Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

merhaba sanırım hamilesin...hamile kalmadan önce neler gerekiyor..yani bebek düşündüğümüzde ilk yapmamız gerekenler neler??paylaşmanız mümkünmü??

hımm anladım ozaman bol bol yapıyım ben bunu çok teşekkürederim..

Doğum günün kutlu olsunnnnnn, herşey gönlünce olsun, evliliğinizin dönüm noktası olsun bugün
çok yorgunsa zorlama gerilebilir, nasılsa 3te rahatmışsın 4 ü de denesen fena olmaz hani, 3 rahatsa 4 hatta olsa 5 bile rahat olur inan:) güzel haberlerini verirsin inşallah, buyüzden sıkıştırmıyorum bak seni

merhaba sanırım hamilesin...hamile kalmadan önce neler gerekiyor..yani bebek düşündüğümüzde ilk yapmamız gerekenler neler??paylaşmanız mümkünmü??

mehaba cnm evet cok sukur hamıleyım...

ınan bana dusunme ılıskıyı bebek ıcın degıl zevk ıcın yasa.anı yasa..o zmn hersey cok daha kolay oluyor....

mehaba cnm evet cok sukur hamıleyım...

ınan bana dusunme ılıskıyı bebek ıcın degıl zevk ıcın yasa.anı yasa..o zmn hersey cok daha kolay oluyor....

teşekkür ederim..ilişki için değildi sorum aslında yani dr. kontrolüne bi gidip sonramı düşünmeli bebeği diye sormuştum..bebeğini kucağına hayırlısıyla alırsın inşaallah bizde bu mutluluğa şahit oluruz :))

arkadaşlar bana yardım edın lutfen .yarısına kadar yapabılıyoruz ama ondna sonra sankı bı duvara tosluyorum cok acı verıyo oda.ne yapmam gerekıyo bundan sonra ...(

çok pardon cnm:)

tabıkı yendınmı hu sorunu bılıyorum ama yener yenmez zaten once genel bır kontrolden gec bebek dusunuyorsan doktorunla konus belkı bırkac test ısteyebılır...

arkadaşlar bana yardım edın lutfen .yarısına kadar yapabılıyoruz ama ondna sonra sankı bı duvara tosluyorum cok acı verıyo oda.ne yapmam gerekıyo bundan sonra ...(

cnm o duvar dedıgın yerde beklet esını sakın ıtme derın nefes al ver p..s ıcerdeyken rahatlamaya calıs ve sonra sen derın nefes al nefes verırken esın yavas yaavs ıtsın en kolay yerde takılmıssın....

denıyorum ama rahatlayamıyorum birtürlü sanki ondan sonrası yokmus gıbı gelıyo .acımasının nedenı kendımı kasmammı sadece acaba .bende bı sorun mu var doktoramı gıtsem dıye dusunuyorum

Eşinle birlikte olurken nefes alıp verirsen bu sorunları çok fazla yaşamazsın. Nefes al ve verirken eşinin cinsel organını ilerletmeye çalış. Bi de takıldığı zaman panik yapmamaya çalış rahatla önce, tabi eşin içerde kalsın. Sonra popoya doğru ilerletmeye çalış. Belli bi yerden sonra kendi gidiyo zaten İstersen önce parmağınla dene. Bu yolu daha kolay bulmana yardımcı olur. Yanmalar olması normal. Alıştıkça onlar da zamanla geçecektir. Rahat olmaya çalış, stres yaptıkça vajina kendini daha çok kasıyo. Bu da acı ya da yanmaya sebep oluyooo. İnşallah sen de tez vakitte bundan kurtulursun.Dualarım sizlerleeee:)

Son düzenleme:
şu an bu konuyu okuyan arkadaşlar hadi bakalım okumak yetmiyor... :)) hemen pcleri kapatıyoruz ve egzersizlere başlıyoruz. sizi bilmem ama ben öyle yapacam :)) başparmak kalınlığındaki aparatımı biraz daha deneyip iki parmaklık aparat hazırlıycam. hepimize kolay gelsin. bayram önü hediye veririz belki kimbilir :))

Bu azim ve karalılıkla bence bayrama kadar bu iş bitmiş olur Hadi kolay gelsin tüm egzersiz yapanlara:) Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz artık:):)

Bak Tatlım Bütün Bunları Yazmışsınn. Madem Böylee Bişey Varr Nedenn Çevremdee Bepanthen Kullanıpta hamile kalanlar ve doğuranlar var anlayamadımmm.

merhaba uzun süredir sitenin okuyucusuydum ama üye değildim bu siteden çok yararlı bilgiler edindim; o yüzden önemli bir kısmı özelim de olsa size bu mesajı yazmayı bir borç olarak hissettim.benzer sıkıntıları yaklaşık iki ay ben de yaşadım.her şeyi problem etmek konusundaki üstün başarım sayesinde :) bu iki ayda bile hayatı hem eşime hem de kendime zehir ettim diyebilirim.neden oldu ve nasıl çözdük kısmına gelirsek; sebebi evlenmeden önce yaşanan travmalar.en azından bir çoğumuz için böyle sanırım.ben lise 2 deyken behçet hastası olduğumu öğrendim genital bölgemde ve vajinamda yaralar vardı ve yaklaşık iki ay bu yaraları ailem dahil kimseye söyleyemedim utancımdan.kendi kendimi tedavi etmeye çalıştım bir müddet evde bulduğum kremlerle falan.tabii ki işe yaramadı ve ızdırabım çok olduğundan sonunda anneme söyledim.doktora gittim hastalığı kabullenmem çok zaman aldı.ergenlik döneminde denebilecek bu olay nedeniyle cinsel hayatımın iyi olmayacağını hatta bu yaralardan zaman zaman gelen kanın bekaret kanı olduğunu düşünüp yıllarca evlenmemeyi bile düşündüm.bu bunalım içinde eşimle ilişkimiz evlilik yönüne kayınca her şeyi ona anlattım yaraların ya da bakireliğime bir zarar gelip gelmemesinin önemli olmadığını bana güvendiğini ve beni her şekilde istediğini söyledi.evlendik ve evlenene kadar da cinsel açıdan çok uzak bir çift de değildik.böyle olmasına rağmen evlendiğimiz gece maalesef adetim geldi ve olay geciktikçe gözümde daha da büyüdü ve zorlaştı tabii.eşime aşığım ve bu özel anları onunla yaşamayı çok istiyordum,kendime ben de istiyorum,korkmuyorum ki,kasmıyorum ama neden olmuyor diye çok sordum.sürekli çok kuruydum çünkü mantar sorunum evlendiğim günden itibaren yakamı bırakmadı ve korkum da ıslanmamı engelliyordu tabii.önce fizyolojik bir sorun olduğuna kendimi ikna etmek istedim.ben çok darım,o çok büyük vesaire.sonra kızlık zarımın kalınlığına falan yordum ama bunun tahminle olacak bir tarafı yoktu.jinekoloğa gittik.kadın doktor parmağıyla muayene etti ona engel olmadım canım acıdı her nedense ama muayeneye engel bir durum oluşturmadı.kızlık zarım yarı yarıya yırtılmıştı bu nedenle hala biraz zorlanıyor olabilirsiniz ama büyük olasılıkla vajinismus dedi.moralim tamamen çöktü.yıllarca düzelmeyeceğimi asla çocuğum olmayacağını eşimin; ki anlayışı ve sabrıyla takdiri hakkeden biridir;beni boşayacağını ya da aldatacağını düşündüm.eşim benim kadar karamsar değildi Allah'tan.sabredicez yavaş yavaş alışıcaz en azından fizyolojik hiçbir sorun yokmuş ki bu çok iyi dedi.beni hep en iyi şekilde hazırlamaya çalıştı,ümitsizliğe kapılmama izin vermedi.zaman zaman zorlamaktan onun canı yandığı oldu ama ses etmedi.ben sorunun psikolojik olduğuna ikna olmaya çalıştıktan sonra sabırla her gün denedik. kayganlaştırıcı olarak badem yağı kullandık ama mantar sorunum hiç bitmedi tavsiye etmem,bu da kuruluğa ve zorlanmaya sebep oluyormuş.ben her seferinde bıçak saplanıyormuş ya da ateş basıyorlarmış gibi acıyor diyordum ağlıyordum ama eşim sabrediyordu.onun parmağıyla alıştırma işini çok uzun sürdürmedik ilişkiyi olması gerektiği biçimde yapmaya çalıştık hep; sadece pozisyon değiştirerek.kendi parmağımı ya da farklı cisimleri de pek denedim denemez.vajina zamanla açılıyor olsa gerek ki ben yavaş yavaş eşimin daha fazlası ile girmesine alışmaya başladım.canımın çok acıdığı,kanadığı, ağladığım kendimi zorladığım çok oldu.gün boyunca başka hiçbir şeye odaklanamıyordum,ne yapmam lazım,neyi yanlış yapıyoruz diye.ama yavaş yavaş gevşemeye ve alışmaya başladım. biz ilerleme kaydettikçe moralim de düzeldi ve sonunda normale döndük.belimin altına hala yastık kullanıyorum çok faydasını gördüm,artık tükürük bile kayganlaştırıcı olarak yetebilir.belki de ilk zamanlarda da vajinamın içinde yara vardı, o yüzden de kasıyordum bilemiyorum.siz de vajina içinde yara,siğil bir şey var mı mutlaka öğrenin.birlikteliğimiz normale döndükten bir iki ay sonrasında hamile kaldım zaten istiyorduk da. şu anda dört aylık hamileyim:)önerim şu.ne kadar korkuyor olursanız olun önce iyi bir jinekoloğa gidin ve gerçekten sağlıklı ve fizyolojik açıdan normal olduğunuzu onun ağzından duyun.eşinizle denemek istediğinizde ılık bir duş alın hem gevşemenize yardımcı olur hem de vücudunuzu temiz hissetmemekle ilgili kaygı hissetmezsiniz çünkü bu bile kaygı yaratabilir.sakin olmak için bir müddet sadece yan yana uzanın gevşeyin masaj yapın sonra önsevişme ile hazırlanın.iş tam o aşamaya geldiğinde kurbanlık koyun gibi hissetmeyi unutun ve eşinizle ne kadar mutlu olacağınıza odaklanın. çok sevdiğiniz bir yemeği yemeye hazırlanmak gibi.her gün biraz daha ileriye taşımaya çalışın.ilerleme kaydettikçe zaten kolaylaşacak.unutmayın bir bebek yemek yemeyi öğrenene kadar kaşığı defalarca burnuna götürüyor,üstüne başına eline yüzüne bulaştırıyor ama sonunda başarıyor bu da onun gibi birşey işte.bizim kadınlar olarak alışmaya ihtiyacımız var çünkü eşlerimizin geçmişte deneyimleri olsa da genellikle kız olan biriyle değil.onlar bu konuda acemi ve o yüzden bu kadar aceleci ya da heyecanlı. biz büsbütün acemiyiz ve başlarda biraz panik olmamız normal.mesajım çok uzun oldu kusura bakmayın,Allah yardımcınız olsun,hepinizi eşleriyle her açıdan mutlu kılsın,sağlıklı bebeklere de kavuştursun.Kısa sürede eşinden başka kimseyle paylaşmadan bu sıkıntıyı yenmeyi başarmış biri olarak sizi anlıyorum,yalnız olmadığınızı bilin; dualarım sizinle,inşaallah bayramınız bayram tadında geçer

Bak Tatlım Bütün Bunları Yazmışsınn. Madem Böylee Bişey Varr Nedenn Çevremdee Bepanthen Kullanıpta hamile kalanlar ve doğuranlar var anlayamadımmm.

beray, zealea bilimsel şeyleri yazmış, sen hangi bilimsel veriye dayanıyorsun söyler misin? yazının başını göremedim ama insanları yanlış yönlendirmeyelim. su bazlı jeller dışında hiçbir şey vajina için uygun değil. defalarca söyledik, uyardık. ama inatla yok bepanten yok vazelin olmadı bebe yağı havada uçuşuyor. sende ya da başkalarında zararlı olmadı diye herkeste öyle olacak değil. herkesin yapısı farklı. herkese "etrafta böyle oldu, e o zaman bu doğrudur" diyerek yardımcı olmak hiç doğru olmaz. etrafta "evlenince canın çok yancak, hastanelik olabilirsin, bikaç gün yürüyemezsin vb." diyenler de var, onlara da mı inanalım o zaman hıııı??? inanınca noluyor biliyorsun, yazdıklarımıza dikkat. uyaranlara da biraz saygı lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…