Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Amin inşallah canım inan bazen tüm umudumu yitiriyorum ama sonra eşim elimi tutup gene destek oluyor ve tekrar denıyoruz :)
Ne mutlu sana canım inşallah tamamen yeneriz ben aparatla yapıyorum oluyor eşli denemede yapamıyorum aparatla bile korkarak yapıyorum bebeyagi anestol ve bepantol sürüyorum surmedigimiz şey kalmadı gibi umarım oraya bir zarar vermeyiz enfeksiyon kapmayız mecburiyetten kullanıyoruz direk yapamıyorum ben çünkü pisikolojik ve insanı çok yıpratıyor

Evet canım bende de oldu hatta hepimizde oldu ama İnan çarpa çarpa o duvarları atlatacaksın doktorun varsa onunla nasıl egzersiz yapıyorsun kaç gün oldu canım o duvaları nasıl aşacağını bir saniyede göstermesi gerekir çünkü zaten en büyük problemiz o çünkü duvar hissettiğimiz şey kaslarımız korkularımız olunca kasıyoruz kasınca vajina içi kendini kapatıyor ilerleyemiyorsun o esnada duruyorsun bol nefes alıyorsun ve ıkınıyorsun ıkınırken aparatı hafifçe iteceksin durup nefes alıp ıkınıp tekrar iteceksin her seferinde yavaş yavaş ilkini yaptın mı genişliyor takılmıyorsun artık

Doktorum uygulana yapıyor psikologum da rahatlatıyor gevşemeye yardımcı oluyor telkin ediyor biraz daha rahat oluyorum ama eve gelince kabus gibi biras giriyor afedersin sonra yine aynı kasınca kapanıyor doğru yoksa girebildiğini farkediyorum ama çok kalın bir aparat henüz denemedik

Arkadaşlar bişey sorcam doktorlar bir hastanın ağır vajinusmus olduğunu nasıl anlar
Kimisi oturuşundan kimisi de dokundurtmaz bile ben ağır değildim ama doktorum rahat otur şu koltuğa vajinusmus olduğun çok belli dedi irkildim gerçekten anlaşılıyor mu dedim sonra çatala çıkabildim muayene oldum korktum biraz ama bacaklarım evde olduğu gibi titremedi en azından dokundurabiliyorum en azından anatomik bir sorunun da yok yenebilirsin sen dedi kendini sıkma rahat bırak sadece dedi o yüzden diyeceğim o ki ağır vajinusmus çok kötü yıllarda yapamayanlar var psikologuma gelen bir danışan 12 yıldır bu illetle mücadele ediyor duyunca kulaklarıma inanamadım Allah yardımcısı olsun olsun başta ve tabiki hepimizin inşallah

Zaten tek sorun şu beynimizdeki acı problemi ama sana bi tavsiye veriyim aparatları yaparken giriş girince kapa gözlerını ve derınce nefes al ve muma üfler gıbı yavas yavas nefes ver nefesı verırken aparatı ıt ınan hıc hıssetmıyorsun ne acı nede baskı

Evet aynen acı eşiğim bi tuhaf benim şöyle ki iğne vurduruyorum ağdaya gidiyorum herşeye dayanabiliyorum sorun bu olunca giriş kısmında bekliyor içeri alamıyorum
Çok teşekkürler deniyicem tavsiyeni inşallah yapabilirim desteklere ve dualara çok ihtiyacım var sağolasın

Kızlarrrrr bugun kadın doğum doktoruna gittim benim alanım değil ama vajinismus isen başka bir doktor arkadaşıma. yönlendircem dedi alttan baktı elini yada bişey soktu pelvik kaslarnı çok kasıyorsun dedi biraz rahat bıraktım baktı zar normal dedi organik bi sıktı yok vajinismus dedi birazcık acıdı ama çabuk atlatırsın dedi buraya noramlde oturamıyorlar bile dedi cok tepki vermedin dedi napmalıyım azcık daha sızlıyor diğer arkadaşıylada 2 seanla çözem snra bana doğuma glen cok hastam var dedi diğer domtorun fiyatıda 280 tl(

Ne demek canım inşallah en kısa zamanda yenerız :) gözlerini kapatmayı unutma görünce ınsan daha cok kendini kasıyor gormeyınce anlamıyosun bol nefes al yavas yavas bırak nefesını

Arkadaşlar eşinizle deneyin bir de isterseniz. Benim yenmemi sağlayan eşimdir aslında. Çünkü ben kendim acıYa cağı düşüncesiyle hiç ilerletemiyordum. İlk zamanlarda eşim ittirince canım yandığı zaman yapma diye bağırırdim. Gerçekten canım yanınca o da istese de ilerletemiyordu aparatı. Duvar çıkıyordu karşısina. O duvari yenmek de egzersiz yapmaktan geçiyor duvarı zorlamak gerek.
Ben uzandım altıma yastık koyduk eşimle 3. Aparata kadar çalıştık sonra pozisyonu bozmadan eşimle devam ettik.
Ayrica Çalışırken dikkatimi dağılsın diye telefonda oyun oynadım. Başka konulardan konuştuk eşimle o bu arada egzersize devam ediyor. Ya da sevdiğimiz bi filmi açıp onu izledik egzersiz devam ederken maksat dikkat dağıtmak.

Önce doktor yapıyordu aparatı acı hissetmeyince aparatı bana veriyordu elimden tutup nasıl yapacağımı gösteriyordu bi kaç defa sonra ben tek yapıyordum sonra bana diyordu ki aparatın girmediğini hissedersen bilki aparatı itmeye korkuyorsun öyle olduğu zaman diğer elini elinin üstüne koy benim elim gibi hisset derin bi nefes al it demişti ben ne zaman korksam elimi itiyordu hop diye kayardı böyle dene ben çok kalını ile yapmadım gerek kalmadı atlattım şükür 3. Günde

Ne demek canım inşallah en kısa zamanda yenerız :) gözlerini kapatmayı unutma görünce ınsan daha cok kendini kasıyor gormeyınce anlamıyosun bol nefes al yavas yavas bırak nefesını
Insallah Evet haklısın gözlerimi kapatmaya çalışıyorum ama bi yandan da ne olacağını merak edip dayanamayıp açıyorum korkum hiç bitmycekmis gibi

Doktorun iyiymiş ne güzel, ben de derin nefes alıp öyle itmeye çalışıyorum dün de öyle yaptım aşağı doğru yapınca boşluk var sanki dik götürünce çok acıyor bişeye çarpıp geri dönüyor sanki ilerlemiyor çok garip bir his doğrusu uygulama yapıyorlar evet ama başkası yapınca kasiliyorum eşim yapınca özellikle kendim yapınca biraz daha rahatım koruma içgüdüsü ile hareket ediyorum zarar gelmesin diye o bölgeyi neyde kimden koruyorsam gerçekten psikolojik

Ben de eşim yapınca dikkatimi başka yöne çekmeye biseylerle uğraşınca kafamı oraya takmamaya çalışıyorum telefondan bildirimlere falan bakıyorum kk kulübündeki olumlu yorumları okuyorum ilk girince biraz sızlıyor sonra içerde olunca acı değil de baskı hissediyorum eşim egzersiz yapınca bana, yarım saat bile olmuyor ama kendim yapınca bir saat falan yapabiliyorum sorun şu ki kendim yapınca bacaklarımı rahatca tamamen açabiliyorum kasmadan eşim yapınca bacagimin kendisi kapanıyor inşallah yenerim 10 ay oldu evliligimin psikolojim çok kötü moralim bozuk kimseyle görüşmek bile istemiyorum bu platformda olmasa kafayı yicem valla burda yazılanları okuyorum çok iyi geliyor bana bi gün yeneceksin diyorum kendi kendime ve yıllar sonra bu topige baktığımda ne çok anı biriktirmisim mücadele etmişim bununla Rabbim o günleri görmeyi nasip eder inşallah

Selam kızlar ilk vajinal muayenemi oldum size sadece şunu söyleyim doktorunuzu iyi seçin vajinismusla ilgilenmiş bir doktora gidin sizi anlaması çok önemli. İlk başta çok tereddüt ettim kastım geri çekildim daha sokmamıştı bile. beni kegelle ve nefes egzersizleriyle yönetti ve spekulum içinde dediğinde inanamadım acımadı hic. Çok güzel bir duyguydu benim adıma bugünleri görebileceğimi hiç düşünmemiştim. Sen kendi kendine aşmışsın hiçbir şeyin yok senin dedi. Sadece girişte panik oluyorsun aklından acıyacak düşüncesi geçiyor o yüzden kasıyorsun dedi.

Kızlar olay bizde. Kasınca hemen nefes egzersizi ve kegel.

Biz güclüyüz her şeyin üstesinden gelebiliriz

Yapamıyorum yapamayacağım diyenler hadi şimdi malzemelerinizi toparlayın bebe yağı, kayganlaştırıcı , emla. Hemen egzersiz. Bırakmak yokkkk parmak aparat her ne ise hemen başlayın ne olur. Tek çare egzersiz. Biraz esnetin egzersizle sonra hemen eşliye geçin kontrolü eşinize bırakınnnn . Eşinizin anlayışlı olması sizi yönlendirmesi çok önemli. “şimdi derin nefes al , ver, ” diyerek yönlendirmesi bile o kadar iyi geliyor ki; eş desteği ile başardım ben. Lütfen bırakmayın umudunuzu kaybetmeyin çabalayın ne olur arkadaşlar başarıcaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…