Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ben gittikçe umutsuzluğa batıyorum. 1 senedir Evliyim ve artık denemelerimiz ayda 1 20 günde 1 e düştü. Onlar da başarısız zaten. Sanırım her sey daha da kotu olacak. Bıktım artik
neden herşey daha kötü olsun ki? böyle düşünme lütfen ben sadece p..sin başını alıyordum ilerleyemiyordum fakat eşimin p..s içerdeyken balon gibi şişirdim ağzımı o sırada eşimde biraz daha ilerleyebildi aşacaz zamanla bende kaç aydır ilk defa bir gıdım ilerledim. ama hep pasifliğimden yoksa ertelediğim için böyle oldu

Var cnm buyur :)) ama heves etmeyn bnde cok heves ediyordm eşimin her boşalmasnda allahm ne olur içime gitsnde hamile kalm derdim cokk yalvardm allahma olduda bi gün umutszca test yaptm ve iki çizgi inanmadm bitane daha yaptm iki çizgi (pozitif) ve şimdi egzersze bile vakit ayıramıyom pişman gbi bişeyim arkadaslar bu illetten kurtulmadan hamile kalmayı düşünmeyn derm denemeye bile vaktiöiz yok şimdi inan
özelden yazabılırmıyım sana lütfen?

Ya ben yerini anlamiyorum galiba ben ilk baslamadmki baktktan snra yapamadm bugun ne guzel gtmstm ben ya sinirden kircam bisiler smdiiiii

Aynayı guzelce karsına koy bölgeyi rahat sekilde görebildiğinde iç dudakları ileri doğru yavaşça çek biraz sonra ıkın. Delik ıkındığındada belli oluyor egzersizi böyle yaptığında daha rahat edebilirsin

neden herşey daha kötü olsun ki? böyle düşünme lütfen ben sadece p..sin başını alıyordum ilerleyemiyordum fakat eşimin p..s içerdeyken balon gibi şişirdim ağzımı o sırada eşimde biraz daha ilerleyebildi aşacaz zamanla bende kaç aydır ilk defa bir gıdım ilerledim. ama hep pasifliğimden yoksa ertelediğim için böyle oldu

Merhabalar, yanlış hatırlamıyorsam sizde zarın gitmesinden korkuyordunuz, nasıl olacağından fln ,nasıl yendiniz? Birde hamile kalmışsın sanırım sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

Merhabalar, yanlış hatırlamıyorsam sizde zarın gitmesinden korkuyordunuz, nasıl olacağından fln ,nasıl yendiniz? Birde hamile kalmışsın sanırım sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)
aynen öyle korkum var malesef :) yenmedim açıkçası ama ben hep eş denemesi yaptım allahın hikmeti tutmuş işte çok istiyordum çocuk inşallah hayırlısıyla alırım kucağıma :) darısı hepinize inşallah. ben ilerleme korkusu da yaşıyordum onu da şöyle yendim burda yardım aldım bir arkadaşı bana p..sin başı girince ıkın dedi tabi ben beceremiyordum. sonra p..s içerdeyken balon gibi şişir ağzını dedi o sırada eşim biraz daha ilerledi tabi ben yine panikledim sebebini de bilmiyorum açıkçası :) şimdi o aşamadayım kızlığım gitti mi onu bile bilmiyorum fakat hamile kalmışım işte :)

aynen öyle korkum var malesef :) yenmedim açıkçası ama ben hep eş denemesi yaptım allahın hikmeti tutmuş işte çok istiyordum çocuk inşallah hayırlısıyla alırım kucağıma :) darısı hepinize inşallah. ben ilerleme korkusu da yaşıyordum onu da şöyle yendim burda yardım aldım bir arkadaşı bana p..sin başı girince ıkın dedi tabi ben beceremiyordum. sonra p..s içerdeyken balon gibi şişir ağzını dedi o sırada eşim biraz daha ilerledi tabi ben yine panikledim sebebini de bilmiyorum açıkçası :) şimdi o aşamadayım kızlığım gitti mi onu bile bilmiyorum fakat hamile kalmışım işte :)

Sizin adınıza çok sevindim amin amin inşallah :) yalnız anlayamadığım zaten zar vajina giriş kısmında ama yapı itibariyle değişiklik gösterebiliyor belki esnektir ve doğumda deforme olur o konuda bilginiz var mı? Ikındınğımızda ister istemez kasamıyoruz çok değişik bi duygu korku panik birbirine karışıyor :)

Sizin adınıza çok sevindim amin amin inşallah :) yalnız anlayamadığım zaten zar vajina giriş kısmında ama yapı itibariyle değişiklik gösterebiliyor belki esnektir ve doğumda deforme olur o konuda bilginiz var mı? Ikındınğımızda ister istemez kasamıyoruz çok değişik bi duygu korku panik birbirine karışıyor :)
benim zarım esnek değildi doktor hemen gider demişti rahat bırakırsan kanama bile olmaz demişti eşimde belki öyle gitmiştir diyor :) şimdi hamileyim diye hiç alttan baktıramam korkarım daha çok. bebek daha yeni kesesi dahi oluşmadı kimselere söylemedik :) işte hiç kanama olmadı ya bende diyorum ki hala duruyor o yüzden de kasılıyorum. aynen ıkınınca kesinlikle sıkamıyoruz bu defa panik oluyor ama aşacaz ben inanıyorum bu şekilde hamile kaldım ya artık hiç korkmuyorum sanki daha cesaret geldi :) eşimde bu defa ben istemiyorum biraz zaman geçsin dedi bebiş için ya tehlike olursa dedi bende bilemedim. siz hangi pozisyonu deniyorsunuz?

Ya kafayi yicem aynada iyice inceledim kendimi demin simdi daha kotu oldum girmiyor ya bakmadan once 2 3 giriyordu smdi kasldm ya bu nereye giriyormus rast gele yapiodum aynayla daha kotu oldum o ic dudaklar aciliyor orayami altnami ortada minik et parcasi gni bsey var o nedr ya uretra ordami?doktor bi yapisal bisey yok demsti bu ne ozaman o engellio ama baska zaman gryordu ya tam yeri neresi bunun yardm.edin ya super ilerlerken basa dondm suan :KK61::KK61:
Canım aynayla önce incele. Derin nefes al üfle kendini kas bırak bunu 10 kere falan yap derin nefes alınca deliği göreceksin tam nefesini verirken aparatı ittireceksin. Bazen kasılma fazla olunca aparat bi türlü girmiyor sakin ol daha önce girdiğine göre yine girecek bu senin rahat olmana bağlı.

Canım sen ameliyat olmadan önce kizlik zarinin kalın olduğunu düşünüyor muydun yani her hangi bir belirtisi var mı bunun regl iken aşırı sancı az kan gelmesi falan gibi
hayır hic bir belirtim yoktu sddetli bi adet sancm veya az rengl gibi bi durum söz konusu degildi ve hicbirseklde ilk gece korkum dahi yoktu ama ilk gecd tam bi hüsrandı 4 ay bynca bende kendi kendimin psikolojimi bozdum simdi oluyo ama oldkca dar zor oluyo ama dayanamiycagm bi agri degil

kizlar birsey soracagim. kalin aparatla egzersiz yapan arkadaslarim ben dun egzersiz yapayim dedim vajina girisimde darlik oldugunu dusundugumden esnetmek icin u yonunde aparati hareket ettirmek istedim fakat cok zor oluyor esnemiyor. sizden de denemenizi rica edecegim. durumu bana yazar misiniz? u yonunde hareket ettirince aparati girisiniz esniyor mu? su an regl oldugum icin doktora da gidemedim. haftaya cumartesi esimle gidecegim. o zaman belli olacak hersey.

Canım aynayla önce incele. Derin nefes al üfle kendini kas bırak bunu 10 kere falan yap derin nefes alınca deliği göreceksin tam nefesini verirken aparatı ittireceksin. Bazen kasılma fazla olunca aparat bi türlü girmiyor sakin ol daha önce girdiğine göre yine girecek bu senin rahat olmana bağlı.
Yok rahattm sknti yoktu ama olmadi o rt parcasi ne ya orda bakmaz olaydm basm catlio ramazan arefesi ck kotym basa döndüm ben onca seyi yapan ben:(

kizlar birsey soracagim. kalin aparatla egzersiz yapan arkadaslarim ben dun egzersiz yapayim dedim vajina girisimde darlik oldugunu dusundugumden esnetmek icin u yonunde aparati hareket ettirmek istedim fakat cok zor oluyor esnemiyor. sizden de denemenizi rica edecegim. durumu bana yazar misiniz? u yonunde hareket ettirince aparati girisiniz esniyor mu? su an regl oldugum icin doktora da gidemedim. haftaya cumartesi esimle gidecegim. o zaman belli olacak hersey.
Bikac kere yap yuvarlak oval sekilde icinde dondet sonra hafif cek yarisinda birdaha yapin..15 dk icinde beklet olur esner zamanla ilk gunku gbi olmuyor
kac cm eni aparatn?

Bikac kere yap yuvarlak oval sekilde icinde dondet sonra hafif cek yarisinda birdaha yapin..15 dk icinde beklet olur esner zamanla ilk gunku gbi olmuyor
kac cm eni aparatn?
cevap yazdim ama gorunmuyor sayfada. hareket ettirmeye calistigim aparatin enini olcmedim ama cevresi 7 cm. aparati asagi yukari hareket ettirdigimde vajina icinin genis oldugunun farkindayim bosluk ama giris esnemiyor o yuzden de p..s basini bile alamiyorum.alabildigim en kalin aparatin da cevresi 8 cm. daha kalin aparat girmiyor. regl bitince doktora gitmeden birkac gun dedigin gibi de calisacagim.

cevap yazdim ama gorunmuyor sayfada. hareket ettirmeye calistigim aparatin enini olcmedim ama cevresi 7 cm. aparati asagi yukari hareket ettirdigimde vajina icinin genis oldugunun farkindayim bosluk ama giris esnemiyor o yuzden de p..s basini bile alamiyorum.alabildigim en kalin aparatin da cevresi 8 cm. daha kalin aparat girmiyor. regl bitince doktora gitmeden birkac gun dedigin gibi de calisacagim.
Hic gitme simdilik bence canm bak bana 10 cm kadar grdi ama smdi 10u alamiyorum nedense 6.5tan baslamstm 8 9 oluyor biraz kramp oluyordu ama geciyor esneme az az oluyor birden olmuyor bence diger atlatanlar ne der bilmiyorum ama hergun yapabildkce yap kuzum benm yerim yok arada yapmama ragmen bu sekil bazen hcte grmio ama griyor sncta

Hic gitme simdilik bence canm bak bana 10 cm kadar grdi ama smdi 10u alamiyorum nedense 6.5tan baslamstm 8 9 oluyor biraz kramp oluyordu ama geciyor esneme az az oluyor birden olmuyor bence diger atlatanlar ne der bilmiyorum ama hergun yapabildkce yap kuzum benm yerim yok arada yapmama ragmen bu sekil bazen hcte grmio ama griyor sncta
ben de yasadim canim alamadigim zaman olmustu ama ilerleyemedim iste uzun zaman yerimde saydim. 5 yil bitecek benim nisan basindan beri egzersiz yapiyorum artik cok uzadi bir an once bitsin istiyorum. detayli muayene olmadim hic en azindan onu yaptirayim istiyorum. aklimdaki sorulara cevap bulursam isim kolaylasir belki.

Canım sen ameliyat olmadan önce kizlik zarinin kalın olduğunu düşünüyor muydun yani her hangi bir belirtisi var mı bunun regl iken aşırı sancı az kan gelmesi falan gibi
hayır hocbir belirtisi yoktu ne cok siddetli bi adet agrin neden az gelen bi regl dönemim yoktu hatta hic korkumda yoktu ama malesef basima gelmez dedgm sey basima geldi 4 ay surdu bnmde simdi oluyo ama vajinam dar oldugu icn dayanilmycak kdr olmasada aciyo

Canım benim de aparatım 8 cm ve bu aksam p.. denedim olmadı hiç girmedi aparat ona göre küçük ve kalinlaştirmaya mecalim de yok :(

Back
X