Canlarım, son yaşanan olaylar beni son derece soğutmuştu, birinin erkek olduğunu bilmeden 3-4 sayfa boyunca ona telkinler verip açık açık konuşmak, midemi bulandırmaya yetmişti. Biliyorum, hepimiz aynı duyguları yaşadık. Çok düşündüm aslında, buraya gelip gelmemeyi. Hatta eşime bahsettim, kızların ne suçu var ki hayatım, senin amacın belli dedi. Az önce geldim mesaj kutuma baktım ve yazılanları gördüğümde , Allah'ım dedim kimi cezalandırıyorum ki kendimi mi, meleklerimi mi yoksa bizleri kandırmaya çalışan mahlukatları mı? Biriniz yenmeye yaklaşmışsınız, öbürünüz gelecekte doğacak olan bebeğinin hayalini kuruyor, diğeriniz doğru pozisyonu bulabildiğine dair düşüncesini paylaşmış heyecanlı heyecanlı. Nasıl kıyabilirim ki size, tebessüm etmemi sağlayan, hiç görmediğim kızkardeşlerim, hepinizi çok seviyorum. Bir anne bebeğini nasıl büyütürse içinde, sizleri de öyle büyütüyorum yüreğimde, her gün birkaç kişi ekleniyor, eklenmeye de devam edecek.
ve içimizdeki erkek müsveddeleri;
sizlerin oyuncağı olmaya gelmiyoruz buraya, hayallerimiz, geleceğimiz, beklentilerimiz en önemlisi de kendimiz için buradayız. Allah büyüktür, senin sınavın böyle olmayacak evet, belki de eşin bu durumda olacak ya da farklı bir şekilde sınanacaksın. Git iki çocuk sevindir, ihtiyacı olan birine yardım et, hiç tanımadığın birine gülümse, bir yaşlının elinden tut, hiçbir şey yapamasan da, kalbinde en ufak bir vicdan yoksa bile yüzüne soğuk bir su çarp ve burada ne işin olduğunu düşün, hem boşa vakit kaybedip hem de boş yere günaha girme.