Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Benim daha önce de rahatsızlığım vardı ara ara gösteriyor kendini işte

Sana kisaca yaptıklarımi anlatayim psikoloğa gittim ama ucret cok pahalı idi devam edemedim. Evde ayna egzersizi yaptim biraz ana bakmak bile iğrenç geldi.donra kulak cubugu soktum biraz ama ysnma oldu o katta kaldım

Evet canim cok istiyorum bunu
Tamam o zaman canim olmadigi yerde pes etmeyip denemeye ve calismaya devam edecegiz..Karamsarliga kapilmadan inanarak yaparsak basaramayacagimiz hic bir sey olamaz guzelim..Oncelikle bir ayna karsisinda vajinani inceleyerek baslayabilirsin..Derin derin nefes alip vererek vajina agzinin nasil acildigini gorup veya hissedebilirsin canim :)

Sana kisaca yaptıklarımi anlatayim psikoloğa gittim ama ucret cok pahalı idi devam edemedim. Evde ayna egzersizi yaptim biraz ana bakmak bile iğrenç geldi.donra kulak cubugu soktum biraz ama ysnma oldu o katta kaldım
Ilk basta igrenc veya tuhaf gelmesi normal..Zaten bu rahatsizligimiz kendimizi tanimadigimiz icin korkularimizdan dolayi olusuyor.. Surekli yaparsan inan igrenc hissetmeyeceksin bu cok dogal bir olay

Canim nasıl olucak öyle ayna yok ki kegel egzersizi mi ysni
Canim bak ben once evde ayna karsisinda vajinami nefes alip vererek inceleyerek basladim daha sonra serce parmagima kayganlastirici jel surerek vajina cevresinde dolastirdim rahatlamami sagladi bu..Parmagimi nefes alip vererek iceriye dogru ittim..Ilkinde 1.Boguma kadar ilerledim..O aksam 20 dakika kadar ugrastim..Bir sonraki gun isyerinde tuvalete girip ayakta bacaklarimi acarak derin nefesler esliginde serce parmagin tamamini aldim..Bir yerde takildim sanki o esnada tuvaletimi yapar gibi ikindim canim

Mrb kızlar. 1.5 senelik evliyim.ama hala ilişkiye giremedik.psikolojim çok bozuk.bu zaman zarfında burda öğrendiğim parmak egzersizlerin de olumlu gelisme katettisemde şuanda eşinde sertleşme problemi var.denemek istemiyor.benden uzaklasiyor.aynı evin icinde oyle arkadas gibiyiz.kendime olan güvenimde kalmadı. Kafayı yemek üzereyim. Herkes çocuk sorup duruyor.moralim dahada bozuluyor. Bi doktora gittik oda 4000 tl istedi.adamda güven vermediği için ona gitmekten vazgectim.kızlar bi akıl verin napıyım ya.önerebileceniz doktor yada yöntem varmi

Canım benim hiç moralini bozmadan parmak egzersizlerine devam ederek bu sorunu atlatabilirsin inan..Dediğine göre ilerlemede kat etmişsin.. Eşinde sertleşme sorunu varsa bir doktora görünsün gerçekten moral bozmadan devam edin çalışmalara..Benimde eşimde sertleşme sorunu vardı tedavi gördü ve çok şükür iyi şimdi.. Doktor maliyeti yüksek oluyor burada parmak egzersizi ile bu sorunu aşabilirsin bence..Sakın güvenini ve inancını kaybetme..Biraz cesaret ile bu sorunun üstesinden gelirsin canım..Herkesin ne dediği kimin umurunda sakın kafana takma ve sen bu duruma odaklanıp sorununu çözmeye bak canım :)

selam arkadaşlar,, benim şu anki aşamam şöyle, işaret ve orta parmağımı sonuna kadar alabiliyorum dün denedim sırayla. iki parmak biraz zor oldu ama onu da aldm sonuna kadar. vajınaya dokunma vs gbi sıkıntılarımı hallettim öyle bi sorunum yok diye düşünüyorm. 1 yıldır eviliyim. biraz girdikten sonra kemik gbi sertlik hissediyorum işte kas dokusu mudur kemik midir neyse.. yani maximum iki parmak grcek bi genişlik var gbi hissediyorum. ne yapmam lazm deneye deneye genişleyecek mi orası ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…