Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

elbettekı etkıleyecektır mesela bız de tam tersı durum vardır ıste esım ısteklı degıldı ve ben ona sınır oluyordum sankı cogu zaman. benı ıhmal edıyor dıye. ama ben esıme hastalık olmamasına ragmen usengeclık yapıyuor dıye sınır olurdum. yorgun oluyor dıye falan. eslerınızın sızın durumunuzun bır hastalık oldugunu gormesı lazım. ozaman o sınırler ya da kızmalar azalacaktır. sıze kızgınlar belkı ve bu yuzden gozune batıyor olabılır her kucuk sey hata gıbı. patlayacak bomba gıbı dusunun ınsanları, ıftar saatıne yaklastıkca sınırler gerılır sıgara ıcemedıklerı ıcın mesela. bu da ona benzıyor, yasayamadıgı ıcın sınırler lackadır muhakkak. ama bır de ek bır okuzluk varsa herseye bagırma cagırma kısacası erkeklık taslama huyu, vajınısmus bahane olmustur kotu gıdıse.

bence sen kendı basına vajınısmusu asmaya calıs. burda arkadaslar vardı bak. esı tarafından dovulen, aldatılan, zorla beraber olan. ama onlar bıle astılar. kendın ıcın yap bunu yanı. vajınısmusu as, karsısına dımdık cık. yanı senı hatalı gorup kızıyor ya herseye. sen de kı sımdı hersey mukemmel, sımdı neye kzıabıleceksın bakalım de. vajınısmus geınce de halen aynıysa ozaman dıyecek bırsey yok.

Ben kurtuldum zaten vajiden haziranda çok şükür :emir_bebek: ben de seni vajinismus sanmıştım ama yanlış anladım galiba

sağol, doktor imdadıma yetişti. artık korunmayı bırakıcam. bana kalsa biraz daha geciktirirdim ama eşimin beni anlayacağı yok. böyle devam edelim, hemen hamile kalmazsam birkaç ayda alışmış olurum zaten.

canım moraller guzelken yanı dunden dolayı hem esın bugun daha ıyıdır sen de bugun kı gelısmelerden dolayı mutlusun, prezervatıfsız dene bakalım artık dedıgın gıbı. bebek dusunuyordum dıyordun zaten, hem esın de prezervatıfsız ıstıyordu bır de oyle dene canım. hatta bugun moraller ıyıyken bugun deneyın derım.

inşallah bebişim, hadi hayırlısı. :nazar::nazar::nazar: ne zaman hayırlıysa o zaman gelsin, bakalım kehanetin tutacak mı? eşime de söyledim, çok heyecanlandı :1::1::1::1:

sevındı degıl mı gelısmelere. sevınmez mı. tamam okuzluk yapıyorlar falan ama sevıyorlar ya bızı. zaten bırarada tutan da bu yanı bızlerı aslında. benım kardesım karısma dıyen adam, dun gun boyu bana sordu hangı sehırlerı yazalım ne yapalım dıye. yemek yapıyorum durdurmuyor cagırıyor soruyor :))) anlam veremıyorum kı ben bunlara. hayatı hem kendılerıne hem bıze zından etmeyı bazen nasıl basarıyorlar ınan anlamıyorum

esıne soyledın mı prezervatıfsız deneme yapmaya baslayalım dıye ?

kuzum sağol ilgin için. biz dün barıştık. deneme de yaptık. pek iyi geçmedi yine ama bu sefer sorumlu bendim, onda sıkıntı yoktu :14::14::14: sadece alıp beklettim, gitgel yaptıramıyorum, yanma çok oluyor. gerginlikten kasıyorum. önceki gün ağla ağla çatlamışım, nasıl kasmayayım ki??? vermişiz 2 ay ara, olacağı buydu... yine de şükürler olsun, doktor güzel şeyler söyledi de, bugün mutluyum :51::51::51: :nazar::nazar::nazar:

hep boyle mutlu ol emı. senı mutlu gormek ıstıyorum, guzel haberler almak ıstıyorum, aklı ve tecrubelerı ıle herkesı aydınlatan herkese yardım eden sela yı, etrafına mutluluk ısıgı sacarken de gormek ıstıyoruz.

sağol, doktor imdadıma yetişti. artık korunmayı bırakıcam. bana kalsa biraz daha geciktirirdim ama eşimin beni anlayacağı yok. böyle devam edelim, hemen hamile kalmazsam birkaç ayda alışmış olurum zaten.

Hayırlısı olsun ... Bence de ertelemeyin hemen hamile kalacaz diye bişey yok malum hamile kalma durumu planlara uymuyo

Canım hadi hayırlı olsun bakalım... Hayırlı bir zamanda hayırlı ve sağlıklı bir çocuğun olur inşallah

7cm iyi canım iyi gidiyrsun :nazar: Valla ben bebe yağını kullanmadım burdaki kızlar önermedi.Kullandığım jel ıslaklığı sağlıyor bende memnunum ama hafif yanma oluyor.Sanırım markadan filan değişiklik gösterebiliyor.Ne kadar kullanıyorsun bilemiyorum ama fındık kadar yetiyor.Tabi ki ö....me ile daha doğal ve rahat olur ama o ilişki için geçerli.hem her egz yaparken her an kocişini nerden bulcan :) Bana arkadaşların önersi egz başladıgımda küçük olan aparatla başlamam ve onu 10-15 dk beklettikten sonra bi kaç kez git gel yapıp büyüğüne geçmem. Çünkü beklettikçe rahatlıyor genişliyor ve bi büyüğünü daha kolay yapıyorsun.Bekletsen aparatı belki daha rahat yaparsn.

afferin sana kız, yenmeden yardıma başlamışsın. tebrik ediyorum :46::46::46: böyle devam et, yenince daha da çok yardım etmek isteyeceksin. yenince insan kimse vajili kalmasın istiyor :10::10::10:

bir haftadır yokum ama kimsecikler yenememiş...hadi kızlar boşverin onu bunu...tefriciye okunuyodu en son ne oldu..tanıdık egzersiz yapan arkadaşlar nerde yaww:(((( elvan yeni bir topik açmış orada da kimseciklr yok...anlaşılan herkes her şeyi aşmış ben hala aynı....üstte deniyrm..altta olamıyorm hala...ilk girişte zorlanıyorm..sonra oluyor ama başlarken stresten herhalde zorlanıyorm...bilmiyorm ne olck bu böle...alışamadım gitti...
canım ben de öyleym yeneli 3 ay oldu nerdeyse hoş 1 ayı boş geçti ama hala kasılıyorum ve en önemlisi de hala korkuyorum 1 ay geçti 20 gün daha boş geçecek ve ben 20 gün sonrasıı ilk ilişki nasıl olacak diye yeyip bitiryorum kendimi.. aama sana şunu söyleym ara vermeden ardarda yapılan denmelerden sonra daha rahat oluyo..
2. muayenemi de başarıyla atlattım. geçen seferki kadar rahat değildim, malum bu ara kasılma kabusu geri döndü :1::1::1::1: doktora da söyledim öncesinde, yine dokunmadan önce ne yapacağını söyledi ve hep moral verdi "çok güzel harika iyi gidiyorsun" diyerek. ama ben bu sefer ay oy acıyor filan diye çok söylendim, kastım çünkü!!!! yine de şükür ki muayeneye izin vermeyecek düzeyde değildi, smear alalım mı dedi, zaten onun için çağırmıştınız dedim. tamam alalım da hazır muayene izni veriyorken, sonra karar veririm dedi. onu aldı sonra ultrasonla baktı. smearde çok kasıyorum, görmediğim bir şey takıyor, ben de rahat bırakacağıma kastıkça kastım, iş çıkardım kendime :31::31::31: olur, herkes bunu alırken biraz kasılır, normal canını sıkma dedi. sonra ultrasonla baktı, yumurta oluşumu görmeyi umuyordum ama yok, cumaya bi daha gel bakalım yine dedi. ultrason çok rahat, onda hiç yanma duymuyorum. sonra sorularımı sordum, muayenede gayet iyisin, smeare gerek yok fitil yazıcam, kullanırsın rahat muayene olabildin dedi. iyi dedim ne diyeyim :52::52::52::52: şimdi fitile başlayıp, gebelik öncesi için de folik asit kullanacağım. memedeki kitle için cerrahiye gerek yok, 6 ay sonra bakalım tekrar dedi. ohh bee dedim ben de :46::46::46::46: safra kesesindeki polip için bir de genel cerrahiye danışınca artık kafamda hiçbişey kalmıycak. zaten bugün hoplaya zıplaya döndüm eve. şükürler olsun, bugünleri de gördüm. :16::16::16::16:

egzersizcilerrrr, bugünlere siz de gelebilirsiniz, yeter ki egzersize sıkı sarılın. ben geçmişe dalıyorum, görüşürüz!!!!
canım ya çok sevndm seni böyle neşeli gördüğüme :nazar: inşallah en kısa zamanda bebiş gelir tabi hayırlısıyla sağlığıyla.. benm de bugün muayenem var kürtaj sonrası ilk muayene.. bir de patoloji sonucu gelmiş alınan bebek incelemesiymiş. hayırlsı.. ama alttan muayen değil galiba karındanbakılıyormuş..

9 ay önce burada vajiyi yenen acemkizi ve gençliktiraşk bugun bebişlerini saglıkla kucaklarına aldılarr:16:bi kızımız bı oglumuz daha olduuuu
darısı bana ve tum ısteyenlere ınsallahhh:16:

amin canım :)

afferin sana kız, yenmeden yardıma başlamışsın. tebrik ediyorum :46::46::46: böyle devam et, yenince daha da çok yardım etmek isteyeceksin. yenince insan kimse vajili kalmasın istiyor :10::10::10:

hihihi :1:Aynen öyle ben yaşadığım , nasıl iç acıtıcı bir şey olduğunu bildiğim için kimse kalmasın istiyorum bu sorunu yaşayan.Sizlerden öğrendiğimi paylaşıyorum sadece yardımcı olabiliyorsam ne ala..

2. muayenemi de başarıyla atlattım. geçen seferki kadar rahat değildim, malum bu ara kasılma kabusu geri döndü :1::1::1::1: doktora da söyledim öncesinde, yine dokunmadan önce ne yapacağını söyledi ve hep moral verdi "çok güzel harika iyi gidiyorsun" diyerek. ama ben bu sefer ay oy acıyor filan diye çok söylendim, kastım çünkü!!!! yine de şükür ki muayeneye izin vermeyecek düzeyde değildi, smear alalım mı dedi, zaten onun için çağırmıştınız dedim. tamam alalım da hazır muayene izni veriyorken, sonra karar veririm dedi. onu aldı sonra ultrasonla baktı. smearde çok kasıyorum, görmediğim bir şey takıyor, ben de rahat bırakacağıma kastıkça kastım, iş çıkardım kendime :31::31::31: olur, herkes bunu alırken biraz kasılır, normal canını sıkma dedi. sonra ultrasonla baktı, yumurta oluşumu görmeyi umuyordum ama yok, cumaya bi daha gel bakalım yine dedi. ultrason çok rahat, onda hiç yanma duymuyorum. sonra sorularımı sordum, muayenede gayet iyisin, smeare gerek yok fitil yazıcam, kullanırsın rahat muayene olabildin dedi. iyi dedim ne diyeyim :52::52::52::52: şimdi fitile başlayıp, gebelik öncesi için de folik asit kullanacağım. memedeki kitle için cerrahiye gerek yok, 6 ay sonra bakalım tekrar dedi. ohh bee dedim ben de :46::46::46::46: safra kesesindeki polip için bir de genel cerrahiye danışınca artık kafamda hiçbişey kalmıycak. zaten bugün hoplaya zıplaya döndüm eve. şükürler olsun, bugünleri de gördüm. :16::16::16::16:

egzersizcilerrrr, bugünlere siz de gelebilirsiniz, yeter ki egzersize sıkı sarılın. ben geçmişe dalıyorum, görüşürüz!!!!

sela çok çok geçmiş olsun...senin adına çok sevindim...inş herşey istediğin gibi olur...folik asit kullanacm dedin..eczanedn mi alınıyor...ne zaman kullanılıyor..bana yardımcı olursn sevnirim...

Bu rumuzu görünce direkt duygusala bağlıyorum.. Hele ağlarken nasıl da iyi gidiyor bu şarkı.. Alakasız oldu farkındayım ama öyle işte.. :43:

Seninle aynı şeyleri düşünmüşüz canım nicki gördüğümde hep o şarkının hüznünü yaşıyorum.Ama kimse ağlamasın lütfen güçlü olmak zorundayız

9 ay önce burada vajiyi yenen acemkizi ve gençliktiraşk bugun bebişlerini saglıkla kucaklarına aldılarr:16:bi kızımız bı oglumuz daha olduuuu
darısı bana ve tum ısteyenlere ınsallahhh:16:

9 ay öncekı halımız gelıyor aklıma sımdı cogumuz anne oldu ..
neydık ne olduk .. umutsuzluga dustugunuzde bunu hatırlayın kızlar
çaresiz bir hastalık değil yalnızda degılsınız..
nasıl gıdıyor egsersızler sorusu olan var mı ?

çok geçmiş olsun canım.Umarım herşey gönlünce olur inşallah.Konuyu tam bilmiyorum kusuruma bakma lütfen,ben geçmişe dalıyorum demişssin hayırdır canım?

Seninle aynı şeyleri düşünmüşüz canım nicki gördüğümde hep o şarkının hüznünü yaşıyorum.Ama kimse ağlamasın lütfen güçlü olmak zorundayız

Sanki çok ömrümüz varmış gibi beklemeyi öğretiyor bize hayat..Bunaldım artık ya hassaslaştırdı beni bu illet..Düşün dur işin yoksa..Sevdiğini beklersin,güzel günleri beklersin,evlenirsin bebek beklersin onu beklersin bunu beklersin.. Sonra..Sonra ?

Back
X