- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #126.601
Arkadaşlar hepinize rica ediyorum tartışmalarınızı özel mesajla yapın. Burada biz insanların vajinismusu yenmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Aranızdaki kişisel anlaşmazlıklarla topiği meşgul etmeyin. Bana da lütfen kırılmayın empati yapın. Vajinismusu çözmek için bu topiğe girip sadece sizin yazdıklarınızı gören arkadaşlar ne düşünür? Belki de bu tartışmalar yüzünden topik kapatılabilir. Lütfen özel mesajla halledin sorunlarınızı.
benide ekleyebilirsiniz kk sayesınde yenenler lıstesıne .bıttı sonunda bu ıskence cokk tesekkur ederım bana yardımcı olanlara .saat 20,00 itibariyle vaji li değilim artık.çok mutluyum .inş. herkes kurtulur .Allah yardımcımız olsun ....
arkadaşlar özelden mesaj atamıyorum.ortam boş diye yazıyorum:))pre seed dışında su bazlı olup bebeğe engel teşkil etmeyen ne var arkadaşlar pre seed 130 lira,bebekten kıymetli deği ama,indirimli siteler felan 99 liraya ama bu 40gr.sürekilik için biraz tuzluya gelicek.... diğerleri de okey ve durex gibi onlardada bebek için engel teşkil eden şeyler var...yeni daha yeni sayılır ve çocuk olmasına engel olmadan kayganlaştırıcıya ihtiyaç var hala...çocuk istiyorum ama yeni olduğum için de rahat hareket etmek adına da bi kayganlaştırıcıya...
yaa su kayganlastırıcıları amma cok sorun ettınız bana jınekolog bebek yağı yada ultrsn jelı kullanabılırsn dedı ztn her zmn kullanmayada gerek kalmıyr bence cok fazla ıncelıyrsn canım ona kaldımı kullandıgın herseyın ıcındde paraben var buda kansere neden oluyr kullandıgın herseyın ıcerıgıne bır bak derım ve bu kdr ınce eleyıp sık dokuma astıysan bence rahatlamanın tadını cıkar :) ayrıca okudugum bır kıtaptada dr cem kece aynı ssekılde bebek yagını tavsıye etmıstı
canımm ben de bebek yağıyla yendim...evlenirkende hani sölerler ya:))ama çocuk olunca konu; bi bakiim dedim bide hani vajina hassas yer diyee bi soru sordum o arkadaşda kendi kullandığı şeyi söyledi..ortalık bi anda karıştı ...bebek yağı ve ultrason jeli hatta yıllardır anneler vazelin kullanır felan ama yinede yaş da çok erken olmadığı için ihtimale bırakmak istemediğim içinçocuk mevzuunu evlenelide 13 ay olduu tabi araştırdım...bak sana dr. bile önermiş bizde bundan bahsettik hani bunlar bizzat denenen kimisine dr.un tavsiye ettiği şeyler ama inandıramadık...meşkul etmemek adına konuşma bitti..
Konuyu sessiz sessiz okuyan, egzersiz yapmaya bir türlü cesaret edemeyen hanımlar. Haydi bir cesaret sende taşın altına koy elini, inadına inadına yen bu vajiyiiiiiiÜye olun, soru sorun, egzersize başlayın ve bizim gibi yenin haydi bakalım haydiiiii
bende uc aylık evlıyım... Ilk gecemızde anladım vajınusmus oldugumu kastm kendımı ve tıtreme oldu.. Burda yapılan paylasımları okudum cok okudum hatta her gece okuorum bırseyler ogrenmeye anlamaya calısıorum. Dus alırken parmamı oraya sokmak ıstedım ve ıcerıye dogru gıttını hıssettım sasırdm da. sonra parmagımı cekıp tekrar denemek ıstedım ama bu ssefer olmadı.. Daha da denemedım. Jınekolaga gıdıp muayene oldm hala kızlık zarım bozulmamıs. Parmak egzersızı ıle kızlık zarı bozulurmu parmagın ne kadarını sokmak gerekıo.. Esım cok anlayıslı ama ben kafayı yemek uzereyım...
yok bn senı rahatlatmak ıcın söyledım demekkı aynı dnmlerde evlenmısız bnmde 13 ay oldu bnmde yaklasık 8 ay surdu vajıyı asmam dedıgın gıbı bende bebek yagı kullanıyrdm :)
canım öncelikle ne mutlu sanaki 3. ayında burayı keşfetmişsin keşke bende ozamanlar bulsaydımm...şanslısın...parmak egzersiziyle yada aparatla hiçbir bozmaz..vajina esnek bi yapıya sahip eşle birliktelik esnasında kasılmalar nedeniyle gelen kanımsı pembelikte kızlık zarı patlaması çatmalası felan die saçma tabirlerle anlatılır..halbuki kızlık zarı esner oval bi yapı ve esner eğer darsa biraz pembemsi bi kan gelir oda damarlarla alakalı..onun dışında kızlık zarı bozulması denende bu...ben 10 cm e kadar denedim hiç kan gelmedi eşle denedğimizdede birlikteliği yine kan gelmedi çünkü küçük bi aparattan başlayarak alıştırdım vajiyi azar azar genişlemiş oldu zorlanmadan yani..
parmağını önce bir boğum sonra iki boğum sonra tamamını alabilirsin...senin cesaretine kalmışş...istersen ilk denemende hepsini sok...zaten kayıp gidiyo anlamıyosun bile..daha sonra iki parmak denemesi var yani işaret parmağıyla orta parmağı birarada al...sonra ister eşili çalış bir ve iki parmak istersen aparat yap kendine mesela bi rimeli al sonra onu cm cm kalınlaştırarak dene ben öyle yaptım sen nasıl rahat edeceksen onu dene...bol bol kayganlaştıcı sürmeyi kesinlikle unutma ve bunları yapmadan önce bacaklarını iyice açıp ıkın çünkü ıkındıkça vajinan genişliyo...derin nefes al verirken ıkın ve ilerlet ne ile deniyosan onu popo yönünde yani aşağıya doğru ilerlet...bide prezerv. geçirmeyi unutma bunlara..iyi geceler..
tesekkurederım bılgılendırdıgın ıcın canım.. Cesaretımı topladıgım an egzersızlere baslıcam cok ıstıorum bıtsın bu ıskence evet erken baslangıc yaptm ama ya yenemessem dıe endıselenıorumcanım öncelikle ne mutlu sanaki 3. ayında burayı keşfetmişsin keşke bende ozamanlar bulsaydımm...şanslısın...parmak egzersiziyle yada aparatla hiçbir bozmaz..vajina esnek bi yapıya sahip eşle birliktelik esnasında kasılmalar nedeniyle gelen kanımsı pembelikte kızlık zarı patlaması çatmalası felan die saçma tabirlerle anlatılır..halbuki kızlık zarı esner oval bi yapı ve esner eğer darsa biraz pembemsi bi kan gelir oda damarlarla alakalı..onun dışında kızlık zarı bozulması denende bu...ben 10 cm e kadar denedim hiç kan gelmedi eşle denedğimizdede birlikteliği yine kan gelmedi çünkü küçük bi aparattan başlayarak alıştırdım vajiyi azar azar genişlemiş oldu zorlanmadan yani..
parmağını önce bir boğum sonra iki boğum sonra tamamını alabilirsin...senin cesaretine kalmışş...istersen ilk denemende hepsini sok...zaten kayıp gidiyo anlamıyosun bile..daha sonra iki parmak denemesi var yani işaret parmağıyla orta parmağı birarada al...sonra ister eşili çalış bir ve iki parmak istersen aparat yap kendine mesela bi rimeli al sonra onu cm cm kalınlaştırarak dene ben öyle yaptım sen nasıl rahat edeceksen onu dene...bol bol kayganlaştıcı sürmeyi kesinlikle unutma ve bunları yapmadan önce bacaklarını iyice açıp ıkın çünkü ıkındıkça vajinan genişliyo...derin nefes al verirken ıkın ve ilerlet ne ile deniyosan onu popo yönünde yani aşağıya doğru ilerlet...bide prezerv. geçirmeyi unutma bunlara..iyi geceler..
6 ay önce bu forum sayesinde vajinismusu yendim. 6 yil yasadim bu sorunu. Nisan ayindan beri aktifce buradayim, ve bana verileni kendimce baskalarina vermeye calistim.
Tarzim malesef mic mic, kusum böcegim degil. Hicbir zaman böyle yazmadim.
Tip doktoru degilim, ama akademik ünvan olarak bir kac ay icinde sela’ya yetisip doktor ünvanimi almaya hazirlaniyorum. Bunu söylememin sebebi metod, bilim ve akademik arastirmalarin, bagimli ve bagimsiz degiskeni dahi belli olmayan, sadece kulak duyumu bilgilere (ve bilgisizliklere) dayali bir tanidigim versiyonlu hikayelere zerre deger vermedigimi belirtmek ve verilmesine de bulundugum ortamda engel olmanin biraz da mesleki görevden kaynaklaniyor oldugunu anlayisiniza sunmak. Neticede bilimkadiniyiz, bu bizim ayni zamanda hayata bakisimiz. Arastirmakla, sorgulamakla geciniyoruz.
6. ayimda asi, test, jinekolojik muayene vb.lerimi tamamlamis oldugum icin artik bebek planliyorum (mesaj vermeden duramiyorum). 31’e merdiven dayadim. Sahsen hala jele muhtacim. Gerek yasim, gerek fizyolojik sebepler dolayisiyla pimpirikleniyorum. Calistigim üniversite dolayisiyla akademik makalalere erisimim baskasina göre daha kolay oldugu icin de belki bir kisminiza göre daha fazla arastirma yapmis olabilirim. Özellikle konuyu verisiz tartisan kisiye göre bunun böyle olduguna eminim. Süphe duyulursa da hakemli dergilerde yayinlamis makalelerin referanslari verebilirim. Ayni referanslari o sahistan, ya da zarari yok diyen doktorlardan da istemenizi tavsiye ederim. Jinekolojinin ve ürolojinin de uzmanliklari var…, bu konuda da sperm ve üreme üzerinde ihtisasi olanlara danismaniz gerekir. Benim doktorum pre-seed disinda baska birsey önermedi.
„Kesinlikle“ kelimesini kullanabilmek icin elinizde genis bir örnekleme nüfusunun olmasi gerekir ve bunlarin degiskenlerinin sabitlenmis olmasi zorunludur. (Kesinlike engel degil diye baslayan yazismayi lütfen inkar etmesin kimse) Eger idda edildigi gibi düsmanca bir tavir icinde olsaydim, olayi kisisellestirip, öneri yapilan cümleyi alintilar, dalga gecerek yazardim. Asil sen „bak bunlari yazmissin“ diye cümleye baslayarak… Önce de fantastik derlemeler vardi, gayet kibarca rencide etmeden ve alintilamadan düsüncemi ifade ettim.
Bu geceye kadar da seviyemi korumaya calistim ama… bizlere „doktor olsaydiniz, burada harcaniyorsaniz“ diyen birinin bir süre önce vajinismus „hasta“larinia kocluk yapalim fikrini öneren kisi olmasi beni bile cigrimdan cikardi. Doktorculuk oynayanlar karismis :// Saka gibi.
Vefa borcumu ödedigimi düsünüyorum. Umuut’un, facar’in, BenimHalaaaBirUmudumVarr’in ve ileride dilatör ulastiracagimiz baska arkadaslarin halayini cekmek icin bu topic’e dönecegim.
Bu yüzden gitmeden yenip hamilelik planlayanlardan google’a sadece „benzalkonium chloride spermicide“ (sperm öldürücü) yazmalarini istiyorum. Hamilelik icin 6 gün altin gün degerinde, ve basari oraniniz aylik hersey yolundaysa sadece %20. Bu orani icinde sperm öldürücü etkisi olan bir anti-septikle düsürmeyin diye uyardigimiz icin affedin. % 0.002 lik ya da %19 luk oranlarla yola koyulup üzülmeyin istedik. "Bilmiyordum, ögrendim" demek de bir erdemdir. Ben elmayla armut nasil karisir bilmiyordum, ögrendim.
Hepinize kolay gelsin… baska topiclerde karsilasiriz.
tesekkurederım bılgılendırdıgın ıcın canım.. Cesaretımı topladıgım an egzersızlere baslıcam cok ıstıorum bıtsın bu ıskence evet erken baslangıc yaptm ama ya yenemessem dıe endıselenıorum
benide ekleyebilirsiniz kk sayesınde yenenler lıstesıne .bıttı sonunda bu ıskence cokk tesekkur ederım bana yardımcı olanlara .saat 20,00 itibariyle vaji li değilim artık.çok mutluyum .inş. herkes kurtulur .Allah yardımcımız olsun ....
maşallah ya ne yendim diyen arkadaşları duyuyoruz artık ay darısı bizlere inş. hayırlı uğurlu olsunn Allah daim etsin canım
Slm arkadaşlar bieşeysorucaktm daha önce kulakpamuğunu defalarca sokmuştum.dün serçe parmağa geçicektik sanırm onun vermiş olduğu stresle kulak çöpünü bile sokamadm haliyle parmak egzersizlerini yapamadım.deli olucam ya insan defalarca yaptığı şeyi yapamaz mı.napmam gerekiyo.. kafayı yicem 3.5 senedir.sırf bunların üstünegidebileyim diyee işi bıraktımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?