• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal yanma. Lütfen yardım edin

Hayır olmadim. Usgde mesanede hafif kalınlaşma var ama önemli değil dediler. İdrar ve idrar kültürü ayrıca üretra pcr yaptırdım hiçbir şey çıkmadı. Antibiyotik verdiler bakteri yoksa neden antibiyotik veriyorsunuz dedim tedavisi bu şekilde oluyor dediler. Bende kullanmadım 1 hafta oldu yarın tekrar usgye giricem umarım düzelmiştir ama sanmıyorum.

Ama bence sizinki geçici bir durum. Eğer devam ederse öneririm takviyeyi. O takviye mesaneyi vajinayi koruyan bir takviye. Antibiyotiklere asla güvenmeyin . Bağışıklık kazanabiliyor kullandıkça.

Bencede sürekli kadın doğum muayeneleri antibiyotikler fitiller stres vs derken çok yıprandım. Yine de bi kontrol ettireyim ne olur ne olmaz. Eğer bir şey çıkmazsa da kafam rahat eder en azından

Benimki zaten tüp bebek tedavilerinde böyle olduğunu düşünüyorum. Hep fitil kullanıyordum sonrası böyle oldu işte. Enfeksyon yoksa antibiyotik kullanımı zarardan başka bir şey değil.

O fitiller faydadan cok zarar veriyor gercekten. Saglik icin gidiyoruz ama sagligimizdan oluyoruz.

ne kadar incesiniz ya çok teşekkür ederim. Yanmayi gecirsin diye vajinal nemlendirici krem aldim cok ise yaradi bugun ilk defa normal hayatima döndüm ve akıntım çok azaldı diye mutluluktan havalara uçuyordum ve tahmin edin 1 saat öncenoldu? Bugün mantar oldum. Daha fazla fitille kendime zarar vermemek için zolax aldım. Sanirim bagiisikligim iyice dustu 🤦🏼‍♀️ immunex siparis ettim bir de onunla desteklemeye karar verdim. Siz nasilsiniz? Hic rahatlamaniz oldu mu

rica ederim ne demek o sizin inceliğiniz 🥰🥰 ya çok üzüldüm :(((( çok mu kötü mantar oldunuz bazen kendiliğinden geçiyor antibiyotik kullanımı sonrasında ben yaşadım 1-2 kere ondan biliyorum ama zolax almanız da iyi olmuş rahatlatır büyük ölçüde bi de karbonatlı su yazmışsınız gördüm karbonat bazik olduğu için mantarı arttırabilir dikkat edin lütfen :( immuneks etki eder inşallah. benim smearim temiz geldi bi iltihap bi de erozyon var yarın pcr vereceğim onun da sonuçlarına göre tedavi yanmam ara ara var da biraz ağrım var bi de akıntı çok rahatsız ediyor sağ olun ço kteşekkürler sorduğunuz için. size üzüldüm ya :(( neden mantara evrildi ki ya çok geçmiş olsun

yanlış biliyormuşum... mantarda bazikleşmiyormuş flora aynı kalıyormuş genelde ya az kaldı adetime diyordunuz belki ondan da olmuştur :( kalıcı mantar değildir yani ay hiç bilmiyorum ki bilsem kendime çare olurdum ben de çok araştırdım denedim her şeyi karışıyor bi süre sonra ama ben eminim siz iyi olacaksınız tekrar eskisi gibi🌸🩷🩷 umarım en yakın zamanda. probiyotik aksatmayın mantarı baskılamada faydalı ona eminim bi de borik asit fitil var mantar için ama sizin de düşündüğünüz gibi şimdilik fitil almasanız daha iyi. ya çok istiyorum iyi olun diye biliyorum çünkü ne kadar zor yıpratıcı bir durum şu :(

Geçmiş olsun benimde 1 haftadır geçmeyen vajinal kaşıntım ve yanmam var kremler bir ise yaramadı fitil kullandım çok yaktı normal mi acaba

Beni de çok yakmıştı hala devam ediyor kaşıntım yok

yaa : ( benim en çok yanmam adet öncesinde oluyor sizin adetinize de az mı kaldı acaba 1 hafta falan öyle hassas oluyor çünkü vajen içi
Merhaba. Benim de tam sizin söylediğiniz gibi adetime 1 hafta kala yoğun beyaz akıntım oluyor. Kötü koku ve kaşıntı yok yalnızca aşırı yanma oluyor. Ve aşırı hassaslaşıyor vajinam. Tuvalet kağıdı ile silerken bile yanıyor. Doktor mantar enfeksiyonu olduğunu söyledi. Flucan ve zolax ilaçlarını kullandım. Geçici olarak işe yarasa da her adetten 1 hafta önce ve bazen adetim zamanında bu yanma ve akıntı tekrarlıyor. Sizinki ile bire bir aynı olduğu için size sormak istedim. Son yaptırdığınız testen bir sonuç çıktı mı. Umarım kötü bir şey değildir. Beni bilgilendirir misiniz lütfen rica etsem 🙏🏻

Merhaba. Benim de tam sizin söylediğiniz gibi adetime 1 hafta kala yoğun beyaz akıntım oluyor. Kötü koku ve kaşıntı yok yalnızca aşırı yanma oluyor. Ve aşırı hassaslaşıyor vajinam. Tuvalet kağıdı ile silerken bile yanıyor. Doktor mantar enfeksiyonu olduğunu söyledi. Flucan ve zolax ilaçlarını kullandım. Geçici olarak işe yarasa da her adetten 1 hafta önce ve bazen adetim zamanında bu yanma ve akıntı tekrarlıyor. Sizinki ile bire bir aynı olduğu için size sormak istedim. Son yaptırdığınız testen bir sonuç çıktı mı. Umarım kötü bir şey değildir. Beni bilgilendirir misiniz lütfen rica etsem 🙏🏻
merhaba maalesef test sonuçlarım çıkmadı hastane kaynaklı olduğunu düşünüyorum yarın arayıp soracağım ona göre size geri dönüş yapabilirim. evet maalesef mevcut bir enfeksiyon varsa öyle yanma yapıyor. normalde hassaslaştığı için biraz yanma vs normaldir belki ama dayanılmaz derecede yanmanın normal olduğunu hiç sanmıyorum... bende de aynı şekilde genelde adet öncesi çok yoğun oluyor bir hafta kadar önce sonra azalıyor sonra adetimde ve adet bittikten sonra da aynı şekil yanma hissediyorum. çok bıkkın ve bitkin hissediyorum artık. sizin akıntınız ne durumda? nasıl bir akıntı? hiç kültür testi verdiniz mi? belki bakteriyel bir durum olabilir. vajinal sürüntü ve idrar kültürüne göre hareket edin bence.

merhaba maalesef test sonuçlarım çıkmadı hastane kaynaklı olduğunu düşünüyorum yarın arayıp soracağım ona göre size geri dönüş yapabilirim. evet maalesef mevcut bir enfeksiyon varsa öyle yanma yapıyor. normalde hassaslaştığı için biraz yanma vs normaldir belki ama dayanılmaz derecede yanmanın normal olduğunu hiç sanmıyorum... bende de aynı şekilde genelde adet öncesi çok yoğun oluyor bir hafta kadar önce sonra azalıyor sonra adetimde ve adet bittikten sonra da aynı şekil yanma hissediyorum. çok bıkkın ve bitkin hissediyorum artık. sizin akıntınız ne durumda? nasıl bir akıntı? hiç kültür testi verdiniz mi? belki bakteriyel bir durum olabilir. vajinal sürüntü ve idrar kültürüne göre hareket edin bence.

Benim adet öncesi dışında beyaz yoğun akıntım olmuyor. Her adet döneminde tekrarlıyor sadece. Bahsettiğiniz testleri tam olarak bilmiyorum. O nedenle tam olarak doğru cevap veremeyebilirim ancak bir kere ince çubuk ile akıntıdan bir miktar alındı ve test sonusunda vajen kültüründe ve antibiyotik duyarlılığında üreme olmadığı yazıyordu. Doktor testler temiz dedi. Bunlar dışında hangi testleri yaptırmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz rica etsem. Anlam veremediğim bir şekilde 6-7 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. Defalarca doktora gittim. İlaç yazıp gönderiyor. Farklı kötü bir hastalığın belirtisi olmasından çok endişe ediyorum. Sizi çok iyi anlıyorum aynı bıkkınlık ve bitkinlik bende de var. Artık çok yoruldum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Benim adet öncesi dışında beyaz yoğun akıntım olmuyor. Her adet döneminde tekrarlıyor sadece. Bahsettiğiniz testleri tam olarak bilmiyorum. O nedenle tam olarak doğru cevap veremeyebilirim ancak bir kere ince çubuk ile akıntıdan bir miktar alındı ve test sonusunda vajen kültüründe ve antibiyotik duyarlılığında üreme olmadığı yazıyordu. Doktor testler temiz dedi. Bunlar dışında hangi testleri yaptırmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olur musunuz rica etsem. Anlam veremediğim bir şekilde 6-7 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum. Defalarca doktora gittim. İlaç yazıp gönderiyor. Farklı kötü bir hastalığın belirtisi olmasından çok endişe ediyorum. Sizi çok iyi anlıyorum aynı bıkkınlık ve bitkinlik bende de var. Artık çok yoruldum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

:( kötü bir şey değildir merak etmeyin yaşınız genç daha. evet size bahsettiğim kültür testi yapılmış size. ilaç kullanmayın biraz da onlar tahriş edebiliyor fitil kullandınız mı hiç? bi de akıntınız nasıl bir akıntı sadece beyaz kokusuz sıvı mı yoksa topak topak mı? farklı bir hastalık değildir. smear testi yaptırdınız mı? o da fırçayla alınıyor belki servikste iltihap vardır. ek olarak cybh pcr panel testi verebilirsiniz

:( kötü bir şey değildir merak etmeyin yaşınız genç daha. evet size bahsettiğim kültür testi yapılmış size. ilaç kullanmayın biraz da onlar tahriş edebiliyor fitil kullandınız mı hiç? bi de akıntınız nasıl bir akıntı sadece beyaz kokusuz sıvı mı yoksa topak topak mı? farklı bir hastalık değildir. smear testi yaptırdınız mı? o da fırçayla alınıyor belki servikste iltihap vardır. ek olarak cybh pcr panel testi verebilirsiniz
Hayır hiç fitil kullanmadım. Bekarım ben. Yakıcı olan akıntı beyaz yoğun kıvamda. Bazen sarı yeşil arası oluyor. Neye göre rengi değişiyor onu da anlayamıyorum. Ama genelde beyaz renkli. Peynir kesiği gibi de değil. Yoğun beyaz koyu kıvamda bir akıntı olarak tasvir edebilirim. Bahsettiğim test dışında bir test yaptırmadım. Sizin bahsettiğiniz smear ve cybh pcr testleri bekarlar için yapılabiliyor mu ?

Back
X