Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Herkese iyi geceler
Ben de bir buçuk yıla yakın vajinismus sorunuyla boğuştum. O kadar ümitsizdim ki hayatım boyunca eşimle hiç ilişkiye giremeyeceğimi düşünüyordum. Daha penis ucu değsin kasılıp kalıyordum bitiriyordum ilişkiyi o derece yani. Dr a gittiğimde böyle bir rahatsızlığın varlığından haberdar olmuştum. Öncesinde bilmiyordum. Dr bana parmak egzersizi yapmamı önermişti. Ama yapmadım hep erteledim çünkü öyle yaşamaya alışmıştım artık. Çok olağan gelmeye başlamıştı herşey. Derken bir de hamile kaldım vajinismusla uğraşırken. Ama bebeğim düştü beş haftalıkken. O kadar stresli günlerdi ki daha ilişkiye girememiştim ama hamileydim. Hatta dr a bile sormuştum acaba bu durumdan dolayı mı ben düşük yapıyorum diye. Dr da onunla hiç alakası olmadığını, bu şekilde de gebe kalınabileceğini ama öncelikli olarak vajinismusu yen demişti bana. Önceliğin bu olsun bebeği ikinci plana at demişti. Nasıl olsa bebeğin zamanı gelince olur demişti. Haklıydı da... Yani arkadaşlar diyeceğim şu ki ben hiç egzersiz falan yapmadım. Yapamadım değil yapmadım. Hep erteledim en başta dediğim gibi. Zaten vajinismus bir erteleme rahatsızlığı durum sadece psikolojik. Sadece bir kez eşimle parmak egzersizi yaptık o kadar. Ama öyle çokta başarılı olamadım. Daha sonra tekrar hamile kaldım ama biraz olsun ilişkiye girebiliyordum o zamanlar. Biraz olsun derken tam anlamıyla rahat bir ilişki değildi ilk zamanlara oranla iyiydi. Sonra tekrar ilişkiye ara verdik düşük riskim vardı ve yine bebeğimi kaybettim kürtaj olmak zorunda kaldım. Ama her şerde bir hayır aramak lazımmış ki kürtajdan sonra herşey daha düzene girdi. Tamamı olmasa da yarısı giriyordu artık ve ben tamam demiştim artık yendim bu vajinismusu. Yarısını yapan tamamını da yapabilir. Başlarda kayganlaştırıcılar kullanıyordum ama onlar bende enfeksiyon yaptı ve bıraktım. Artık onlara bile gerek kalmadı ama en iyi kayganlaştırıcı tükürük diyebilirim, penisi tükürüklemek ve ben yapabildiklerime hala inanamıyorum. Nasıl yendin derseniz gerçekten hiç egzersiz yapmadım. İlişki anında sürekli derin derin nefes alıp vermek. İdrar yaparken mesela kegel egzersizleri yapmak tut bırak taktiği. Elbette ilk zamanlar acı ve yanma oluyor ama asla yılmayın üstüne gidin acıdı diye bırakmayın. Ki ben canı çok tatlı biriyimdir. Öyle dayanılmicak bişey değil. Sık sık ilişkiye girmek vajinanın buna alışmasını sağlamak zamanla yanmayı falan yok ediyor. Ve bir de ıkınma. Penisi vajina girişine yerleştirip doğum yapar gibi ıkınmak o sırada da penisi yavaş yavaş itirmek. Bu da çok faydalı bir yöntem. Kimse bu sıkıntıyla ömrü boyunca yaşamayacak er yada geç yenecek. Benim de geç oldu ama artık inandım buna. İnandım ve başardım. Ve biraz da bir kaç saniyelik deli cesareti. Korkulacak hiçbir şey yokmuş. Siz benim gibi ertelemeyin, evliliğinizden en güzel zamanları çalmayın... Sevgiyle kalın...

Cnm bnm esiminki de calistigim aparatyan buyuk...sen usttemi oluyorsun soylemesi ayip...oraya gelince durmayin bi nefes al ver kontrolu de esine ver

Sen demek ki hazirmissinda gecmis zari, gecmedigine gore ben kasiliyorum hala. Yoksa tabi ki pit diye gecer egzersizde oldugu gibi..

Cnm eger aparatla calisiyosan egzersiz daha zor cunku aparat daha sert..sen zar dusunme 12 cmlik aparat aliyoruz zat falan yok artik diye dusun...kendini rahat birakip bi nefes al ver oluyo...ıkınmak aci verir demisti doktorum onemli olan ıkınmadan kendini rahat birakmak

VAJINISMUSU YENDIM
Arkadaslar bende artik hikayemi yazayimki bu da birilerine ısik olsun..yazdiklarima kesinlikle reklam demeyin lutfen cunku ben bu hastalik yuzinden cok acilar cektim her gece gizli gizli agladim nefes alamazken esime mutluymus gbi gorundum..smdi bu gunlerin gectigne inanamiyorum uzun hikayemle basliyim...yaklasik 2 yillik evliyim esimle coook severek cok heyecanli bir askla basladik..evlenmek icin gun saydik.fakat bircogunuz evlendikten sonra vaj. Ile tanismis ben evlenmeden once de hissediyodum vaji olacagimi..psikolojik iste..esime hep derdim ilk gece bacaklarimi tam acmasam dumduz dursam yapamazmisin falan diye sacmasapan..beynimi yapmamaya sartlamisim yani..hatta dugune bir ay kala falan bu topige bakiyodum ve parmak egzersizi falan kanimi donduruyodu..neyse yaparim dugun gecesi diyodum..tabiki olmadi...snra balayina gittik olmadi..o tatil bana zehir gbi gecti ama esime hic caktirmadim mutlu gbi yaptim..snra gunler aylar yillar gecti biz bisekilde birbirimizi mutlu ediyoduk bu konu kapanip gitmisti her atlattugim gun kar sayiyodum..yalniz son 4-5 aydir esimin farkli iliskiler denemek istemesi benim cocuk istemem falan vaj.gercegini tokat gbi yuzume carpti..o mutlu laylaylom ginler bitti bnm icin her sabah hasta gibi bitkin uyaniyodum yataktan..yasama umudum yoktu dusunun yani o kadar vahimdim.kendim egzersiz yapmayi denedim kulak vubugundan baska hicbisey yapmadim..burdan dr isimleri buldum..saygin micozkadiogluna karar verdim..aylarca arastirdim sayfalari okudum mektuplari okudum kararliydim bigun aglaya zirlaya esimi de ikna ettim dra gitmeye..mayis ayinin sonunda gittik..artik kacis yoktu bnm icin o kadar para verdikten snra mecbur yapacaktim o egzersizleri 4350 tl odedim evet cok..ilk gittigimde dr zarimin kalin oldugunu soyledi dunya basima yikildi herkes icin zor olan egzersizler bnm icin kabus olacak sandi agladim zirladim oralarda..snra ilk seansa girdim en kucuk aparati aldiktan snra dr zarimin esnek oldgnu ameliyata gerek olmayacagini soyledi ..bnm icin o en kicuk aparati yapmak ölumdu...eve geldim yapamadim 1 hafta snra 2.seansim vardi ama hic yapamadim gunlerce agladim keske kanser olsam da vaji.olmasaydim dedim hayatimin en kotu gunleriydi snra 2.seansa gittim dr.um bni rahatlatti kendime guvenim geldi snra 3.seans...snra 4.yani son seansa gittim..eve gelir gelmez denedim evet en buyuk aparati zor da olsa yapabiliyodum artik is esle denemeye gelmisti ama bnm korkular yine patlak verdi...eee aparati yapiyodum ama esle denemekten odum kopuyodu gunlerce midem bulandi yemek dahi yiyemedim korkudan..snra deneyecegimiz aksam esime dedim illa olacak degil bi deneyelim ddm olmazsa da moral bozma biraz daha calisirim snra yone deneriz dedim ..emla surdum icime..biraz bekledim uyustu..2 tane kas gevsetici yuttum..kayganlastirici zaten illaki..once aparatla calistim snra esimi cagirdim ben ustye deneyecektim burda duyduklarimla kendimi oyle sartlamisim ama biturlu yapamadim ustte..yok olmuyo birakalim yarin deneriz ddm esim birakmayalim ddi..ben alta gectim yatagin kenarina altima yastik bacaklarimi actim..esim ayaktaydi cunku ustume cikmasi da korku veriyodu..o kadar kolay girdiko hicbirsey anlamadim 3-4 dk gitgel oldu sadece icimde baski hissediyodum baska hicbisey ..bittikten snra hungur hungur agladim

Ilk defa mutluluktan agladim yatakta...ertesi gun oldu 2.kez yapacam ben yine korkuyom ben cok zor vakaydim anlayacaginiz..yine emla kullandim..yine oldu..3.kez cok daha az emla kullandim..bu arada bu 3 iliskide toplam 1 tup emla kullandim..snra 4.iliski emlasiz oldu sadece kayganlastiriciyla hicbisey yokmus arkadaslar bunu diyecegime inanamazdim..suan tek sikintim hala iliskidwn once bir kere aparati kendim sokuyorum snra iliskiye giriyorum sanki orasi aciliyo gbi geldi bana...ama dr.onemli degil alisinca birak ddi onu da birakicam...snra zamanla ins kayganlastiriciyida birakirim...benim hikayem boyle...biluyorum buraya yazan veya sessizce caresice burda yazilanlari okuyanlar hepimiz ayni seyleri yasadik yasiyoruz...tek yapmaniz gerekn lutfen ertelemeyin lutfen hemen egzersize baslayin..eger kendiniz yapabiliyosaniz ne mutlu...yapamiyosaniz lutfen doktora gidin parasi falan hic onemli degil bisekilde odenir...asla ertelemeyin ben balayinda bu heyecani stresi cekmemek icin ertelemisim 2 yil snra yine cektim yani...lutfen umutlu olun ben burayi burdaki sayfalari aylarca o kadar umutsuz okudumki esim yatiyodu ben gece 3lere kadar bunlari okuyodum bigun bende kurtulurmuyum diyodum oldu allaha sukur lutfen ertelemeyin

9 yıl mı.. Allah yardimciniz olsun, hic egzersiz denemis miydiniz? Cocugunuz denemeler sırAsında mi oldu? Sansliymissiniz Allah size bağışlasın.
Hiç egzersiz yapmadim bep p.s denedik birkac defa tam birlesmede oldu ama genelde yarım birlesmeden keske grubu daha önce farkedip uyusturucu krem ve spreyle deneseymisim...orta kısımda kasiliyorum ilk zamanlar denemerle hamile kaldim evladim 8 yaşında. Allah razi olsun.

eşim halen cozulucak baska hastalik vermesin Allah der. Ama hep daha cok denemekten yana ben cok istekli olmadigim zamanlarda tripli tavırları tartismaya sebep oluyo ama biz eglenmeyi seviyoruz küs kalmayi beceremiyoruz. Ilk evlendigim zamanlardan beri tek sloganimiz var sonrasinda pisman olucagimiz sozler sarfetmeyelim diye başlıyoruz tartismaya.hel işe yaradı :)

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yazmıyordum, pes etmiş gibi olmuştum. Şimdi başarı hikayesi sırası bende. 1 senelik evliyiz. 1 senede ne ağlama krizleri yaşadım bilemezsiniz. 3 günlük tedavi denilen yere gitmiştim. Ama bende malesef işe yaramamıştı. Korkum devam etti. Sora bikaç ay denemekten vazgeçtim. Olmayacak artık derken bir doktora daha gittim. Bu sefer haftada bir yavaş yavaş terapiler almaya başladım. İşi temelden öğrenmek yani. Buarada o seanslar cem keçenin kitabıyla gerçekten birebir aynı. Tedaviden sonra aparatlara başladım. Hem dünyanın parasını verip aparat aldım. Hemde mumdan kendim yaptım. Burda tanıştığım morkurdela arkadaşımın desteği sayesinde. İnanmıcaksınız ama mum daha çok işe yaradı Baktım mum daha rahat onla çalışmaya devam ettim, sonuç büyük gelişme ve başarı. İsteyen herkes bana özelden yazabilir. Elimden gelenin fazlasını yapmak isterim herkes için. bizi bitek bizler anlarız. Ben hala yenebildiğine inanamıorum Devamı da gelir inşallah

Canim tebrikleeee. Ben de yenmeyi cok istiyorum. İnsallah bu gum denicez. Emla yi doktor mu onerdi ve gercekten ise yaradi mi seni rahatlatti mi o uyusma

Gerçekten tebrik ederim ben şuan 3yıla gidiyoruz hala sorun var bu siteden çok cesaret aldım öğrendim kremle denicez o Zaman bende emla alayım kullanımı Nasıl yaptınız

arkadaşlar bende yendim seve seve yardımcı olurum yeter ki bu sorunu yaşayan hiç bir adın kalmasın. özelden veya burdan sorularınızı sorabilirsiniz

Kizlar hatırlayan olur belki 1 hafta kdar önce hamile oldugumi yazmstm..6 aylik vaji döneminden sonra 3 ay olmuştu yeneli ve geçen hafta hamile oldugumu ogrenip Buraya yazmstm, dün maalesef düşük yaptm geceyi hastanede geçirdm hayatimin en zorlu günüydü belkide..Allahtan hep hayirlisini isteyin, hamileliginde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…