Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bende önce parmakla başladım hepsini aldım almasına ama tamamını alamıyorum.sonra parmakla ilerletemiyorum diyip aparata geçtim kalınlaştırdıkça giriyor ama hepsini alamıyorum.hepsini almam gerekiyormu ve bu nasıl olacak?allah hepinizden razı olsun arkadaşların söylediklerini yapıyorum ama olmuyor bir türlü hepsini alamıyorum.nerde yanlış yapıyorum sizce?

bende aparatla yapıyorum egzersizlerimi.genişlikde 10cm olması yeterliymiş.kaç cm alabiliyosun.bende mumla yapamıyorum.komar güzel birşy yazmıştı kağıt havluyla yap aparatlarını daha esnek oluyomuş bende onla yapcam ben daha 5 cm deyim.kızlar gündüzleri firiyorlar genelde ama görünc eyazarlar cnm merak etme.kafanı karaıştırmak istemem şimdii.allah senden de razı olsun cnm

ikiside normal cnm akıntıyı yukrda konustuk zaten bak herkste olabiliyr :) kasıklarda agrıda kendini cok kastıgın için oluyordur biraz rahat olmaya calış egzerszde :)

İçim rahatladı kasmamaya çalışıyorum ama yınede kasma oluyor yarın izin gunüm bol bol egzersız yapmam yine ve denemeye geçmek istiyorum bakalım nolacak

inş canım çok umutlandım bu egzersiz olayına iyi ki cesaretlendim sayenizde :) yarın ilk işim aparat hazırlamak olucak kendime :) inş ondada başarılı olurumda burda paylaşırım başkalarıda cesaret bulur.
bu umutla biran önce bititrirsn inş. cnm umudunu kaybetme sakın gerckten cok iyisin :) z.yagıyla deneme yap zorlanırsan cnm onun kayganlıgı işini cok kolaylastırır :)

bende aparatla yapıyorum egzersizlerimi.genişlikde 10cm olması yeterliymiş.kaç cm alabiliyosun.bende mumla yapamıyorum.komar güzel birşy yazmıştı kağıt havluyla yap aparatlarını daha esnek oluyomuş bende onla yapcam ben daha 5 cm deyim.kızlar gündüzleri firiyorlar genelde ama görünc eyazarlar cnm merak etme.kafanı karaıştırmak istemem şimdii.allah senden de razı olsun cnm

ben ölçmedim ama muma 5 tane havlu peçete sardım o şekilde bir aparat hazırladım.ama ölçüp yazarım size kaç cm olduğunu?çok tşk ederim tekrar.

İçim rahatladı kasmamaya çalışıyorum ama yınede kasma oluyor yarın izin gunüm bol bol egzersız yapmam yine ve denemeye geçmek istiyorum bakalım nolacak
biliyrum kasılıyr illa ama dikkatini dagıtacak bişyler yap muzik tv v.s ile ugras o anda dusunme orayı :) egzersizine iyice alışnca denemeye gecersn cnm :)

yok cnm sen z.yagndan snra orayı guzelce sil bişey olmaz inş. akıntı herkste olur.... sen neden mutsuzsun byle kendini bırakma cnm eğer kendine guvenmezsen hersey daha kötu olur... bu kadar guvn kaybedecek noldu ki?

ya aklım fikrim duygularımherşeyim orda.eşime haksızlık yaptığımı düşünüyorum.acaba bu illetten kurtulacakmıyım diye kendimi yedim bitirdim dünyadan bi haber oldum.kurtulmadan bana rahat yok kafayı yiyecem ya:(

Nefes egzersizi (Soluk alıp verme egzersizi)
Doğru nefes alıp verme vajinismus ve diğer cinsel terapilerde hem kasların gevşemesi hem de doğru ruhsal duygulanım açısından son derece önemlidir. Bu nedenle asla nefes tutmamayı öğrenmek, doğru nefes akışını sağlamak davranışsal cinsel tedavilerin önemli bir parçasıdır.

Nefes alma egzersizleri vajinismus tedavisi sırasında son derece önemlidir.

ben ölçmedim ama muma 5 tane havlu peçete sardım o şekilde bir aparat hazırladım.ama ölçüp yazarım size kaç cm olduğunu?çok tşk ederim tekrar.
canm sen aparatın hepsini alamıyrsaN yönune dikkat et ve bol bol nefes alarak ıkın canm... asağı dogru olacak aparat ve gtmediği yere gelnce ıkın ve cok derin nefes al o zaman acılır ileriside.... ama hepsini alamyrum diye hemen geri cekme içnde beklet biraz aparatı...

rica ederim keşke daha çok yardım edebilsem bende egzersizlerin yarısında kaldım.pek bilgim yok malesef :)
yine görüşmek üzere iyi geceler

ya aklım fikrim duygularımherşeyim orda.eşime haksızlık yaptığımı düşünüyorum.acaba bu illetten kurtulacakmıyım diye kendimi yedim bitirdim dünyadan bi haber oldum.kurtulmadan bana rahat yok kafayı yiyecem ya:(
canım bak şimdi biraz mantıklı bakmanı istyrum olaya...duygusal dusunme hiçbr zaman... bnde aynı sen gbi eşimi uzdugum için falan kafayı yıcektm pskolojm coktu..snra baktım bu seklde hiçbrsey olmuyor bir ilerlemem olmuyr hatta daha kötuye gidyrum nereye kadar uzulup aglıycksn ki ömur boyu mu???? eger biran önce kendini toplamzsan bu hastalığı yenmende zorlaşır o yuzden eşin için daha cok kendine guvenip daha cok cabalaman lazım yenmek için :) cnku eşin sendn caba gösterip yenmeni bekliyor kendini uzmeni değil :)

canım bak şimdi biraz mantıklı bakmanı istyrum olaya...duygusal dusunme hiçbr zaman... bnde aynı sen gbi eşimi uzdugum için falan kafayı yıcektm pskolojm coktu..snra baktım bu seklde hiçbrsey olmuyor bir ilerlemem olmuyr hatta daha kötuye gidyrum nereye kadar uzulup aglıycksn ki ömur boyu mu???? eger biran önce kendini toplamzsan bu hastalığı yenmende zorlaşır o yuzden eşin için daha cok kendine guvenip daha cok cabalaman lazım yenmek için :) cnku eşin sendn caba gösterip yenmeni bekliyor kendini uzmeni değil :)

haklısın canım ama inanki elde degil sende bu duyguları yaşayan biri olarak anlatmama gerek bile yok diye düşünüyorum canım ama seni dinleyip kendime bi çeki düzen verip bu illeti yenmem için daha fazlasını yapıcam:(((

komar çok teşekkür ediyorum bunu bilmem çok iyi oldu çünkü kalemle eğimli gitmek gerçekten zor oluyordu. Zaten mumu da hiç alamıyordum çok sert canımı acıtıyordu girmeden. genital hijyen için yeni bir ürün aldım ama kullanmak hiç nasip olmadı regl oldum.
bende hep z.yağıyla yapıyorum egzersizlerimi memnunum.bende bi şekilde temizleyip kuruluordum çünkü enfeksiyona çok meyilli bir durumdayız bu dönemde.

rica ederim,umuyorum bununla çok rahat edeceksin.sert birşeyle bende hiç çalışmadım.ha olurmu olur ama zaten egzersiz eşle olandan daha zor en azından yönlendirme şansın olur.haberlerini takip edeceğim yine.yeneceksin inşallah azıcık kaldı:))

temizleyiciyi genital bölge için özel olanlarından alman çok iyi olmuş.arkadaşlara hep dikkat etmelerini hatırlatmak lazım,sabun veya duş jeli kesinlikle kullanılmamalı.o bölgenin doğal bir koruma tabakası var ve aslında su dışında hiçbirşey kullanmamak sağlıklı olan.ancak böyle yağ kullanıldığında yada doktor tavsiye ettiğinde de sadece genital bölge için olanları kullanmak lazım.o ürünler özel yapısından dolayı,genital bölgenin doğal tabakasını yok etmiyor

canım belki yapısaldır ama zaten sabit dur çık demiyorum da örneğin hızlı gelgit yapmasına izin verebiliyor muydun? çok canı yanıyor insanın, ben daha yavaş hareket etmesini tavsiye ediyorum, sıkıp bırakmayı denedim ben kasları kontrol etmek için, sonra yavaşa çıkarıyor gibi yapıp tekrar komple girdirerek gelgitin yavaşlatılmışı, ağır çekimde yani:17::1: mesela afedersin üstteyken normalde eşine doğru eğimli duruyosun ya komple dimdik oturduğunda sanki baskı hissediyosun, bende oldu bunlar sonra geçti ama, işte bebeği kaybedince ara verdik falan 3 ay ara verincede şimdi yine oluyor baskı.yoksa bendemi sorun var :1:

yok canım benim sende bir sorun yok tabi.ama ben ilkinde yavaşça aldıktan sonra biraz ben yavaşça hareket ettirdim,sonra alta geçince eşim hızlandı bayağı.o zaman farkettimki asıl hızlanınca kaslar çok gevşiyor.baskı vs hepsi kayboldu.altta bu tabi bahsettiğim.şimdide hızlanmasına izin veriyorum,hatta bu beni de rahatlatıyor. üstteyken hareketleri ben yönlendiriyorum ama dik oturduğum zaman yavaş hareket edebildiğim için o baskı bendede oluyor.baskı ama okuyanlar yanlış anlamasın asla acı değil.bence altta hızlı olmasına izin verip,tabi kendimizi kasmadan daha rahat olduğunu görebiliriz.canım arkadaşım kötü günler geçti inşallah.Allah sana en hayırlı zamanda,en hayırlı evladı versin inşallah.

denerim birde işten dolayı sadece haftasonu zaman ayırabiliyorum egzersize ilk giriş kısmı dar girdikten sonra ilerliyor zaten birde egzersiz yaptıktan 3 gun sonra falan kasıklarımda ara ara ağrı oluyor bu normal mi

egzersiz sırasında kendini çokmu kasıyorsun?eğer öyleyse bu ağrı olabilir belki.ama tahmin ederim psikolojiktir çünkü ben böyle birşey yaşamadım 3 gün sonra.arkadaşlara da bir sormak lazım

egzersiz sırasında kendini çokmu kasıyorsun?eğer öyleyse bu ağrı olabilir belki.ama tahmin ederim psikolojiktir çünkü ben böyle birşey yaşamadım 3 gün sonra.arkadaşlara da bir sormak lazım

Kasmamaya çalışıyorum ama İslami karşılıyorum çok acı duymuyorum zeytinyağı kullanıyorum kayıp gidiyor aparat sonrasında akıntı ve kasıklarımda ağrı çok oluyor sadece :))

selam vajili arkadaşlarım...bende 1 yıla yakın bu iletti çektiğim için size nacizane bir kaç tavsiyede bulunacağım ...

egzersizleri mutlaka yapın neden mi? çünkü egzersiz sayesinde vajinanızı tanıyorsunuz... ne kadar ileri gidebileceğiniz sizin elinizde...çünkü kendi kendinize zarar veremezsiniz!

her hafta bir cm kalınlaştırın aparatı, parmak egzersizinde ise 3 parmaktan sonra mutlaka aparat kullanın bende 3 parmak yapıyordum fakat bana yetmemişti, cünkü oraya eninde sonunda girecek olan şey penis yani size yabancı bişey :) o yuzden aparatı tavsiye ediyorum. hem inanın parmaktan çok daha kolay.

doğru ve rahat pozisyonu bulun evet en önemli konu bu bence. çünkü bazı pozisyonlar insanın canını acıtabiliyor bu herkeste farklıdır. ben tuvalete oturur gibi eğiliyordum en rahatı oydu. ama yatakda hatta ayakta yapan arkadaşlarda var. deneyin-korkmayın! oraya hicbisey olmaz yavas hareketler önemli!

aparat veya parmakta mutlaka nefes alıp verin,ıkının aparatı veya parmağı yerleştırırken nefes alın ve nefesinizi verirken iyice ıkının! nasıl kolay kaydığını görecekseniz. ne kadar stres yaparsanız o kadar kasılır ve o kadar acı cekersiniz.

Kasılırsanız acı cekersenız arkadaslar bir dğer önemli olan olay kasılmamlarımız. ne kadar heyecan yapıp kasılırsanız o kadar acı cekersınız egzersizlerde. inanın kasmadıgınız zaman acı macı kalmıyor :) güvenin kendinize

penis denemesine erken karar vermeyin! evet sabırsız oluyoruz biliyorum ama 8cm 10 cm bunlar cok erken olabılıyor. ben 13cm aparattan sonra penis denedim hatta aradan haftalar geçmişti ama psikolojik olarak hazırdım cunku 13cm baya kalındı ve rahat alıyordum. sizde ne zaman rahatsanız o zaman penis denemesine geçin ve

ASLA PES ETMEYİN

selam vajili arkadaşlarım...bende 1 yıla yakın bu iletti çektiğim için size nacizane bir kaç tavsiyede bulunacağım ...

egzersizleri mutlaka yapın neden mi? çünkü egzersiz sayesinde vajinanızı tanıyorsunuz... ne kadar ileri gidebileceğiniz sizin elinizde...çünkü kendi kendinize zarar veremezsiniz!

her hafta bir cm kalınlaştırın aparatı, parmak egzersizinde ise 3 parmaktan sonra mutlaka aparat kullanın bende 3 parmak yapıyordum fakat bana yetmemişti, cünkü oraya eninde sonunda girecek olan şey penis yani size yabancı bişey :) o yuzden aparatı tavsiye ediyorum. hem inanın parmaktan çok daha kolay.

doğru ve rahat pozisyonu bulun evet en önemli konu bu bence. çünkü bazı pozisyonlar insanın canını acıtabiliyor bu herkeste farklıdır. ben tuvalete oturur gibi eğiliyordum en rahatı oydu. ama yatakda hatta ayakta yapan arkadaşlarda var. deneyin-korkmayın! oraya hicbisey olmaz yavas hareketler önemli!

aparat veya parmakta mutlaka nefes alıp verin,ıkının aparatı veya parmağı yerleştırırken nefes alın ve nefesinizi verirken iyice ıkının! nasıl kolay kaydığını görecekseniz. ne kadar stres yaparsanız o kadar kasılır ve o kadar acı cekersiniz.

Kasılırsanız acı cekersenız arkadaslar bir dğer önemli olan olay kasılmamlarımız. ne kadar heyecan yapıp kasılırsanız o kadar acı cekersınız egzersizlerde. inanın kasmadıgınız zaman acı macı kalmıyor :) güvenin kendinize

penis denemesine erken karar vermeyin! evet sabırsız oluyoruz biliyorum ama 8cm 10 cm bunlar cok erken olabılıyor. ben 13cm aparattan sonra penis denedim hatta aradan haftalar geçmişti ama psikolojik olarak hazırdım cunku 13cm baya kalındı ve rahat alıyordum. sizde ne zaman rahatsanız o zaman penis denemesine geçin ve

ASLA PES ETMEYİN
kesinlikle haklısın benım sabırsızlığım yüzünden hepnerteleniyor :((

Back
X