Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

o sızıda geçicek merak etme vajina duvarları ilişkiye alışkın olmadığından sürtünme olunca yanma hissi ondan oluyodur

teşekkürler canım çok şükür :) o acı sendede oluyormu
ilk yendiğim sıralar oluyodu şuan çok azaldı sadece ilk girişte biraz yanma oluyo onun dışında bi sıkıntı yok gibi git gel gayet rahat oluyor.tavsiyem hazır yenmişken ara falan vermeyin her gün yada gün aşırı yapın vajina alışıyo kesinlikle

Çok normal başlarda acı, sızı, yanma... Biraz alıştıktan sonra normale dönüyor inşallah. Alıştırmaya çalışmak için sık sık deneyin. Beyin iyice kabullensin bunun normal bir şey olduğunu.

deniyoruz gün aşırı öncesinde parmak egzersizi yapıyoruz yoksa olmuyor sanki . bide girişte zeytinyağı kullanıyorum hamileliğe engelmiki ?

gün aşırı deniyoruz canım bende ara vermek istemiyourm sanki ara versem bi daha yapamayacakmışım gibi geliyor

gün aşırı deniyoruz canım bende ara vermek istemiyourm sanki ara versem bi daha yapamayacakmışım gibi geliyor
hamileliğe engel olmadığını ancak sperm kalitesini bir miktar azalttığını duymuştum.kendin ıslaklığı sağlayabilirsen yağ kullanmanada gerek kalmaz.ara verince bende yapamam diye düşünmüştüm ama oluyo yani merak etme sadece aklındaki o stres oluyo girermi girmezmi diye.bi kere oldu ya artık geriye dönüş olması öyle kolay değil

kendim sağlayamıyorum ıslaklığı zeytin yağınıda sadece parmak egzersizi yaparken parmağa sürüyoruz abartı kullanmıyorum inş hemen hamile kalırım :)

SİZ 3 GÜNDE NASIL AŞTINIZ VAJINISMUSU ÇOK MERAK ETTİMM YAA BİZİM NEDEN OLMUYOOO

deniyoruz gün aşırı öncesinde parmak egzersizi yapıyoruz yoksa olmuyor sanki . bide girişte zeytinyağı kullanıyorum hamileliğe engelmiki ?

Biz de başta öncesinde parmak egzersizi yapıyorduk. O daha tanıdık olduğu için rahatlatıyordu. Ama bir süre sonra onu yapmadan deneyin yine. Eğer hiç olmazsa yaparsınız parmak egzersizi.

Zeytinyağının bir sakıncası yok diye biliyorum. Bazı kayganlaştırıcılar önerilmiyor. Ama onda da su bazlı kayganlaştırıcılarda sakınca görülmüyor. Kimyasal bir ürünle bile sorun olmuyorsa zeytinyağıyla hiç olmaz herhalde.

siz hemen hamile kalabildinizmi ? zeytinyağı kullanıyormuydunuz kaldığınızda .

SİZ 3 GÜNDE NASIL AŞTINIZ VAJINISMUSU ÇOK MERAK ETTİMM YAA BİZİM NEDEN OLMUYOOO

3 günde aşmadım. Öyle mucizevi tedavi yöntemlerini de mantıklı bulmuyorum. Vajinismusun seviyesine bağlı olarak değişebilir süreç ama her türlü bir "süreç" işidir bu. Egzersizleri aksatmadan yaptığınız ve kendinize güvendiğiniz takdirde vücudunuzu, kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenirsiniz ve buna alışırsınız zamanla. Vajina esnek bir yapıya sahip. Siz her egzersizle aslında o bölgenin esnekliğini görmüş oluyorsunuz. Yani bir parmağı alabilen bir vajen daha sonra bir parmağı tekrar alabilecek kadar esnemiş oluyor. Bunu iki parmak yaptığınızda da 2 parmağın genişliği kadar esnemiş oluyor. Ve bunu yapabilince tekrar 1 parmağı alması zorlaşmıyor. Uygun pozisyon ve kendinize güven sayesinde de yeterli ıslaklık da olunca p...si de alabiliyorsunuz bir süre sonra. Vücudunuz aslında bunu yapmaya uygun yaratılmış. Yani doğasında olmayan bir şeyi yapmaya zorlamıyorsunuz onu. O yüzden inşallah aşabileceğiniz bir sorun. Sadece bilinçaltınıza işlemiş bazı yanlış anlamaların sebep olduğu bir şey. Egzersizlerle fiziksel olarak, kendinizi motive edici pozitif düşüncelerle de psikolojik olarak öğretebilirsiniz vücudunuza bunu.

Benim doktor yardımıyla toplamda 4 hafta sürdü. Ancak arada 1 hafta adet olduğum için doktora 3 hafta sonu gittim. Evde olduğum süre boyunca da egzersiz yaptım o 3 hafta boyunca.

siz hemen hamile kalabildinizmi ? zeytinyağı kullanıyormuydunuz kaldığınızda .

Benim yumurtlama zamanımmış ki mucizevi bir şekilde 12-13 yıldır istisnasız çok düzenli adet gören biri olmama rağmen vajinismusu yenmeden önceki 4-5 ay adet gecikmesi yaşamıştım, geç yumurtluyordum. Vajinismusun bittiği gün de normal yumurtlama zamanımı 1 hafta geçmişti ama benim yine gecikme olmuştu. O nedenle yendiğim gün hamile kaldım çok şükür. Zeytinyağını egzersizler sırasında kullanmıştım ama doktorum ilk deneme için su bazlı bir kayganlaştırıcı önermişti. Onu kullanırken hamile kaldım.

Bu nedenle de vajinismusun belki de benim için daha hayırlı olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü bana 20 yaşındayken yumurta miktarın az, çocuk için çok bekleme demişlerdi. Vajinismus olmasaydı ben de evlenir evlenmez çocuk yapmaya çalışırdım ve o stres yüzünden belki de hiç olmazdı. Ama vajinismus bittiği sırada geç yumurtladığımı bilmiyordum ve o ay için zaten yumurtlama zamanım geçti, hamile kalmam rahatlığı vardı ve belki de bu rahatlık sayesinde benim için en hayırlı olan zamanda hamile kaldım. Yani gerçekten her işte bir hayır var.

İşte beynımızın bunu kabullenmesı nıye bu kadar uzun oluyo. yıne adet dönemım geldı yıne adetım bıtsın bu sefer yapıcam cümleleri dolasıyo beynım de adetım bıtıyo bır sorun oluyo esımle ılgılı veya baska nedenlerden uzuyoo ama gercekten bu sefer hıc bırseyı takmıcammm sorun halıne getırmıcemm bitsin bu artık yaa

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin darısı başımıza olsun :)

canım beynine kabul ettirmek senin elinde ısrarla azimle üstüne git bak ben buraya 8 nisanda geldim öncesinde bırak dokunmayı bakamıyordum bile hatta 1,5 yıl böyle bir sorunum olduğunu bilmeden yaşadım . kabullenmesi bile çok zor oldu ağladım eşimle kavga ettim uyurken aklımda bu vardı uyanırken bu vardı ama çok şükür şu anda yapaabiliyorum burdaki arkadaşlarında destekleri sayesinde. ertlemeyin ısrarla üstüne gidin

Çünkü beyninizde bu sorun bir anda ortaya çıkmadı. O da bir sürecin sonucu. Yani belli şeyler duydunuz, yaşadınız vs. ve beyin bunları hep olumsuz yorumlayarak zamanla kendini korumaya alıp olaya engel olmaya karar verdi. Süreçle oluşan bir şeyi yine süreçle yenmeye çalışıyorsunuz yani. Güveninizi ve inancınızı kaybetmeyin. Dediğiniz gibi, hiçbir şeyi takmayın. Bu işin sonunda en çok yıpranan siz oluyorsunuz, ne eşiniz ne de başkası. Bunu yenmek de her şeyden önce en çok sizin psikolojinizi düzeltecek ve sizi mutlu edecek. Sorunu yaşayan da sizsiziniz, bunun en olumsuz sonuçlarını yaşayan da. Başkalarının ya da bazı düşüncelerin bundan kurtulmanıza engel olmasına izin vermemek sizin elinizde. Beyin gerçekten inanılmaz büyüleyici bir organ. İnsan büyüleyici bir varlık. Beynin yapabileceklerini bu sorunu yaşarken bile görebiliyoruz. tamamen doğanız gereği yaşayacağınız bir şeyi yaşamanıza engel olabilen güçlü bir yapıdan bahsediyoruz. Bunu yapabilen olması gerekeni de kabullenecek ve başaracaktır Allah'ın izniyle.

çok saolun çok güzel anlattınız gercekten su zamana kadar hep birilerinin bu konuyla ılgılı bana soyledıklerıne taktım mutsuz oldumm ve sonuc hıcbır güzellıge varmadı takmıcam bunu öğrenmelıyım umursamamayı baska seylerı duzelmeye calısırken bu durumumu erteledımm bu kadar uzun bır sure gectıı ama yanlışlarımdan donme vaktı geldı artıkk anne olmak ıstıyorum rabbım ben dahıl tüm yenemeyen arkadaslarımıza yenmeyı yenenlerede cok cok mutlu olmayı nasıp etsınn

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin darısı başımıza olsun :)

Amin. :)
Allah hayırlısıyla isteyen herkese nasip etsin. O evlatları hayırlısıyla yetiştirmeyi nasip etsin.
Bu konuda en önemli tavsiyem rahat olmanız. Lütfen neden olmuyor, neden hamile kalamıyorum gibi düşünceleriniz olmasın hiçbir zaman. Kendinize bu baskıyı yapmayın. Allah hayırlı olduğu vakitte size veriyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…