• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

canım bende aynı senin durumundaydım vajinama bakmaya bile çekinirdim doktor ilk vajinaya bakma dokunma egzersizi verdi sende bak tanı dokun sonra 1 parmak 1 boğum yapacaksın ayrıntılı yazmam gerekirse bu konuda ilk gittiğim doktor bana bilgi vermediği için sana yardımı dokunur diye yazıyorum bacaklarını iki yana iyice aç hafif bük vajinanın karşısına da ayna koy parmağına kayganlaştırıcı sür nefes al nefes verirken ittir sızlarsa sızladığı yerde dur sakın elini çekme sızı geçince biraz daha ilerlet gerisi boşluk zaten girer gider sadece o girişteki 2 cm lik yeri geç.Ben ilk olarak parmağı yapamamıştım parmağı yapamazsan birde aparat dene onu ittirmesi daha kolay olmuştu bana göre .Birde bu giriş çıkışları en az 20 kez yap ben 40 kez yapıyordum
Sagol cnm bu dedigini bi denemeye calisicam ilkinda yaptigimda bayagi acidigi icin biraz zor olucak ama deniycemm buraya zaten sizlerden yardim almak amacli yazdimm ilk defa esimin disinda baska birileri olarak buraya yazdim anlattim buarada cnm sen yendin mi bu durumu yoksa ne durumdasin

Sagol cnm bu dedigini bi denemeye calisicam ilkinda yaptigimda bayagi acidigi icin biraz zor olucak ama deniycemm buraya zaten sizlerden yardim almak amacli yazdimm ilk defa esimin disinda baska birileri olarak buraya yazdim anlattim buarada cnm sen yendin mi bu durumu yoksa ne durumdasin
bende yeneli 6 gün oluyor inan hiç bitmeyecek hiiç kurtalamaycağım gibi geliyordu egzersizleri yapamam diye hep erteledim keşke en başta hiç ertelemedn düzenli olarak yapsaymışım ben yaptıysam herkes yapar :)

bende yeneli 6 gün oluyor inan hiç bitmeyecek hiiç kurtalamaycağım gibi geliyordu egzersizleri yapamam diye hep erteledim keşke en başta hiç ertelemedn düzenli olarak yapsaymışım ben yaptıysam herkes yapar :)
Bu hastaligin nekadar zor oldugunu bilen birisi olarak senin adina cokkkkkkkk sevindim inan yürekten söylüyorumm artik esinle bi iliskiniz oluyorsa ne mutlu sana insallah darisi benim ve benim gibilerin basina esime karilik görevimi yapamamak okadar zorki benim icin bunun birde dini yönü var tabii ben onun helaliysem karilik görevimi yapmak zorundayim dinimize göre bu konuda günaha giriyorum hem bu sorumluluk hemde esimi mutlu edememek anliyacagin cnm öyle bi hale geldimki doldum tasiyorum bide üzerine bebek istegi olupda yapamamak.... neyse cnm cevap yazip yardimci olmaya calistigin icin cokk sagolll zaman ayirip yazdin insallah bende senin gibi bu sorunu asarim

Bu hastaligin nekadar zor oldugunu bilen birisi olarak senin adina cokkkkkkkk sevindim inan yürekten söylüyorumm artik esinle bi iliskiniz oluyorsa ne mutlu sana insallah darisi benim ve benim gibilerin basina esime karilik görevimi yapamamak okadar zorki benim icin bunun birde dini yönü var tabii ben onun helaliysem karilik görevimi yapmak zorundayim dinimize göre bu konuda günaha giriyorum hem bu sorumluluk hemde esimi mutlu edememek anliyacagin cnm öyle bi hale geldimki doldum tasiyorum bide üzerine bebek istegi olupda yapamamak.... neyse cnm cevap yazip yardimci olmaya calistigin icin cokk sagolll zaman ayirip yazdin insallah bende senin gibi bu sorunu asarim
dediklerini çok iyi anlyorum hepsini yaşadım hissetim bu da allahın bize bir sınavı inşallah en kısa sürede çözersin istediğin herşeyi takıldığın yerleri hepsini sor bu sayfanın çok faydası oldu bana inan çok uzun vakit sürmüyor 1 günde çözende var en fazla 3 ay süren var doktorlarda hep aynısını söylüyor ben inanmıyordum ama doğruymuş sakın erteleme canım

canım bende aynı senin durumundaydım vajinama bakmaya bile çekinirdim doktor ilk vajinaya bakma dokunma egzersizi verdi sende bak tanı dokun sonra 1 parmak 1 boğum yapacaksın ayrıntılı yazmam gerekirse bu konuda ilk gittiğim doktor bana bilgi vermediği için sana yardımı dokunur diye yazıyorum bacaklarını iki yana iyice aç hafif bük vajinanın karşısına da ayna koy parmağına kayganlaştırıcı sür nefes al nefes verirken ittir sızlarsa sızladığı yerde dur sakın elini çekme sızı geçince biraz daha ilerlet gerisi boşluk zaten girer gider sadece o girişteki 2 cm lik yeri geç.Ben ilk olarak parmağı yapamamıştım parmağı yapamazsan birde aparat dene onu ittirmesi daha kolay olmuştu bana göre .Birde bu giriş çıkışları en az 20 kez yap ben 40 kez yapıyordum

2parmağı rahatça yapıyorum artık... İnşallah zamanla daha iyi olucak....Arkadaşlar egzersizleri bırakmayın.Ben başlayalı 2gün oldu.Yılmadan yapın.Ece'nin dediği gibi sızı olduğu yerde elinizi çekmeyin.Bu önemli bişey.Ben hep bu sızı olduğunda bıraktım.Buda başlamadan bitirmek gibi bişey.

Sormak istediğim birşey var canım.Bu kayganlaştırıcı ne mesela? Emla vajinanın içine sürülmüyor diye biliyorum.Bir dönem ağda yaparken kullandım.Sadece kaba ete uygulanıyor diye biliyordum.Siz kullanıyor musunuz? Yada başka önereceğiniz birşey var mı?

2parmağı rahatça yapıyorum artık... İnşallah zamanla daha iyi olucak....Arkadaşlar egzersizleri bırakmayın.Ben başlayalı 2gün oldu.Yılmadan yapın.Ece'nin dediği gibi sızı olduğu yerde elinizi çekmeyin.Bu önemli bişey.Ben hep bu sızı olduğunda bıraktım.Buda başlamadan bitirmek gibi bişey.

Sormak istediğim birşey var canım.Bu kayganlaştırıcı ne mesela? Emla vajinanın içine sürülmüyor diye biliyorum.Bir dönem ağda yaparken kullandım.Sadece kaba ete uygulanıyor diye biliyordum.Siz kullanıyor musunuz? Yada başka önereceğiniz birşey var mı?
canım ben kayganlaştırıcı durex aldım.Doktor ilk emlayı bana sürdüğünde ben büyük aparatı yapamam diye söyleniyordum o da küçük aparata sürdü al bunu sok iyice vajinaya dedi oraya yayılsın dedi soktum iyice içine sürdüm not :burası konuyla biraz alakasız sonra bana büyük apartı verdi al sok uyuştu orası dedi aldım soktum doktorda bana güldü oranın uyuşması için yarım saat geçmesi gerek sen 2 dk da nasıl soktun tek engel beyninde kurman dedi banada kapak oldu :)

canım ben kayganlaştırıcı durex aldım.Doktor ilk emlayı bana sürdüğünde ben büyük aparatı yapamam diye söyleniyordum o da küçük aparata sürdü al bunu sok iyice vajinaya dedi oraya yayılsın dedi soktum iyice içine sürdüm not :burası konuyla biraz alakasız sonra bana büyük apartı verdi al sok uyuştu orası dedi aldım soktum doktorda bana güldü oranın uyuşması için yarım saat geçmesi gerek sen 2 dk da nasıl soktun tek engel beyninde kurman dedi banada kapak oldu :)

:-) Canım bu iyiydi gerçekten.Böyle şeyleri duydukça daha da motive oluyorum.Bence konuyla gayet alakalı bir durum :KK66: Büyük aparat penisle aynı boyuttamı ? Onu aldıktan sonra bir nevi çözülüyor sanırım.Birde anladığım kadarıyla Emla'nın vajina içine kullanılmasında sakınca yok.Peki sen hangisini önerirsin? Bir de ben hiç doktora gitmedim.Gitmem şart mı? Yoksa bu şekilde devam edip çözebilir miyim sence ?.....

Merhaba cnm 3yillik evli bir insan olarak sana tavsiyem sakin erteleme bu korkunun üzerine üzerine gitt eger benim gibi böyle bekletirsen cözülmesi cok zor oluyo biz esimle hala cözemedik ve cocuk istiyoruz ama hevesimiz resmen kursagimizda simdiki aklim olsaydi senin gibi yeni evliyken herseyi yapardim bu sorun icin insalahh senin korkularin yersizdir

Çok fazla ertelemiyorum zaten ama çok sıkıntılı geçiyor acı olmasa bile o ana katlanamıyorum yani resmen sıkıyorum kendimi de öyle dayanıyorum. O birleşme kısmı bana çok korkunç geliyor ne bileyim midem bile bi kötü oluyor. :KK43:

oooo çok yenisin ve çok şanslısın hemen harekete geç ne durumdasın eşinin dokunmasına falan izin veriyor musun vajinusmus seni yenmeden sen yenersin onu

Her yerim okey ama bölge de dokunmasına fazla izin vermiyorum kendim de dokunamıyorum zaten..

canım bize düşmez ama sana bu teşhisi koymak çok erken bence 1 ayı geçerse öyle bir doktora git.Senin yapman gereken ön sevişmeleri uzun tutmak bir de istersen emla krem al sür orayı uyuşturuyor bizim arkadaş onu kullanarak ilk geceden yapmış

Uzun sürüyor zaten ama beyin işte sonunda ne olacağını bildiği için konsantre olamıyorum zaten dün 3. kez denedik. Kendimi inanılmaz zorluyorum ve ilk deneyimimizi alkol alarak yapmıştım ve resmen o birleşme anında kendimi kaybettim korkudan eşim de çok korkmuş beni öyle görünce, sonra 2 gün ara verdik dün gece tekrar denedik ama ben gene aynı her defasında sanki ilk defa gibi yaklaştıramıyorum ve sanki adam beni zorluyormuş gibi davranıyorum ağlıyorum, titriyorum, ellerimle yüzümü kapatıyorum, bağrıyorum o an midemi bulandırıyor yani o birleşme kısmı, bende anlamıyorum nedenini ama böyle maalesef..

Merhaba hosgeldin, bende de ilk baslarda mide bulantisi oluyordu.degdigi anda bir basinc oluyordu orda ve midem bulaniyordu . lavaboya kosmustum kac kez.cok hassas biriyim zaten. Ama zamanla bulanti gecti. bizim hic giris olmadi. Vajina girisinde basinc hissettigim ve korktugum icin hic ilerleyememistik.egzersiz yapiyorum aparatla. su an eski hallerime gore baya iyiyim.egzersiz yapman isini kolaylastirabilir diye dusunuyorum.

Bana cinsellik tiksinç geliyor o birleşme şuan aklıma geldi nasıl kötü oldum.. :KK43:

merhaba arkadaşlar ,
korkmayın umudunuzu hiç kaybetmeyin.eminim bugün zorlandığınız şey yarınlarda cok basit bir hal olacak...2 yıllık vajınısmusluydum 1 ay önce yendim çok yıprandım agladım sızladım bebegi olan insanlara özendim bebek istedim uzun bı sure cocukları sevemedim..bu sayfayı takip edin sürekli okuyun yazılanları yapmaya çalısın ve en önemlisi yardımcı olmak isteyen bi arkadastan yardım alın..egzersizleri yarm bırakmayın devam edin emin olun basarırsınız..

Canim netten arastirdim 3. aparatin cevresi yaklasik 8,5 cm. ben 7 cm olan aparati rahat yapabiliyorum. 4. aparat da 10 cm falanmis. 10 cm olan aparat da hazirlamistim bilmiyordum dilator setlerdeki aparatlarin kalinliklarini ama tutturmusum yaklasik olarak:) 10 cm olanin da ucu giriyor 2-3 cm ilerlemiyor sanirim heyecan yapiyorum kasiliyor vajina canim yaniyor.
ben cm olcmedim olcub soylerim canim
sen yaparken kayganlawtirici jel sur cok kolay oluyor ayaklarini rahat ac geniw popon yerde dursun kaldirma canim elinle bawla yapmaya az az sal cikar sal cikar bide goruceksin girmiw:)
canim yananda dur ama cikarma aciyi duwunme yapicam de hirs yap
bitirdikden sonra bepanten sur 2saatden sonra yine dene inan o aci kalmiyacak ilk bendede aciyordu yanma hiss ediyordum wimdi yapandan sonra aci falan hiss etmiyorum her wey guzel olacaq gayret:)

Ben de parmak ile calisamiyorum aparat kolay geldi ama iste belli bir kalinliga kadar:( kalin olmasi urkutuyor galiba beni.
canim ben bir parmak iki bogum aldiktan sonra pns denemesine gectim..aparat yapabiliyosun ne gzl valla..bi bakmissin o aparatla da rahat yapiyosun..kalin diye korkmayasin yaparsin ;)

canim bi sorum olacak..ilk 2 cmlik yeri geciyorum gerisi gelmiyo..neden olabilir yanlis yone dogru mu ittiriyorum pnsi acaba..2 cmden sonrasi bosluk dedin ya coook rahatladim yaa :*

canım birde şu çok önemli doktor bana onu söylerdi hep tamam küçük aparat için çok gerekmiyor ama büyük apara
t için bacak açıklğının genişliği çok önemli
benim bu sorunum da var bacaklarim acikken hic giris yapamiyorum..hafif kapaliyken cuk diye giriyo ya bu nasil bi istir:s

tebrik ederim canim cok az kalmis:) bebek sorunu hepimizde var ve hepimizin kocasi bunu buyuk sorun yapiyo.daha dun esim bana dede mi dicek ben cocuk istiyorum artik diye isyan etti..anasini satayim bebek diye geberen biz degiliz sanki..kurban oldugum allah isterse verir istemezse vermez kimsenin haddine degil..bak bu isi yapamayan vajinismusken hamile kalan ya da duzenli cinsel yasami olan yillarca bebek hasreti ceken binlerce kadin var.. demekki keramet sexte degilmis..allahin taktirine kalmis..insallah allahin izniyle bu dertten sonsuza dek kurtulup kafamizi yastiga huzurla koyucaz..kusura bakma canim erkeklerin bebek diye eslerine kizmalari beni gercekten etkiliyo yasadigim icin bu duruma cok sinirleniyorum..
yok ne kusuru al bendende okadar dün akşam akşam canı feci sıktı ağladım sinirden bugün hiç bişi olmamış gibi geri sarılıup edio.. sanki ben istemiom bu derten kurtulmak bebek sahibi felan olmak.. ama gercekten az kaldı inanıom hayırlısıyla bugunde denesek barii.. hiç niyeti yok gene ama bakalım bi

Yenene kadar o da katlanacak mecburen bazi seylere. biz ister miydik boyle olsun. bilseydik evlenir miydik:) surekli egzersiz yapmak da kolay degil. biz daha cok yipraniyoruz. Kendi kendimize moral de vermek zorundayiz. onlara sadece desteklemek kaliyor.
evet ya .. desteklemek onlara okadar zor gelioki

erkeklerin klasik sözü başkalarını çocuğu oldu sanki biz istemiyoruz biraz sabırlı olsalar hemen bitecek bu dert zaten hemende sinirlenirler.Çoğu bitmiş canım zaten sana iyi davranır motive ederse bu tam oldumu olmadımı derdi kalmaz senin vajinada penise karşı açılmaya başlamş demekki benimki de 2 gün senin dediğin gibi oldu 3. gün tamamen bitmişti canım
ayy inşallah kız bugun denemek istiom kocamanın pek isteği yok gene.. kurtulmak istiom artıkkk :)

Ben yerimde sayiyorum yine:KK43: ilerletemiyorum aparati korku var kalin oldugu icin. ne yapmaliyim eger ilerleyemezsem? olumsuz dusunmek istemiyorum. once yenmem lazim.
Canim benim sen yeteri kadar ilerledin zaten esinin parmaklariyla calismaya gecmelisin aparat icin kendini daha fazla zorlama es parmagina gec sirasiyla once tek parmak sonra iki sonrada uc parmak seklinde calisin kegel egzersizini gun icinde firsat bulabildigin kadar cok calis egzersiz oncesinde ve esnasinda da yap esin parmagini senin kontrolunde ilerletsin her nefes verisinde biraz daha ilerletsin olacak insallah canim hic korkma

Back
X