Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Aranızda doktora giden var mı önerilerinizi bekliyorum.
Hera klinik harici lütfen her yer de onun reklamını yapan insanlar var.

Canım ben ankara’da bi doktora gittim ama tedavi hiç işe yaramadı...
doktorun yaptığı tek şey nefes almayı ve vermeyi öğretmek ve kegel
jnci jnci diye bir arkadaş burda aslında anlatmış nasıl çözdüğünü o konuyu oku

merhaba arkadaşlar :) ben egzersizlerde baya ilerledim ve artık eşli denemeye geçmek istiyorum 😊 Önerisi olan var mı? ne yapabilirim neye dikkat edebilirim vs vs... her öneri icin çok mutlu olurum 😊

Merhaba öncelikle sakin olmalısın... Vajinismusu tamamen aşanlar bile ara ara kasılma yaşıyor. İlişki olmuşsa, çok daha kolay bunu atlatman.☺ Nefes egzerizisi yapabilirsin herşeyin senin kontrolün altında olduğu anlaman yeter🙏 Bunun üzerine eğitici videolar izleyebilirsin YouTube’dan. Şuna inanmalısın cinsel bölgesine dokunamayanlar var o noktadan sağlıklı ilişkiye dönenler var sen hiç panik yapmamalısın😊 Birkere olduysa yine olur ve zamanla daha da güzel olur 👍 dediğimi yaparsan bana teşekkür edeceğinden eminim.
Çok teşekkür ederim umarım bir an önce herkes kurtulur bu durumdan önerilerinizi bekliyorum 😔

Canım ben ankara’da bi doktora gittim ama tedavi hiç işe yaramadı...
doktorun yaptığı tek şey nefes almayı ve vermeyi öğretmek ve kegel
jnci jnci diye bir arkadaş burda aslında anlatmış nasıl çözdüğünü o konuyu oku
Aynen bende öyle İzmir de tedavi oldum sadece hemşire ile egzersiz nefes denemeleri yaptık ama hâlâ yanmalarım devam ediyor bir türlü tam olarak çözemedim malesef 😔

Aslında içerideki ağrı tam olarak ilişkiye görebildiğimiz zaman çok oldu. Onda da ben alttaydim zaten. Eşim bir muhabbet açtı. O esnada da hareket ediyordu zaten.
Ama üstteki pozisyonda o acıyı çok sert hareket edince hissetmistim. Ama üstteki pozisyonda zaten tuvalete oturur gibi olunca gevşemek daha kolay oldu ve sonuna kadar gidebildik zaten. Tek problem fazla geriye çekip girince sanki çıkmış da yeniden giriyormuş hissini yaşayip kasılmam oldu.

Penisi içeriye alırken ne kadar serbest biraksaniz da baskıyı hissedince kasiliyorsunuz muhtemelen. Yaşadığım şey de bu. Ben kandan mandan korkmadım hiç. Hep canım yanacak korkusu oldu
Ara ara yaşıyorum bu korkuyu ama daha önce yaptım yine yaparım ağrıdan ölmem ki diyerek ikna etmeye çalıştım kendimi
Merhaba. Ben acı. Eya ağrı Hissetmiyorum ama eşim girMeyi denediği an irkiliyorum ve geri kayıyorum bacaklarımı açamıyorum. Çok büyük kvga ediyoruz. Az önce gene denedik ıslanma herşey var parmağımı sokuyorum giriyor eşimin parmağını sokmaya çalıştım oda girdi az olsada . Ama penisi sürtüp Girmeye çalışırken acayip rahatsızlık hissi oluyo istemesemde. Bacaklarımı havada tutmamı istiyo eşim ama yapamıyorum. Kendisi oturur vaziyette deniyo girişi bence o yüzden olmuyo. Bide kontrol bende değil kendisi eliyle zorluyor. Nası iletişim kurcağımı bilmiyorum kendisiyle artk. Ayıp olcak belki ama beni böyle yatakta bırakıp sinirlenip gitti istemiyorum diye. Dayanamıyorum.

Kizlarrr yardimmm edinnn dilatorle esim 4. De dahil sokuyor fakat eslide kasiyorum daha dogrusy bacaklarimi siktgim icin esim giris saglayamiyor bacaklarimi kasmayi nasil sonlandirabilirim kadin ustte pozisyonunu onermeuon o sekilde yapamiyorum malesefkiii soz kendinizi nasil rahatlattiniz esli denemedi lutfen yardimmm sona geldin tijanip kaldim 😔😔😔😔😔😔
😞😞 keşke yensemde öneri verebilsem ama aynı durumdayız. Eşim bacaklarını kendine çek kaldır diyor ama kaskatı oluyo yapamıyorum. Üstteyknde ayaklarm titredi yapamadım. Napmalıyım bilmiyorum

😞😞 keşke yensemde öneri verebilsem ama aynı durumdayız. Eşim bacaklarını kendine çek kaldır diyor ama kaskatı oluyo yapamıyorum. Üstteyknde ayaklarm titredi yapamadım. Napmalıyım bilmiyorum

nefes egzersizi yapın o an... derin nefes alıp verin. diyaframa nefesi sayesinde beyine sinyal gidiyormuş ve korku azalıyormuş sakinleşiyorsun

Eşinize birakmayin,siz kendiniz ayarlayin yönünü falan.Bacaklarinizi açin ve esiniz öne doğru eğilsin.Sonra penisi tutup yerlestirin ve esiniz cok hafif itsin.Bu arada karninizi sisirip sakin bir sekilde nefes alip verin.Her nefeste bir adim ilerleyin.İsterseniz sizin üstte olduğunuz pozisyonda da deneyebilirsiniz.O da rahat oluyor.Ben bunlari yaparak başardim,umarim siz de başarırsınız😊

Eşinize birakmayin,siz kendiniz ayarlayin yönünü falan.Bacaklarinizi açin ve esiniz öne doğru eğilsin.Sonra penisi tutup yerlestirin ve esiniz cok hafif itsin.Bu arada karninizi sisirip sakin bir sekilde nefes alip verin.Her nefeste bir adim ilerleyin.İsterseniz sizin üstte olduğunuz pozisyonda da deneyebilirsiniz.O da rahat oluyor.Ben bunlari yaparak başardim,umarim siz de başarırsınız😊
Dünki kavganın üstüne sağlıklı bi iletişim kurabilirsek söylediğinizi deniycfm. Ama eşim Oturur pozisyonda ısrarla bakarak kendisi yerleştirmeye çalışıyor eğil dediğimde eğilmiyor bilmiyorum nasıl ikna edicem.

Sanirim bizim kaygimizi kontrol altinda tutmayi ogrenmemiz gerek bende anksiyete baslangici vardi onun tetikledigini dusynuyirum cunku egzersizlerde esim yapiyor ve rahatca oluyor cunku artik alisti beynim. Sanirim bizi korkutan daha once yapmadigimiz bi seyi yapiyor olmanin bilinmezlgi o da beynin strese girmesine neden oluyor. Girmese bile ugrasmaya devam edelim bir girer iki girmez yapa yapa beynimiz kabul edecek bence ben ctesi gunu xanax icecegim yarim esimede sertlestirici verecegim vajinayi rahat birakmayi ogrendim bacaklarimi da kontrol altina alirsam sorun kalmayacak cunku gitgelde sorun olmadi bir kez esli oldu onda da esim gitgel ypti benim tek sikintim giris aninda kendimi sakin tutmak

Sanirim bizim kaygimizi kontrol altinda tutmayi ogrenmemiz gerek bende anksiyete baslangici vardi onun tetikledigini dusynuyirum cunku egzersizlerde esim yapiyor ve rahatca oluyor cunku artik alisti beynim. Sanirim bizi korkutan daha once yapmadigimiz bi seyi yapiyor olmanin bilinmezlgi o da beynin strese girmesine neden oluyor. Girmese bile ugrasmaya devam edelim bir girer iki girmez yapa yapa beynimiz kabul edecek bence ben ctesi gunu xanax icecegim yarim esimede sertlestirici verecegim vajinayi rahat birakmayi ogrendim bacaklarimi da kontrol altina alirsam sorun kalmayacak cunku gitgelde sorun olmadi bir kez esli oldu onda da esim gitgel ypti benim tek sikintim giris aninda kendimi sakin tutmak
Kesinlikle piskolojik katılıyorum. Bendede kaygı bozukluğu var. Nekadar egzersiz yaparsam yapayım nefes alamıyorum Eşli denerken. Eşimde sünirlenior artık nereye kdae böyle gidecek diyor moral motivasyon klmıyor . Sabrı tükendi bende tükendim. xanax işe yarıyormu? Eşinizin kullandığı ilaç ne ?

Kesinlikle piskolojik katılıyorum. Bendede kaygı bozukluğu var. Nekadar egzersiz yaparsam yapayım nefes alamıyorum Eşli denerken. Eşimde sünirlenior artık nereye kdae böyle gidecek diyor moral motivasyon klmıyor . Sabrı tükendi bende tükendim. xanax işe yarıyormu? Eşinizin kullandığı ilaç ne ?
Ilk kez kullanacagim buradaki arkadas onermisti dr u onermis ona da ise yararsa yazarim ben ayni zamanda kaygi kontroluyle ilgili kitaplar sip ettim onlari okuyup uygulamaya calisacagim. Esimde ilk kez kullanacajk bu surecte eslerde de ereksiyon sorunu yasanabiliyormus es icin ilani myesed ama dedigim gibi ikisinide burada archerwoman archerwoman onerdi henuz kullanmadim etkisini o daha iyi bilir

Dünki kavganın üstüne sağlıklı bi iletişim kurabilirsek söylediğinizi deniycfm. Ama eşim Oturur pozisyonda ısrarla bakarak kendisi yerleştirmeye çalışıyor eğil dediğimde eğilmiyor bilmiyorum nasıl ikna edicem.
Allah yardimcin olsun canim.Bu iş biraz da esler de bitiyor.Eşlerin anlayisli olmasi lazim,yoksa olmuyor yani.

Allah yardimcin olsun canim.Bu iş biraz da esler de bitiyor.Eşlerin anlayisli olmasi lazim,yoksa olmuyor yani.
Amin inşallah. Malesef öyle. İstemitorum siyor bırakıp gidiyor sanki tek canı yanan o tek üzülen o gibi davranıyor. Düzelebilirsek umarım ben herhün denemeye razıyım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Merhaba sizlerle aynı süreçleri yaşamış biri olarak xanax önermiyorum kesinlikle.Psikiyatristim bana şöyle demişti xanax la halletmenin bir anlamı yok çünkü o korkuyu beyninde yenmediğin sürece bunun bir faydası dokunmaz bu da bir süreç gerektiriyor.Tabi bizim de o dönem gerginlik tırmanınca xanax ile deneme yapmaya kalktığımızda gevşemedim de rahatlamadım da çünkü o kadar çok korkuyordum ki ilaç etksiiz kalmıştı.Ha denemeyi bırakınca da ağır bir uyku çökmüştü ve saatlerce uyumuştum baygın halde.Yani hayal kırıklığıydı.Bu sebepten dolayı zihninizi bunun korkutucu veya size zarar verici olmayan bişey olduguna inandırmanız gerek.Korkunca kendimizi güvende hissetmeye ihtiyaç duyarız.Kendinize güvende oldugunuzu ve partnerinizle seksin de güvenli oldugunu bundan zarar gelmeyeceğini sürekli kendinize telkin edin.O kasları kasan bacaklarımızı kilitleyen şey zihnimiz aslında.Yoksa vücudumuz bunun için son derece sağlıklı ve uygun.

Amin inşallah. Malesef öyle. İstemitorum siyor bırakıp gidiyor sanki tek canı yanan o tek üzülen o gibi davranıyor. Düzelebilirsek umarım ben herhün denemeye razıyım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Malesef öyle ya eşler bu konuda bizi pek anlamiyorlar.Her sey bizim elimizdeymis gibi bir anda olsun bitsin istiyorlar.Benimki sonradan biraz anladi ama şimdi de her seyi ben kendi çabamla hallettim sayilir.Ona kalsa artik olsa da olur olmasa da olur gibi davranmaya başlamıştı.

Merhaba. Ben acı. Eya ağrı Hissetmiyorum ama eşim girMeyi denediği an irkiliyorum ve geri kayıyorum bacaklarımı açamıyorum. Çok büyük kvga ediyoruz. Az önce gene denedik ıslanma herşey var parmağımı sokuyorum giriyor eşimin parmağını sokmaya çalıştım oda girdi az olsada . Ama penisi sürtüp Girmeye çalışırken acayip rahatsızlık hissi oluyo istemesemde. Bacaklarımı havada tutmamı istiyo eşim ama yapamıyorum. Kendisi oturur vaziyette deniyo girişi bence o yüzden olmuyo. Bide kontrol bende değil kendisi eliyle zorluyor. Nası iletişim kurcağımı bilmiyorum kendisiyle artk. Ayıp olcak belki ama beni böyle yatakta bırakıp sinirlenip gitti istemiyorum diye. Dayanamıyorum.

Son soylediginiz şeyi eşim de bana çok yaşattı maalesef. İnsan kendisini gerçekten kötü hissediyor. Kendisi oturur vaziyette deniyor dediniz ya siz kendiniz ustte olmayı teklif edin. Eşiniz kilolu mu göbeği var mı bilmiyorum. O biraz zorlayabilir belki. Onun dışında O pozisyonda dengeyi kurduktan sonra gerisi kolay oluyor.
Geriye kaymayı, bacakları acamamayi ben de yaşadım ilk zamanlar. Şimdi altta olduğum zamanlar da eskisi kadar olmasa da kasiliyorum yine. Allah yardımcımız olsun. Geçecek inşallah bugünler :)

Eşinizle açık iletişim önemli denemeden evvel mesela bi akşam yemeğinde veya tv karşısında otururken sakin bir anda konuyu açıp konuşabilirsiniz.Erkekler bu konuyu anlamakta zorlanıyorlar.Ben eşime bunu anlatırken buradaki örnekleri de anlatmıştım o zaman bunu tek yaşayan çiftin biz olmadığını anlamış ve konuya karşı daha hassas daha ilgili olmuştu.Mesela burada neler konusulduğunu soruyordu bizimle aynı sorunu aynı şekilde tecrübe edenler var mı? Onlar ne yapmışlar?vs böyle böyle biz vajinismusa karşı takım haline geldik ve birlikte mücadele verdik.Çünkü tek başıma hem vajinismus ile hem eşimle mücadele etmek çok yorucuydu.Deneme yaparken zorlandığım durumları önceden söylüyordum ona birlikte nasıl daha rahat bir şekilde bunu yapabiliriz konuşuyorduk bu da yatakta çok işimize yarıyordu tavsiye ederim.

Aranızda doktora giden var mı önerilerinizi bekliyorum.
Hera klinik harici lütfen her yer de onun reklamını yapan insanlar var.
Reklam sayıldığından ban yer miyim bilmiyorum ama sana bu iyiliği yapıcam 😊 Hera klinik asla önermiyorum. Para İçin zar ameliyatı olacaktım tamamıyla sömürücülük üzerine çalışıyorlar. Bu işi yapıyorlar ama seni de soymadan gereksiz ameliyat yapmadan bırakmıyorlar. Ben Üsküdar Nazife Ergen’de kurtuldum. Hayatında görebileceğin en iyi sayılı doktorlardan kendisi. Heranın verdiği fiyatın yarısı kadarıyla burada kesin sonuçla yıpranmadan tedavini olabilirsin. Kendisi yıllardır Kadın doğum doktoruymuş yani karşında seni para olarak gören değil hastası olarak gören gerçek bir doktor🙏🌸

Ilk kez kullanacagim buradaki arkadas onermisti dr u onermis ona da ise yararsa yazarim ben ayni zamanda kaygi kontroluyle ilgili kitaplar sip ettim onlari okuyup uygulamaya calisacagim. Esimde ilk kez kullanacajk bu surecte eslerde de ereksiyon sorunu yasanabiliyormus es icin ilani myesed ama dedigim gibi ikisinide burada archerwoman archerwoman onerdi henuz kullanmadim etkisini o daha iyi bilir
Kesinlikle çok iyi bi ilaç biz ilk ilişkide kullandık eşimin sertleşmesi olmayabilir diye tedaviye gittiğim klinikten vermişlerdi. İlk denemede penis girişi olunca bi daha kullanmadık onun yerine önsevişmeyi uzun tutuyoruz. İlkinde önsevişme yaşamak istemedim direkt aparatlar gibi penisi içime almak istemiştim ben

Back
X