Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım bakarken ne hissediyorsun? o da bizim bir parçamız, elimiz, ayağımız gibi, ben mesela utanıyordum, saçmalık işte . Hatta baktıktan sonra içeri gittim, eşim bana sen ne yaptın, süt dökmüş kedi gibisin, bir halt karıştırmışsın dedi , yüzümden okunuyormuş utancım, o zaman ona yok bişi dedim, daha sonraki günlerde normalleşmeye başladı, çok normal birşey yapıyormuşum gibi geldi.

Son düzenleme:
Düşüncesi bile başımı döndürüyordu, yüzüm buz gibi ve bembeyaz oluyordu. Ben ona nasıl bakabilirim, nasıl dokunabilirim diye kara kara düşünüyordum...Ama korkulardan kaçarak nereye kadar gidilebilir ki??? Korkularımın üzerine gittim, gitmeye çalıştım. İlk gün bakmaya çalıştım, kısa tuttum, 2. gün biraz daha uzun baktım dokundum, ertesi gün deliği gördüm, kasıp bıraktıkça nasıl hareket ettiğini...vs. Yapa yapa zaten bir önceki aşama çok alışılmış çok kolay gelecek. Ben her aşama atladığımda bir sonraki aşama bana çok ütopik bir olay gibi geliyordu. Ama her seferinde de yaptım...

Bir de ben parmak egzersizi ile aştım. Ben dilatör diye birşey olduğunu çok sonra burdan öğrendim..Ama parmakla başlamıştım ve yol almıştım. İlk başta belki dilatör denilen şeyi bilseydim ilk parmak egzersizlerimde acaba dilatörle daha kolay mı olurdu diye düşüncektim ve dilatör alana kadar da zaman geçecekti. Zaten vajinusmus erteleme hastalığı... Bir vajinusmus hastası, erteleme için bir fırsatı varsa o fırsatı asla kaçırmaz. Ben tek yol parmak olduğunu bildiğim için parmağımla bütünleşmek zorunda kaldım...Parmak da hiç zor değil, illa ki dilatör olmasına gerek yok...

Son düzenleme:

Canım sana bir tavsiye vereyim. Mesela oranın bakımını yapıyoruz ya ağda, epialatör her ne ile yapıyorsan yavaş yavaş yap ve ona alış. Önceden bende biran önce bitsede kurtulsam diyordum taki alışana kadar.

O da bizim parçamız arkadaşın dediği gibi. Hatta bak azönce bakım yaptım artık ona öyle alıştım ki hiç onu dışlamıyorum

cıktım drek odama kapadım kendımı sabah parmakla yapamadımya eldıvenın serce parmak bolumune pmugu ıslatıp doldurdum denedım denedım denedım ya dizlerim uyustu tirtirtitrior ama accık gırdıkten sonra sanırım ora gırış içeri itemedım yınee ufff nası terledım hamıle kadın olsa dogurmustu yaaa

kızlar kegel egzersizlerini wc de öğreneceksiniz ama daha sonra wc de yapmayacaksınız, zarar verir, normal zamanlarda , egzersizde ve ilişki esnasında yapacaksınız...

cnm ben normaldede yapıodum wc dde de devam edıodum bırakıcam tamam bde normal yaparken sankı yapamıomus gbı gelıo kuyruk sokumunu yapıomus hıssı gelıo normalmı oyle mı hıssedılıo

canım sabır ve inatla devam et, benim baldırlarımın içi tirerdi eskiden, bunlar hep boş korkulardan :)

Son düzenleme:

cnm ben normaldede yapıodum wc dde de devam edıodum bırakıcam tamam bde normal yaparken sankı yapamıomus gbı gelıo kuyruk sokumunu yapıomus hıssı gelıo normalmı oyle mı hıssedılıo
yanlış kası çalıştıryor olabilirisin, wcde yapınca anlarsın nereyi doğru çalıştırdığını. normal zamanda devam et sonrasında, o kaslar şimdi çok zayıf, o yüzden azcık kasılır, ilerde güçlenecek.

sen artık bakımlarını buyuk bı askla yapıosundur cnm ben her bakım yaparken nıe yapıorumkı neye yarıokı demekten kendımı alamıorumm

kuyruk sokumunun kasılmadıgı zaman dogru yaptıgım anmı yani

aynen öyle canım makat değil kasıp bırakman gereken yer parmağın içerdeyken dene oturduğun yerde ayakta hatta biriyle konuşurken bile farkettirmeden bile yapabilirsin hem sadece bu dert için değil, orgazm, idrar kaçırma, hamilelikte, doğumda herşeyde işe yarıyor ordaki kasları çalıştırmak.

sen artık bakımlarını buyuk bı askla yapıosundur cnm ben her bakım yaparken nıe yapıorumkı neye yarıokı demekten kendımı alamıorumm

hiç bir zaman başkası için değil kendin için yapmalısın canım, biz onu hep ihmal edip tu kaka gördüğümüz için belki de bize küstü.

hiç bir zaman başkası için değil kendin için yapmalısın canım, biz onu hep ihmal edip tu kaka gördüğümüz için belki de bize küstü.

evet hem kendimiz hem evliliğimiz için önemli, cinsellik insana büyük bir rahatlama sağlar, hatta bir çok kadın rahat uyuyabilmek için mast...yon yapar, hayattan çok şey kaçırıyorsun derdi ilk psikoloğum, adama ne kadar sinir olsam da bu sözüne katılyorum.

Son düzenleme:
Kızlara vajinumusu yendikten sonra ne zaman hamile kalınmalı ? bunun bi süresi varmıdır ? Tamamen bilmediğimden soruyorum :26: Biz yaptığımızda korunmadık. Çocuk istiyoruz. Ama bilemedim yinede ? :44:

canım mutlu olmana herşeyin yolunda olmasına çokkkkk sevindim senin için güneş şimdi doğdu demek.

Teşekkür ederim canım benim :)

Kızlara vajinumusu yendikten sonra ne zaman hamile kalınmalı ? bunun bi süresi varmıdır ? Tamamen bilmediğimden soruyorum :26: Biz yaptığımızda korunmadık. Çocuk istiyoruz. Ama bilemedim yinede ? :44:

Canım bence vajinusmusu yendikten sonra yaş müsaitse 1-2 sene hamile kalınmamalı diye düşünüyorum... En azından 5-6 ay. Burda gördüğüm kadarıyla yaşlar en az 5-6 ay çocuk yapmamaya müsait. Bana gelince, ben korunmuyorum çünkü benim bir çocuğum var şu an 4 yaşında arası çok daha fazla açılmadan ve de yaşım da fazla ilerlemeden (yaş 34) 2.'yi düşünüyorum. Ama çocuk için doktora gitmeyi yaz sonuna bırakıyorum...Hem belki doğal yollardan hemen olur olmazsa da vajinusmussuz günlere alışmış olurum...Biz zaten kayganlaştırıcı kullanıyoruz o spermlerin hızını azaltıyormuş belki o bizi birkaç ay korur, korumazsa da olsun...

Merhaba ben foruma yeni katıldım . Yaklaşık 3 yıldır bu vajinismusla uğraşıyorum tabi ne kadar uğraşıyorum o da tartışılır .Eşim anlayışlı olmaya çalışıyo ama çocuk sahibi olmayı da çok istiyor .Tabi her deneme hüzranla sonuçlanıyo. Ben kendi başıma egzersizleri yapmayı deniyorum ama çok düzenli değil tabi.Ama bu sefer kesin kararlıyım artık bu gece bitsin istiyorum .İnşallah kurtulurum bu beladan ...

bu aslında sana kalmış birşey ama biraz alışmak lazım zevk alabilmek için, benim doktorum korun diyor, eşimle henüz konuşmadık bu konuyu, zaten reglim vardı.

offf üç yıl uzun bir zaman, çok hızlı hareket etmen gerekiyor, uzadıkça sorunlar da uzuyor canım. ne aşamadasın?

Hoşgeldin canım, hangi aşamadasın. Biraz bahsedebilir misin kendinden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…