Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

BÜTÜN KIZLAR OKUSUN !!!!!!!!!!!
niye zararlı ki yaa ben hep sabunla yıkıyrum zeytnyagı mantar falan yapar diye :) hem tazykli suyun n e zararı var ki anlamadım?

araştırmalara göre Türkiye’de 18 yaş üstü kadınların yarısından fazlasının döl yolu yıkama alışkanlığı var - Bu gelenek anne ve diğer büyüklerden öğrenilerek nesilden nesile aktarılıyor
- Bu geleneğin amacı; hamileliği önlemek, akıntı, rahatsızlık ve koku gidermek .
- Hangi amaçla yıkanır ise yıkansın döl yolunun yıkanması hem amacına hizmet etmiyor hem de üreme organları iltihabından dış gebeliğe ve hatta kansere kadar varan çok ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.
Türkiye ve benzeri ülkelerde döl yolunu yıkama alışkanlığı çok yaygın. Araştırmalarımız, Türkiye’deki 18 yaş üstü kadınların % 50- 60 kadarının çok sık aralıklarla döl yolunu yıkadığını gösteriyor. Bu gelenek anne ve diğer büyüklerden öğreniliyor, böylece nesilden nesile aktarılarak varlığını sürdürüyor
Döl yolunu yıkayanların büyük çoğunluğu yıkamada yalnızca basınçlı veya basınçsız su, ya da sabun ve su kullanıyor. Çok az bir kısmı ise, bu amaçla satılan içine çeşitli kimyasallar ve parfüm katılmış olan hazır çözeltileri kullanıyorlar.
Kadınlar genellikle cinsel birleşmeden sonra, ban­yo veya boy abdesti sırasında, adet görme sonrasında,bazı cinsel organ şikayetleri olduğunda veya tuvalet sonrasında cinsel organlarını yıkıyorlar. Yıkamaya gerekçe olarak birçok neden ileri sürülüyor. Bunların başında cinsel ilişkiden sonra temizlenmek, hamile kalmamak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak geliyor. Bunların hepsi yanlış bilgilenmeye dayanıyor. Çünkü döl yolunu yıkamak bu amaçların hiçbirine hizmet etmiyor. Aksine döl yolunu yıkamak birçok sağlık sorununa neden oluyor.

Döl yatağı yıkamanın diğer nedenlerinden biri de döl yolu akıntılardan ve kokularından arınmak. Bu da çok zararlı bir yıkama zamanı ve gerekçesi. Çünkü döl yolu akıntısı ya da kötü koku var ise, burada iltihap var demektir bu durumda döl yolunu yıkanmak daha da sakıncalıdır. İltahabı yayar ve ağırlaştırır. Bu durumda döl yatağını yıkamaktan çare ummak yerine gecikmeden mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Döl yolu temizliği amacı ile satılan eriyikler hekim önerisi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Döl yolunu temizlemenin en güvenli yolu onun kendi kendini temizlemesine fırsat verilmesidir.
Hangi amaçla olur ise olsun döl yolunun su veya başka bir sıvı ile yıkanması döl yolunun kimyasal yapı ve dengesini bozuyor. Döl yolunun kimyasal yapısı ise bulaşıcı hastalıklar açısından son derece önemlidir. Bu yapı bozululur ve döl yolunun kendi kendini koruma meknizması bozulmuş oluyor. Buna ilaveten döl yolu yıkama sırasında buraya mikrop taşınmış oluyor. Bu iki faktör birleşince döl yolunun iltihaplanması kolaylaşmış hatta kaçınılmaz oluyor. Bu iltihap rahim ağzı ve içine hatta tüplere ulaşarak çok ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor. Tüm araştırmalar sık sık veya düzenli olarak döl yolunu yıkayan kadınlarda üreme organları iltihaplarının %70-80 oranında daha sık görüldüğünü gösteriyor. Düzenli. Bu enfeksiyonlar zamanında tedavi edilmez ise hayati tehlike yaratabiliyor ve kısırlığa neden olabiliyor.
Döl yolunu yıkamanın sakıncası saadece enfeksiyon ya da istemsiz gebelik ile de sınırlı değil. Döl yolunu uzun yıllar ve sık sık yıkayanlarda rahim ağzı(serviks) kanseri oluşumunun daha sık olduğu biliniyor. Bu nedenle de kadınlar her ne nedenle olursa olsun döl yataklarını yıkamamalıdırlar.(alıntı)

hani bazen arkadaşlar yazıyordu ya işte yağ kullandım şöyle oldu akıntı arttı kaşıntı oldu sızlama oldu falan, bende şaşırıyordum neden bende olmadı diye sonra aklıma geldi acaba sabunla falan temizliyorlar mı diye. aman dikkat

Son düzenleme:
parmak denemesine başlamıştım, eşimle de parmak denemesi yapıyorduk. hatta p. denemesinde biraz da girmişti, acı hissedince çekmiştim kendimi. sonra araya ramazan girdi, kayınvalidemlere gittik, annemlere gittik tatil derken ara verdik denemelere. şimdi kesin çözüm olsun diye kremi kullanalım diyoruz da emin de değilim işte bir yan etkisi olurmu diye. birde kas gevşetici haplar felan da var. bir yan etkisi olurmu acaba diye çekiniyorum açıkcası kullanmaktan. kullananlar bana yardımcı olablirse çok sevinirim. krem de vajina girişine uygulanıyor zaten kutusunun içinde de detaylı anlatıyor nasıl kullanılacağını.

Bende kullancam kullananarem birsey olmuor diye aciyi kesior o ilk giristeki igne gibi aci olan aciyi daha Radar oluon Ben arastirdim yokmus Sarari nasil nekadar icine surulcek Benim almanca yazior Öle icine yazmior

Popo yönünde ittirmeye çalıştık aslında, hatta hareket de etmeye çalıştık yönü ayarlayabilmek için ama ben kasıyorum hala yanma hissini hissedince panikliyorum. Çıkmıyo içimden ama öyle olsa da. Durup bekliyoruz. Bakalım yine deneyeceğiz inşallah bugün. Dua bekliyorum kızlar. Adet olmadan 1 hafta içinde bitse bu iş artık ne iyi olur...

üstte denemiyorsanız birde üstte deneyin derim biraz öne eğilerek sanki o şekilde daha rahat yön bulunuyor.inşallah başarırsın biran önce Allah yardımcın olsun canım.

tavsiyelerin için sağol canım benimki zaten acıyacak korkusuydu o yüzden bıraktım yoksa acı hissi olmadı p.başını alabildim baskı hissettim bugün dişimi sıkıp acısa da dayanıcam eşime güzel bi evlilik yıldönümü hediyesi vericem inşallah :16:

yağı fazla sür biraz kayar ama sen afedersin tutarak denersen birkaç kez kaysada pes etmezsen aşarsın bu durumu. hadi hayırlısı inşallah

parmak denemesine başlamıştım, eşimle de parmak denemesi yapıyorduk. hatta p. denemesinde biraz da girmişti, acı hissedince çekmiştim kendimi. sonra araya ramazan girdi, kayınvalidemlere gittik, annemlere gittik tatil derken ara verdik denemelere. şimdi kesin çözüm olsun diye kremi kullanalım diyoruz da emin de değilim işte bir yan etkisi olurmu diye. birde kas gevşetici haplar felan da var. bir yan etkisi olurmu acaba diye çekiniyorum açıkcası kullanmaktan. kullananlar bana yardımcı olablirse çok sevinirim. krem de vajina girişine uygulanıyor zaten kutusunun içinde de detaylı anlatıyor nasıl kullanılacağını.

emla krem ne için kullanılyor nasl bir etkisi var

kızlarrr oldu sanırım:) egzersizimin 10. gününde aparat ebatının da 8 cnm liğinde eş denemesinde başardık çok şükür:) bolca kendime ve eşime zeytinyağı sürdük.... ha kolay alabildim mi hayır eş denemesinde 6 sefer başı girdi birazı girdi ama azmettim hepsini o gece almak istedeim ve tamamını 6. da alabildim çok şükür... pozisyon olarak ise burda bahsedilen şekilde çok rahattım bn alttayken de denedik girdi ama canım felaket yandı üst pozisyonda çok rahattım birz içimde de beklettik.... zar yırtılmadı hala duruyor daha sonra yırtılır mı bilmem ama şu an hiç zarar görmedi kan da gelmedi... bu arada aparatta 8 cnm e henüz alışmamıstım ancak avesra, kkaderim sağolun sizlerin tavsiyeleriyle de eş denemesi yaptık ve başardık çk şüükür... rabbim bu derdi kimseye vermesin bzm de 1.5 yılımız gitti... yapamayan tüm arkadaşlar zaman kaybetmeden egzersize başlayın... bn de en başında elimi bile değdirememiştim... zar için de operasyon diyen doktor da oldu ama bu site den de burda iyi niyetli arkadaşlardan da Allah razı olsun... zaman oldu burdaki başaırı hikayelerini okuyarak gaza gelip hiç istek yokken egzersiz yaptım ve sonu mutluluk:))) devamı da gelir inş:):) herkese kolay gelsin... yardımcı olabileceğim bir şey olursa sorabilirsinz arkadaşlar

canım benim gözün aydın çok sevindim.darısı diğer arkadaşlara olsun inşallah.

yalnız kaderim teyzesı sana sımdı cok kızdıııı 54 mm değılım buyudum dıo 6 cm olmus:):) ıns allah kucağıma almayı nasıp etsınde hersyeını goruruz ısteyen herkese allah nasıp etsın:emir_bebek:

aaa kuzum benim suçum değil annen yazmış oraya 54 mm baştan popoya diye :1:ben annenin yalancısıyım kuzucum , ama dur anneyi kötülemeyelim, çocuk düşman olmasın nede olsa annesi :1:

Bende kullancam kullananarem birsey olmuor diye aciyi kesior o ilk giristeki igne gibi aci olan aciyi daha Radar oluon Ben arastirdim yokmus Sarari nasil nekadar icine surulcek Benim almanca yazior Öle icine yazmior[/QU

Benim aldığım kremde 5 tane tüp var. Anestezik krem olduğu için çeşitli dozlarda anlatmış kullanımını. Ama bizim işlem için bir tüpün yarısından biraz daha azı yeterli olur sanırım. Vajinaya sürüyorsun biraz da içine doğru. Kutunun içinden çıkan bant gibi birşey var onu yapıştırıp havayla temasını kesiyorsun. Bu şekilde ne kadar bekleneceğini tam bilmiyorum ama sanırım 6-7 dakika yeterli olur.Açar açmaz da başlanması gerekiyor denemelere. Böyle işte okuudğumda anladığım bu. Kullanan biri olsa ondan tavsiye alsak çok iyi olurdu yaa :(

arkadaşlar merhaba. ben daha öncede yazmıştım ama egzersizlere ara verdiğimiz için hala devam ediyor sorunumuz malesef:( bugün emla kremi, kas gevşetici, rahatlatıcı sprey ve kayganlaştırıcı jeli aldık. onlarla denemeye karar verdik. yenen arkadaşlardan tavsiye alabilirsem çok iyi olur. çünkü emin değilim kullanıp kullanmama konusunda. bana yardımcı olabilir misiniz? ne yapsak acaba kullansak mı yoksa egzersizleri yapıp mı denesek?

eğer sen denediğinde olurda olumsuz olursa ben yine moralimi bozmam egzersizime devam ederim diyorsan tamam ,hatta olursa da süper olur kestirmeden kurtulursun inşallah. ama uyuşturmaya falan bana kalırsan gerek yok arkadaşım, ama kullanan arkadaşlar varsa işe yaradı mı yaramadı mı yazsınlar.ben yağı bol sürdüm hiçbirşey sürmedim onun dışında zaten vajina içine de güzelce sürersen acı hissetmiyosun.

Son düzenleme:
Bende kullancam kullananarem birsey olmuor diye aciyi kesior o ilk giristeki igne gibi aci olan aciyi daha Radar oluon Ben arastirdim yokmus Sarari nasil nekadar icine surulcek Benim almanca yazior Öle icine yazmior[/QU

Benim aldığım kremde 5 tane tüp var. Anestezik krem olduğu için çeşitli dozlarda anlatmış kullanımını. Ama bizim işlem için bir tüpün yarısından biraz daha azı yeterli olur sanırım. Vajinaya sürüyorsun biraz da içine doğru. Kutunun içinden çıkan bant gibi birşey var onu yapıştırıp havayla temasını kesiyorsun. Bu şekilde ne kadar bekleneceğini tam bilmiyorum ama sanırım 6-7 dakika yeterli olur.Açar açmaz da başlanması gerekiyor denemelere. Böyle işte okuudğumda anladığım bu. Kullanan biri olsa ondan tavsiye alsak çok iyi olurdu yaa :(

Kendini rahat hizetmem Icin kullancam Ben kullancam rahat olmam Icin

eğer sen denediğinde olurda olumsuz olursa ben yine moralimi bozmam egzersizime devam ederim hatta olursa da süper olur kestirmeden kurtulursun inşallah. ama uyuşturmaya falan bana kalırsan gerek yok arkadaşım, ama kullanan arkadaşlar varsa işe yaradı mı yaramadı mı yazsınlar.ben yağı bol sürdüm hiçbirşey sürmedim onun dışında zaten vajina içine de güzelce sürersen acı hissetmiyosun.

tavsiyen için teşekkürler arkadaşım, darısı başımıza inşallah. keşke öyle olsa da gerek kalmasa kreme hapa felan. belki birkaç gün de yağla deneriz onları kullanmadan, bilmiyorum ki üff :( kurtulsak artık şu dertten, adağım var bir fakiri sevindirecem, yeterki bitsin artık.

tavsiyen için teşekkürler arkadaşım, darısı başımıza inşallah. keşke öyle olsa da gerek kalmasa kreme hapa felan. belki birkaç gün de yağla deneriz onları kullanmadan, bilmiyorum ki üff :( kurtulsak artık şu dertten, adağım var bir fakiri sevindirecem, yeterki bitsin artık.

canım pes etme o hastalığın kurtuluşu yok elinden sen yeter ki denemeye devam et, birde okumadıysan benim sayfama bir göz at derim orda yazdığım şekilde denersen inşallah faydası olur.
ilk sayfaya bakın
http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/625082-vajinismusu-zeytin-yag-yendim.html

Son düzenleme:
[ı]ıyıyım canım bende bebıste ıyı sanırım cuma gunu gorduk masllah buyumustu allah kucağıma almayı nasıp etsın darısı sızlerın basına ıns[/ı]

amin canım inşallah bende şu illetten kurtulunca ve alışınca düşünüyorum bebiş tabi allah nasib ederse :16:

Bende adadim adak insallah olur Benim yagla surdun olmadi kremle deniyecem bakalim Canim senden Haber bekliorum olurmu

Merhaba arkadaşlar,

ben 2 yıl olacak evleneli ama halen yenemedim bu illeti kafayı sıyırmak üzereyim artık bişey yapasım gelmiyor...çok korkuyorum..bir taraftan bebekte istiyorum bir taraftan eşimide arzuluyorum ama olmuyor napacağımı şaşırdım desteklerinizi bekliyorum...

doğru diyosun bu sefer pes etmek yok kaderim yarın güzel haberlerimi bekleyin anacığım :34:
hadi bakalım inşallah güzelim olsunda bebek sevmeye başlayalım bu sayfa artık herkes yensede hamileler sayfası olsa hayırlısıyla, ayyy ne güzel olurdu ya. inşallah canım pes etme saatlerce dene gerekirse yoruluna kadar pes etmek yok.

Merhaba arkadaşlar,

ben 2 yıl olacak evleneli ama halen yenemedim bu illeti kafayı sıyırmak üzereyim artık bişey yapasım gelmiyor...çok korkuyorum..bir taraftan bebekte istiyorum bir taraftan eşimide arzuluyorum ama olmuyor napacağımı şaşırdım desteklerinizi bekliyorum...

hoşgeldin canım inşallah en kısa sürede sende yenersin, bu aralar uğurlu sanki inşallah senin içinde öyle olur arkadaşım,her zaman burdayız, sen ne durumdasın egzersiz mi yapıyosun anlat ve arkadaşlar kim hangi konudan anlıyorsa elimizden geleni yapalım.

Merhaba,

tam 2 yıl olacak evleneli ben eşimi çok severek evlendim halende ilk günkü gibi seviyorum...ama nerden bilebilirdim ki hayatımın bir kabusu çevirebileğimi kendi kendime :((( ilk gece korkulu rüyamdı zaten hep bekarkende ama nerden bilebilirdimki vajinusmus olacağımı...ve bunu yenemeyeceğimi...kendimi o kadar kötü hissediyorum ki eşime karşı eksik gibi hissediyorum boşanmak istedim bu yüzden bir erkeğin isteyecebileği en doğal şey sevdiği kadının kendisine ait olmasıdır ama ben olamadım... artık oda denemiyor o denemedikçe bende istemiyorum sevişmelerimiz monotonlaştı...bugün bana akşama hazır ol senden bebek istiyorum dedi :) ama daha ben bu illeti yenemedim o söylediğinden beri korkudan ölecem doktora gittim iki kere sprey,şurup,ve hap verdi...bugün onlardan içecem ve tekrar deneyecem Allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm lütfennnnnnnnnnnnnnnnnn yardımmmm etttt lütfen...benim gibi olan bütün arkadaşlarımı yardım et yarabbim :(((

Back
X