Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bakalım ben nasıl yencem bu durumu.
anestol aldım ama eşim şehirdışında 2 gün sonra gelince bakalım durumumuz ne olacak.sürüp denicem bu sefer kremi inşallah faydasınız görürüm ya...

Canım egzersiz yapmadan deneme, madem eşin yok şu 2 gün egzersiz yap, en azından o gelene kadar vajiyi biraz alıştırmış olursun. İnan egzersizsiz olmuyor. Bak ben 2 gün önce yendim ama dün egzersizsiz ilişkiye girmeye çalıştım olmadı. Öncesinde egzersiz yaptım 2. yi de yaptık. Yenince bile egzersiz istiyor bir süre orası.

bakalım ben nasıl yencem bu durumu.
anestol aldım ama eşim şehirdışında 2 gün sonra gelince bakalım durumumuz ne olacak.sürüp denicem bu sefer kremi inşallah faydasınız görürüm ya...

Bir de anestol uyuşturucu bir ilaç olmasına rağmen ilk sürüldüğünde yakar, onu egzersiz yanması sanma, sonradan uyuşturur o

Ecrinnnnnnn. Yine Ortalarda Görünmüyosunn !! Ne yaptın bakimm ?? Egzersizler nasıl gidiyoo ?? Gell Hemen Raporr Verr

BeRayycımm koççumm şimdik ben bugün rapor veremiyorum çünkü ben dün egzersiz yapamadımm( tembel oldum ben iki gündür..kayganlaştırıcı istiyordum çevremizdeki eczanelerde yoktu...bugün denicem nasipse...yaptığımın raporunu hemen veririm zaten olumluda olsa olumsuzda..en son 7 cm alabilmiştim orda kaldımm...kendime aralarında ufak farklılıkların olduğu aparatlar yaptım...onlarla ilerlicem inş...senin ve diğer arkadaşların herkesin ilgisine teşekkür ederimm....

Tebrik ederimmmmm bizler icinde lütfen dualar edin ;((((

Kızlar lütfen ertelemeyin. Bakın ben 1 yıl erteledim. Hep "vaktim yok" "ben yapamam" "korkuyorum" dediğim için erteledim. Ama karar verdim, 4 günde yendim. Lütfen karar verin, cesaret edin ve ilk adımı atarak egzersize başlayın. İnanın korkulacak bir şey yok... Lütfennnn...

Son düzenleme:
Şöyle bir baktım da, ben vajinismusu yenince yenmeden önceki zamanımdan daha çok girmeye başlamışım bu foruma

kızlar olmuyooo olmuyor artık napcamı bilmiyorum
psikiyatra gidicem ya bir yerde okudum 10 dklık operasyonla kızlık zarı alınıyormus acısız agrısız bunu duyan varmı ??

ya bacaklarımı acamıyorum bile hep kafamda bitiriyorum ama olmuyo acsamda ucu degsin cıglıgı basıyorum bugun en sonunda kocam deldiriyomusun ne yapıyorsan yaptır dahada cekemiyorum dedi cok kötüyüm cok

ya bacaklarımı acamıyorum bile hep kafamda bitiriyorum ama olmuyo acsamda ucu degsin cıglıgı basıyorum bugun en sonunda kocam deldiriyomusun ne yapıyorsan yaptır dahada cekemiyorum dedi cok kötüyüm cok

Canım öncelikle şunu anlaman lazım. Bu işin, çektiğin ağrıların kızlık zarıyla bir ilgisi yok. Sen acı çekmekten korktuğun için istemsiz olarak, refleks olarak bacaklarını kapatıyorsun, kasların istemsiz şekilde hareket ediyor. Bunu çözebilmenin tek yolu egzersizlere başlamak. Bizler de senin gibiydik... Cesur ol, yenebileceğine inan. İnan egzersizlere başladığında ne demek istediğimizi anlayacaksın. Egzersizlerle orayı esnetiyorsun ve zihnine oraya bir şeyin girebileceğini yerleştiriyorsun. Egzersizlerde canının yanmadığını gördüğünde daha çok cesaretlenip daha kalın aparatlarla egzersiz yapmaya başlıyorsun. Sen şimdi ne kadar kendini acı çekmemeye düşünmeye zorlasan da bunu başaramıyorsun. Ama egzersiz yaptığında direk zihnine yerleşecek sen düşünmekle uğraşmayacaksın. Cesur ol ve harekete geç. Kayganlaştırıcı jel ya da ultrason jeli al ve parmak egzersizlerine başla. İnan bunu egzersizsiz çözemezsin. Psikoloğa da gitsen onlar da parmak egzersizi veriyorlar. Vajinismusun tek çözüm yolu egzersizden geçiyor. Yapabilirsin.

Pes etme hemen... Eşini de anla, senin canının yandığını anlayınca o da üzülüyodur. Egzersiz yapmayı denedin mi hiç?

Pes etme hemen... Eşini de anla, senin canının yandığını anlayınca o da üzülüyodur. Egzersiz yapmayı denedin mi hiç?

egzersizde yapamıyorum ya cok korkagım ben hiç ilerleme yok egzersizleri yapamayan orayı incelesin demişlerdi inceledm ama tık yok ben ck kötüyüm ya resmen psikoloji kalmadı

egzersizde yapamıyorum ya cok korkagım ben hiç ilerleme yok egzersizleri yapamayan orayı incelesin demişlerdi inceledm ama tık yok ben ck kötüyüm ya resmen psikoloji kalmadı

Canım yapamıyorum diye düşündükçe yapamazsın. 12598. sayfada benim baştan bu zamana kadar olan yazılarım var. Hepsini sizler için arayıp buldum. O zamanlar bende parmak düşüncesi bile beni çok geriyor yazmışım ama aylar sonra tekrar cesaret edip bu foruma geldim ve egzesizlerle 4 günde yendim. Yapacağım diye düşün ve derin nefes al ve egzersizlere başla. İnan bana başka çözümü yok

Son düzenleme:

Hangi ildesin? Ankara'da Dr. Çiğdem Soykan var. Yalnız bıkmadan usanmadan dirayetle gideceksin, doktora inanacaksın ve dediklerini harfiyen yapacaksın. Ben onun sayesinde yendim tam bir yıl sonra oldu ilk defa. Psikologa da altı ay gittik esimle... Sabırlı ol yapabileceğine İnan. Ne kadar bunaldigini çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olur inşallah bol bol dua et

Moralini bozma lütfen... Seni çok iyi anlıyorum. Hatta ben vajinayı incelerken bile dokunduğumda ya bişey oursa diye korkuyodum. Sanki bişey olcakmış gibi. Ama bikaç gün inceledim aynanın karşısında. Küçük bi ayna al, bacaklarını açıp vajiyi incele. İlla oraya bişey sokman gerekmiyo başlarda. Bi kaç gün sonra alışıyosun zaten. Sonra da egzersizlere başlarsın yavaş yavaş. Acele etme hemen olcak diye bişey yok. Bazı arkadaşlar aparatları kullanmış ama ben parmağımla başladım egzersizlere:) Başta heyecanlanıyosun olmaz diyosun ama oluyo hatta hissetmiyosun bile. Kayganlaştırıcı jel alabilirsin. Ben vazelin kullandım , önce vajinaya sürüyosun tabi sonra da eline ya da aparat kullancaksan ona sürüyosun. İnan bana acımıyo bile. ben bi hafta egzersiz yaptım pek düzenli değildi. her akşam yapamadım ama kararlıydım. Önce kendin karar ver. Derin bi nefes al ve ben bunun üstesinden gelicem de. Belki bu cümleyi çok duymuşsundur ama inan ordan kocaman çocuk çıkıyoo He bi de Egzersiz yaparken burundan nefes alıp verince vajina açılıyo zaten. kenndiliğinden giriveriyo
Egzersiz yapmadan işin daha zor olur çünkü gittikçe inancın kırılır. Bi an önce başla. Bir de kızlık zarını aldırman bişey değiştirmez. Sen yine kasarsın kendini. Zaten kasmadığın sürece kan falan da gelmiyo. Ben den gelmedi mesela Kızlık zarı dedikleri şey kasıldığı için orası kanıyo. KORKMA VE İNANCINI KAYBETME. BAŞARACAKSIN.... ALLAH YARDIMCIN OLSUN... DUALARIM SENLE VE SENİN GİBİ ARKADAŞLARLA...

Bu olay derece derece, herkes farklı konumda. Belki sen çok daha çabuk atlatacaksın ama önce inanman gerek.

Bu olay derece derece, herkes farklı konumda. Belki sen çok daha çabuk atlatacaksın ama önce inanman gerek.

Evet mesela ben 4 günde yendim bazı arkadaşlar bir hafta bazıları bir kaç haftada bazıları birkaç ayda çözüyor ama egzersiz yapıncai sabredince ve inanınca Egzersiz yap, sabret göreceksin senn de başaracaksın

oldu canım ama alıştıgım 1.5 ay tam anlamıyla rahat olduğum.senin maşallah alışma suren ne kdr kısa sürmüşş

ben size ankarada hera klinik i öneririm bende aynı sorunu
15 ay yaşadım.3 günde sorunumdan kurtuldum çok güvenilir insanlar internettende araştıra bilirsiniz..SÜLEYMAN ESERDAĞ doktorun ismi ben geçen 17 eylülde gittim 19 eylülde sorunumdan kurtuldum rahatsızlığın derecesine göre egzersiz programı uyguluyolar bana orta derecede demişti çok kötü durumdaydım oraya gittiğimde inanın %100 garanti veriyolar tedavi olamasam ben olamazdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…