Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Amin inşallah. Malesef öyle. İstemitorum siyor bırakıp gidiyor sanki tek canı yanan o tek üzülen o gibi davranıyor. Düzelebilirsek umarım ben herhün denemeye razıyım. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Merhaba ben 17 mayısta ilk ilişkimi yaşadım benim eşim de öyleydi Gittiğim klinikteki terapist onu anlamaya çalış üstüne gitme dedi aparatlarla beni görünce kıskançlık yapmıştı çünkü diyor ki bunları alıyor madem niye beni kabul etmiyor sinirlenebiliyolar. Ben bu sorunu çözmeyi o kadar kafama koymuştum ki eşimin sinirlenmesi kalkıp gitmesini vs hiç kafaya takmadım bi ara myesed tablet almasına rağmen ereksiyon problemi yaşadı kalkıp gidecekti resmen zorla tuttum tatlı tatlı konuştum ben de çok isterdim burdaki bazı eşlergibi hadi yaparsın aşkım denmesini ama çözülmeyeceğine inandırmıştı kendini ben çözmeye çalıştıkça bana direniyordu. Ben tatlı tatlı konuştum elimle yağ sürdüm penisine düşün ki bu sırada bide kendi kaygımla kendimi moral olarak yüksek tutmaya çslışıyorum sonra eşim sertleşti ittirdiğini anlamadan girmişti. Demem o ki bize daha çok iş düşüyor 🤣 naz niyaz yapma sen kontrol et onun sinirini üstüne gitmeden tatlı tatlı konuşarak davranarak ilişki denemesi yap. Sonra zaten çözünce o peşinde koşacak hadi yapalım diye 😋

Merhaba öncelikle sakin olmalısın... Vajinismusu tamamen aşanlar bile ara ara kasılma yaşıyor. İlişki olmuşsa, çok daha kolay bunu atlatman.☺ Nefes egzerizisi yapabilirsin herşeyin senin kontrolün altında olduğu anlaman yeter🙏 Bunun üzerine eğitici videolar izleyebilirsin YouTube’dan. Şuna inanmalısın cinsel bölgesine dokunamayanlar var o noktadan sağlıklı ilişkiye dönenler var sen hiç panik yapmamalısın😊 Birkere olduysa yine olur ve zamanla daha da güzel olur 👍 dediğimi yaparsan bana teşekkür edeceğinden eminim.
Siz hangi pozisyonda yenmistiniz ? Uyusturucu vs bir krem kullandiniz mi ?

Arkadaşlar gerekli cesraeti verin kendinize. Parmak egzersizleri ni ve nefes egzersizleri ni yapın aynı anda. Dokunmaya korkmayın dokuma dokuna alışmaya başlıyor insan daha az kasılma oluyor. Siznne kadra isterseniz emin olun o kadar kolay geçecek bu süreç. Önemli olan inanmak. Çoğu arkadaş aparat yapıyor zaten son noktaya kadar gelmis oluyor yapması gereken kendini sakin birajmak nefes alıp vermek. Parmak egzersizleri yapanlar için de dokunma egzersizi yapın bunsekilde binsure sonra zaten kendiniz denemek isteyecek duruma geliyorsunuz

Merhaba sizlerle aynı süreçleri yaşamış biri olarak xanax önermiyorum kesinlikle.Psikiyatristim bana şöyle demişti xanax la halletmenin bir anlamı yok çünkü o korkuyu beyninde yenmediğin sürece bunun bir faydası dokunmaz bu da bir süreç gerektiriyor.Tabi bizim de o dönem gerginlik tırmanınca xanax ile deneme yapmaya kalktığımızda gevşemedim de rahatlamadım da çünkü o kadar çok korkuyordum ki ilaç etksiiz kalmıştı.Ha denemeyi bırakınca da ağır bir uyku çökmüştü ve saatlerce uyumuştum baygın halde.Yani hayal kırıklığıydı.Bu sebepten dolayı zihninizi bunun korkutucu veya size zarar verici olmayan bişey olduguna inandırmanız gerek.Korkunca kendimizi güvende hissetmeye ihtiyaç duyarız.Kendinize güvende oldugunuzu ve partnerinizle seksin de güvenli oldugunu bundan zarar gelmeyeceğini sürekli kendinize telkin edin.O kasları kasan bacaklarımızı kilitleyen şey zihnimiz aslında.Yoksa vücudumuz bunun için son derece sağlıklı ve uygun.
Cok dogru soyluyorsun surekli kendime boyle telkinlerde bulunuyorum ama o an zihnimi kontrol edemiyorum 😔😔

Eşinize birakmayin,siz kendiniz ayarlayin yönünü falan.Bacaklarinizi açin ve esiniz öne doğru eğilsin.Sonra penisi tutup yerlestirin ve esiniz cok hafif itsin.Bu arada karninizi sisirip sakin bir sekilde nefes alip verin.Her nefeste bir adim ilerleyin.İsterseniz sizin üstte olduğunuz pozisyonda da deneyebilirsiniz.O da rahat oluyor.Ben bunlari yaparak başardim,umarim siz de başarırsınız😊

Bu alttaki pozisyonda acı oluyor sanki bende. İçerde bir yerde oluyor. Bir kere yaptığımızda normaldi ama bir sonraki deneyisimizde bu kez vajina girişinde değişik bir batma ve acı yasadim. Bana kuru gibi gelmişti o gün ama eşim kayganlık iyiydi dedi.
Son denememizde de eşim kuruydu orası, kayganlık iyi değildi dedi. Umarım acı ondan olmuştur. Üst pozisyonda yoruluyorum ama daha rahatım o pozisyonda.

Dün icerdeki acının sebeplerini okurken cinselliğin sırasından bahsetmişler. İkinci sırada uyarılma vardı. Yeterli düzeyde uyarilmayla klitorisin sistigi, vajina kaslarının gevsedigi ve vajinanın genişlediği yazıyordu.
Önsevişmeyi uzun tutuyoruz ve belli bir ıslaklık oluyor ama eşim ilk giriste dar olduğunu söylüyor oranın. Ben de zaten nefes alıp vere vere girdirmeye çalışıyorum. İlk 3-5 gel gitten sonra genişliyor galiba vajina. Daha rahat oluyorum. Ama bunu alttayken nasıl yapacağımı bilemedim. Yastık falan da koydum belimin altına. Sen farklı bir yöntem denedin mi alttayken? Yani bacakları düz tutmak veya bacakları bükmek mi lazim? Bu kadar ufak ayrıntılar da etki ediyor mudur acaba

Cok dogru soyluyorsun surekli kendime boyle telkinlerde bulunuyorum ama o an zihnimi kontrol edemiyorum 😔😔
Bu bir süreç unutmayın.Eminim kendi korkularınız ve zihniniz üstünde çalışarak bunu halledebilirsiniz.Sadece cesarete ihtiyacınız var ve deneme yaptıkça emin olun cesaret gelecektir😊

Bu alttaki pozisyonda acı oluyor sanki bende. İçerde bir yerde oluyor. Bir kere yaptığımızda normaldi ama bir sonraki deneyisimizde bu kez vajina girişinde değişik bir batma ve acı yasadim. Bana kuru gibi gelmişti o gün ama eşim kayganlık iyiydi dedi.
Son denememizde de eşim kuruydu orası, kayganlık iyi değildi dedi. Umarım acı ondan olmuştur. Üst pozisyonda yoruluyorum ama daha rahatım o pozisyonda.

Dün icerdeki acının sebeplerini okurken cinselliğin sırasından bahsetmişler. İkinci sırada uyarılma vardı. Yeterli düzeyde uyarilmayla klitorisin sistigi, vajina kaslarının gevsedigi ve vajinanın genişlediği yazıyordu.
Önsevişmeyi uzun tutuyoruz ve belli bir ıslaklık oluyor ama eşim ilk giriste dar olduğunu söylüyor oranın. Ben de zaten nefes alıp vere vere girdirmeye çalışıyorum. İlk 3-5 gel gitten sonra genişliyor galiba vajina. Daha rahat oluyorum. Ama bunu alttayken nasıl yapacağımı bilemedim. Yastık falan da koydum belimin altına. Sen farklı bir yöntem denedin mi alttayken? Yani bacakları düz tutmak veya bacakları bükmek mi lazim? Bu kadar ufak ayrıntılar da etki ediyor mudur acaba
Ben de ayni durumdayim aslinda,yanma ve batma bende de oluyor malesef ama ben bunun hala kendimi tam olarak rahat birakamamaktan olduğunu düsünüyorum.Ne kadar ıslanma olsa da içeride sanki bir kuruluk olduğunu hissediyorum.Birkac kere ayni tempoda yaparken aci gidiyor gibi ama sonra penis çikacak gibi oluyor ve tekrar acıyor.

Ben de ayni durumdayim aslinda,yanma ve batma bende de oluyor malesef ama ben bunun hala kendimi tam olarak rahat birakamamaktan olduğunu düsünüyorum.Ne kadar ıslanma olsa da içeride sanki bir kuruluk olduğunu hissediyorum.Birkac kere ayni tempoda yaparken aci gidiyor gibi ama sonra penis çikacak gibi oluyor ve tekrar acıyor.

Ya ben yanma hissine razıyım da batma olmasa keşke. Bir de dayanırım diye zorluyorum kendimi ama aynı ritimde sürekli çarpma hissini duyunca dayanamıyorum. Tek umudum kuruluktan dolayı olması.
Son denemede üst pozisyonu denemiştik. Onda artık gözümü kapatıp kendi kendime konuştum içimden. Bak güzelim, bak canım dedim kendime ilk defa. Vajinan genişledi, acı olmayacak, normal olan zaten acısız olması dedim durdum.
Ama benim yorulduğumu eşim fark edince kendisi hareket etmeye başlıyor ve o zaman tam bir acı olmasa da rahatsız edici bir hisse kapiliyorum. Bitsin istiyorum bir an önce.
Hyt52 Hyt52 isimli arkadaş sağ olsun çok destek oldu bu süreçte. Onun tavsiyesiyle üstteki pozisyonda vajina genisleyince alta gecmeyi düşünüyorum şimdi. İnşallah bundan sonrası daha kolay olacak :)

Ya ben yanma hissine razıyım da batma olmasa keşke. Bir de dayanırım diye zorluyorum kendimi ama aynı ritimde sürekli çarpma hissini duyunca dayanamıyorum. Tek umudum kuruluktan dolayı olması.
Son denemede üst pozisyonu denemiştik. Onda artık gözümü kapatıp kendi kendime konuştum içimden. Bak güzelim, bak canım dedim kendime ilk defa. Vajinan genişledi, acı olmayacak, normal olan zaten acısız olması dedim durdum.
Ama benim yorulduğumu eşim fark edince kendisi hareket etmeye başlıyor ve o zaman tam bir acı olmasa da rahatsız edici bir hisse kapiliyorum. Bitsin istiyorum bir an önce.
Hyt52 Hyt52 isimli arkadaş sağ olsun çok destek oldu bu süreçte. Onun tavsiyesiyle üstteki pozisyonda vajina genisleyince alta gecmeyi düşünüyorum şimdi. İnşallah bundan sonrası daha kolay olacak :)
İnsallah canım,ben de ayni seyleri yaşiyorum.Üstteyken de esim hareket ettirince aciyor dediğin gibi.

Tamamen alışık olmadığınız için oluyor hepsi emin olun🙏🏻 Sık sık denemeye devam bir bakmışsınız keyif alır hale gelmişsiniz :)

Üstteki pozisyonu nasıl yapıyorsunuz ben sanki daha çok kasılıyorm ve yerleştiremiyorum penisi. Sanki daha kapalı oluyor üstteyken. Kolay bi yolu varmı???

Peki müsait olunca yazayim 😊 ama şunu da söyleyeyim ben hiç egzersiz falan yapmadım. Ne parmak ne dilatör. Hiçbirini yapmadim

Üstteki pozisyonu nasıl yapıyorsunuz ben sanki daha çok kasılıyorm ve yerleştiremiyorum penisi. Sanki daha kapalı oluyor üstteyken. Kolay bi yolu varmı???

Erkek bacaklarını birbirine tam birlestirmeli bence canım. Başta girdirmeye çalışırken rahatsız edici bir his oluyor baskidan dolayı. Bir de vajinanın yerini aynaya bakarak öğrendikten sonra deneme yaparken elinle bul önce, sonra yerleştir. Ucu girene kadar elinle tut. Elini yavaşca çektikten sonra kucuk tuvaletini yaptığını hayal et. Gözlerini kapatirsan kolay odaklanırsin. Kasilirsan eğer dur, o kaslara odaklanıp gevsetmeye çalış. Tuvaletini yaptığını düşünmek faydalı oluyordu benim için. Hafif acı hissedersin belki ama sonuna kadar da alirsin farkında olmadan. Sonrasında da yavaş yavaş hareket edersin. Bir süre sonra ıslanıyor zaten içi iyice. Kolaylaşmaya başlıyor hareket. Ama eğer sen zaten iyice islandiysan daha kolay olur emin ol. İnşallah atlatırsın canım :)

Erkek bacaklarını birbirine tam birlestirmeli bence canım. Başta girdirmeye çalışırken rahatsız edici bir his oluyor baskidan dolayı. Bir de vajinanın yerini aynaya bakarak öğrendikten sonra deneme yaparken elinle bul önce, sonra yerleştir. Ucu girene kadar elinle tut. Elini yavaşca çektikten sonra kucuk tuvaletini yaptığını hayal et. Gözlerini kapatirsan kolay odaklanırsin. Kasilirsan eğer dur, o kaslara odaklanıp gevsetmeye çalış. Tuvaletini yaptığını düşünmek faydalı oluyordu benim için. Hafif acı hissedersin belki ama sonuna kadar da alirsin farkında olmadan. Sonrasında da yavaş yavaş hareket edersin. Bir süre sonra ıslanıyor zaten içi iyice. Kolaylaşmaya başlıyor hareket. Ama eğer sen zaten iyice islandiysan daha kolay olur emin ol. İnşallah atlatırsın canım :)
Eşim 3 gündşr konuşmuyor benmle inşallab düzelir ve denerim anlttığınız gibi. Artık başka şeylerden şüphelwnmeye başladım ya . Aynı evin içinde yabancı gbiyiz yanıma yatmıyo , konuşmuyo dayanamıyorum. Biz 10 yıldır birlikteydik. Giç bukadar açılmadı aramız. Çözüm ne bilmiyorum.

Back
X