Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

ya arkadaşlar 9 aylık evliyim uzun zamandır takip ediyorum ancak yeni üye olabildim foruma.4 ay boyunca doktora gittik bütün egzersizleri aşama aşama yaptık. parmak egzersizlerinde hiçbir sorunum yok. hem eşimin hem kendi parmaklarımı çok rahatlıkla içime alabiliyorum.ama p... deneyemiyorum.hala korku var bende. ya biri bana söylesin ilk denemede yanma acı oluyomuuuuu ....

ya canım 9 aylık evliyim uzun zamandır takip ediyorum ancak üye olabildim foruma.4 ay boyunca doktora gittik bütün egzersizleri aşama aşama aştık parmak egzersizlerinde hiçbir sorunum yok. hem eşimin hem kendi parmakları çok rahatlıkla içime alabilirim.ama p... deneyemiyorum.hala korku var bende. ya biri bana söylesin ilk denemede yanma acı oluyomuuuuu ....

canım o arkadaş çok eskiden burdaydı, sorun varsa güncele yaz. p...s çok çok rahat, hele o parmaklardan sonra :37:.

Arkadaşlar az önce bakkal mumunu yarıya kadar aldım zerbas arkadaşım duy sesimi :) sizce bu iyi bir gelişme mi ? Anlamadım kayıp gidiverdi ama parmak yapamıyorum acaba hep umula denesem olurmu? Ay çok sevindim ya eşim de mutlu oldu:) Lütfen beni gaza getirin ağustosun en geç 5i ne kadar halletmeliyim.

Çilekli sen ne diyorsun çözebilecekmiyim ben bu işi?
canım bazılarına parmak itici geliyor bazılarına aparat... ben aparat yapamazdım, birçok arkadaşsa parmak yapamıyor. bu sana kalmış bişey. önemli olan ne olduğu değil, belli bir kalınlıkta birşeyin oraya girmesi....

Yani tahminimden hızlı çıktın, bundan sonraki denemelerde yavaş yavaş kalınlaştır. 10 cm e geldiğinde p..s denemesi yapıcaz,
motivasyonunu kaybetmezsen 1 haftaya da yenersin. :nazar::nazar::nazar:. (nazar değmesin :16:)

Ay canım gerçekten mi, yapabilirmiyim aslında dediğin mantıklı hemen eşimle deneyemem belki ama mumu kalınlaştırıp deneyebilirim bana çok moral oldu sağolasın bu gece ilerlemem lazım, şunu fark ettim kulak çöpünden daha rahat girdi mum nedense anlayamadım

canım ilk ilişkide ve sonraki bir kaç ilişkide tabi ki ufak tefek acılar oluyor ama büyütülecek bir şey değil. ilk girişte hissedilen bir his sonra birşey anlamıyosun hiç.

ya arkadaşlar 9 aylık evliyim uzun zamandır takip ediyorum ancak yeni üye olabildim foruma.4 ay boyunca doktora gittik bütün egzersizleri aşama aşama yaptık. parmak egzersizlerinde hiçbir sorunum yok. hem eşimin hem kendi parmaklarımı çok rahatlıkla içime alabiliyorum.ama p... deneyemiyorum.hala korku var bende. ya biri bana söylesin ilk denemede yanma acı oluyomuuuuu ....

bence bütün parmak denemeleri kolay oluyorsa ilişki de olur ama ben de daha ilişkiye giemedim giren arkadaşlar tavsiyede bulunsa daha doğru olur ama ben yine de yapabileceğini düşünüyorum...

Ay canım gerçekten mi, yapabilirmiyim aslında dediğin mantıklı hemen eşimle deneyemem belki ama mumu kalınlaştırıp deneyebilirim bana çok moral oldu sağolasın bu gece ilerlemem lazım, şunu fark ettim kulak çöpünden daha rahat girdi mum nedense anlayamadım

bizim bu kızlar alem yani. giderler taş gibi mumla başarırlar. p.s e gelince dururlar hiç anlayamıyorum:) kalınlığın hiç bi farkı yok merak etme derinliği başarmışsın önemli olan o. şimdi burdan daha ayrıntılı konuşmayim :)

canım ilk ilişkide ve sonraki bir kaç ilişkide tabi ki ufak tefek acılar oluyor ama büyütülecek bir şey değil. ilk girişte hissedilen bir his sonra birşey anlamıyosun hiç.

aslında canı tatlı bi insan değilim çok katı canlıyımdır ama anlamıyorum neden hala tedirgin oluyorum.hala acırsa yanarsa diye tedirgin oluyorum.doktor da söylemişti bi ilk seansa başlamak çok zordur bide bitirmek :)

aslında canı tatlı bi insan değilim çok katı canlıyımdır ama anlamıyorum neden hala tedirgin oluyorum.hala acırsa yanarsa diye tedirgin oluyorum.doktor da söylemişti bi ilk seansa başlamak çok zordur bide bitirmek :)

hiç öyle düşünme. ben 1 senemi acırsa diye düşünmekten ziyan ettim. bunu herkes yapıyor benim ne farkım var neden acısın ki veya herkes dayanıyorsa ben niye dayanamıyım dediğim gün başardım. beyninde bu şekilde düşünmelisin ilk önce. at kafandan olumsuz düşünceleri bak nasıl rahat ve kolay oluyor

ya inan çok moral veriyosun. ama doktorumun dediği gibi benim tam vajinismus değil. ya tedaviye başladığım günden beri hiç kasılmam yoktu ve olmadıda. problemli bi evliliğim var. eşimle severek evlendik 5 yıl birliktelikten sonra. kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyoruz. ve kayınvaldemler istemediği için 5 yıl bekledik zaten sonunda baktılar bizi ayıramadılar kabulettiler. ama sağolsunlar 9 aylık evliyim 9 gün mutlu olmadım. hep ortalık karıştırıolar herşeyimize karışıyolar ve çok kavga ediyoruz. onlar şehirdışına gitsin veya biz tatile çıkalım yani yanlızsak bizden mutlusu bizden aşığı yok ama onlar varken o ev bize zindan. evlendiğim günden beri ben yapamıcam boşancam diye düşünmekten yapamıyorum. ama eşimi çok seviyorum biliyorum oda beni çok seviyo... yani uzun lafın kısası olay bendeki isteyip istememkte. sanki ben yapmayınca birilerine ceza veriyomuşum gibi geliyor. eşim ailesine sesini çıkaramayınca bende yapmak istemiyorum ona ceza vermek için. yani acı korku geri planda kalıyor gibi benim için ...

canım,ben duayı okudum bitti.3 gündür şehir dşındaydım yeni döndüm,egzesiz deneme hepsi yalan oldu,şu üç günde,akşam kısmet olursa ikiisinide yapmaya çalışacağım,kimler yendi kimler ilerleme kaydetti akşam okuyup öğreneceğim,şimdilik hoşçakalın,hepinizi öpüyorum.:54:

Aynen canım benim eşim de hep yaparız hallederiz dedi doktora da gitmedi sçok kötü günler geçirdik herşeye yansıdı bu durum sonra psikoloğa gitmeye ikna ettim ama O da çok faydalı olamadı sizler bana daha çok faydalı olacaksınız ama işte bizim askerliğimiz olduğu için çalışmalar yarım kalacak o yüzden hevesim kursağımda kalacak üzülüyourm ağustosta gidecek ve bizim iş dönüşe kalacak tam da denemelere başlamıştım.

Bende askere gidecek dedigin iiçin yarin fln gidecek sandim.. Agustosa daha çok var.. Bu zaman zarfinda kurtulabilirsin.. Ben 2 günde yenmistim senin daha çok zamanin var..
Biliyomsun :) gerçekten istesen yarin bile yenersin.. :34: Bence askerligi bahane ediyosun cnm.
Böyle olumsuz konusana kadar egzersize saril ve kurtul artik.

Son düzenleme:
mrblar hatunlarr
bende aylar önce bu sıkıntıları çekmiştim.beni tanıyanlar vardır aranızda.geçen yıl buzamnlarda sırf bunun için buraya üye olmuştum .çok zordu benim için egzersiz o sebepten taaaaa aralıkta başardım.ama boşyere uzatmışım ne kadar çok egzersiz ve kendine güven okadar başarıyı getirir.önemli olan sizin için moral.eminim bir çoğunuz eşinizle kimi dönem sorunlar yaşıyorsunuzdur.takmicaksıznız. sadece işinize odaklanacaksınız.zaten yendikten sonra herşey değişiyor ve daha yerli yerine oturuyor.kendinizi sosyal hayatınızdan mahrum etmeyin.ben kendi kabuğuma çekilmiştim.kimseyle görüşmüyordum.iş ve ev arasında mekik dokuyordum.ama şimdi diyorum öyle yapmasaydım nasıl olsa egzersiz sonunda kesin yeniliyor en güzel günlerimi yani eşimle geçiereceğim zamanları zehir etmişim.burdaki arkadaşlarında çok desteği olmuştur.eminim şimdide öyledir.geçensene bu zamnlar çocuk hayali kuramazdım yeneyimde ne olursa olsun derdim.şimdi ise derdim neredeyse çocuk oldu.yani isteklerimiz bitmiyo.genelde kkda oluyorum topiğe bakıyorum ama tanıdık olayınca nedense direk sohpete dalamıyorum.ama yardım isteyen olursa ilerleyemeyen ,hemen bi özel mesaj atsın.günlük mutlaka bakıyorum.bizim zamanımda biz yasin dağıtırdık.şimdi sizde bişeyler okuyorsunuz.Rabbim dualarınızı ve emeklerinizi boşa çıkarmasın inş.ve Allah yardımcınız olsun.Rabbim bu sıkıntıyı çeken bayanları en kısa zamnda bu dertten kurtarsın inş..........kendinize güvenin ,egzersizinizi mutlaka günde ondakikada olsa yapın ve en önemlisi egzersilerinize bu topikte devam edin.çünkü dostluk yardımlaşma ve hırs burda.dualarımdasınız........Allah yardımcınız olsun egzersiz yapan herkesi öpüyorum:54::54::54:

:) Canim Allah hayirlisiyla en kisa zamanda bebeginide nasip eder ins.. Bebekten sonrada 2. bebek istegi, vs vs.. :) biz insanlarin istekleri bitmezki.. :9:
Herzaman halimize sükretmek ve herseyin hayirlisini dilemek lazim.. :16:

kızlar bu korku neden bukadar yogun oluyormus doktorlar ne dıyor ? merak ettım bu konuda. yanı vajı sorunu nıye oluyormus ?

Canim çocukluktan beri bilinç altina yerlesmis olan olumsuz olaylar oluyo bazen.. Bunlar yer ediyo beynimizde..
Aile tarafindan bu konu hakkinda çok disiplinli yetistirilmis oluyo vajinusmuslular genelde..
Mesela bize okulda ögretirlerdi, annemler tembihlerdi gözlerini kapat sakin dinleme bakma.. E bende çocuk, kulaklarimi tikardim pis bisey, ayip bisey, yasak bisey.. Bu sekilde büyüdük hep,
aman erkeklerden uzak dur kizim, sakin yalniz kalmayin biyerde vs vs.. bizde erkekleri öcü bellerdik :)

Yada evlenene kadar hiç iliski den korkmayan biri bile bu vajinusmus sorununu yasayabiliyor..
Ha birde :) Bizim patavatsiz insanlarimiz dügün gecesi oo yirtacak seni parçalicak :) aman çarsaf kirmizi olcak, uuuu deprem var bu gece deprem vs :) korkuturlar ..
E biz zaten bi endise, bi korku. bu sözlerden sonrada :) Vajinusmus oluyoruz iste..

Son düzenleme:
ya inan çok moral veriyosun. ama doktorumun dediği gibi benim tam vajinismus değil. ya tedaviye başladığım günden beri hiç kasılmam yoktu ve olmadıda. problemli bi evliliğim var. eşimle severek evlendik 5 yıl birliktelikten sonra. kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyoruz. ve kayınvaldemler istemediği için 5 yıl bekledik zaten sonunda baktılar bizi ayıramadılar kabulettiler. ama sağolsunlar 9 aylık evliyim 9 gün mutlu olmadım. hep ortalık karıştırıolar herşeyimize karışıyolar ve çok kavga ediyoruz. onlar şehirdışına gitsin veya biz tatile çıkalım yani yanlızsak bizden mutlusu bizden aşığı yok ama onlar varken o ev bize zindan. evlendiğim günden beri ben yapamıcam boşancam diye düşünmekten yapamıyorum. ama eşimi çok seviyorum biliyorum oda beni çok seviyo... yani uzun lafın kısası olay bendeki isteyip istememkte. sanki ben yapmayınca birilerine ceza veriyomuşum gibi geliyor. eşim ailesine sesini çıkaramayınca bende yapmak istemiyorum ona ceza vermek için. yani acı korku geri planda kalıyor gibi benim için ...

canım seninki çok farklı bir durum şimdi. eşini seviyorsan ona ceza vermemelisin. o ortamdan çıkıp başka bir yerde mutlu olmaya bakacaksınız.
dediğin gibi eşinle başbaşayken çok mutluysanız bu durum sizi oldukça yıpratmıştır zaten. ama eşinle bir geleceğinin olmadığını düşünüyorsan o daha farkı bir konu tabi ki. eşin de ortayı bulma yolunda sıkıntıda anladığım kadarıyla. en doğru kararı sen vermelisin burda. ya eşinle mutlu olacağınız başka bir yerde olacaksınız. ya da bu böyle gitmez diyip yollarınızı ayırmak ki bu da çok yazık olur severek evlenmişsiniz. bu duruma bir dur demek lazım ama bunu ne yolla yaparsın eşinle düşünüp taşınarak en doğru kararı vermek ikinizin elinde. hayat sizin hayatınız kimsenin müdahale etmeye hakkı yok.

Bir yerde vajinismusun tarifini yapmışlar. şöyle yazıyordu.

Vajinismus karanlık bir odada köpek beslemek gibidir. gün ışığına çıkınca ne yapacağını şaşırır. Ürksün mü ısırsın mı ? bunu okuyunca ne gülmüştüm ama:) arkadaşın dediği gibi bizi korkutuyorlar düğün gecesi şöyle olacak böyle olacak diye. sonra ne yapacağımızı şaşırıyoruz. ürksün mü ısırsın mı olayı yaşanıyo sonucunda :)

Bir yerde vajinismusun tarifini yapmışlar. şöyle yazıyordu.

Vajinismus karanlık bir odada köpek beslemek gibidir. gün ışığına çıkınca ne yapacağını şaşırır. Ürksün mü ısırsın mı ? bunu okuyunca ne gülmüştüm ama:) arkadaşın dediği gibi bizi korkutuyorlar düğün gecesi şöyle olacak böyle olacak diye. sonra ne yapacağımızı şaşırıyoruz. ürksün mü ısırsın mı olayı yaşanıyo sonucunda :)

:9::9: Hii evt.. Biz sanirim kolayini seçtik, en zahmetsiz olani korkmayi.. :)

:9::9: Hii evt.. Biz sanirim kolayini seçtik, en zahmetsiz olani korkmayi.. :)

o en zahmetsiz olan korkmak başımıza ne zahmetler açtı da senelerimizi verdik öyle değil mi. Allah herkesi bu dertten en kısa zamanda en hayırlısıyla, en acısız, en kolayından olacak şekilde kurtarsın inşallahhh..

o en zahmetsiz olan korkmak başımıza ne zahmetler açtı da senelerimizi verdik öyle değil mi. Allah herkesi bu dertten en kısa zamanda en hayırlısıyla, en acısız, en kolayından olacak şekilde kurtarsın inşallahhh..

Ya malesef.. en basta biraz cesaretimizi toplayip üstüne gitseydik :) çileklipudingin dedigi gibi ertelemeyi ögrenmezdik..
Aslinda kararli olmak çok önemli.. Ben ilk sene hiç üstüne düsmedim çünkü aklimda soru isaretleri vardi..
Nezamanki kararli oldum, ozaman basardim iste..
Allah herkesi kurtarsin cnm amin..

Back
X