- 8 Şubat 2014
- 108
- 31
- 303
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #175.421
Bugün arkadaşımın ikinci çocuğa hamile olduğunu öğrendim. İçime bir sıkıntı geldi oturdu. Kalkmıyor.
Eskiden Vajinismus lu olan birisi normal doğum yapamaz mı? Doğum dan sonra ilişki sıkıntı olur mu?
eşimle ıkı gun boyunca ilişkiye girmeye calıştık olmadı bugun o yokken kulak çöpünü aldım ayna karşısında denedim sorunsuz bi şekılde soktum tamamını kormadan cıkardım ama eşimle olanda kasılıp korkmuştum kulak çöpünü ilk denemede yaptım yarın bi muayene olmayı düşünyrm nasıl yorumlarsınız bu olayı
eşimle ıkı gun boyunca ilişkiye girmeye calıştık olmadı bugun o yokken kulak çöpünü aldım ayna karşısında denedim sorunsuz bi şekılde soktum tamamını kormadan cıkardım ama eşimle olanda kasılıp korkmuştum kulak çöpünü ilk denemede yaptım yarın bi muayene olmayı düşünyrm nasıl yorumlarsınız bu olayı
aaa bizim forum burdan devam ediyormuş,ben diğer konuya yazdım yanlışlıkla.aynen kopyalıyorum burayada
cevabın için teş ederım ben kulak çöpünü çok rahat yaptım ilk denemede ama eşim bıraz ilerleyince aşırı bı agrı oluştu hatta yanlış yerde diye düşündüm acaba problem basit mı bizde:18:
arkadaşlar hepinize merhaba.ben forumun eskilerindenim.herhalde tanıdıklarımdan kimse kalmadı.vajinismusu yenene kadar burda çok zaman geçirdim.yendikten sonrada bir süre destek olmaya çalıştım ama sonra biraz kafamı uzaklaştırmam gerektiğini hissettim.artık bitmişti.şimdi uzun bir aradan sonra foruma tekrar göz attım.benim gibi çaresizce çırpınan yazılar gördüm,içim sızladı.biliyorum ne kadar zor olduğunu.ama inanın geçecek.sürekli doktor tavsiyesinde bulunanların bazılarını çok samimiyetsiz buldum.bunu doktoru da denemiş ama kendi başına bu forumda çözmüş biri olarak söylüyorum.doğru doktorun çok faydası var şüphesiz.ama beklentiniz sihirli bir değnek olmasın.yazanlar sırf bu yüzden bile inandırıcı değil.eğer basit bir korkuysa tabiki doktor biraz bilgilendirme ve küçük egzersizlerle çözebilir.ama vajinismus o değil.pek çok durumda bunu kendiniz başarabilirsiniz.başlangıçta dokunma hatta bakma sorunu olan biriyken bunu çözdüm.şimdi herşey o kadar yolunda ki şükürler olsun.eğer yardım edebileceğim birileri varsa çok sık cevaplayamasam da yardım etmek isterim.
Kızlar herkese merhabalar öncelikle yanlış yere yazdıysam sorunumu Özür dilerim. . Ben 28 haftalık hamileyim 2 gün sonra da tam 3 yılımızı dolduracagız evlılıgımde. Vajinismus oldugumu 5 aylık evlıyken ogrendım zar zor ılıskıye gırme cabası husranla bıtıyodu dr a gıttım bıde ne olduğunu anlamadan ılk muaynemde spekulumla tanıstımmucize sonucu hamile kaldım bı sure sonra alttan catı muaynesı olucam dr um durumumu bılıyor ve eger muayne olamazsan sezeryan doğum yaparsın dıyo
sırf muayne olamam dıye sezeryan olmak ıstemıyorum dr bana catın dar dese normal dogum a elverişli degil dese rahatlıcam aslında
ama ben daha o koltuga cıkamıyorum muaynelerım hep karından ultrasonla oluyo lutfen bana yardımcı olun. Alttan muayene can yakmıyor dıyolar ama korkuyorum
cevabın için teş ederım ben kulak çöpünü çok rahat yaptım ilk denemede ama eşim bıraz ilerleyince aşırı bı agrı oluştu hatta yanlış yerde diye düşündüm acaba problem basit mı bizde:18:
Merhaba benim derdim zaten catı muaynesı. Yani hamişelik donemınde alttan muayene olmuyomus bunu bılıyom ama ben senin son haftanda yapılan muayneye takılıyorumiyi dileklerin için çok teşekkür ederim :)
merhabalar uzun zamandır uzaktan yazılanları okuyorum artık benimde üye olup yazma vaktim geldi diye düşündüm ne olur bana yardım edin biliyorum ki sizler sayesinde olacak konumuz belli olmuyor yaklaşık 3 yıl olacak kayganlaştırıcıyla deniyoruz hafif oluyo gibi hissediyorum ya çok tuhaf 2 hafta önce pozisyon değişikliği yapalım dedik ben hissettim girdiğini hatta bir kaç kere denedik şöyle bir problemim oldu p... içineyken idrara sıkışma hissi yaşadım okadar sevinmiştim ki taki doktora gidene kadar doktor bana zorlamışsnız ama tam olmamış dedi bütün umutlarım söndü ne yapcam bana yardım edin aparat falan varsa gönderebileceğiniz artık sn çarem o kaldı burdan okudugum kadarıyla kegel egzersizlrini sık olmasada yapıorum yani kulak pamugunu parmak kalınlıgnda alabiliyorum buda ilerleme diye düşünüyorum ama iş oraya gelince sonuc sıfırr
arkadaşlar beni eski üyeler bilir..bundan 2 ay önce yendim ama 2 gece yaptık sadece sonra eşim gitti ve dün geldi gene olmuyor(((((((((((((((((((((bu nasıl birşeydir..1 kere oldu kesin olur dedim ama olmuyorrrrrr....oram 2 gün önce kaşınıyordu çok kaşıdım tahriş oldu onun acısıda var o beni kasıyor...ne yapacağımı bilmiyorum başamı döndümmmmm
merhabalar uzun zamandır uzaktan yazılanları okuyorum artık benimde üye olup yazma vaktim geldi diye düşündüm ne olur bana yardım edin biliyorum ki sizler sayesinde olacak konumuz belli olmuyor yaklaşık 3 yıl olacak kayganlaştırıcıyla deniyoruz hafif oluyo gibi hissediyorum ya çok tuhaf 2 hafta önce pozisyon değişikliği yapalım dedik ben hissettim girdiğini hatta bir kaç kere denedik şöyle bir problemim oldu p... içineyken idrara sıkışma hissi yaşadım okadar sevinmiştim ki taki doktora gidene kadar doktor bana zorlamışsnız ama tam olmamış dedi bütün umutlarım söndü ne yapcam bana yardım edin aparat falan varsa gönderebileceğiniz artık sn çarem o kaldı burdan okudugum kadarıyla kegel egzersizlrini sık olmasada yapıorum yani kulak pamugunu parmak kalınlıgnda alabiliyorum buda ilerleme diye düşünüyorum ama iş oraya gelince sonuc sıfırr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?