Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu mesajın çok mutlu etti beni çünkü zaman zaman şüphe duyuyorum vaji miyim acaba?olmayacak mı?diye
ama allaha şükür en azından dediğim gibi kısmen alıyorum ve baştaki kadar canım yanmıyor.
kızlar inşallah sizde en yakın zamanda kurtulursunuz..
eşimin bana bağırdığı zamanlar dahi oldu sıkıntılıydı yani ama anladım ki iş rahat bırakmaktaymış kendini...
allah yardımcınız olsun...

evet ınsan ınanamıyor ama dusunme bunları ılıskının keyfını cıkarmaya bak...

ben yenelı 9 ay oldu canım darısı dıger arkadaslarımıza ınsallah

bence de hiç bir zaman umutsuzluğa kapılıp kendini suçlama. hep bir gün başaracağını ve o günün çok yakın olduğunu düşün. eşim eve bazen oyuncak alıp getirirdi. şimdiden alıp stok yapayım çocuklarımız için derdi hep. ben de içimden eşim bile benden daha umutlu diye gıpta ederdim ona. bel ki de beni hazırlamak için yapıyordu. faydası da olmadı değil hani. demek istediğim eşlerin birbirine desteği o kadar önemli ki bu noktada. bunu aştığınız zaman öyle bir kenetleniyorsunuz ki sizi alt edecek hiçbir sorun yoktur artık önünüzde. o ızdırap öyle güzel bir mutluluk getiriyor ki yüce yaradanım her zahmetinde bin rahmet veriyor..

arkadaşlar ben de rapor vereyim :)
3 gün önce p..s denemesine geçtik sadece ucu girmişti bir türlü olmuyordu hemen buraya koştum tabi:) sağolsun arkadaşlar yardım etti özellikle benbence, zealea, ve ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum ..
tavsiyelerinize uyuyorum.iki gündür p..s başını alabiliyorum.hatta hiç haberim bile olmuyor.başının hepsi rahatlıkla giriyor.bu benim için büyük bi gelişme.içimde garip bi sevinç var.ama sonrası olmuyor :(
eşim sertleşme sorunu yaşıyor bunu doktorumuz da söylemişti zaten beklediğim bişeydi ama o çok stres yapıyor.tam sertleşmişken ben biraz kasılıyorum nefes egzersizi yaparken ben rahatlayana kadar onun sertliği gidiyor.. dün bu yüzden tartıştık biraz daha doğrusu o söylendi durdu.tam sertleşiyor sen izin vermiyorsun diye :( ben de onu rahatlatmaya çalıştım çünkü çok stresli hemen olsun istiyor.ben de istiyorum ama zamanla olacak, şu geldiğimiz aşama benim için hayaldi az kaldı sabredelim bugün olmazsa yarın eninde sonunda olacak inanıyorum dedim.konuştuk biraz sonra özür diledi :) bıraktık zaten denemeyi...
bugün devam edeceğiz.denemeden önce egzersiz yapıyorum.ultrason jeli aldık bolca sürüyorum. rahat olmaya çalışıyorum ama istemeden kasılıyorum tabi :) pozisyon değiştirirken rahatlamaya çalışırken vakit geçiyor..:(
bu son aşamayla ilgili tavsiyeleriniz var mı?çok az kaldı hissediyorum ama kasılmalarım bi türlü geçmiyor.bu arada 2 gündür atarax da içiyorum belki rahatlatır diye.

Canim bak o esnada sadece girise odaklanmayin, deneye deneye azalacak o beklemeler nefesler, esine sakin olumsuz bisey söyleme rahatlatmaya çalis.. birazda disini sık görceksin çok kolay olcak

konustum canım doktorla o cok ağır bi vaji problemi görmedim demişti ilk muayenemde 1 hafta sonra iyileşir birlkte olablrsnz dedi.hatta operasyondan sonrada hemşire eliyle içeriyi kontrol etti rahatlamıştım ama iyileştikten sonra her denememiz hüsran oldu iş oraya gelince korkuyorum çekiyorum kendimi o yuzden egzersize başladım . parmakla yapamıyorum içim kötü oluyor ama göz kalemi filan rahat oluyor önce kalemle çalışacağım git gide kalınlaştıracağım aparatı

Anladim canim.. nasil rahat ediyosan öyle yap.. yavas yavas kalinlastirarak.. ben inaniyorum kisa bi sürede kurtulacaksin Allahin izniyle :16: azimli ve sabirsizsin sonuca çünkü :52:

tahterevalli gibi iste. bir sen yukari cikiyorsun, sen yukardayken mickey asagida. mickey yukardayken sen asagida...
cok normal.

acaba diyorum 2 parmak 1 bogumdan biraz daha ilerlesen ve o minik kaymayi hissetsen, daha mi kolay olur...
böyle böyle olacak. tebrikler basi almak da büyük bir basari :16:[/QU OTE]

:) teşekkürler.sayenizde canım çok yardımın oldu senin de :)
ben de düşündm parmakta ilerlemeyi bugün çalışayım biraz daha..

yenen arkadaşlarımı tabrik ediyorum onlar adına çok seviniyorum ne olur bizim içinde dua edin hayırlısıyla mutluluga ulaşalım inşallah...benide 5 aylık evliyim egzersiz hiç yapamıyorum

canım teşekkürler.. Ben de burayı okumaya başlayana kadar egzersiz yapamıyordum.. Sadece kulak çubuğuydu.. Seni anlıyorum bu işte zaman da önemli.. zaman geçtikçe insan başka çare olmadığını görüyor ve canına tak edince sen istiyorsun yapmayı egzersiz.. inşallah canım çok ertelemeden başla yavaş yavaş

Kızlar bu arada aklınızda bulunsun diye söylüyorum bu illetten kurtulduğunuz 24 saat içinde eşinizle dışarıya gezmeye alışverişe çıkın. eşinizin cömertliğine inanamayacaksınız :P bizzat bu durumu yaşamış olarak aylık market alışverişimizde eşimin söylediğini aynen aktarıyorum "aklına ne geliyosa doldur arabaya" :)

sağolun arkadaşlar tavsiyeleriniz için gerçekten buraya gelince rahatlıyorum.
zaten eşime olan sevgim, onun sabrı, anlayışı,umudum olmasaydı bu aşamalara gelemezdim.
Allah hepimize kolaylık versin sabır cesaret versin ve en yakın zamanda kurtulalım inş:)
şimdi çıkıyorum eşim geldi. denemelere de erken başlarız belki..dua edin bana da :)
herkese kolay gelsin...

çileklim cnm ne duası okuyorsunuz bende okurum...bu arada yenen arkadaşı kutluyorum..ben ne zaman yenecm tatlım ne dersin...dün üç parmak yaptım oluyor..bide aparat dedim bana ait olmayan birşeyle deneyeyim onuda yaptım...akşam denedim yarısını aldım eşim öle dedi valla ben bişey anlamadın kırkkere sordum aldım mı diye yarısını eminmisin oda kızdı niye inan mıyosun diye...sonra tekrr denedim alamadım dün 3 saat alıştırma yaptım yorulmuştum ona yoruyorm bakalım tekrar yapabilir miyim..

Tebrikler çok iyi gidiyorsun sanırım yeni üyeydin inşallah en kısa zamanda hepimiz çözeriz...

parmakla da denedim ki zaten serce parmagımın hepsi girdi.diğer parmakları yapamadım .birde ben daha hızlı ilerlemek adına kalın fırcayı denemek istiyorum ama o olmyor içm bi tuhaf oluyor ya valla midem bulandı napcm bilmiyorum :43:

canım ben ağlardım yanımdaki jele bakıp yaptıklarıma bakıp midem bulanırdı niye herkesin normal sağlıkla yaşadığı şeyi ben bu akdar teffrruatla yaşamaya çalışmaya çalışıyorum diye :) ama bu yaşanması gereken bir süreç her ne sebeple olmuşsa biliçaltımıza bunu kötü kodlamışız geriye çözüm bulmak kalıyor çözümde egzersiz..giricek canım esneyecek orası benim ilk parmağım işaret parmağım girdi ama resmen içerde uyusuyordu nasıl zorlanıyordum sonra mumkun degıl dedım 2.parmak degıl bu bıle zor gırıyo sonra eş parmağı denemesine geçtim eşimin orta parmağı ile denedik acısada devm etti istkrarlıydı yoksa ben bırakabılırdım sonra ıkı parmaga gectık es ıkı parmak ve sonra bıgun ucunu alıverdım cunku esnemıs ve kontrol etmeyı ogrenmısım zamanla olucak bende tezcanlıyım bır an once olsun dıyordum 3 hafta surdu ıns senınkıde bıtıcek her gun çalış ama

Yenmeye 1cm kalmis :32: Iyi tattiler diliyorum.. eger yapabilirsen aksamlari egzersiz yap 10cm dene.. ve tatilde esine sürpriz yap.. dahada güzellesin tatiliniz :16:

Canim tebrik ederim :) Nekadar rahat olursan, az kasarsan okadar kolay olur.. çok kasiyosun belliki.. kayganlastiriciyla isin çok daha kolaylasir, öyle denedinmi hiç bilmiyorum ama.. Zamanla alisacaksin ins cnm, düzenli denemeler yapin arayi fazla uzatmadan..

haklısın canım artık ona çok dikkat edicem bende 3 günde 1 yapıyoruz
2 aylık evliyiz

Yenmeye 1cm kalmis :32: Iyi tattiler diliyorum.. eger yapabilirsen aksamlari egzersiz yap 10cm dene.. ve tatilde esine sürpriz yap.. dahada güzellesin tatiliniz :16:

Çok teşekkür ediyorum canım.Az önce 10 cm denedim,yarıya kadar oldu.Yanma oldu.Benim 11-12 cm kadar çalışmam gerekiyor.Asıl önemli olan ps,o da olur inşallah.Aparatı kontrol etmek kolay.Aparatla oluyor,ps nasıl olacak bilemiyorum :(

hatırlayamadığım kişi senmişsin. egzersizde son aşamada olan. :46::46::46: böyle devam et, çok güzel :nazar::nazar::nazar: girişi geçtikten sonrası çok kolay ilk sızı hissettiğin an, en çok sızının olacağı andır. genelde o anda korkup, anam şimdiden böyleyse gerisi nasıldır diyerek kocaları tepebiliyoruz :1::1::1::1: halbuki ondan daha fazlası yok. orayı geçtikten sonrası bomboooooş, acı da yoook sızı da yooook. sen bunu düşün, beynine bunu işle bugün. yarına da yendim diye gel :10::10::10::10:

miha, masalll, zerbaş ve perilerperisi. mahşerin 4 atlısı, hepinizin gelinlik haberi çok yakın, heyecanla bekliyorum, hobbaaaa :51::51::51::51:

canım teşekkürler.. Ben de burayı okumaya başlayana kadar egzersiz yapamıyordum.. Sadece kulak çubuğuydu.. Seni anlıyorum bu işte zaman da önemli.. zaman geçtikçe insan başka çare olmadığını görüyor ve canına tak edince sen istiyorsun yapmayı egzersiz.. inşallah canım çok ertelemeden başla yavaş yavaş

bir caseratimi toplaya bilsem çok itici geliyor inşallah yaparım ilk defa bu pazartesi doktora gittim psikiyatri bölümüne sevk etti eşim gidelim dedi ama ne yapaca bilmiyorum

Kızlar bu arada aklınızda bulunsun diye söylüyorum bu illetten kurtulduğunuz 24 saat içinde eşinizle dışarıya gezmeye alışverişe çıkın. eşinizin cömertliğine inanamayacaksınız :P bizzat bu durumu yaşamış olarak aylık market alışverişimizde eşimin söylediğini aynen aktarıyorum "aklına ne geliyosa doldur arabaya" :)

bu bır gercek kı o anı hem o gun yasamak hem devamında da yasamak her ıkı tarafı da rahatlatıyor psıkolojık olarak. seks, mutluluk hormonunu arttırıyor stresı azaltıyor dsuncelerden uzaklastırıyor bunu uzmanlar da dıyor bzler de tecrube ederek ogrenıyoruz. ve seksı yasamak ılıskıyı percınlestırıyor aradakı sevgıyı bagı arttıyor oyuzden adamcagızın oyle mutlu olması umursamaz olması cok normal :))) hele kı bukadar bekledıkten sonra :)))

canım ben ağlardım yanımdaki jele bakıp yaptıklarıma bakıp midem bulanırdı niye herkesin normal sağlıkla yaşadığı şeyi ben bu akdar teffrruatla yaşamaya çalışmaya çalışıyorum diye :) ama bu yaşanması gereken bir süreç her ne sebeple olmuşsa biliçaltımıza bunu kötü kodlamışız geriye çözüm bulmak kalıyor çözümde egzersiz..giricek canım esneyecek orası benim ilk parmağım işaret parmağım girdi ama resmen içerde uyusuyordu nasıl zorlanıyordum sonra mumkun degıl dedım 2.parmak degıl bu bıle zor gırıyo sonra eş parmağı denemesine geçtim eşimin orta parmağı ile denedik acısada devm etti istkrarlıydı yoksa ben bırakabılırdım sonra ıkı parmaga gectık es ıkı parmak ve sonra bıgun ucunu alıverdım cunku esnemıs ve kontrol etmeyı ogrenmısım zamanla olucak bende tezcanlıyım bır an once olsun dıyordum 3 hafta surdu ıns senınkıde bıtıcek her gun çalış ama

sakın kendını ezık hıssetme farklı gorme. cunku bu ılerde farklı durumlar ıle karsılastıgınızda da aynı seyı dusunmene sebep olacaktır evet cogu kısı cok rahat atlatıyor bu durumu. ne yapalım yanı. şöyle dusun herkes planlamadan anında gebe kalıyor ama bızler tup bebek ıle bıle hamıle kalamıyoruz herkesın dert etmeyerek rastgele hamıle kalması bukadar kolayken, ben nıye planlamak sıkıntı cekmek para harcamak her an uzulmek zorundayım dedıgım cok oluyor ama ne yapmak lazım sorun nıye var nıye benım basımda ben bunu haketmedım demekten cok, ben yenecegım bunu dıyerek caba gostermek onemlı. yanı soruna takılıp kalırsak, sorun bızı yıyıp bıtırıyor daha buyuk bır ulasılmazlık oluyor bıtısı. sorunu dusunmek yerıne cozume odaklanmak dedıklerı sey ıste. bunu her turlu konuda yapmak en dogrusu.

Back
X