- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #236.781
Ben 2 doktora daha gitmiştim tek basıma onlar böyle değildi benı az cok anlamıslardı uzmanlıkları vajınısmus degıldı pskıkolojık ıstersen yönlendirim seni dedi ama o zamanda eşim izin vermemıstı ben bu kadın vajınısmusla ılgılenıyor dıye sevınmıstım en cokta esım ıcın ıstıyordum zaten o anlasın dıye ama dedıgın gıbı herseyı daha beter etti bu kadar yaklasmısken vazgecmek bana yakısmıcak bılıyorum ancak gercekten o toparlanmaya ıhtıyacım var
mantar var o dogru cunku akıntım oluyor krem yazdı da esım o kadından gelen seylere kapadı kendını derdı para onun dio haklı da gercekten oyle. Aparata devam etmekten baska sansım yok gıbısalak saçma konuşmuş o boşversene ben yendim ama ben şimdi gitsem yalandan desemki ilişkiye giremiyorum bana da derdi orda engel var gel amelyt ol çünkü derdi para almak senın yazdığını okuyunca direk aklıma o geldi para koparma peşinde sen de aparata devam et ha mantar olmuş olabilir antibiyotik bile içsen mantar yapıyor
Zehra, hatırlıyorsun degilmi, ben bu konunun Dr Luk olduğunu sanmıyorum, burasi Dr dan daha faydaliBence Dr a fazlada anlam yukleme, duyulmadik bilinmedik seyler duyacagini sanmam
Aynen öyle ama yıne de ıcımde şüphe kaldı farklı bır yere daha muayene olmak ıstıyorum oyle bırseyvar mı yok mu emın olmalıyımsalak saçma konuşmuş o boşversene ben yendim ama ben şimdi gitsem yalandan desemki ilişkiye giremiyorum bana da derdi orda engel var gel amelyt ol çünkü derdi para almak senın yazdığını okuyunca direk aklıma o geldi para koparma peşinde sen de aparata devam et ha mantar olmuş olabilir antibiyotik bile içsen mantar yapıyor
kesınlıkle oyle burası doktordan daha faydalıZehra, hatırlıyorsun degilmi, ben bu konunun Dr Luk olduğunu sanmıyorum, burasi Dr dan daha faydali
Kadın dogumcu lar olaya fizyolojik bakıyor ama. Psikologlara gitmeni tavsiye ederim esin de giderse şayet onlar daha ılımlıkesınlıkle oyle burası doktordan daha faydalı
Zehracım okudum yazdıklarını kuzum dediğim şey başına gelmiş insanın olmak istediği son durum heralde. Kendini berbat hissettiriyor sana o yüzden dedim vajinismus uzmanına gitmelisin diye. Kadın doğumcular mantıklarını aldırmış gibi bu konuyu anlamamakta direniyorlar ne hikmetse. Yerin dibine girmiştim annem de vardı bana fırça attığında o gün ağlamaktan ciğerim soldu. Ama son gittiğim kadın dünyalar tatlısıydı keşke gidebilsen eğer illa doktor diyorsa eşin ona gitmeni çok isterim. Ona gitseydim ben daha önce daha seri bi şekilde yenmiştim kesin içimden öyle geçiyor. Ama bu gittiğin seni yıldırmasın. Biz neler hallettik bırak kendi ruhunun kirliliğinde kalsın ondan medet uman birine bunu yaşattığı için. Nolur sıkma canını biliyorum kötü bi duygu zaten bu dertle boğuşurken bide azarlanmak sen bu sıkıntıyla kavrulurken ciddiye alınmamak ama yalnız değilsin bunu unutma. Her sinirlendiğinde üzüldüğünde bunu aklına getirip üzülme lütfenkesınlıkle oyle burası doktordan daha faydalı
Ah canım bende vajinismusla ilgilendiği için bu kadını seçtim seçmez olaydım ki terapi değildi amacım da esimin birşeyleri doğru yorumlamasını sağlamaktı ama doktor ona mantıklı bana mantıksız dedi kendi kaleme gol attım boşu boşuna bi daha doktora gelmez benimle o defter orada kapandı gitti şansım yok işte korktgm yine başıma geldi ne yazıkkiZehracım okudum yazdıklarını kuzum dediğim şey başına gelmiş insanın olmak istediği son durum heralde. Kendini berbat hissettiriyor sana o yüzden dedim vajinismus uzmanına gitmelisin diye. Kadın doğumcular mantıklarını aldırmış gibi bu konuyu anlamamakta direniyorlar ne hikmetse. Yerin dibine girmiştim annem de vardı bana fırça attığında o gün ağlamaktan ciğerim soldu. Ama son gittiğim kadın dünyalar tatlısıydı keşke gidebilsen eğer illa doktor diyorsa eşin ona gitmeni çok isterim. Ona gitseydim ben daha önce daha seri bi şekilde yenmiştim kesin içimden öyle geçiyor. Ama bu gittiğin seni yıldırmasın. Biz neler hallettik bırak kendi ruhunun kirliliğinde kalsın ondan medet uman birine bunu yaşattığı için. Nolur sıkma canını biliyorum kötü bi duygu zaten bu dertle boğuşurken bide azarlanmak sen bu sıkıntıyla kavrulurken ciddiye alınmamak ama yalnız değilsin bunu unutma. Her sinirlendiğinde üzüldüğünde bunu aklına getirip üzülme lütfen
Tamam boşver o zaman kapat doktor konusunu sen de nasılsa sen zaten kendin yapabiliyorsun çalışmanı. Ertelemeyeceksin o kadın yüzünden kendin yapacaksın bunu biz senin yanındayızAh canım bende vajinismusla ilgilendiği için bu kadını seçtim seçmez olaydım ki terapi değildi amacım da esimin birşeyleri doğru yorumlamasını sağlamaktı ama doktor ona mantıklı bana mantıksız dedi kendi kaleme gol attım boşu boşuna bi daha doktora gelmez benimle o defter orada kapandı gitti şansım yok işte korktgm yine başıma geldi ne yazıkki
Ah canım bende vajinismusla ilgilendiği için bu kadını seçtim seçmez olaydım ki terapi değildi amacım da esimin birşeyleri doğru yorumlamasını sağlamaktı ama doktor ona mantıklı bana mantıksız dedi kendi kaleme gol attım boşu boşuna bi daha doktora gelmez benimle o defter orada kapandı gitti şansım yok işte korktgm yine başıma geldi ne yazıkki
Ne kadar faydalı mesajlar yazıyorsun arkadaşım :) gerçekten ben de bu dertle uğraşan biri olarak sana ve diğer mesaj yazan herkese teşekkür etmek istedim :)Bu arada bi süredir aklımdaydı bu konuya değinmek, özellikle yeni başlayanlar için. Egzersizlerde içeriye giren çıkan belli olmuyor malum :) Bizim için hijyen ve sağlık çok daha önemli bu noktada. Ben uzun bi süre vajinal mantar sorunu yaşadım, egzersizlerden çok önce başlamıştı aslında ama uzun sürmesinin nedeni yanlış ilaç tedavileri oldu. Egzersizlere ilk başladığım zamanlarda da birkaç kez yinelemişti, sonra doğru tedaviyle kökten hallettim. Ama o dönem terapistimin tavsiyeleri çok işime yaramıştı ve mantarı atlatalı bi sene olmasına rağmen hala aynı titizlikle egzersiz yapıyorum. Nelere dikkat ediyorum?
1) Aparatlarımı her egzersiz öncesi ya da en kötü iki egzersizde bir mutlaka kaynamış suda en az 3-4 dk kaynatıyorum.
2) Egzersiz öncesi tüm ihtiyaçlarımı yatak kenarına hazır ediyorum ki ellerimi yıkadıktan sonra başka hiç bir şeye dokunmayayım.
3) Vajinanın belli bi ph derecesi var, normal sabun vb. temizleme ürünleri vajina içerisindeki ph derecesini bozuyor. Bu da mantara sebep olabiliyor. Bu yüzden egzersiz öncesi ellerimi ya da aparatlarımı sadece ama sadece sebamed markasının özel bölge yıkama şampuanı ile yıkıyorum. Marketlerde bulabilirsiniz ya da eczanelerde. Bu, vajinal ph derecesine uygun üretilmiş bi sıvı sabun, vajinanın asiditesini bozmuyor.
4) Aparatları kaynatmamışsam mutlaka ama mutlaka baticonla bi kez her tarafını güzelce siliyorum. Tamamen dezenfekte ediyorum. Üstüne sürülen jeli hiç bir şekilde etkilemiyor. Parmak egzerisizi yaparken de sebamedle elimi yıkayıp mutlaka baticonla parmaklarımı siliyordum. Eşimle deneyeceksem ona da aynı adımları yaptırıyordum mutlaka.
5) Egzersiz sonrası vulvayı temizleme işini önden popoya doğru yapmak gerekiyor. Buna dikkat etmediğim bi dönem idrar yolu enfeksiyonu olmuştum, hatta bikaç kez.
6) Kayganlaştırıcı olarak mutlaka ama mutlaka su bazlı vajinal jel kullanmak gerekiyormuş. Ben zamanında vazelin (katı olduğu için iyi kayganlık vermedi, idrar yolu enfeksiyonu yaptı), bebeyağı (jinekolog kullanma dedi), bepanten (katı formlu, kayganlaştırmadı yeterince) kullandım. Ama son olarak denediğim gleitgelen jelin bence başarı elde etmemde etkisi büyük. Çünkü kimyasal olmadığını biliyorsun, bu amaçla üretilmiş bir jel, için rahat oluyor. Bu bile egzersizi daha rahat yapmanı sağlayacak bi unsur. (Jel bitmek üzere, doktorun önerisiyle büyük şişede ultrason jeli alıcam şimdi, gleitgelen biraz pahalı ve ürün az)
7) Egzeriz biter bitmez aparatları sebamedle yıkayıp peçeteye sararak muhafaza ediyorum.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Umarım sorusu olanlara faydalı olur.
Pes etme zehra sen bunu asabilsek insansın esin yanlış davranmış ama sana sen bu kadar çabalarken onun öyle davranması olmamış yani.sen devam et çalışmalara boşver.Günaydın kızlar. Cumartesi günü de pazar günüde girip yazmayı çok istedim ancak içimde o kadar büyük bir öfke ve kırılganlık oldu ki şuan bile yazıp yazmama arasındaydım. Cumartesi eşimle gittin Ayten olgun adlı doktora ne şikayetiniz var dedi bende vajınısmus oldugumu dusunuyorum dedı ee hadı gel bır muayene edım senı dedı esımı dısarı cıkarınca ben soyunana kadar konustuk perde arkasından ona yaptıklarımı anlattım kullandıgım kremlerı vs soyledım sızın sorularınızı yonelttım o kısacık zamanda ama kadından cıt cıkmadı adam akıllı yanıt vermek yerıne dalgaya vurdu yaptıklarımı onlar kesın cozum degıl dedı alaycı sekılde sınır oldum zaten aparatla zarı yırttıgımı anlattım bı bakalm neler yapmıssın orda dedı neyse geldı baktı kadına oyle uyuz oldum kı tekme atmamak ıcın zor tuttum kendımı neyse baktı o kadar şey yapmışşın ki bak mantar olmuş dedi neyse toparlandım eşimi çağırdım. kağıda sözde zar çizdi ilişkiye girmeye alt kısım müsait esınız artık ne yapmıssa zarda sağ ve sol tarafta yırtık yapmayı basarmıs yanlız ust kısımda bırsey var o ılıskıyı engelleyebılır agrı verebılır amelıyat olsa 1 haftada ıyılesır dedı. Esim de ben zaten fizyolojik sorun olmadıgını da onun ne şekılde zarı o hale getırdıgını de cok ıyı bılıyorum sız bıze ne yapacaksınız onu soyleyın dedi kadın da beyefendı esınıze gore sız daha mantıklısınız esınızın denemedıgı hıcbırsey kalmamıs dedı bir de unuttugum birşey var perde arkasında konusurken kızım sen esınden kacarsan o da tabıkı oyle seylere ızın vermez adama yanas gıbı bır cumle kurdu bende doktor hanım orada bır yanlısınız var denemek ıcın can atan hergun yenı fıkırler bulup gelen benım korkup kacmıyorum aksıne ustune gıden benım dedım guldu sadece ya. neyse esım ıste detay ıstedı egzersız verıcem dedı ama ne egzerısızı parmak mı aparat mı ne bundan bahsetmedı elımıze form verdı bu soruları ayrı ayrı bırbırınızden kopya cekmeden okumadan bana getırın durumunuza bakıp ona gore konusucam dedı bızı gonderdı esım sınır oldu ben sınır oldum ne secenekler varsa sırala kımsenın bulmadıgı bısey mı buldun da sır gıbı saklıyorsun neyse formları aldık sorulara baktıkca yerın dıbıne gırdım sankı benım aklıma dahı gelmeyecek oyle sorular vardı kı soruları yanıtlamak canımızı sıkmadı asıl konu ustunde yazan o kucuk yazıydı bu formu ımzaladıgınız takdırde ıcerıgındekı bılgıler farklı ınsanlara da okutulabılır yanlıs hatırlamıyorsam bunun gıbı cumleydı esım orada kızdı zaten ben bunları hayatta doldurmam olayı ne anlattı ne yapacagı seyden bahsettı hepsının amacı para koparmak anlamadın mı hala benı dınlesen boyle olmucaktı dedı yol boyunca ıkımızde kadına kızdık ama esım bana da kızdı nasıl desem her sozum onu ofkelendırdı oysa agzımdan kötü şeylerde cıkmıyordu galıba o konumda olmak onun canını sıktı o da hıncını benden almak ıstedı. yolda o kadar ofkelıydı kı evde gostercem ben sana bu sımarıklıgı dıyıp durdu kolumu acıtarak tutuyordu bırak dedım kolumu cektım hemen ama bu onun ofkesını arttırdı sadece evde dovmedı ama dovse daha ıyıydı dedım bagırdı cagırdı agzımı sıktı bogazımı sıktı yanı bır anda benı oldurecek hale geldı oraya gıttgıme o kadar pısman oldum kı hem o dengesını kaybettı hemde ben 2 gundur evde yasayan ölü gibi gezdim eşim gelıp gonlumu almak ıcın kırk taklada attı ama alamadı alamayacakta ıcımde bırseylerın koptugunu farkedıyorum bu durum bızı uzaklastırıyor gece olup sarılıp uyusak bıle ıkımızınde ıcınde yarım kalan seyler var benım son umudum orasıydı bırı benm gıbı konusur yada bu ıs budur sudur dıye adam akıllı seyler anlatırda onun bu halı tavrı degısır dıye umutlanmıstım ama butun umutlarım son buldu hıcbır sey denemek ıstemıyorm Allaha ısyan etmeye basladım bana hıc yardım etmedıgını dusundugum ıcın o kadar doluyum kı anlatmakla bıle gecmıyor ıcımdekı yangın bagırsam cagırsam bırını dovsem de gecmıcek benım artık ınancım kalmadı ben bu durumu hıcbır zaman yenemıcem hıcbır zaman hayalını kurdugum o gunlerı yasayamıcam belkı de hıc annelıgı tadamıcam belkı de esım artık bu duruma katlanamayıp benı bırakıp gıdecek olmaz dıye bırsey yok hersey oluyormus ıste ona da dedım benı sevsen benı soyledıgın kadar cok sevsen bunları yapamazsın dıye sonradan gonul almaya calısmakla o gonul alınmıyor kı.. Buraya da belkı yazarım belkı yazmam artık bısey dıyemıyorum tek yapmak ıstedıgım tek basına kalıp uyumak aglamak kımseyı gormek bıle ıstemıyorum esımı bıle gercekten buyuk bır hayal kırıklıgı yasadım butun dogrubıldıklerım benı yarı yolda bıraktı sankı suan ısyerınde bıle varla yok arasıyım kı zaten ızın ıstıcem cars. yıllık ızne ayrılıp azda olsa kafa dınlemek ıstıyorum yasadıklarıma artık dayanamıyorum bunlar neden bizim basımıza gelıyor anlamıyorum bız basından beri o kadar sey yasadık o kadar sey atlattık kı suan onun da benmle aynı seylerı hıssettgnı bılıyorum kızgınken dengesını kaybetmese daha ıyı tabı yıne de bırbrmızı sevdgmzı bılıyorum sevmesek katlanamazdk herhalde.. biz evlenmek ıcınde cok cıle cektık evlenınce hersy cok guzel olucak rahat edıcez sandık bu seferde bu cıktı basımıza
Ne kadar faydalı mesajlar yazıyorsun arkadaşım :) gerçekten ben de bu dertle uğraşan biri olarak sana ve diğer mesaj yazan herkese teşekkür etmek istedim :)
Hayır.canim.kadin konusturmadi ki.formdan sonra.diyip.durdu garip biriydiEşinle deneme yaparken penisi senin yönlendirmene müsaade etmediğine, sen dokunduğu anda sertliğini yitirdiğine falan değindin mi?
Onlarda demis, aşılamayacak biseyin yok ya, hadi gayret, inşallah biter tez zamandaKızlar hepinize çok.tesekkur ederim yanimda ölüp bana destek olduğunuz için eşime kızamıyorum çünkü ikimizde alt üst olduk ben duramadım özel bir hastaneye gittim ilişkiye giremiyorum dememe rağmen vajinama parmağını sokmak istedi ben bu şekilde sadece bakarak teşhis koyamam kaptanlarında teşhisinden şüphe ederim dedi. Dokunduramadim aparatlardan bahsettim çok güzel zaten onlar bu iş için var yanındaysa bi tanesini ver sana.nasil.koyman gerektiğini gösterim dedi 1.aparatı o soktu ardından onu çıkarıp parmağını soktu böyle bir engel yok gibi dedi sonra 2 parmağını sokacaktiki üst kısımda döndürdü parmak ucunu ve orada kasilmam oldu kadında bıktı benden zar zor muayene olabildim o şekilde işte eşimle denerken de tam bu haldeyim dedim mantar için.fitil.falan yazdı aparatla devam et sen çözersin emin ol bisey olursa gel sor utanma dedi iyi kadındı ama beni fazla normal gördü gittiğin kadın doğumcular hiç parmak sokmamıştı hep aralayıp.bakmisti belki de.o.yuzden rahattım asistanı bile şaşkınlıkla.akti abla.cok.kasiyorsun bende.yeni evliyim.4 gün uğraşırdım eşimi.bende korku vardı ama sonra acımaz diyerek bitirdik dedi. Keşke o kadar kolay olsa parmakta başarılı değilim.kendimde.2 boğumdan öteye geçemedim aparatla daha rahatım işten kaytarms oldm.esimde yok.bu akşam 3 ve 4 sorunsuz girmeli icime yoksa iyice kötü olucm
Inşallah kuzum özelden yazcaktım buradan yazım o tıp şeylere ben gelemiyorum ama aparatla bu akşam.deneme fırsatım çok olcak 3u ve 4u denicem bu şekilde olması lazım doktorda çözüm değilOnlarda demis, aşılamayacak biseyin yok ya, hadi gayret, inşallah biter tez zamanda
BeeeeenMerhaba arkadaşlar. Ben dilatörle çalışmaları bitirdim hepsini alabiliyorum artık eşimle denemeye başladık fakat şimdi eşimde sertleşme problemi olmaya başladı. doktora gitti hiç bir hormonel problem yok. psikolojik olarak aklı hep orda olduğu için tam anlamıyla sertleşemiyor. bizim gibi bu durumu yaşayan var mı? vajinismusta bu normal değil mi arkadaşlar? eşimi birazcık rahatlatmam gerekiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?