Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım sen zaten sorunu aşmışsın ama hata şurda olmuş eskiden hep etrafta dönen konuşmalar bunlar oturamadım yada çok kanadı falan, bunların hepsi tamamen sizin sen kendini kastığın halde zorla ilerlemeye çalışmanız, yoksa normalde asla ne çok kanma olur nede ağrı, bak kendini kastığın halde zorladığın için vajina dokusunda yırtılmalar olur sen sanarsın ki zardan geliyor, ıkınmayı kendini kastığında kullanacaksın ki ıkındığında aynı anda kendini kasamazsın çünkü.şimdi sizin yazdıklarınızı görünce mutlaka korkan arkadaşlar olacak ama arkadaşlar lütfen korkmayın, arkadaşımız yanlış şeyler yaptığı için canı çok acımış yada olumsuzluk yaşamış, yoksa burda söylediğimiz gibi ilerlerseniz Allahın izniyle hiç acı olmadan ilerlersiniz. hem acı veren birşey olsa şimdi arkadaşımızın da söylediği gibi zevk almazdı. sağ elinizi yumruk yapın sıkı sıkı tutun sol elinizin işaret parmağıyla sağ elinize girdirmeye çalışın parmağınızı ne kadar sıkı olmuyor değil mi, ama aslında serbest bıraktığınızda ne kadar kolay değil mi?bunun gibi işte.

sen bana bir sorsana combo cum merak ettim bildiğim birşey mi tatlım, yine arkadaşlara sorarsın da yardımcı olabileceğimiz birşeyse olmak isterim.yine her yerden çıktım afedersin.

canım ya sen bitanesin.... cansın can.. sormak istediğim şeyler var bende doktora başlıcam karar verdim yoksa çok tembelim yapamıyorum. doktor neler soruyor nasıl devam ediyor tedavi herhangi bir doktor olurmu gibi sorularım var :)

Merhaba arkadaşlar,
Aparatlarla egzersiz yapmayı bıraktım. (En son 10 cm almıştım. Çok rahat alabiliyorum)
Eş denemesinden önce 2 parmak 2 boğum yapıyorum.
Sonra eş denemesine geçiyorum. Eş denemesinde de ben üstte deniyorum. (Dizlerim acayip ağrıyor denemelerde)
Ama sadece baş kısmı giriyor devamı gelmiyor.
Böyle olan arkadaşlara hep şaşırırdım. Başı girerse devamı da çok rahat girer diye
Şimdi benim başıma geldi.
Bundan sonra ne önerirsiniz arkadaşlarım?

Allah razı olsun kuzum sende benim bitanelerimdensin =) sen yeni konuya neden uğramıyosun seni soruyorlardı orda haberi yok mu diye, valla kızlar çok azimli bence sende gel bu bir hafta takıl bize sonra bakarsın dr a, ama tembel olma lüksün yok merdaneyle kovalarız seni =))

bir kere dizlerin neden ağrıyor çünkü çömelerek oturuyorsun değil mi arkadaşım ?

bu ara pek giremedim haberim var ordan tabisi bebeğim senin peşini bırakırmıyım :) bakıyorum şimdi orayı okuyorum maşallah kızlar çok azimli evet bende başlıcam egzersize artık yoksa ben yapamıyorum :)

bu konuda eğitim almış doktorları araştır canım cisedin sayfasında vardı sanırım. ille özel muayenesi olan doktor olması da gerekmiyor üniversite hastanelerinde falan bölüm var boşa çok para harcama derim.

canım bu egzersizi çoğunuz tam okumuyorsunuz sadece herhangi bir aparatı sokup çıkarmak değil ki oturduğun yerde sık bırak ordaki kasları önce böyle dene, cesaret birden geliyor ben yapamam diyor herkes ama bir başlayınca çorap söküğü gibi geliyor, devlet hastaneleri, üniversite hastanelerinde para ödemeden tedavi edilebiliyor hangi şehirdesin, hiç deneme yaptın mı? anlatırsan yardımcı oluruz burdakiler, emlayla başaranlar var başarmayanlar var denemekten zarar gelmez.

rahat değilsin canım yönü bulamıyorsun sanırım. üstte dene kendin yerleştir kontrol sende olunca daha rahat edersin, yendikten sonrası da bir süreç canım alışma süreci sen şimdi yendim nasıl daha rahat olurum diye düşün.

arkadaşlar bir arkadaşımıza doktor önermişti regl döneminde kullanılan tamponlardan regl döneminde egzersize ara vermemek için kullanılmasını önermişti, egzersiz yaparken deneyebileceğiniz birşey aklıma gelmişken yazayım dedim.

uzuuuuuuuuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba:) yaşadığım umutsuzluktan dolayı siteye bile girmeyi bırakmıştım...hafta sonu yaşadığımı paylaşmak stiyorum...olayın farkında değilim yardım lütfennnnnnnnnnnn......bu arad ben yakalşık bir yıl önce psikolog kontrolunde tedaviye başlamıştım 2 kere gittim sonra kendi çabamla 2 günde aparatatta ciddi yol kattim.12 cm kadar ancak yine eşimle birleşme yaşayamıyoduk...yaşadığım sıkıntıdan dolayı eşimde istemiyodu denemeyi bu halimke kabullenmişti sanki.aramızda lafı bile geçmiyodu birbirimize dokunmuyoduk bile sonu oraya gidcekte ben üzülcem diye..bu şekilde 1.5 yıl bitti gitti...bu özet

ancak bu haftasonu 2 gün önce yani eşimin bi iş yemeği organizasyanu vardı başka bir şehirde..organizadyon akşam dı yemek ti.biz öğlen gittik otele yerleştik banyo falan yaptık hazırlanmak için....dereken eşim uzun bir aradan sıonra bana yaklaştı..derken işte başladı.ben üste geçtim çünkü bunu okuyordum hep daha kolay oluyor diye..aklım hala orda tabi nede olsa..neyse derken bir iki denemeden sonra tamamını içime aldım inanamadım tabi..nefes egsersizlerini de yaptım bu arada.bir kaaç kere denedik rüyamı diye ama omluştu...sonra zaten çıkma vaktimiz geldi çokta yorulmuştum da hazırlandık çıktık..akşam geri geldiğimizde tuvalate bi gitttim çamaşırımda kan...o an anladım ..ancak eşimde bugün tekrar seyehata gitti tekrar deneyemedik...şimdi bundan sonra ne yapmalıyım acaba altta olduğum pozisyon dada olurmu ..
yalnız bacakalrım felaket aprıyo yürüyemiyorum..ikiye ayrılmış gibi...
ne oldu bana şimdi anlamadım

mrb arkadaşlar ben de 5 aylk evlym, galiba vajinismusum , parmk egzersizini yapabiliyorum üç parmağım da oluyor , ben üst pozisyondyken deniorz olmuyor acıyor, üstteyken bnm dik mi durmam gerekiyor yoksa eşime doğru mu eğilmem mi gerekiyor ,pozisynm mu yanlış bilemedim off(

bende bunu yeni yaşadığım için kendi deneyimimi anlatayım..canım önce eşine doğru eğil yerleştir.sonra sadece omuzlarını kaldır.nefe ver o sırada pat diye oluyo merak etme:) ama eğikken başla ucunu koy sonra yay şeklinde kalk p.pnu kaldırma

yay şeklinde derken, yerleştirdikten sonra dik mi duracağım

Canim ya anlayamadım. Yüzün eşine dönükmu ters mi duruyor bbaştan bi kere daha tarif eder misin. Bacaklarin nasil derin Nefes alip veriyor musun vs

canım yüzün eşine dönük şekilde eşinin üzerine uzan.daha sonra yerleştir.ve yavaşça kalk.kalkarkende nefes ver ıkın. açılmasına sebeb olduğu için rahatlıyo. ben bunu aparatlarda da denemiştim çok kolaylaşıo.
tamamen oturur duruma gelinceye kadar.zaten hissediyosun eşin daha ii anlaıo ama.oturu duruma geldiğinde tamamını almış oluyosun zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…