Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Günaydın kızlar. Cumartesi günü de pazar günüde girip yazmayı çok istedim ancak içimde o kadar büyük bir öfke ve kırılganlık oldu ki şuan bile yazıp yazmama arasındaydım. Cumartesi eşimle gittin Ayten olgun adlı doktora ne şikayetiniz var dedi bende vajınısmus oldugumu dusunuyorum dedı ee hadı gel bır muayene edım senı dedı esımı dısarı cıkarınca ben soyunana kadar konustuk perde arkasından ona yaptıklarımı anlattım kullandıgım kremlerı vs soyledım sızın sorularınızı yonelttım o kısacık zamanda ama kadından cıt cıkmadı adam akıllı yanıt vermek yerıne dalgaya vurdu yaptıklarımı onlar kesın cozum degıl dedı alaycı sekılde sınır oldum zaten aparatla zarı yırttıgımı anlattım bı bakalm neler yapmıssın orda dedı neyse geldı baktı kadına oyle uyuz oldum kı tekme atmamak ıcın zor tuttum kendımı neyse baktı o kadar şey yapmışşın ki bak mantar olmuş dedi neyse toparlandım eşimi çağırdım. kağıda sözde zar çizdi ilişkiye girmeye alt kısım müsait esınız artık ne yapmıssa zarda sağ ve sol tarafta yırtık yapmayı basarmıs yanlız ust kısımda bırsey var o ılıskıyı engelleyebılır agrı verebılır amelıyat olsa 1 haftada ıyılesır dedı. Esim de ben zaten fizyolojik sorun olmadıgını da onun ne şekılde zarı o hale getırdıgını de cok ıyı bılıyorum sız bıze ne yapacaksınız onu soyleyın dedi kadın da beyefendı esınıze gore sız daha mantıklısınız esınızın denemedıgı hıcbırsey kalmamıs dedı bir de unuttugum birşey var perde arkasında konusurken kızım sen esınden kacarsan o da tabıkı oyle seylere ızın vermez adama yanas gıbı bır cumle kurdu bende doktor hanım orada bır yanlısınız var denemek ıcın can atan hergun yenı fıkırler bulup gelen benım korkup kacmıyorum aksıne ustune gıden benım dedım guldu sadece ya. neyse esım ıste detay ıstedı egzersız verıcem dedı ama ne egzerısızı parmak mı aparat mı ne bundan bahsetmedı elımıze form verdı bu soruları ayrı ayrı bırbırınızden kopya cekmeden okumadan bana getırın durumunuza bakıp ona gore konusucam dedı bızı gonderdı esım sınır oldu ben sınır oldum ne secenekler varsa sırala kımsenın bulmadıgı bısey mı buldun da sır gıbı saklıyorsun neyse formları aldık sorulara baktıkca yerın dıbıne gırdım sankı benım aklıma dahı gelmeyecek oyle sorular vardı kı soruları yanıtlamak canımızı sıkmadı asıl konu ustunde yazan o kucuk yazıydı bu formu ımzaladıgınız takdırde ıcerıgındekı bılgıler farklı ınsanlara da okutulabılır yanlıs hatırlamıyorsam bunun gıbı cumleydı esım orada kızdı zaten ben bunları hayatta doldurmam olayı ne anlattı ne yapacagı seyden bahsettı hepsının amacı para koparmak anlamadın mı hala benı dınlesen boyle olmucaktı dedı yol boyunca ıkımızde kadına kızdık ama esım bana da kızdı nasıl desem her sozum onu ofkelendırdı oysa agzımdan kötü şeylerde cıkmıyordu galıba o konumda olmak onun canını sıktı o da hıncını benden almak ıstedı. yolda o kadar ofkelıydı kı evde gostercem ben sana bu sımarıklıgı dıyıp durdu kolumu acıtarak tutuyordu bırak dedım kolumu cektım hemen ama bu onun ofkesını arttırdı sadece evde dovmedı ama dovse daha ıyıydı dedım bagırdı cagırdı agzımı sıktı bogazımı sıktı yanı bır anda benı oldurecek hale geldı oraya gıttgıme o kadar pısman oldum kı hem o dengesını kaybettı hemde ben 2 gundur evde yasayan ölü gibi gezdim eşim gelıp gonlumu almak ıcın kırk taklada attı ama alamadı alamayacakta ıcımde bırseylerın koptugunu farkedıyorum bu durum bızı uzaklastırıyor gece olup sarılıp uyusak bıle ıkımızınde ıcınde yarım kalan seyler var benım son umudum orasıydı bırı benm gıbı konusur yada bu ıs budur sudur dıye adam akıllı seyler anlatırda onun bu halı tavrı degısır dıye umutlanmıstım ama butun umutlarım son buldu hıcbır sey denemek ıstemıyorm Allaha ısyan etmeye basladım bana hıc yardım etmedıgını dusundugum ıcın o kadar doluyum kı anlatmakla bıle gecmıyor ıcımdekı yangın bagırsam cagırsam bırını dovsem de gecmıcek benım artık ınancım kalmadı ben bu durumu hıcbır zaman yenemıcem hıcbır zaman hayalını kurdugum o gunlerı yasayamıcam belkı de hıc annelıgı tadamıcam belkı de esım artık bu duruma katlanamayıp benı bırakıp gıdecek olmaz dıye bırsey yok hersey oluyormus ıste ona da dedım benı sevsen benı soyledıgın kadar cok sevsen bunları yapamazsın dıye sonradan gonul almaya calısmakla o gonul alınmıyor kı.. Buraya da belkı yazarım belkı yazmam artık bısey dıyemıyorum tek yapmak ıstedıgım tek basına kalıp uyumak aglamak kımseyı gormek bıle ıstemıyorum esımı bıle gercekten buyuk bır hayal kırıklıgı yasadım butun dogrubıldıklerım benı yarı yolda bıraktı sankı suan ısyerınde bıle varla yok arasıyım kı zaten ızın ıstıcem cars. yıllık ızne ayrılıp azda olsa kafa dınlemek ıstıyorum yasadıklarıma artık dayanamıyorum bunlar neden bizim basımıza gelıyor anlamıyorum bız basından beri o kadar sey yasadık o kadar sey atlattık kı suan onun da benmle aynı seylerı hıssettgnı bılıyorum kızgınken dengesını kaybetmese daha ıyı tabı yıne de bırbrmızı sevdgmzı bılıyorum sevmesek katlanamazdk herhalde.. biz evlenmek ıcınde cok cıle cektık evlenınce hersy cok guzel olucak rahat edıcez sandık bu seferde bu cıktı basımıza

Evet giriş orası. Ama bakarak mı itmeye çalıştın. Bakarken zorlanabilirsin. Ben de ilk itme denemesini ayna karşısında yapmıştım ve bi milim bile girmemişti. Bakarken zorlayıcı olabilir. Vajinismus olmayanlar bile “aynada bakarken parmak falan sokamam” derler. Eğer vulvaya bakma, oraya dokunma hislerine alıştıysan içine alma egzersizlerini uzanarak denemelisin.

Kızlar ultrasyon jeli alıyor muyuz ne karar verdik?Sağlıklı mı sizce? Benim jel bitmek üzere almayı düşünüyorum.

Ben onu unuttum ya, araştıracağım bugün sitelere bi bakmak lazım. Benimki de bitmek üzere. Sen baktın mı hiç? Sağlıklı mı konusuna gelirsek bana direkt jinekoloğum önerdi kendisi.

Evet tam olarak zorlandığım nokta bakarak yerleştirmek oldu ve imkansız hale geldi , peki bakmadan yaklaşık olarak yerleştiğimizde kendi yolunu buluyor mu (

Evet tam olarak zorlandığım nokta bakarak yerleştirmek oldu ve imkansız hale geldi , peki bakmadan yaklaşık olarak yerleştiğimizde kendi yolunu buluyor mu (

Yaklaşık değil tam olarak buluyor canım merak etme. Küçük dudakların arasından popoya doğru hafif kaydırarak ilerletebilirsin aparatı. Aslında ilk etapta parmakla denesen çok daha iyi, ben parmak istemem diye aparatla yapayım demiştim. İlk denemeler için zor oldu, yapamadım hatta. Kendi vücuduna ait bi parçayla yani parmakla yapmak ilk etapta daha iyi hissettirir demişti psikoloğum ve öyle de oldu. Dedim ya hemen itmek zorunda değilsin, oraya hafifçe dokunmaya alışman dahi yeterli ilk başta.

zehra inan ki okurken hem üzüldüm hem sinirlendim nasıl insanlar var ya o doktorun derdi çözüm bulmak değil para koparmakmış ama iş yerindeyim bende şimdi detaylı yazamıyorum uzun uzun ama konuşalım pes etmek yok biz de burda yendik sen de yeneceksin halt yemişş o salak kadın kendine ne yaptınmışmış terbiyesiz pislik ben bile sinir oldum yaa

Birde ben eşli deneme yapınca da moral olarak daha iyi oluyorum , ilk etapta kasılsamda felaket derece de. acı ve basınca alışınca biraz daha rahatlıyorum ne kadar acıyabilir gibisinden , tabi bir yere varınca hiç bir şekilde gitmeyecek gibi kötü oluyor Kegel nefes ıkınma hepsini yapıyorum sizce bu yöntem nasıl böyle denemelerle başarabilir miyim

Bana kalırsa bu işte “emeklenmeden yürünmüyor”. Dört aparatın tamamını rahatça aldığıma emin olmadan eşle denemeye geçmeyi planlamıyorum. Aparat denemedeki amaç içerideki kasları sakinleştirmeyi ve gevşetmeyi öğrenmek ki penisle denerken bahsettiğin acı ve baskı olmasın. Direkt eşle deneyim hayal kırıklığı yaşamayı istemedim hiç bi zaman. Sonuna kadar da eşli denemeyi son boy aparatta en rahat olduğum noktaya kadar ertelerim.

Evet gerçekten öyleydi o kadar şey anlattım belki bisey der diye kadının agzindandogru dürüst kelime çıkmadı ben baya ders verir sandim bu yüzden kasılma olur falan abla gibi yaklaşır sandim ama yanildm içimde şüphe bıraktı gerçekten orada ameliyatlık durum var mı yok mu merak ediyorum

Tam bir gerizekalı sakın üzme kendini zehram vazgeçme biz yanındayız her zaman ..yeneceksin Allah’ın izniyle bizler nasıl yendik hep birlikte omuz omuza verdik. O paragöz başına gelmediği için anlamamış. Bir de psikolog olacak. Alttan muayene olman bile güzel. Vazgeçme arkadaşım biz burdayız

Psikolog değildi canım kadın doğumcuydu ama muayenede bıle o kadar sert davrandı kı canımı yaktı bılgımı kucumsedı resmen nereden aldın bu bılgılerı dedı sprey vs ben kadınlar kulubunden dıyınce dedıkodu kazanı orası tam yerını bulmussun dedı o kadar gıcık bır tıptı kı daha ılk etapta anladım yanlıs yerde oldugumu

Canım günaydın. Yaşadıklarını okurken hem çok üzüldüm hem çok sinirlendim. Asla senin hatan değil, “insan” olmayı becerememiş, hemcinsiyle empati kurmaktan yoksun sözde “doktor”lar inan çok fazla. Sen zaten yeterince iyiydin. Kendin için çok bir şey beklemiyordun. Belki birkaç yönlendirme iyi gelecekti. Asıl amacın eşinle ilgili olayları halletmekti. Ve kadın maalesef durumu daha da beter hale getirmiş. Ben anlayamıyorum gerçekten. Kadının kadına yaptığı kötülüğü başka kimse yapmıyor. Bu konudaki hassasiyetle empati kurmak neden bu kadar zor doktorlar için. Ne yaşadığımı hadi anlama, yaşadığım zorlukları yaşamamış ol, ilk ilişkin de dahil içine dünyaları çok rahat almış ol, sen becermiş ol tamam. Ama biraz empati, biraz saygı, biraz nezaket.

Benim ilk gittiğim doktordan bahsetmiştim. Muayenede bana “zarın geride ve kıvrımlı, tabii ilişki yaşayamazsın, normal doğum bile yapamazsın sen” deyip ağlayarak çıkmama sebep olmuştu. Bi kere de devlet hastanesinde doğum koçu olarak çalışan, böyle cinsel eğitimler de veren bi kadınla iletişime geçmiştim. Bi senelik başarısızlıktan sonra tek umudum o kadın olmuştu. Randevu için kendisine yazdığımda “siz vajinismular şöylesiniz, siz vajinismuslular başka türlü anlamazsınız” gibi pislik ifadelerle beni çileden çıkartmıştı. Biz anlaşamıyoruz sizinle belli deyip görüşmeyi iptal etmiştim. Son gittiğim jinekologda da (idrar enfeksiyonu için) doktor erkekti ama yan odada çalışan bayan bi kadın doğumcu da odadaydı muayenem sırasında. Erkek olan doktora anlatıyorum sorunu, evli misin diye sorduğunda vajinismus olduğumu söyledim. O diğer misafir olarak odaya gelen bayan kadın doğumcu telefonla ilgilenirken “vajinismus” kelimesini duyunca bi durakladı ve yandan yandan beni süzdü suratıma bakıp. İnan bana, inan o bakış beni hem kahretti hem öfkelendirdi. “B.k mu var, ne bakıyorsun” dememek için kendimi zor tuttum. Bu kadar hassasız biz ya, bunu doktor olmuş bi zihniyet nasıl anlayamaz.

Böyle bi tecrübe yaşaman talihsizlik olmuş canım. Ama şunu söylemeye çalışıyorum. Ülkede maalesef bu konuyu hakkıyla yönlendiren çok az doktor var. Çoğu resmen vajinismus hastası gelse de dalga geçip para sömürsem derdinde sanki.

Eşine zaten diyecek söz bulamıyorum. Çok incitici ve kırıcı davranmış. O da hayal kırıklığı yaşamış belli ki ama bunu sana öfkelenerek değil seninle beraber öfkelenerek ifade edebilseymiş keşke. Doktorun sizi anlamaması senin hatan değildi. Vajinismus senin sorunun değil sadece, onun da sorunu. Yaptığın hiç bir çözüm önerisini makul karşılamıyor, madem kendisi taşın altına elini soksun da çözüm üretsin, kendisi bulsun daha iyi doktoru.

Bak iki gün girmedin, herkes seni sordu burada. Valla eşini falan da bırak kenara. Bunu kendin için halledeceksin en başta. Ve bu hastalığın %100 iyileşebildiğini sağır sultan duydu artık. Mutlaka ki yapacaksın. Yolun yarısından çoğu bitti bile senin için. Biraz bu şoku atlat, kendine gel, bikaç gün öfkeni sinirini hayal kırıklığını yaşa, biraz toparlan. Seni şuradan tanıyabildiğimiz kadar azıcık tanıdıysak sen kendin “hadi bakalım” diye kolları sıvayacaksın.

Son düzenleme:
Kadına diyorum ki ben aparatların ilk 2sini jelsiz aldım. diğer 2sini spreyle aldım olayın mantıgını kavradım oraya bısey girdiğini gördüm bir sorun olmadığını musaıt oldugunun bılıncındeyım ama nedense ılıskı anında kasılıyorum ve olmuyor guluyor ya bısey de be bır yol goster yok. Eşimde bana kızıyor neden bu kadar seyden bahsettın bırazcık rol yapsan korkak davransan o şakır şakır senın gıbı konusacaktı sabırsız karım azcık sussan olmuyor dımı parmak yada aparat dıyecektı ne egzersızı olucakkı baska dıye soylendı o da. Adam ılk defa benım dusunceme katıldı ama sonu kotü bitti.. Unuttugum birsey var o da esım butun hıncını aldı sonra pisman oldu yaptıklarının farkına vardı ve bız yakınlastık zaten ne zaman kavga etsek yakınlasıyoruz anlamıorm kı neyse penısının ucundan bır bogum kadar yada bıraz daha fazlası kadarı gırdı esımın tarıfıne gore ama onunla bır yerde kaldık kı o yerde aparatla bende kalıyorum denerken 3te jelle denerken de gecemedım orada kaldık ıttı ama yok olmadı.

salak saçma konuşmuş o boşversene ben yendim ama ben şimdi gitsem yalandan desemki ilişkiye giremiyorum bana da derdi orda engel var gel amelyt ol çünkü derdi para almak senın yazdığını okuyunca direk aklıma o geldi para koparma peşinde sen de aparata devam et ha mantar olmuş olabilir antibiyotik bile içsen mantar yapıyor

Ha evet biz manyağız, kendi derdimizi unuttuk işimiz gücümüz yok burada dedikoduya geliyoruz sabah akşam. Kimse kulaktan dolma bilgi paylaşmıyor burada, paylaşan da uyarılıyor. Herkes tecrübe deneyim paylaşıyor. Fırsatçı kadın doğumcuların alay ettiği, başından savdığı, ilgilenmediği ya da sanki çocuk doğurtuyor gibi fahiş fiyatlar talep ettikleri vajinismus hastaları burada birbirlerinin elinden tutuyor. Doktorların sahip çıkmadığına yaşayan bilen anlayanlar burada sahip çıkıyor, destek oluyor. Kadın doğumcular olarak bu işi sömürü piyasası haline getirmeseydiniz de biz de direkt gelip sizden yardım alabilseydik keşke.

canım farkında o
lmadan kendını sıktığın için o kısım açılmıyor hani kapak gibi düşün hani eşin tam oraya geldiğinde girmiyor dediğinde sen sıkmayı bıraksan aslında direk giriyor içeri ben bile cok sonra anladım bunu neden neden diyip dururken aslında her seferinde aparatta bile kastığımı anladım yeni aştım onu azmet başaracağız korkma

Kızlar ben ilk zamanlar bu kadar gerilmiyordum. Zaman ilerledikce daha kötü oluyor. İsteğim de kalmadı artık. İtiyorum sürekli kaslarım asiri kasılıyor

Ben 2 doktora daha gitmiştim tek basıma onlar böyle değildi benı az cok anlamıslardı uzmanlıkları vajınısmus degıldı pskıkolojık ıstersen yönlendirim seni dedi ama o zamanda eşim izin vermemıstı ben bu kadın vajınısmusla ılgılenıyor dıye sevınmıstım en cokta esım ıcın ıstıyordum zaten o anlasın dıye ama dedıgın gıbı herseyı daha beter etti bu kadar yaklasmısken vazgecmek bana yakısmıcak bılıyorum ancak gercekten o toparlanmaya ıhtıyacım var

İnşallah kuzum bu gece zaten esım yok nöbetı var oturup aglyıp zırlayıp yıne aparatlara sarılırım kesin cunku hep boyle oluyor ne zaman pes etmeye yonelsem bır sonuc alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…