın için çok saol..beni hatırlayan birilerinin olması çok güzel :)
Varisi olupta doğum yapan birisi olarak diğer doğum yapacak olanlara Allah kolaylık versin,bi nefeste insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?