Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

oolucak kuzum ama eşine engel olma o kadar gırmıs emın ol gerısıde gırecektir hersey zamanla oluyor bak ama sen esıne manı olma bız cogu sefer kendımıze kıyamıyoruz ama bıraz dısımızı sıkmamız lazım

Bu kadar olmusken gerıısde olur yavas yavas Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Konuyla alakası yok ama kızlar ben evlenmeden önce gelın mevludu okutucam evımıze kuran okutucam dıyen bırıydım evlendıkten sonra bu olay olunca bu ıs olmadan okutmam okutmucam demeye basladım sonra ha bugun ha yarın okuturum dıyerek hep erteledım 6 ay oldu hala kuran okutmadım. bugun de işyerındekı ablam sen kuran okutsana belkı o yuzden de ısın rast gıtmıyordur adak adamıs gıbı bırsey oldu kac zamandır dılındeydı ama o konuya bagladın ınat ettın okutmuyorsun ınadı bırak okut artık dedi. Bende de şüphe oldu gercekten boyle bırsey engel olabılır mı resmen dalga gecmıs gıbı oldum o ıs olmazsa kuran okutmam kendımı gelın gıbı gormuyorum dedım. izin alıcam ve hem aparata hem de kuranı çözücem inşallah önemsemedıgımız seyler belkı de etken oluyordur bılemeyız

Kızlar evde temizlik yaparken telefondan bakara suresini açıp temizlik yapabilirsiniz.Ben çok faydasını görüyorum. Evi sirkeyle temizleyip kuran dinleyince evdeki huzuru anlatamam.Cok guzel oluyor :) Özellikle kavgalara tartışmalara birebir çözüm .

Kızlar benimde aynı sorun yarısından sonra ilerleyemiyoruz neden bilmiyorum az giriyor devamını ittirmeye calışıyor o kadar canım yanıyor ki bayılcam sanki acısından

hayır amaç o zor yeri aşmak onun öncesine zaten giriyor şimdi 2. aparatı bi kere zorla ortada zor olan baskı hissettirin kısımda bir keresinde ne yaptım ben bacaklarım sonuna kadar açık ya kegelle hafifçe sık hareketini yaptım bacağıda ufak kapadım o ara aparatı içeri ittim hop içine cekti resmen kegelde hafif sık yapınca vajina içeri doğru kasılır farkettiysen işte tam o an giriyor. aparatı yerleştirirken kegelın bırak hareketi tam o noktaya gelince sık hareketi yapıyorum valla her seferinde de girdi bi dene bakalım sende nasıl olacak

canım 4 ü aldıysan penis te rahat girer yani enasından spreyli iken kafan rahatken girer bence siz yönü düzgün bulamıyorsunuz yani eşinin penisi senin yönlendirmen gerekecek tamam elini sürünce tepki gösteriyor ama benim eşim hala bulamıyor yanlış yöne itiyor direk ben tutuyorum yerleştiriyorum tamam diyorum ondan sonra eşim itiyor ama o iterken bile ben popomu sağ sol yapıyorum. bence senin şuan yönünü ayarlaman lazım onu da ayarlarsan tamamdır.

ben
vajinusmusu yenim bi kurban kesıcem dıodum ve yendim suan adak borcum var ama yaza ancak kendini ona şartlama ama alakası yok onu yaptırmadın diye olmicak diye birsey yok bizde öyle bi adette yok mesela hiç görmedim dediğin gibi bişi

Adağın varsa olduğunda hemen yapman lazım,makbul olan o dur

Harikasın! Canı gönülden tebrik ediyorum seni. Ve emin ol ben ilk itişimde o kadar çabuk ilerleme kaydetmemiştim. Gerçekten bravo. Süpersin.

İlk girdikten sonra evet, bi 4-5 cm kadar hoop kayıp gidiyor aynen. Bak gördün mü, bütün olay sakin kalıp vücudunun sesine kulak vermekte bitiyor. “Acıyacak” demek yerine “bi bakayım nasıl hissettirecek” demekte bitiyor. Şunu hiç unutma, kontrol hep sende. Canın ne isterse onu yaparsın. Her şey hemen olmak zorunda asla değil. Sadece “en fazla ne hissedebilirim ki” merakıyla ilerle. Aynen öyle arkadaşım, biz o farklı duyguyu önyargılarımızla “acı” olarak tanımlamaya programlıyız. İlk defa hissediyoruz, bize yabancı bi his, “farklı bi duygu” demek yerine “acıyor” diye tanımlıyoruz. Çünkü acı beklentimiz var. Biz öyle dedikçe zihnimiz de acıması için vajinayı kasmaya hizmet ediyor. Olay tamamen bu. Bak ben ikinci aparatı üçüncü kez yaptım dün, ilk alışımla arasında dağlar kadar fark vardı. Çünkü artık o his yabancı değil, alıştı vajina. “Ha tamam ya, geçen olmuştu, aynısı bu” diyebiliyor, acı beklentisi yok. Eminim bugün daha da rahat olucam mesela. E bi boğum bile alamıyordum, bende sorun var diyordum, vajinam kısa diyordum, noldu? :)

Çok yavaş, çook sakin, ne hissettiğini sonuna kadar idrak ederek yap hep. Duygularını asla bastırma, farklı hissedersen kaçıp panik yapıp örtbas etme o hissi. Bekle, sakin kal, bu neymiş nasıl bir şeymiş deyip yüzleş o hissiyata. İlerlemek zorunda değilsin her seferinde, sadece kontrol altına almayı, sakin kalmayı öğrenmen gerekiyor. Bunu yaparsan zaten ilerleyip gidecek inan bana.

Tecrübeni paylaştığın için de ayrıca teşekkürler.

Bende ayni şekilde S Selen1212 arkadaşımızın dediği gibi merak duygusunu ön plana çıkarmaya çalıştım 2-3 gün kendi kendime telkinde bulunuyorum.

Aynen öyle, “neymiş bu ya bi bakayım” düşüncesi çok önemli bi itici güç. Çünkü ayıp, yasak, günahlarla korkutularak bastırıldığımız için vajinamıza olan merakımız gelişemedi. Onu merak etmek yerine utanç ve korku duygusu geliştirdik. Merak edip içine bir şey sokup bekaretimizi yitirmemiz maalesef korkutularak ve utandırılarak engellendi. Bilgilendirme ve sağlıklı bir iletişimle değil. Bu yüzden korkuyoruz, bu yüzden senelerdir acı beklemeye programlıyız. Ama bunu devam ettirmeye mecbur değiliz. Hiç değiliz hem de.

Kulak çöpünü bir ara denedim. Burada konuşuldu geçenlerde, vajina içi boğumlu ve içine bir şey girmediği sürece duvarları birbirine değecek şekilde duruyor. İçeri giren cismin büyüklüğü kadar genişliyor. İnce bir aparat çubuk vs almak aslında daha zor. Çünkü sağa sola boğumlara takılma olasılığı daha yüksek. Parmakla, parmak ebatında kendi yapacağın bi aparatla ya da ilk boy vajinismus aparatıyla bence çok daha güzel bi başlangıç yaparsın.

Benim de böyle oldu uzun bir süre o yarıyı 2 yıl aşamadım. Hic ilerleme olamadi. Hala ayni yerdeyim. Denemeyi de biraktim komple zaten.

Bence bununla alakasi pek yok. Bizim yaşadığimiz bu sorun yani vajinismus psikolojik-fizyolojik karışık.bi durum. Ama olunca okutun bence mutlaka.

Aklını vererek yapmak işin püf noktası. Nerede niçin nasıl ilerleyemiyorum merakıyla girdiğin zaman yol katedeceksindir. Zaten amacın da bu, ne güzel.

Yalnız eşin konusunda kendine çok yüklenmiyor musun? Bu bi hastalık ve sen canla başka uğraşıyorsun. Keşke senin eşine gösterdiğin hassasiyeti o da sana gösterse. Senin kendine yüklendiğin kadar o da kendine yüklense. “Doğru düzgün destek olamıyorum, her şeyine müdahale ediyorum, çabasını takdir etmiyorum” diye o dertlense biraz da. Uğraşan sensin, takdir görmeyen üstüne azar yiyen sensin, eşimi üzüyorum diye üzülen yine sensin. Sakın yanlış anlama, eşini suçlamıyorum ya da kendi aile hayatınız kimse ilişkinize bir şey diyemez. Ama sen zaten zor bi süreçten geçiyorsun kuzum, gözlerini kendini çevirsen bi de eşine dertlenip kendini daha da üzmesen keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…