Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım msj lar bakadıklarım birikmişte sondan başladım cvp layarak geliyordum pardon şimdi gördüm, tabiki yardımcı oluruz.sen hangi aşamadasın önce onu söyle istersen ona göre yönlendirelim.vajinana hiç dokunamıyor musun mesela?
dokunamıyodum başta sonra burda yazılanları okuyunca yapmaya çalıştım serçe parmağımın yarısı qirdi ama bidaha deneyemedim cesaret edemiyrum artık eşim ne kadar anlayışlı olsada bn eksik hissediyorum ona belli etmesemde çok üzülüyorum hergün ağlıcama biqün ağlarım die yelteniyorum ama qene başarısızlıkla bitiyo :( hangi pozisyonla kasmadan rahatolurum acaba?

canım benim üzülme hırs yap onlara inat yen bu korkularını , hem eşinde daha çok sana bağlanıyor, hayır dediği şeyler de azalıyor biliyor musun. lütfen biryerden başla eğer biraz cesaret edersen benim yöntemi bir dene baktın o şekilde hazır değilsin olmuyor, egzersizlere başla, hiçbirşey gözünü korkutmasın inan bana egzersizle başlasan bile belki 1 hafta bile sürmez yeter ki sen başla biz elimizden geleni yaparız senin için. eşinin senin tarafında olmaması çok zordur bilirim, Allah eşine böyle olan eşlere hidayet versin inşallah.

inşallah yaa inşallah bende yenerimm artık acıyı falan umursamıyorm noluosa olsun valla çok zor bişi allah düşmanıma dahi yaşatmasın bunları

Saol Canim cok iyisiniz Ben yarim aldim daha oda emla yala kasmada. Yapiorum ama onsuzda yapamiorum tam da anlamiorum basinc oluor peki basinc hepsini alinca geciormu Onu sorcaktim

maşallah sana bravoo:)
ben daha egzersiz yapıyorum cnm şimdi de reglyim.bitince tekrar devam etcem.bilmiyorum ki ben yenmedim daha yenen tecübeli arkadaşlara sor bunu cnm.inşallah zamanla tam düzene biner.

rica ederim,umuyorum bununla çok rahat edeceksin.sert birşeyle bende hiç çalışmadım.ha olurmu olur ama zaten egzersiz eşle olandan daha zor en azından yönlendirme şansın olur.haberlerini takip edeceğim yine.yeneceksin inşallah azıcık kaldı:))

temizleyiciyi genital bölge için özel olanlarından alman çok iyi olmuş.arkadaşlara hep dikkat etmelerini hatırlatmak lazım,sabun veya duş jeli kesinlikle kullanılmamalı.o bölgenin doğal bir koruma tabakası var ve aslında su dışında hiçbirşey kullanmamak sağlıklı olan.ancak böyle yağ kullanıldığında yada doktor tavsiye ettiğinde de sadece genital bölge için olanları kullanmak lazım.o ürünler özel yapısından dolayı,genital bölgenin doğal tabakasını yok etmiyor

:))) :17: inşallah sağol canı m hergün birilerinden böyle mesajlar almak benii de çok heveslendiriyor.:)
kalem zaten odun :) egrilip büğrülmüyor , parmak kemikli ama p.... öyle değilmiş silikon gibiymiş o pek barışık olmazsak da daha :)onla bitecek bu iş.en kolayı da oymuş hem.ALLAH işte ne güzel yaratmış Rabbimiz değil mi.

vajiyken daha kolay enfeksiyon kapabiliriz değil mi.üstüne birde mantarla uğraşmayalım.mantar akıntı vss hamileliğe engel diye biliyorum

deniz birşey demez :) ben rahat rahat söyledim valla :) söylesede bize düşen hatırlatmak zeycanım, sadece karşımda ki yabancıysa falan birde hiç muhabbetim yoksa söylemesem mi diye düşünüyorum.

sende denizin avukatı oluyorsun galibaa:)
bimiyorum oda yardımcı oluyor herkese sağolsun iyi biri ama bu konu belki farklı anlaşılır diye yazamadım iştee.

yok canım bişey dermiyim .kılıfla bile enfeksiyon riski var demek..zaten haram olan şey göre sağlık açısından da sakıncalı oluyo ya.. haklısınız kızlar en mantıklısı uzak durmak teşekkür ederim :)

saolasın cnm :)ya şöyle söyliiim biz derste görmüştük.prezervatifler cinsel yolla bulaşan hastalıkları da önlüyor sadece korunma değil.kauçuktan kuzu bağırsağından felan yapılıyor.iyi bir de muhafaza etmek ve onun kendi yapısını bozmamak lazımmış.egzersizde yağla kullanan var mı bilmiyorum ama yağla vazelinle kullanılınca ana yapısı bozuluyormuş.alerji de yapabiliyor sonuçta.bende alacam evde kalmamıştı ama egzersizler için tabii.:29:

belki değil yezda kesin :)bu sıkıntının seni yeyip bitirmesine izin vermeyeceksin,beraber hep beraber bitireceğiz.şu günlerin sanki hiç yaşanmamış gibi olacak,tıpkı benim gibi hafifleyecek sonra başkalarına yardım etmek isteyeceksin.benden yardım istediğin her konuda yardıma hazırım.ne aşamadasın?egzersizi neyle yapıyorsun?düzenli okuyamıyorum kusura bakma.

okadar ümitlendinki suan anlatamam.tabiki bende sizler gibi yardım edicem eger kurtulursam?inş o günlerde gelir.şuan mumdan aparat hazırladım muma 5 havlu peçete sardım girişte sıkıntı yok çok rahat giriyor sanırım esnedi biraz ama ilerletemiyorum tamamı girmiyor.en son sadece mumu yarıya kadar alabildim.sonra kalınlaştırdıkça zorlanmaya başladım.şindi napmam gerekiyor nasıl ilerleticem.nasıl bi yol izlemem gerekiyor?

belki değil yezda kesin :)bu sıkıntının seni yeyip bitirmesine izin vermeyeceksin,beraber hep beraber bitireceğiz.şu günlerin sanki hiç yaşanmamış gibi olacak,tıpkı benim gibi hafifleyecek sonra başkalarına yardım etmek isteyeceksin.benden yardım istediğin her konuda yardıma hazırım.ne aşamadasın?egzersizi neyle yapıyorsun?düzenli okuyamıyorum kusura bakma.

bişey sormak istiyorum.ben geçenlerde mumu yarıya kadar almıştım kızlık zarı bozulmuşmudur.kızlıga takıldığım için degil hala bir korku var heran kan gelebilir ağrı olur diye aparatı itemiyorum bu konuda bilgin varsa açıklıyabilir misin?

kizlar mrb burdaki herkese gecmis olsun ayin 17sinde bir aylik evli olacagim ve bilmedigim bir seyin icindeyim , vajinismus mu yoksa biz mi beceremiyoruz bilmiyorum ama iliskiye giremiyoruz ilk siralar kendi evimizde degiliz vs gibi bahanelerle avuttuk kendimizi sonra evimize gectik adet oldum bitti derken dun ilk denememizi yaptik sonuc yine husran. Sorunum burdakilerle ayni mi bilmiyorum ama soyle anlatayim sanki bende bir duvar var kesinlikle ilerlemiyor zorlayinca bukulme oluyor. Ve ilk siralarki zorlamalarda canim cok yanmisti bir defa bi kan geldi ama kizlik zari mi bilmiyorum cunku ucu belki ancak girmistir. Doktora gitmedim simdi de yurt disindayim saglik guvencemiz yok ve burda da gidemeyecegim bu neyin nesi anlamiyorum. Ilk siralar korkuyordum ama kesinlikle esimi itmiyordum yani psikolojik bir sey gibi gelmiyor bana cok mu kucuk ne bileyim baska bir sey mi bilmiyorum lutfen bana da yardimci olun birseyler soyleyin gercekten kafayi yemek uzereyim ne yapacagim bilmiyorum

kizlar mrb burdaki herkese gecmis olsun ayin 17sinde bir aylik evli olacagim ve bilmedigim bir seyin icindeyim , vajinismus mu yoksa biz mi beceremiyoruz bilmiyorum ama iliskiye giremiyoruz ilk siralar kendi evimizde degiliz vs gibi bahanelerle avuttuk kendimizi sonra evimize gectik adet oldum bitti derken dun ilk denememizi yaptik sonuc yine husran. Sorunum burdakilerle ayni mi bilmiyorum ama soyle anlatayim sanki bende bir duvar var kesinlikle ilerlemiyor zorlayinca bukulme oluyor. Ve ilk siralarki zorlamalarda canim cok yanmisti bir defa bi kan geldi ama kizlik zari mi bilmiyorum cunku ucu belki ancak girmistir. Doktora gitmedim simdi de yurt disindayim saglik guvencemiz yok ve burda da gidemeyecegim bu neyin nesi anlamiyorum. Ilk siralar korkuyordum ama kesinlikle esimi itmiyordum yani psikolojik bir sey gibi gelmiyor bana cok mu kucuk ne bileyim baska bir sey mi bilmiyorum lutfen bana da yardimci olun birseyler soyleyin gercekten kafayi yemek uzereyim ne yapacagim bilmiyorum

merhaba.. doktora gidebilsen keşke o tam tehşisi koyabilir.kendin deneme yapabilirsin evde serçe parmağınla yapmaya çalış bakalım olacak mı? ya da eş denemesi yapabilirsin beline yastık yarleştirip.. yavaş yavaş derin derin nefes al ve akın. bunlar olmazsa egzersizlere başlamanı öneririm

saolasın cnm :)ya şöyle söyliiim biz derste görmüştük.prezervatifler cinsel yolla bulaşan hastalıkları da önlüyor sadece korunma değil.kauçuktan kuzu bağırsağından felan yapılıyor.iyi bir de muhafaza etmek ve onun kendi yapısını bozmamak lazımmış.egzersizde yağla kullanan var mı bilmiyorum ama yağla vazelinle kullanılınca ana yapısı bozuluyormuş.alerji de yapabiliyor sonuçta.bende alacam evde kalmamıştı ama egzersizler için tabii.:29:

aaaa demek yapısını bozuyo bişey daha öğrendik :) sağol canım .gerçi şu an kullanmıyorum yağ ama ilk yendiğim zamanlar kullanmıştım.

hoşgeldin latika... başta bende aynı şeyleri düşünmüştüm.bir problem mi var diye kadındoğumcuya gittim aylar sonra ama..o da baktı ve fiziksel bir problem olmadığını vajinismus olabileceğimi söyledi ve terapiste gitmemi önerdi.bana da psikolojik değil gibi geliyodu ama biz anlamıyoruz bile maalesef ama geçmişte yaşadığımız ama unuttuğumuz şeyler bile vajinismusa neden olabiliyormuş.sana tavsiyem bir an önce birşeyler yap felaket tellalı gibi vajinismussun demek istemem ama vajinismus bir kaçınma ve erteleme hastalığı olarak da tanımlanır.maalesef ben 2-3 ay kadar kabul etmemiştim.yok ben eşimi itmiyorum vajinismuslular gibi ağlama krizlerine girmiyorum dedim ama meğer vajinismusun da dereceleri varmış.bence fiziksel bir problem varmı diye bir kadın doğumcuya görünmekle başlayabilirsin...umarım kısa zamanda çözersin biz burda yardıma hazırız...

canımsın sağol güzelim amin inşallah hakkımızda hayırlısı olsun. ben biraz acemilik gibi hissediyorum çünkü sanki vajina duvarlarına mı çarptırıyor aynı şekilde gel git yapsan sıkıntı yokta , mesela normalden fazla mı çıkıyor acaba gelgit yaparken ondanmı kontrolsüz hareket ediyor bilmiyorum ki her zaman olmuyor çünkü.aslında hızlı gelgit yaptığı zaman daha iyi oluyor dediğin gibi rahatlıyosunda işte ya benim diyorum ya hep düzenli deneme olmadığı için.hepsi düzene girmişti de bebek girince araya,neyse kısmetimizde böyle varmış.

yine düzene girer hiç merak etme.bu kadarı oldu,canımızın hiç yanmadığını gördük ya,gerisi deneye deneye olur.bende ilk girişte yavaşım hala ama dert etmiyorum,hepsi çözülecek Allahın izniyle

bişey sormak istiyorum.ben geçenlerde mumu yarıya kadar almıştım kızlık zarı bozulmuşmudur.kızlıga takıldığım için degil hala bir korku var heran kan gelebilir ağrı olur diye aparatı itemiyorum bu konuda bilgin varsa açıklıyabilir misin?

zar yapısı pek çok kişide farklılık gösterir,kiminde esnektir mesela.hiç korku duyma çünkü ağrı diye birşeyin hiç olmadığını göreceksin.sinirler yok orda.acı hissi sinirler yoksa olmaz zaten biliyorsun.tedirgin olman çok normal yaşamadığın için bilemiyorun ama acı kesinlikle yok.canının yandığını söyleyen herkes kasmaktan yakıyor canını.geçenlerde biri çok güzel bir örnek vermişti hatırlayamıyorum kimdi.ağzını sıkıca kapat sonra parmağını ağzının içine almaya çalış.hah acı işte o yüzden oluyor.tabi biz kontrol etmekte zorlanıyoruz.öyle kasma demekle olmuyor biliyorum.hiç kasmadığımı sandığımda bile egzersiz yaparken kasıyormuşium aslında,şimdi farkediyorum.hiç üzme kendini bize güven ve nefesle,kegelle gevşeyerek devam etmeye çalış

okadar ümitlendinki suan anlatamam.tabiki bende sizler gibi yardım edicem eger kurtulursam?inş o günlerde gelir.şuan mumdan aparat hazırladım muma 5 havlu peçete sardım girişte sıkıntı yok çok rahat giriyor sanırım esnedi biraz ama ilerletemiyorum tamamı girmiyor.en son sadece mumu yarıya kadar alabildim.sonra kalınlaştırdıkça zorlanmaya başladım.şindi napmam gerekiyor nasıl ilerleticem.nasıl bi yol izlemem gerekiyor?

inşallah canım.apararı rahatça alman mükemmel.ben zor alıyordum,çözmeme yakın hiç alamamıştım hatta ne kadar üzülmüştüm eskiler bilir ama yinede yendim görüyorsun.sen benden daha iyi durumdasın yani tebrikler:)yarıya kadar alıyorsan daha ilerletmek kolay,yönü çözebilmek için ileri geri hareketlerle aşağı yani popo yönüne doğru yönlendirmen lazım yarıdan sonra.ama olmadı ilerletemedinse oda dert değil.yarıya kadarı bile yeterli.çözmene engel değil.asıl girişi yapman büyük başarı.eş denemesinde aparattan o kadar kolayki,bende hep nasıl olacak o boyda birşeyi alamadan diye düşünüyordum ama hiç gerek yokmuş.en gayret etmen gereken ileri geri hareket ettirebilmek şimdi en çok buna çalış.bunuda yaptınsa bitti bu iş diye görebilirsin:)

:))) :17: inşallah sağol canı m hergün birilerinden böyle mesajlar almak benii de çok heveslendiriyor.:)
kalem zaten odun :) egrilip büğrülmüyor , parmak kemikli ama p.... öyle değilmiş silikon gibiymiş o pek barışık olmazsak da daha :)onla bitecek bu iş.en kolayı da oymuş hem.ALLAH işte ne güzel yaratmış Rabbimiz değil mi.

vajiyken daha kolay enfeksiyon kapabiliriz değil mi.üstüne birde mantarla uğraşmayalım.mantar akıntı vss hamileliğe engel diye biliyorum

bak bu sitenin en güzel tarafı bu işte.bu illet o kadar moral bozuyorki bir an tam gaza geliyorsun bitireceğim diyorsun,sonra en ufak bir başarısızlıkta çöküyorsun derken birileri seni tekrar toparlıyor.bende yaşadım bunları.ne güzel insanlar var yense bile nasıl çırpınıp yardım ediyorlar demiştim.herkes destek burda birbirine sağolsunlar.ne olursa olsun birimiz seni toparlar:)

vajiyken daha kolay enfeksiyon kaparız derken kullandığımız yağ,jel,aparat onlara hep dikkat etmek gerekiyor.yani sonrasındaki ,öncesindeki temizliğe tabi.yoksa biz güçlü varlıklarız şükür.hepsini çözeriz:)

Aparat 5 cm falan doktora gittiğimde esnek olabileceğini söylemişti bakalım esnek mi değil mi penıs denemesinde ortaya çıkar :))

esnek dediyse doğrudur tatlım ama 5 cm henüz p kadar değil ama bazı insanların 5 cm lede yırtılabilir tabiki yapısal sen takma kafana.denemeye devam.

dokunamıyodum başta sonra burda yazılanları okuyunca yapmaya çalıştım serçe parmağımın yarısı qirdi ama bidaha deneyemedim cesaret edemiyrum artık eşim ne kadar anlayışlı olsada bn eksik hissediyorum ona belli etmesemde çok üzülüyorum hergün ağlıcama biqün ağlarım die yelteniyorum ama qene başarısızlıkla bitiyo :( hangi pozisyonla kasmadan rahatolurum acaba?

eş denemesi yapacağım diyorsan önce benim sayfam var vajinismusu zeytinyağ ile yendim diye o konunun ilk sayfasını oku ve sonra baktın olmadı egzersizlere başlarsın canım, eş denemesinde genelde kontrolün sende olduğu bayanın üstte olduğu pozisyonu tavsiye ediyoruz ama kişiden kişiye değişiyor tabi, bazı insanlarda kontrol eşinde olsun istiyor.yenene kadar hepsini dene canım, illaki o olmaz diğer pozisyon rahat gelir. altta olup bacaklarını açmaya çalışmak vajili biri için zor çünkü acıyacak hissiyle hemen bacaklarını kapatıyorsun, eşini itiyorsun falan ama üstte zaten mecburen bacaklar açık olduğu için,şansın daha yüksek bence.serçe parmağını alman küçük gibi görünen çok büyük bir adım biliyor musun? zihnin oraya birşey gireceğini kabullenmeye başlamış demek bu, mesela yenmiş biri olarak ben hiç parmağımı falan girdiremiyorum o kadar korkağım ama p inan hepsinden kolay, sabırla devam et benden cesur olduğuna göre sende hayırlısıyla yeneceksin, hepimiz yanındayız, ama bir söz ver artık ağlamak yok, bilinç altında o kadar olumsuz şey var ki vajinismus yaşayanların, ağlayarak kötü şeyler düşünerek yenisini ekleme onlara. yalnız değilim ve bunu bugün yarın aşacağım de.

bak bu sitenin en güzel tarafı bu işte.bu illet o kadar moral bozuyorki bir an tam gaza geliyorsun bitireceğim diyorsun,sonra en ufak bir başarısızlıkta çöküyorsun derken birileri seni tekrar toparlıyor.bende yaşadım bunları.ne güzel insanlar var yense bile nasıl çırpınıp yardım ediyorlar demiştim.herkes destek burda birbirine sağolsunlar.ne olursa olsun birimiz seni toparlar:)

vajiyken daha kolay enfeksiyon kaparız derken kullandığımız yağ,jel,aparat onlara hep dikkat etmek gerekiyor.yani sonrasındaki ,öncesindeki temizliğe tabi.yoksa biz güçlü varlıklarız şükür.hepsini çözeriz:)

çok nadirdir böyle siteler.her şeyde bir hayır vardır derler çok da doğru bu iş olmasaydı burayı bulamayacaktım.RABBİM herkesten razı olsun.emeği geçen herkesten

sende denizin avukatı oluyorsun galibaa:)
bimiyorum oda yardımcı oluyor herkese sağolsun iyi biri ama bu konu belki farklı anlaşılır diye yazamadım iştee.

eveeet avukatıyım ,gerçi kaç aydır maaşımı ödemiyor sevabına çalışıyorum :1:deniizzzz:19:.zeycanım konuşmama hakkına sahipsin :1:eğer ki avukat tutacak durumun yoksa ben sevabına seninde avukatın olayım :7:o an sen yoksan seni savunurum heyyyttt bea ben varken kim benim bacılarıma laf söyleyebilir :1:
çok istemiştim sayısaldan hukuk olmuyordu içimde kaldı, izin verin kendi çapımda takılıym şuralarda :27:

Back
X