Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Toparlanırsın kuzum merak etme. Sevinç de üzüntü de biz insanlar için, hepsini tadıyoruz zaten bu süreçte, üzüleceksen üzül, moralin bozulacaksa bozulsun, çok normal, kendine yüklenme. Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliği diye klişe bir söz vardır ya, vajinismus tedavisi öyle bir şey bence. Bu işte başarıya götüren tek bir şey varsa o da yılmamak ve kararlılık. Tamamen yenenler bi söylesin, kaç kez “olmayacak bu iş” deme eşiğine gelmişlerdir Allah bilir. Orada bırakmamışlar ki başarmışlar.

Bu arada bi süredir aklımdaydı bu konuya değinmek, özellikle yeni başlayanlar için. Egzersizlerde içeriye giren çıkan belli olmuyor malum :) Bizim için hijyen ve sağlık çok daha önemli bu noktada. Ben uzun bi süre vajinal mantar sorunu yaşadım, egzersizlerden çok önce başlamıştı aslında ama uzun sürmesinin nedeni yanlış ilaç tedavileri oldu. Egzersizlere ilk başladığım zamanlarda da birkaç kez yinelemişti, sonra doğru tedaviyle kökten hallettim. Ama o dönem terapistimin tavsiyeleri çok işime yaramıştı ve mantarı atlatalı bi sene olmasına rağmen hala aynı titizlikle egzersiz yapıyorum. Nelere dikkat ediyorum?

1) Aparatlarımı her egzersiz öncesi ya da en kötü iki egzersizde bir mutlaka kaynamış suda en az 3-4 dk kaynatıyorum.
2) Egzersiz öncesi tüm ihtiyaçlarımı yatak kenarına hazır ediyorum ki ellerimi yıkadıktan sonra başka hiç bir şeye dokunmayayım.
3) Vajinanın belli bi ph derecesi var, normal sabun vb. temizleme ürünleri vajina içerisindeki ph derecesini bozuyor. Bu da mantara sebep olabiliyor. Bu yüzden egzersiz öncesi ellerimi ya da aparatlarımı sadece ama sadece sebamed markasının özel bölge yıkama şampuanı ile yıkıyorum. Marketlerde bulabilirsiniz ya da eczanelerde. Bu, vajinal ph derecesine uygun üretilmiş bi sıvı sabun, vajinanın asiditesini bozmuyor.
4) Aparatları kaynatmamışsam mutlaka ama mutlaka baticonla bi kez her tarafını güzelce siliyorum. Tamamen dezenfekte ediyorum. Üstüne sürülen jeli hiç bir şekilde etkilemiyor. Parmak egzerisizi yaparken de sebamedle elimi yıkayıp mutlaka baticonla parmaklarımı siliyordum. Eşimle deneyeceksem ona da aynı adımları yaptırıyordum mutlaka.
5) Egzersiz sonrası vulvayı temizleme işini önden popoya doğru yapmak gerekiyor. Buna dikkat etmediğim bi dönem idrar yolu enfeksiyonu olmuştum, hatta bikaç kez.
6) Kayganlaştırıcı olarak mutlaka ama mutlaka su bazlı vajinal jel kullanmak gerekiyormuş. Ben zamanında vazelin (katı olduğu için iyi kayganlık vermedi, idrar yolu enfeksiyonu yaptı), bebeyağı (jinekolog kullanma dedi), bepanten (katı formlu, kayganlaştırmadı yeterince) kullandım. Ama son olarak denediğim gleitgelen jelin bence başarı elde etmemde etkisi büyük. Çünkü kimyasal olmadığını biliyorsun, bu amaçla üretilmiş bir jel, için rahat oluyor. Bu bile egzersizi daha rahat yapmanı sağlayacak bi unsur. (Jel bitmek üzere, doktorun önerisiyle büyük şişede ultrason jeli alıcam şimdi, gleitgelen biraz pahalı ve ürün az)
7) Egzeriz biter bitmez aparatları sebamedle yıkayıp peçeteye sararak muhafaza ediyorum.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım sorusu olanlara faydalı olur.

mantar var o dogru cunku akıntım oluyor krem yazdı da esım o kadından gelen seylere kapadı kendını derdı para onun dio haklı da gercekten oyle. Aparata devam etmekten baska sansım yok gıbı

Aynen öyle ama yıne de ıcımde şüphe kaldı farklı bır yere daha muayene olmak ıstıyorum oyle bırseyvar mı yok mu emın olmalıyım

kesınlıkle oyle burası doktordan daha faydalı
Zehracım okudum yazdıklarını kuzum dediğim şey başına gelmiş insanın olmak istediği son durum heralde. Kendini berbat hissettiriyor sana o yüzden dedim vajinismus uzmanına gitmelisin diye. Kadın doğumcular mantıklarını aldırmış gibi bu konuyu anlamamakta direniyorlar ne hikmetse. Yerin dibine girmiştim annem de vardı bana fırça attığında o gün ağlamaktan ciğerim soldu. Ama son gittiğim kadın dünyalar tatlısıydı keşke gidebilsen eğer illa doktor diyorsa eşin ona gitmeni çok isterim. Ona gitseydim ben daha önce daha seri bi şekilde yenmiştim kesin içimden öyle geçiyor. Ama bu gittiğin seni yıldırmasın. Biz neler hallettik bırak kendi ruhunun kirliliğinde kalsın ondan medet uman birine bunu yaşattığı için. Nolur sıkma canını biliyorum kötü bi duygu zaten bu dertle boğuşurken bide azarlanmak sen bu sıkıntıyla kavrulurken ciddiye alınmamak ama yalnız değilsin bunu unutma. Her sinirlendiğinde üzüldüğünde bunu aklına getirip üzülme lütfen

Ah canım bende vajinismusla ilgilendiği için bu kadını seçtim seçmez olaydım ki terapi değildi amacım da esimin birşeyleri doğru yorumlamasını sağlamaktı ama doktor ona mantıklı bana mantıksız dedi kendi kaleme gol attım boşu boşuna bi daha doktora gelmez benimle o defter orada kapandı gitti şansım yok işte korktgm yine başıma geldi ne yazıkki

Tamam boşver o zaman kapat doktor konusunu sen de nasılsa sen zaten kendin yapabiliyorsun çalışmanı. Ertelemeyeceksin o kadın yüzünden kendin yapacaksın bunu biz senin yanındayız

Eşinle deneme yaparken penisi senin yönlendirmene müsaade etmediğine, sen dokunduğu anda sertliğini yitirdiğine falan değindin mi?

Ne kadar faydalı mesajlar yazıyorsun arkadaşım :) gerçekten ben de bu dertle uğraşan biri olarak sana ve diğer mesaj yazan herkese teşekkür etmek istedim :)

Pes etme zehra sen bunu asabilsek insansın esin yanlış davranmış ama sana sen bu kadar çabalarken onun öyle davranması olmamış yani.sen devam et çalışmalara boşver.
Bak bende ilk aşamayı aştım yarim önden aldım zar yırtıldı.simdi denemelere başlıcaz spreysiz.yani ki sen bir sürü çalışma yaptin ben sadece parmakla çalıştım o kadar.sen benden daha ön plândasın çalışma konusunda.

Kızlar hepinize çok.tesekkur ederim yanimda ölüp bana destek olduğunuz için eşime kızamıyorum çünkü ikimizde alt üst olduk ben duramadım özel bir hastaneye gittim ilişkiye giremiyorum dememe rağmen vajinama parmağını sokmak istedi ben bu şekilde sadece bakarak teşhis koyamam kaptanlarında teşhisinden şüphe ederim dedi. Dokunduramadim aparatlardan bahsettim çok güzel zaten onlar bu iş için var yanındaysa bi tanesini ver sana.nasil.koyman gerektiğini gösterim dedi 1.aparatı o soktu ardından onu çıkarıp parmağını soktu böyle bir engel yok gibi dedi sonra 2 parmağını sokacaktiki üst kısımda döndürdü parmak ucunu ve orada kasilmam oldu kadında bıktı benden zar zor muayene olabildim o şekilde işte eşimle denerken de tam bu haldeyim dedim mantar için.fitil.falan yazdı aparatla devam et sen çözersin emin ol bisey olursa gel sor utanma dedi iyi kadındı ama beni fazla normal gördü gittiğin kadın doğumcular hiç parmak sokmamıştı hep aralayıp.bakmisti belki de.o.yuzden rahattım asistanı bile şaşkınlıkla.akti abla.cok.kasiyorsun bende.yeni evliyim.4 gün uğraşırdım eşimi.bende korku vardı ama sonra acımaz diyerek bitirdik dedi. Keşke o kadar kolay olsa parmakta başarılı değilim.kendimde.2 boğumdan öteye geçemedim aparatla daha rahatım işten kaytarms oldm.esimde yok.bu akşam 3 ve 4 sorunsuz girmeli icime yoksa iyice kötü olucm

Onlarda demis, aşılamayacak biseyin yok ya, hadi gayret, inşallah biter tez zamanda

Onlarda demis, aşılamayacak biseyin yok ya, hadi gayret, inşallah biter tez zamanda
Inşallah kuzum özelden yazcaktım buradan yazım o tıp şeylere ben gelemiyorum ama aparatla bu akşam.deneme fırsatım çok olcak 3u ve 4u denicem bu şekilde olması lazım doktorda çözüm değil

Merhaba arkadaşlar. Ben dilatörle çalışmaları bitirdim hepsini alabiliyorum artık eşimle denemeye başladık fakat şimdi eşimde sertleşme problemi olmaya başladı. doktora gitti hiç bir hormonel problem yok. psikolojik olarak aklı hep orda olduğu için tam anlamıyla sertleşemiyor. bizim gibi bu durumu yaşayan var mı? vajinismusta bu normal değil mi arkadaşlar? eşimi birazcık rahatlatmam gerekiyor :)

Beeeeenhiç korkma canım. Bizim birkaç kere başımıza geldi . Eşim karalar bağladı. Baktım olcak gibi değil ben eşime kur yaptım hazır olunca da hemen denedik sorunsuz oldu. Şimdi saniyede kendine geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…