- 28 Ekim 2012
- 669
- 5
- 118
- 34
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #127.121
inşaallah bizde herkes gibi kurtuluruz 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım aynı durumdayız sanırım ben elimi değmeye korkuyorum psikiyatri de kegel egzersizi verdi yapamadım için parmak egzersizlerini onu da bıraktım kötü durumdayım artık gecem gündüzüm vajinismus oldu![]()
Canım ben üstte yapabildim emla krem ile...
Bence biran önce kullanmaya başla inan bana daha kolay olacak. Hissetmediğin için kasılmayacaksın...
Ve üstte olmak daha kolay çünkü kontrol sende. Tutturamamanın nedeni yönünü kestirememen, vajina popoya doğru uzanıyor yani girişten aşağı doğru yönü...
Ben çok fazla egzersiz yapmadım önce beyinde bitirdim...
Emla krem ile denemeler yaptık ve ben üstteyken oldu...
didlle aramıza hoşgeldin. ilk mesajını gözlerim dolarak okudum, hepimiz o süreçleri yaşadık. ama bizim sorunumuz hiç giriş olmamasıydı. senin arada bir de olsa giriş yapabiliyor olman vajinismusla karıştırılan disparoni hastalığı olabilir. yani ağrılı cinsel ilişki. bu konuda doktora danışmış mıydın hiç? yazında bahsetmiş miydin hatırlayamadım ama arada bir de olsa giriş oluyorsa belki fiziksel olarak başka bir sorun vardır. egzersizde sorun yaşamaman çok iyi, yönü doğru ayarlıyorsanız kasmadığın sürece ilişkide acı olmaz. bence doktora danışmanda fayda var. yönden dolayı acı oluyorsa vajinanın yönü aşağı doğru, egzersizde bunu bulmuş olman lazım. eğer altta deniyorsan, ayaklarını yere basıp ayağından güç alarak biraz poponu kaldır. giriş daha kolay olacaktır. ayağından güç alarak kaldır, poponu kasma.
kegel egzersizi vajina kaslarını kasıp gevşetmeye deniyor. bu kasların hangilerini olduğunu bulmak için idrarın geldiğinde wcde yaparken durdur, durdurmayı sağlayan kaslar pelvik taban kasları oluyor. o kasları ilişkide de kastığımız için vajinismus oluyoruz. wcde kaslarını öğrendikten sonra hep durdur bırak durdur bırak, alışırsın. sonra istediğin yerde bu egzersizi yapabilirsin. evde otururken, başka işler yaparken hep kas bırak. bu şekilde o kaslar eğitilir ve ilişkide de rahat bırakmayı öğrenirsin. soruların olursa, içini dök. hepimiz senin anlattığın süreçleri yaşadık eşlerimizle. yalnız değilsin.
kızlar korkunuzu anlıyorum hepimizde aynı korku wardı.. benim ağlamadığım gün yoktu ama sadece 1 hafta parmak egzersizleri sayesinde kurtuldum 3 ay önce... yendiğimde 1 yıllık ewliydim... o günlerime yanıp durdum... o yüzden psikolojinizi bozmadan yapmaya çalışın...elbetteki bi kaç denemede olmayacak..we sanki hiç olmayacak duygusu hissedeceksiniz ama bi nefes bi bakmışsın ilk parmak girmiş...Allah hepinizin yardımcısı olsun...
En basta takıldım daha sadece açabildim parmağımı sokmaya çalıştım ama yapamadım birde cok teşekkür ederim cokk;((
inşaallah bizde herkes gibi kurtuluruz![]()
Merhaba canım,doktora da gitmisin bak bşey yok demiş.için rahat olsun.o gördüğün zardır muhtemelen.Pnik yapma.bide herkesin vajina yapısı farklı olabilir.doktor ilişkiye engel bişey yok dediyse eğer sorun psikolojik.Lütfen parmak egerszi yapmaya çalış parmaklarını sokmayı başardıkça moralinde düzelecek.parmağına biraz ansKizlarrrrrrrrrrr acillllll yardimmmmmm istiyorummmmmmmm...ben ilk kez vajinama baktimmmmmmmm ayna tuttum hatta ışıkta tuttum ve ilk kez gördümmmmmm kızlar ikindim ve resmen açıldı ama icinde et gibi bise var gibi bı yer açılıyor orda başka bişey var gibiiiii Dr gitmiştim biliyorsunuz hiçbir sorun yok demişti ya parmak egzersizi yapım dedim ama cesaret edemedimmmm cok korktummmmmmmmm yaaaaaaaaaa lütfen yardimmmmmm;(((((( yine panikledimmmmm;(;((43:
canım kendını sıkma kasma yonunu bulamadıgın ıcın yada sen cesaret edemedıgın ıcın girmiyodur parmağın.jel kullanıyomusun
Seiss canimm ben çoğunlukla buradayım reglim yeni bitti birbirimize destek olalım birbirimizden güç alalım yardım edelim ve bizde bunu yenelim burada herkez bizim gibiydi bizde başarabiliriz inşallahh ;( az önce esim aradığında agliyordum cok üzüldü bide kızdı birlikte asicaz üzülme parmak falan daha zordur dedi beni bekle tekrar tekrar denicezzzz dedi ama ben yinede esime solemeden yinede bu egzersizleri yapmaya çalışicam
artık bende hep burda olcam :) ya kimseye derdimi söyleyip anlatamıyorum saolsun eşim anlayışlı denemek istedimiz de ben başarısız oluyorum artık eşim denemek bile istemiyo o böyle olunca ben daha kötü oluyorum ben biraz korkağımdır ondan da oluyo parmak egzersizi yapamıyorum doktora gttim hiç bi sorunun yok dedi çok karar veriyorum yapcam bitecek diye ama bacaklarımı acınca kasılıp titremeye baslıyorum sonra esim istemiyo oyle olunca..
Evet helde kullanıyorum okeyin sıcaklık veren bı jeli var cok iyi ama hafif yakiyo ama yinede memnunum ama parmağımı sokmaya cesaret edemedim ben;((
arkadaşım korkacak hiç bir şey yok ordan çocuk çıkabiliyor biliyorsun demi... parmakta biraz korktuysan ilk 1 tane kulak çöpüyle dene... onun olduğunu görünce cesaret bulacaksın zaten kendinde... bu kadar insan yaptıysa merak etme sende yaparsın... adınıda o listeye yazdırırsın...
Buraya yazarken bile bacaklarımın kasildigini hissedebiliyorum;( yazdıkların benimde yaşadıklarım esim cok anlayışı ama o bile bir sure bana dokunmamıştı bile iliski istemiyordu dememiyorduk bile nasil bukadar cok zaman gecti onu bile anlamadım;(( bende canıma cok tezim ve korkağım hemde biraz degil uzun zamandır arkadaslar burdan yardımcı oluyorlar ben uzun zamandır okuyorum yazıyorum ama İnan ilk kez bugün bakabildim.burda seninle birbirimize destek olalım birlikte başaralım kasım gelini olalımbirbirimizden güç alıp başaralım olurmuu neler yaptığımızı nekadar ilerlediğimizi yazalım ben seni arkadas listemde ekledim simdiiii sıra bizde tuhaf bı güç geldi bunları yazarken bile
))
Buraya yazarken bile bacaklarımın kasildigini hissedebiliyorum;( yazdıkların benimde yaşadıklarım esim cok anlayışı ama o bile bir sure bana dokunmamıştı bile iliski istemiyordu dememiyorduk bile nasil bukadar cok zaman gecti onu bile anlamadım;(( bende canıma cok tezim ve korkağım hemde biraz degil uzun zamandır arkadaslar burdan yardımcı oluyorlar ben uzun zamandır okuyorum yazıyorum ama İnan ilk kez bugün bakabildim.burda seninle birbirimize destek olalım birlikte başaralım kasım gelini olalımbirbirimizden güç alıp başaralım olurmuu neler yaptığımızı nekadar ilerlediğimizi yazalım ben seni arkadas listemde ekledim simdiiii sıra bizde tuhaf bı güç geldi bunları yazarken bile
))
merhaba arkadaşlar kasım da 1 sene olacak evleneli ama vajinismusum jinekoloğa da gittim psikiyatriye de gittim olmadı olmuyo da bana lütfen yardımcı olun benim gibi bir çok ark var
kegel egzersizini tavsiye ediyosunuz fakat ben parmak egzersizini yapamıyorum psikiyatriye gitmeyi de bu yüzden bıraktım parmak egzersizini yapamadığım için![]()
:) insan kendini anlayan birilerini istiyo.. ben iğneden korkuyorum hemde çok fazla bayılıyorum ben jınekologa nasıl gıttım nasıl muayene oldum bilmiyorum evlilik yıldönümümüze kadar bunu asmam lazım :) evlendim gece hiç aklıma gelmezdi böyle bişi yaşayacağım vajinismus ne onu bile bilmiyordum :)
:) insan kendini anlayan birilerini istiyo.. ben iğneden korkuyorum hemde çok fazla bayılıyorum ben jınekologa nasıl gıttım nasıl muayene oldum bilmiyorum evlilik yıldönümümüze kadar bunu asmam lazım :) evlendim gece hiç aklıma gelmezdi böyle bişi yaşayacağım vajinismus ne onu bile bilmiyordum :)