Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Eskiden Vajinismus lu olan birisi normal doğum yapamaz mı? Doğum dan sonra ilişki sıkıntı olur mu?

Normal doğum yapan arkadaşlar vardı burada. Ama kişiden kişiye değişir bence yani alttan bile muayene olamayanlar var . Doğumdan sonra ilişki de normal doğumu yapan kişi önemli çünkü dikisleri düzgün yapmalı. Çünkü erkeğin ve bayanın zevk almasini etkiliyor veya doğum sonrası ilk ilişkide acı olmasını tetikleyebiliyor. Ama vajinismus u tekrarlama olmuyor. .
Bende yeneli 3 ay oldu bebek istiyoruz normal doğum konusunda endişelerim var . Allah hepinizin yardımcısı olsun inşallah bir an önce Yenersiniz.

eşimle ıkı gun boyunca ilişkiye girmeye calıştık olmadı bugun o yokken kulak çöpünü aldım ayna karşısında denedim sorunsuz bi şekılde soktum tamamını kormadan cıkardım ama eşimle olanda kasılıp korkmuştum kulak çöpünü ilk denemede yaptım yarın bi muayene olmayı düşünyrm nasıl yorumlarsınız bu olayı

Aynanın karşısına geçmenize pek gerek yoktu diye yorumluyorum o hissi hissederdiniz zaten ayna karşısında olmasanızda

Son düzenleme:
aaa bizim forum burdan devam ediyormuş,ben diğer konuya yazdım yanlışlıkla.aynen kopyalıyorum burayada

arkadaşlar hepinize merhaba.ben forumun eskilerindenim.herhalde tanıdıklarımdan kimse kalmadı.vajinismusu yenene kadar burda çok zaman geçirdim.yendikten sonrada bir süre destek olmaya çalıştım ama sonra biraz kafamı uzaklaştırmam gerektiğini hissettim.artık bitmişti.şimdi uzun bir aradan sonra foruma tekrar göz attım.benim gibi çaresizce çırpınan yazılar gördüm,içim sızladı.biliyorum ne kadar zor olduğunu.ama inanın geçecek.sürekli doktor tavsiyesinde bulunanların bazılarını çok samimiyetsiz buldum.bunu doktoru da denemiş ama kendi başına bu forumda çözmüş biri olarak söylüyorum.doğru doktorun çok faydası var şüphesiz.ama beklentiniz sihirli bir değnek olmasın.yazanlar sırf bu yüzden bile inandırıcı değil.eğer basit bir korkuysa tabiki doktor biraz bilgilendirme ve küçük egzersizlerle çözebilir.ama vajinismus o değil.pek çok durumda bunu kendiniz başarabilirsiniz.başlangıçta dokunma hatta bakma sorunu olan biriyken bunu çözdüm.şimdi herşey o kadar yolunda ki şükürler olsun.eğer yardım edebileceğim birileri varsa çok sık cevaplayamasam da yardım etmek isterim.

ben iki parmağı sonuna kadar alabilmeme rağmen eşimle bir türlü başarılı olamıyorum. gerçi daha yeni geçtim biraz daha rahatlamam gerek sanırım. egzersizlere devam et düzenli yapmaya çalış. muayene olmadıysan gitmelisin bence hemen, altta yatan başka bir sorun da olabilir nadir de olsa

cevabın için teş ederım ben kulak çöpünü çok rahat yaptım ilk denemede ama eşim bıraz ilerleyince aşırı bı agrı oluştu hatta yanlış yerde diye düşündüm acaba problem basit mı bizde:18:

Muhalefet olmuş gibi olmayın konuya ama Canım hamileysen alttan muayene yaptırma zaten. Ben böyle bir sorun yaşamadım tesadüfen okudum yazını ama hamilelik geçirdim ve hamile olanlar son dönem hariç alttan muayene edilmiyorlar. Ben normal doğum yapmama rağmen sadece açılmam olduğu zaman son hafta alttan bakıldı. Zaten sonra kanamam başladı ve 2 gün sonra doğum yaptım... Alttan bakılmazsa sezeryan olursun diye düşünüp üzülüp sıkılma ama çok rahatsız oluyosan eğer o zaman sezeryanı düşünebilirsiniz umarım kolay geçer bebeğini kucağına alır kocaman kocaman öpüp koklarsın :)

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ben başlarda kasılıyordum şimdi parmak egzersizleriyle kasılmalarım geçti sayılır. ama eşimle denediğimde kasılmadığımı hissetsem de bir kısmı oluyor sonra mümkün değil ilerletemiyorum kendim yönlendirmeye çalışıyorum ama olmuyor. bence sen de parmak egzersizlerini dene madem çok kolay oldu kuşak çöpüyle. muhtemelen yönü ayarlamada sıkıntı oluyor

Merhaba benim derdim zaten catı muaynesı. Yani hamişelik donemınde alttan muayene olmuyomus bunu bılıyom ama ben senin son haftanda yapılan muayneye takılıyorum iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :)

Merhaba benim derdim zaten catı muaynesı. Yani hamişelik donemınde alttan muayene olmuyomus bunu bılıyom ama ben senin son haftanda yapılan muayneye takılıyorum iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :)

vajinusmusunuz yaş kaç? kaç yıllık evlisiniz teşhisi kim koydu?

merhabalar uzun zamandır uzaktan yazılanları okuyorum artık benimde üye olup yazma vaktim geldi diye düşündüm ne olur bana yardım edin biliyorum ki sizler sayesinde olacak konumuz belli olmuyor yaklaşık 3 yıl olacak kayganlaştırıcıyla deniyoruz hafif oluyo gibi hissediyorum ya çok tuhaf 2 hafta önce pozisyon değişikliği yapalım dedik ben hissettim girdiğini hatta bir kaç kere denedik şöyle bir problemim oldu p... içineyken idrara sıkışma hissi yaşadım okadar sevinmiştim ki taki doktora gidene kadar doktor bana zorlamışsnız ama tam olmamış dedi bütün umutlarım söndü ne yapcam bana yardım edin aparat falan varsa gönderebileceğiniz artık sn çarem o kaldı burdan okudugum kadarıyla kegel egzersizlrini sık olmasada yapıorum yani kulak pamugunu parmak kalınlıgnda alabiliyorum buda ilerleme diye düşünüyorum ama iş oraya gelince sonuc sıfırr

28 yaşındayım ben yarın da tam 3 yıl olucak evleneli :) bende ılkgece korkusu cok fazla vardı etraftanda cok olumsuz yönde etkiler aldım evlenmeden once ılk gece olmadı ılıskı yorgunum dıye olmadı dıye dusundum ertesi gün ve sonraki denemeler de hüsranla sonuclandı. .. vajinismus Nedir nasıl olur hıc bı fıkrımız yoktu boyle aylar gecti 5 ay sonra Kadın Doğum Uzmanına gıttım spekulumla tanıstım cıglık cıglıga agladım dr vajinismus oldugumu soledı bıkac drda aynı teshısı koydu ne egzersiz yaptım ne bişe zamanla kendi kendime telkınle ılıskıye gırdım ama agrılı sancılı ızdırapdolu oluyodu ve mmucize eseri hamile kaldım sımdı 28 haftalık hamileyim son haftalarda attan muayhane olcam dr um olamazsan sezeryan doğum yaparsın dıyo sırf bu yüzden sezeryan doğum olursam kendımı cok kotu hıssedıcem ama napacagımı blmyrm

arkadaşlar beni eski üyeler bilir..bundan 2 ay önce yendim ama 2 gece yaptık sadece sonra eşim gitti ve dün geldi gene olmuyor(((((((((((((((((((((bu nasıl birşeydir..1 kere oldu kesin olur dedim ama olmuyorrrrrr....oram 2 gün önce kaşınıyordu çok kaşıdım tahriş oldu onun acısıda var o beni kasıyor...ne yapacağımı bilmiyorum başamı döndümmmmm

bende evlendiğimde 5 ay bunu yaşadım..

şimdi o kadar komik geliyor ki bana o yaşadıklarım ve eşime yaşattıklarım..

parmak egzersizi falan bende işe yaramadı hatta daha da tiksindim..

bende işe yarayan kontrolü kendi elime almak oldu ki 2. denemede oldu..

üste çıkacaksın kardeşim ve yavaş yavaş istediğin ağırlıkta iştediğin yere kadar kendi eline alacaksın işi.. güç sende olacak ki istemediğin yerde bırakabilesin..

erkeğin üstte olduğu pozisyon kesimlikle yanlış bana göre.. çünkü korkuyoruz aman hemen dalacak mı canım yanacak mı..

tek tavsiyem bu olabilir ki eminim işe yarayacak..

Allah yardım etsin çook zor..

bu soru bana mı anlayamadım ama cevaplayayım:)bence gayet hafif bir durumun var.çünkü o söylediklerini benim başlangıçta yapmam mümkün değildi.hem kulak çöpünü ilk denemede yerleştirebilmişsin hem de eşin az da olsa deneyebilmiş.seninki basit bir endişe hali ve bilgisizlik olabilir ancak bence.kaslarını gevşetmeyi öğrenip biraz da egzersizi yapabilirsen çok çok kolay olacaktır arkadaşım

hayır kesinlikle başa dönme diye birşey yok.ama o korkuyu kesin edinmişsindir ara verince birde.iki ihtimal var :ya kendini olmazsa diye tekrar çok gerdin,biraz daha rahatlatıp azıcık daha gayret edersen çözülecek yada belki basit bir iltihap yada mantar gibi birşey var kaşıntı olduğuna göre.o canını yakıyordur doktora gidersin hemen kolayca çözülür ve yine başarabilirsin.rahat ol geriye gitmek diye birşey hiç kimsede olmadı.

sen zaten bayağı yol almışsın hiç üzülme.son birkaç tüyo kalmış.çok uzun zamandır forumda yoktum ne bildiğini bilmiyorum.hangi pozisyonda denediğini ve neyi yanlış yaptığını anlamak lazım.mesela hiç hareket edemiyor olabilirsin,eğimi yanlış yapıyor olabilirsin,nefesi unutuyor olabilirsin.hangisi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…